Milliseid asju te kasutatuna ei ostaks?

vana hea klassika
Külaline

Milliseid asju te kasutatuna ei ostaks?

Postitus Postitas Külaline »

Küsimus pealkirjas.
Külaline

Mobiiltelefon
Sülearvuti
Aluspesu
Madrats/voodipesu
Kondoomid
Kosmeetika
Külaline

Mina ei osta jalanõusid.
Külaline

Tehnikat, kodumasinaid, mööblit.

Üldiselt, ma ei ostagi mitte midagi kasutatud, välja arvatud riideid ja jalanõusid.
Külaline

Kodutehnika, jalanõud, pesu.
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Jalanõusid
Külaline

• Jalatseid (küüneseen on väga nakkav),
• Riideid, eriti aluspesu. Korra kantud jope/mantli puhul sõltub, selle ostu võin isegi kaaluda.
• Voodipesu, samuti madratsid või voodit - ei iial.
• Kasutatud kodumasinad pole väga probleem, kui on hästi hoitud ja puhtad.
• Mobiiltelefoni, tahvelarvutit või läptoppi kasutatuna ei ostaks.
Külaline

No kes jõuaks kõike üles lugeda mida EI osta.
Ostan ainult pestavaid riideid.
Külaline

tehnikat ei osta kindlasti.
saapaid ja rinnahidjaid ka pigem mitte - aga kui väga meeldib, valan potsiku cutasepti sisse/peale ja käib küll. alukaid pole ostnud - pigem ei osta ka.
mööblit ostan väga palju - vanad täispuidust esemed on minujaoks need "päris".
Külaline

Ihupesu(sokid, alukad, rinnahoidja) ja voodipesu.

Kuigi tegelikult imikule olen küll kasutatud sokke ostnud. Need tihtipeale näevad nagu uued välja, sest kasvab nii kiiresti, et ei jõua koledaks minnagi.
Aga väikelapsele aluspüksid ostan küll uued.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 13:27 Ihupesu(sokid, alukad, rinnahoidja) ja voodipesu.

Kuigi tegelikult imikule olen küll kasutatud sokke ostnud. Need tihtipeale näevad nagu uued välja, sest kasvab nii kiiresti, et ei jõua koledaks minnagi.
Kosmeetikatooted ka lisan siia.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 13:29
Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 13:27 Ihupesu(sokid, alukad, rinnahoidja) ja voodipesu.

Sellest kosmeetikatoodete ostmisest ma ka aru ei saa. Mulle on kingitud mitmeid kalleid parfüüme, mis ikka pole osutunud mulle sobivateks. Ja kõik olen ostas väga kõrge hinnaga maha müünud. Mõnel on hind selliseks tõusnud (mina panen alati 10 sendiga müüki), et allahindlusega saaks juba uue osta. Ma ise nii kindlasti ei teeks. Minu omad olid küll värsked, aga mine sa tea, kaua inimesel see kapis on olnud ja kuidas säilitatud, kas on üldse originaal jne.
Külaline

Ei ostaks vist midagi, kui väga vaja poleks. Siiani pole vaja läinud. Ise oleme küll müünud tehnikat ja riideid, aga kõik on olnud väga korralikud, vähe kasutatud ja algselt kallid. Kõik on rahule jäänud.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 14:15
Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 13:29

Sellest kosmeetikatoodete ostmisest ma ka aru ei saa. Mulle on kingitud mitmeid kalleid parfüüme, mis ikka pole osutunud mulle sobivateks. Ja kõik olen ostas väga kõrge hinnaga maha müünud. Mõnel on hind selliseks tõusnud (mina panen alati 10 sendiga müüki), et allahindlusega saaks juba uue osta. Ma ise nii kindlasti ei teeks. Minu omad olid küll värsked, aga mine sa tea, kaua inimesel see kapis on olnud ja kuidas säilitatud, kas on üldse originaal jne.
Just. Sellepärast ma ka ei osta, et mine tea kaua see avatud olnud juba on. Ei hakka riskima. Lõhna vb veel aga igasugused kreemid/jumetuskreemid, silmnähtavalt puhtaks pestud pintslid jms.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Välistatud: pesu, jalanõud, sokid, voodipesud, madratsid, kosmeetika. Tundub lihtsalt vastumeelne, ehkki neid ju annab pesta. Ei ole ostnud ka elektroonikat jm, aga kunagi maakoju külmkapi küll.
Ostnud olen: raamatuid, mööblit, nõusid, kardinaid/laudlinu, rõivaid, mõndasid laste mänguasju.
Külaline

Ihupesu, sokid, peegel, kõrvarõngad, ehted üldisemalt, naiste kindad ei osta taaskasutusest. Jalatseid ka enamasti mitte, ainult lapsele saanud osta ja siis on ka ruttu selgunud, et ikkagi pole võimalik kasutada, kassiissi hais jalatsil tundma hakanud jne. Oli selline juhus ja häbi, kes nii viis Tallinna Uuskasutusse!
Naiste saapad ühed olen ostnud kuna nägid täiedti uued välja, karv oli sees maha kandmata.
Lapsel on olnud taaskasutatud sokke ka sekka tuttavatelt saadud, aga teiste laste pesu mite kunagi.
Väga ei fänna teiste vanu käekotte, ei teagi miks nagu ka rahakotte pole ostnud kasutatuna.
Külaline

Polegi sellist asja. Kui asi maksab ikka euro ja ma seda tüüpi asju kannan, siis olgu ta pesu või sokid-sukkpüksid või jalanõud- ikka ostan. Küsimusele vastuseks -ei osta asju, mis kasutatult maksavad üle 3.-euro, eranadiks vaid joped või minu jalale sobivad jalanõud.
Külaline

Jalanõusid ei ole silmanähtavalt kasutatuna ostnud - eelarvamus, et on eelmise omaniku poolt tema jala järgi tallatud ja seest ära higistatud. Väga ei ahvale nagu. Samas, ei ole ka nii põhimõtteline ja kui uuskasutuspoes satub ette silmnähtavalt puhta sisetallaga ja alt kulumata (nagu oleks kellelgi ilma kandmata kappi vedelema jäänud) jalanõu, siis võin osta.

Aluspesu, sokke - miks üldse peaks sellist asja kasutatuna ostma? Ei, isegi 1990.-tel (kui muud riided olid kõik turult kasutatuna ostetud) aluspesu ja sokid olid ikka ainult enda kantud. Kosmeetikatooteid ei ole käest-kätte ostnud.

Telefoni ja arvutit eelistan osta uue - et saaks ise võimalikult kaua kasutada (ma ei viitis elektroonika osas iga trendi ja uue mudeliga kaasa joosta). Kui oleks just rahapuudus ja kindlasti vaja, siis võibolla kaaluks kasutatud telefoni/arvuti ostu.

Kasutatud elektrilise õmblusmasina (et ega ma palju ei õmble, aga vahel on vaja) olen ostnud. Pärast selgus, et ikka jama (mingid komponendid ütlesid üles), oleks võinud parem uue osta.

Väikelaste riideid/jalanõusid on tuttavad kottidega toonud, oleme kasutanud. Mööblit on kasutatut väga palju. Riided on uued ja second-handist läbisegi - ostan eseme meeldivuse põhjal nii üht kui teist. Raamatuid olen ka kunagi kasutatuna ostnud, kuigi raamatuid lõputult osta ei mahu koju ära ja viimasel ajal eelistan raamatukogust laenutada.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ihupesu, sokid, jalanõud, käterätikud, elektroonika, parfümeeria.
Külaline

Mina olen maakoju ostnud kasutatud mööblit. Lastele olen ostnud mänge, mida nad on tahtnud, aga mujal pole saada olnud. Ühe vanema lauamängu lisa tellisin eBayst. Raamatuid olen ka ostnud, aga juba aastaid eelistan e-raamatuid. Mingit pesu ega parfümeeriat ei ostaks never ever kasutatuna.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist