Kas vihkate oma endist abikaasat/elukaaslast?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 22:13
Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 17:14
Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 17:03

Ärge ajage armastust omandihimuga segi. Selline inimene näeb partnerit omandina, armastusest on see ikka valgusaastate kaugusel.
Normaalne "armastus" see kindlasti pole. Pigem jah omandihimu või haiglane kinnisidee.
Kinnisidee selle inimese osas ongi õige armastus.
Tõesti kirjutad nii kogu selle jutu peale, kus inimesed kirjutavad, et kardavad oma ekse või elavad paranoias?

Kinnisidee ei ole armastus. Armastus tähendab austust, piire ja teise inimese vabadust. Kui keegi tekitab hirmu, kontrollib, jälitab, siis see pole hoolimine. Kinnisidee keerleb selle ümber, mida mina tahan ja vajan. Armastus arvestab sellega, mis on teisele inimesele hea (isegi kui see tähendab lahkuminekut). Armastus ei sunni ega hoia kinni hirmu kaudu.
Külaline

Kui pole kinnisideelisi tundeid, siis pole tunded piisavalt tugevad. Mind huvitab mees ainult sellisel juhul, kui ma tunnen, et ei suuda ilma temata elada ja ei ole nõus aktsepteerima ka tema eitavat vastust.

Endisi suhtepartnereid ei vihka, aga nende puhul, kellest lahkuminek oli nende algatusel, ei suuda suhelda, sest see on liiga valus.
Külaline

Kui pole kinnisideelisi tundeid, siis pole tunded piisavalt tugevad. Mind huvitab mees ainult sellisel juhul, kui ma tunnen, et ei suuda ilma temata elada ja ei ole nõus aktsepteerima ka tema eitavat vastust.
Sellise naise otsa komistada on küll üks paras õnnetus. Olen kohanud sellist meest. Siiamaani tulevad vastikusvärinad peale. Peaksid võtma mingit teraapiat või midagi, sest selline asi ei ole normaalne.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 12:54
Sellise naise otsa komistada on küll üks paras õnnetus. Olen kohanud sellist meest. Siiamaani tulevad vastikusvärinad peale. Peaksid võtma mingit teraapiat või midagi, sest selline asi ei ole normaalne.
Kui asi on vastastikune, siis ju oleks hästi?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Õnnetus, või mitte, aga tugevad tunded kätkevad eneses kinnisideelist elementi. Oled armunud, su mõte liigub pidevalt tema/temakese suunas.. Ega päris lahjalt, nii muuseas, see armumine ka ikka ei toimu. Ja kui armumine armastuseks üle läheb, siis ka ikka su armsam ju prioriteet nr. 1, kinnisideelist elementi enam ei ole, sest tunded stabiliseerunud, aga just see element oli see, mis aitas suhte kokku liita.. Selle kohta õeldakse, et püsivus viib sihile. Alguses ikka sihipärasem tegevus, et just selle inimesega saab paari mindud, küll pärast suures osas asjad juba ise paika loksuvad.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 13:08
Ei ole. Selline inimene võtab oma armastusobjekti kui omandit, on äärmiselt kontrolliv ja armukade. Objekt peab tegema täpselt seda, mida tema tahab, eitava vastusega see inimene ei lepi. Teda ei huvita see, kas partner on õnnelik ja rahul, ta mõtleb ainult endale. Tema tahab selle inimesega olla, see on kõige tähtsam. Mida tahab see teine, pole oluline.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 17:40
Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 13:08

Ei ole. Selline inimene võtab oma armastusobjekti kui omandit, on äärmiselt kontrolliv ja armukade. Objekt peab tegema täpselt seda, mida tema tahab, eitava vastusega see inimene ei lepi. Teda ei huvita see, kas partner on õnnelik ja rahul, ta mõtleb ainult endale. Tema tahab selle inimesega olla, see on kõige tähtsam. Mida tahab see teine, pole oluline.
Nõustun. Vastastikune omandihimu on veel hullem ja toksilisem.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 17:44Nõustun. Vastastikune omandihimu on veel hullem ja toksilisem.
Aga kui mõlemad tahavad teineteist ja ainult teineteisega olla. Siis ju poleks probleemi kumbagil.
Või siis kontrollivad teineteist võidu.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 17:59
Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 17:44Nõustun. Vastastikune omandihimu on veel hullem ja toksilisem.
Aga kui mõlemad tahavad teineteist ja ainult teineteisega olla. Siis ju poleks probleemi kumbagil.
Või siis kontrollivad teineteist võidu.
Usaldamatuse ja kontrollimise õhkkond rikub alati suhte. Näiteks hakkab lampi süüdistama, et see sinu töökaaslane on su armuke. Käib järgi ja nuhib telefonis, küsib ja näägutab. See rikub ju tuju igal juhul, olgu põhjust või ärgu olgu. Siin on märksõnaks egoism ja teisega mittearvestamine, mitte mõistvus ja hoolivus.
Külaline

See on sügav armumine, tõsised tunded.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 18:47 See on sügav armumine, tõsised tunded.
Kuidas palun? Kinnisidee on armumine ja tõsised tunded? Tolmukübe on siin oma kinnisideelisest armumisest väga palju rääkinud. Ei huvita, et mees ei vasta, ikka kirjutab. Ei huvita, et mees pole huvitatud, on abielus, ei taha suhelda, Tolmukübe ikka tülitab. Selline asi ei ole normaalne.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 12:50 Kui pole kinnisideelisi tundeid, siis pole tunded piisavalt tugevad. Mind huvitab mees ainult sellisel juhul, kui ma tunnen, et ei suuda ilma temata elada ja ei ole nõus aktsepteerima ka tema eitavat vastust.

Endisi suhtepartnereid ei vihka, aga nende puhul, kellest lahkuminek oli nende algatusel, ei suuda suhelda, sest see on liiga valus.
Rõlge, sinutaoline inimene on kui katk, kellest tuleks kohe alguses eemale hoida. Tõenäoliselt see on algul varjatud, aga sellise ebastabiilse inimese juurest peab esimesel võimalusel sääred tegema, sest ta pole terve, ta ei tea, mida tähendab terve suhe, ta on ülimalt ebakindel ning ohtlik.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 12:50

Huvitav, miks nad sinust lahku tahtsid minna?
Külaline

Tugevad tunded ja amumine saab olla ka ilma haiglase kinnisideeta. Jah armumine(ka ühepoolne) ongi tugev tunne. Aga normaalne isik vaevleb ilma vastuarmastuseta selles üksi, mitte ei hakka teisele seda peale suruma.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 12:50 Kui pole kinnisideelisi tundeid, siis pole tunded piisavalt tugevad. Mind huvitab mees ainult sellisel juhul, kui ma tunnen, et ei suuda ilma temata elada ja ei ole nõus aktsepteerima ka tema eitavat vastust.

Täiesti ebanormaalne jutt!

Ei ole nõus aktsepteerima teise eitavat vastust on täiesti haige käitumine. Tõesti ei imesta, et sul on neid mehi, kes sind on maha jätnud. Kes tahaks sellise klammerduva naisega, kes ei mõista "ei vastust" koos olla?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist