Eestlase olemus

vana hea klassika
Külaline

Eestlase olemus

Postitus Postitas Külaline »

Meil mehega vaidlus teemal "eestlase olemus". Mina olen lugenud palju netikommentaare, perekooli, nüüd siin ja vast veel mõnd anonüümset või pool anonüümset foorumit. Saan öelda et eestlane on hingelt õel ja ebasõbralik, kui saab olla anonüümne. Aga see ongi see, mida mina väidan, milline ininene päriselt on. Ilma kartmata, et teda hakatakse pidama halvaks, saab ta öelda mis hingel ja enamgi veel, teesklemata endast parema mulje jätmiseks.
Mees kommentaare ei loe, foorumeid ka mitte ja arvab et nii hull lugu ikka pole. Ja et neid kommentaatoreid on üldse käputäis vaid kes kirjutavad. Et nn normaalne inimene ei kommenteerigi midagi netti.
Kuidas teile tundub me vaidlus, kumma arvamusega te päri olete?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 13:49Kuidas teile tundub me vaidlus, kumma arvamusega te päri olete?
Ma mehena olen sinuga päri.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 13:49 Saan öelda et eestlane on hingelt õel ja ebasõbralik, kui saab olla anonüümne.
Mitte õel ja ebasõbralik, vaid aus ja otsekohene.
Külaline

Kas perekooli foorum lõpetas aususe ja otsekohesuse pärast töö või oli see põhjus õelus ja ebasõbralikkus.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Eestlase lemmikroog on teine eestlane, see on juba vana, ajaproovile vastu pidanud ütlus. Ja ahne on ta ka veel, kade ka mingil määral. Vähe suhtlev. Ikka imestan, kuidas eestlased on omavahel paari läinud. Välismaal inimesed on seltsivamad, saab kohe jutule, aga siin iga roju oma koju. Aga koos nad elavad, kuidagi on nad punti läinud. Positiivse poole pealt annetatakse heategevuseks, ei ole nii, et ainult oma p...e korda läheb.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Jaan 2026 14:43 Eestlase lemmikroog on teine eestlane, see on juba vana, ajaproovile vastu pidanud ütlus. Ja ahne on ta ka veel, kade ka mingil määral. Vähe suhtlev.
Eestlased on introvertsed omaette hoidjad - nagu kõik põhjaeurooplased.
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Minu meelest, kui on mingi häda, siis eestlased hoiavad kokku ja aitavad küll, olgu muidu, kuidas on. Kõigile neile vähihaigetele ja haigetele lastele on alati ravirahad kokku kogutud, mõnele isegi mitu miljonit. Kes muud need annetanud on siis, kui mitte need "õelad ja ebasõbralikud" eestlased?
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Ma arvan, et nii ja naa. Kui on võimalus anonüümsusele, siis ollakse küll õelamad. Aga samas kui mõnikord FB mõnda kommentaariumit lugeda, siis ollakse õel(ja ropp) ka lausa oma nimega.
Pigem ma arvan, et ekraani taga üleüldiselt ollakse õelam. Otse öelda, väga vähesed julgevad niimoodi kobisema tulla.
Naabritega mingi probleem on, siis ka pigem kirjutatakse sõimukiri, kui tullakse otse ukse taha probleemist rääkima.
Külaline

Eestlane haruldane selle tungi poolest, et püüab igal võimalusel ennast ja oma rahvuskaaslasi maha teha. Selline paranematu alaväärsus.
Külaline

Mupsik kirjutas: 17 Jaan 2026 15:49
Naabritega mingi probleem on, siis ka pigem kirjutatakse sõimukiri, kui tullakse otse ukse taha probleemist rääkima.
Miks see kuidagi parem on? Miks peaks tahtma suhelda ebameeldivate ja probleeme tekitavate võõrastega?
Mupsik
Teerajaja

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 16:33
Mupsik kirjutas: 17 Jaan 2026 15:49
Miks see kuidagi parem on? Miks peaks tahtma suhelda ebameeldivate ja probleeme tekitavate võõrastega?
Muidugi ei taha keegi ebameeldiva inimesega suhelda. Eks ma vist seda pigem mõtlesin, et enne kui üldse probleemi olemus selgeks tehakse, lennataksegi kohe selle sõimukirjaga peale. Vb naaber üleüldse ei teagi, et ta(kõrvalkorterisse ju ei kuule) teisi häirib vms.
Ma ise olen küll selline inimene, et alguses püüan heaga. Ja kõige mõistlikum ongi otse näost näkku VIISAKALT oma murega naabri poole pöörduda. Alati ei pruugi naaber meelega pahatahtlik olla.
Külaline

Mupsik kirjutas: 17 Jaan 2026 16:40 Muidugi ei taha keegi ebameeldiva inimesega suhelda. Eks ma vist seda pigem mõtlesin, et enne kui üldse probleemi olemus selgeks tehakse, lennataksegi kohe selle sõimukirjaga peale. Vb naaber üleüldse ei teagi, et ta(kõrvalkorterisse ju ei kuule) teisi häirib vms.
Ma ise olen küll selline inimene, et alguses püüan heaga. Ja kõige mõistlikum ongi otse näost näkku VIISAKALT oma murega naabri poole pöörduda. Alati ei pruugi naaber meelega pahatahtlik olla.
Normaalne inimene enne oma mürarikast tegevust mõtleb ise, ega ta teisi ei häiri ja paneb nt viisaka sildi, et palun vabandust, korteris nr x tehakse sellel ajavahemikul mürarikkaid töid, palume mõistvat suhtumist ja teeme nii kiiresti kui võimalik. Kõik saavad aru ja keegi ei nurise.

Normaalne inimene saadab kirja, mis on viisakas. Selleks ei ole vaja minna võõra naabriga tõtt vahtima.
Mupsik
Teerajaja

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 16:45
Mupsik kirjutas: 17 Jaan 2026 16:40 Muidugi ei taha keegi ebameeldiva inimesega suhelda. Eks ma vist seda pigem mõtlesin, et enne kui üldse probleemi olemus selgeks tehakse, lennataksegi kohe selle sõimukirjaga peale. Vb naaber üleüldse ei teagi, et ta(kõrvalkorterisse ju ei kuule) teisi häirib vms.
Normaalne inimene enne oma mürarikast tegevust mõtleb ise, ega ta teisi ei häiri ja paneb nt viisaka sildi, et palun vabandust, korteris nr x tehakse sellel ajavahemikul mürarikkaid töid, palume mõistvat suhtumist ja teeme nii kiiresti kui võimalik. Kõik saavad aru ja keegi ei nurise.

Normaalne inimene saadab kirja, mis on viisakas. Selleks ei ole vaja minna võõra naabriga tõtt vahtima.
Aga vaat kõik ei ole sellised normaalsed eksole 😃
Sellest see teema ka.
Normaalsed inimesed ei ütle internetis ka halvasti, ei anonüümselt ega oma nimega.
Külaline

Mupsik kirjutas: 17 Jaan 2026 16:47 Aga vaat kõik ei ole sellised normaalsed eksole 😃
Sellest see teema ka.
Normaalsed inimesed ei ütle internetis ka halvasti, ei anonüümselt ega oma nimega.
Asjadest tuleb rääkida õigete nimedega. Tsiteerides Lennart Merd: "Olukord on sitt, kuid see on meie tuleviku väetis."
Külaline

Tõenäoliselt on küll eestlased anonüümselt õelamad. Siin need, kes on seda ka tavaliselt, aga siis varjavad hoolega. Ja laiemas mõttes siis rahulolematud oma eluga. Õnnelikud inimesed ei õelutse, kui just pole mingi pataloogiaga tegemist. :)
Mu poeg, kes õpib rahvusvahelises keskkonnas, ütleb ka, et välismaalased on palju avatumad suhtlejad ja positiivsed, eestlased kinnised ja omaette hoidvad. Eks igal maal ole selliseid ja teistsuguseid, hinnang sõltub suuresti sellest, mis keskkonnast endal kogemused.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 14:40 Kas perekooli foorum lõpetas aususe ja otsekohesuse pärast töö või oli see põhjus õelus ja ebasõbralikkus.
Täpselt. Foorumis kannatab käia vaid aeg ajalt, talvekuudel vms ja siis ka üllatud, et su lihtsa kommentaari peale mõnitama hakatakse.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 17:57 Tõenäoliselt on küll eestlased anonüümselt õelamad.
Jah, ma ei kujuta ette, et mõni teine rahvas niimoodi räägiks, nagu need "kakatajad" ja "ukritajad" - selline keelekasutus juba paneb õlgu võdistama.
Külaline

Mu meelest on eestlase põhiolemus virisev. Ma ise olen ka virisev, ise oma mõtteviisiga toodan pidevat rahulolematust. Ja sellest tulenevalt olen ka õel.
Külaline

Kui ma loen mingeid välismaa foorumeid, siis sõnakasutus on küll viisakam, aga halvasti kommenteeritakse ikka nii staare, poliitikuid kui oma tuttavaid. Mingeid selliseid trolle, nagu oli Perekoolis või siin nüüd mõni on, kes lihtsalt suvaliselt tüli norib, neid küll pole. Need eemaldatakse foorumist kohe.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 14:49
Tolmukübe kirjutas: 17 Jaan 2026 14:43 Eestlase lemmikroog on teine eestlane, see on juba vana, ajaproovile vastu pidanud ütlus. Ja ahne on ta ka veel, kade ka mingil määral. Vähe suhtlev.
Eestlased on introvertsed omaette hoidjad - nagu kõik põhjaeurooplased.
Seda küll. Aga netis nad reedavad mis nende sisemuses, peades toimub. Kui isegi öeldes et on ausad ja otsekohesed, siis on nad seda inetult, ärapanevalt, mõnitavalt, end teistest paremaks pidavalt. Kas aus ja otsekohene ei saagi olla sõbralikult?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist