Foorumikülaliste välimääraja

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 17:24
Guest kirjutas: 18 Jaan 2026 17:14 Ma vaatasin, et soomlased arutavad oma foorumites Soome kaitsmisega seotud muredest, kaaluvad, mida Trump järgmisena ette võtab ja selle mõjust Euroopale, USA tulevikusuundasid, tulumaksuga seonduvat, relvastusest jne.
Aga meie siin räägime kartulisalatist, telesaadetest ja kasutatud asjadest. Huvitav, kas siin rahvast liiga vähe või huvialad nii erinevad? Poliitilised küsimused ikka haruharv nähtus ja pikalt ei kanna, kiirelt läheb lappama mingile kõrvalharule. :)
Ära seleta, kui algas Ukraina sõda, oli neid sõja ja poliitika teemasid terve Perekool puupüsti täis, söögi alla ja söögi peale! Eesti inimestel on sellest poliitikast juba kõrini, tahaks vahelduseks muudel teemadel ka rääkida, mitte hakata jälle jahuma, et Putin seda ja Trump teist.
Sõda algas 2022 ja Perekoolgi ammu unustatud. Nüüd on täiesti teine maailmakorraldus ja nii palju muutuseid, mis mõjutavad meid palju rohkem, kui see sõda. Pole põhjust loota, et ootame natuke ja kõik muutub endiseks. Meil on paljudest asjadest kõrini, aga selles reaalsuses me elame.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Jaan 2026 18:01
Sõda algas 2022 ja Perekoolgi ammu unustatud. Nüüd on täiesti teine maailmakorraldus ja nii palju muutuseid, mis mõjutavad meid palju rohkem, kui see sõda. Pole põhjust loota, et ootame natuke ja kõik muutub endiseks. Meil on paljudest asjadest kõrini, aga selles reaalsuses me elame.
Ja kuidas foorumis selle ümber jahumine seda reaalsust siis muudaks?!
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 17:14 Ma vaatasin, et soomlased arutavad oma foorumites Soome kaitsmisega seotud muredest, kaaluvad, mida Trump järgmisena ette võtab ja selle mõjust Euroopale, USA tulevikusuundasid, tulumaksuga seonduvat, relvastusest jne.
Aga meie siin räägime kartulisalatist, telesaadetest ja kasutatud asjadest. Huvitav, kas siin rahvast liiga vähe või huvialad nii erinevad? Poliitilised küsimused ikka haruharv nähtus ja pikalt ei kanna, kiirelt läheb lappama mingile kõrvalharule. :)
Vaata, siin on päris tihti nii, et poliitilistel teemadel arutelud lähevad kiiresti kähmluseks. Ei aktsepteerita enda omadest erinevaid seisukohti ja kui lõpuks argumendid otsa saavad, minnakse isiklikuks. Mind on siin nimetatud nii Trumpi kui Putini kallistajaks, sest teine kommentaator lihtsalt ei suutnud viisakat vestlustooni hoida. See on kahjuks Eesti eripära.

Elan Skandinaavias ja külastan ühte siinset foorumit. Vahe on tohutu. Keegi ei sõima, ei minda nõmedaks või isiklikuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 18:42
Guest kirjutas: 18 Jaan 2026 18:01
Ja kuidas foorumis selle ümber jahumine seda reaalsust siis muudaks?!
Ei muuda kuskil, aga inimesed arutlevad ja hindavad olukordi. Mida muudab? Psühholoogiliselt ühendab ja liidab, aga me ehk olemegi rohkem individualistid.
Näiteks olukordades, kus Eesti firmal on olnud valida, kas teha kootööd teise Eesti firmaga või maismaanaaberfirmaga, ainsa erandina veidi suurem majanduslik kasu, on minu kogemusel alati valitud see võõras, kes midagi rohkem pakub (olgugi, et üldplaanis see kasu ebaoluline). Teistes maades jälle vastupidi, alati eelistatakse oma maa tegijaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 18:58
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 17:14 Ma vaatasin, et soomlased arutavad oma foorumites Soome kaitsmisega seotud muredest, kaaluvad, mida Trump järgmisena ette võtab ja selle mõjust Euroopale, USA tulevikusuundasid, tulumaksuga seonduvat, relvastusest jne.
Vaata, siin on päris tihti nii, et poliitilistel teemadel arutelud lähevad kiiresti kähmluseks. Ei aktsepteerita enda omadest erinevaid seisukohti ja kui lõpuks argumendid otsa saavad, minnakse isiklikuks. Mind on siin nimetatud nii Trumpi kui Putini kallistajaks, sest teine kommentaator lihtsalt ei suutnud viisakat vestlustooni hoida. See on kahjuks Eesti eripära.

Elan Skandinaavias ja külastan ühte siinset foorumit. Vahe on tohutu. Keegi ei sõima, ei minda nõmedaks või isiklikuks.
Jah, täiesti nõus. Ma ise ka külastan seda soomlaste foorumit igapäevaselt, vahel isegi kirjutan sinna. Vahe on see, et sealsed vestlused ei ärrita, sest ei minda isiklikuks, inimesed jäävad neutraalselt eriarvamusele. On muidugi üksikuid provosid, aga üldmuljet see ei muuda.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Jaan 2026 17:14 Ma vaatasin, et soomlased arutavad oma foorumites Soome kaitsmisega seotud muredest, kaaluvad, mida Trump järgmisena ette võtab ja selle mõjust Euroopale, USA tulevikusuundasid, tulumaksuga seonduvat, relvastusest jne.
Minu arust on siin poliitikaga seotud teemasid küll olnud. Aga üldiselt, mida seal nii väga arutada on? Kõik saavad ju aru, et trump ja putin on idikad. Seal ju ei olegi millegi üle diskuteerida. Ja meie arutamine siin ei muuda mitte midagi.

Sellepärast loekski parema meelega kartulisalatist või millestki meelelahutuslikust, mis väga ei väsita ja ei aja vihaseks.
Külaline

Aga teist pole ka uue teema tegijat. Ootate muudkui, et teised teeks?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Jaan 2026 19:55 Aga teist pole ka uue teema tegijat. Ootate muudkui, et teised teeks?
Mina olen küll siia palju teemasid teinud. Ja üldjuhul on need mitmeleheküljelist vastukaja saanud.
Külaline

Sõja alguses ju ikka arutati millal ja kuhu põgeneda.
Nüüd on olukord nii segaseks muutunud, et enam ei oskaks suundagi valida.
Jääb ainult loota, et selle USA/Euroopa vahelise kemplemise tulemusel Microsoft ja Google meil pille kotti ei pane Euroopa ennast kiviajast ei avasta.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 21:17 Sõja alguses ju ikka arutati millal ja kuhu põgeneda.
Jääb ainult loota, et selle USA/Euroopa vahelise kemplemise tulemusel Microsoft ja Google meil pille kotti ei pane Euroopa ennast kiviajast ei avasta.
On olemas ju Ubuntu ja Linux. Ei pea Billi poole koogutama.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 21:58On olemas ju Ubuntu ja Linux. Ei pea Billi poole koogutama.
Ainult et üleminek nendele saab olema raske.
Ei mõtle üldse üksikut arvutit kodus internetis, vaid kus kõik süsteemid, serverid on Microsofti omad.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Jaan 2026 19:54 Ja meie arutamine siin ei muuda mitte midagi.
Ma ei ole kunagi aru saanud inimestest, kes reaalselt arvavad, et "meist" ei sõltu midagi ja et kusagil on mingi müstiline "nemad", kellest kõik sõltub, kes alati kõige eest vastutavad, kõiges süüdi on ja kes kõik maailma asjad peavad korda ajama.

Tsiteerides Terry Pratchettit: “It was so much easier to blame it on Them. It was bleakly depressing to think that They were Us. If it was Them, then nothing was anyone's fault. If it was us, what did that make Me? After all, I'm one of Us. I must be. I've certainly never thought of myself as one of Them. No one ever thinks of themselves as one of Them. We're always one of Us. It's Them that do the bad things.”
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 22:45Ma ei ole kunagi aru saanud inimestest, kes reaalselt arvavad, et "meist" ei sõltu midagi
Mida me siis teeme, lähme tänavale ja raputame Trumpi ja Putini suunas rusikaid või?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 22:49
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 22:45Ma ei ole kunagi aru saanud inimestest, kes reaalselt arvavad, et "meist" ei sõltu midagi
Mida me siis teeme, lähme tänavale ja raputame Trumpi ja Putini suunas rusikaid või?
Ei, arutame, mõtleme kaasa, leiame ühisosa, kasvatame ühtsustunnet, et oleme meie ka halvimatel aegadel.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 21:17 Sõja alguses ju ikka arutati millal ja kuhu põgeneda.
Kahjuks on sul õigus. Pole hiljuti tundus, et võimalusi on rohkem, maailm on avaram ja nüüd äkki oleks nagu kõik segamini keeratud. Keegi ei oska isegi ennustada, kuhu me välja jõuame. Hirmutav on seegi, et me hakkame sellega harjuma. Nii nagu ameeriklased paistavad harjuvat tekkiva diktatuuriga ega tee teist nägugi. Kes oleks võinud seda arvata...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 9 külalist