Milliseid asju te kasutatuna ei ostaks?
-
Külaline
aluspesu tõesti ei ostaks, ja madratsit ka.
Aga näiteks Prantsusmaa maakohtade kirbukatel müüakse imelisi tikanditega vanu linaseid voodipesusid - ostan küll kui on ilus ja terve.
Tehnika on üks asi, mida võiksin vabalt osta ja olengi ostnud.
Aga näiteks Prantsusmaa maakohtade kirbukatel müüakse imelisi tikanditega vanu linaseid voodipesusid - ostan küll kui on ilus ja terve.
-
Külaline
Viimased paarkümmend aastat aluspükse ostnud uuskasutustest pole- pole olnud minu suurust sobivat lõiget, rinnahoidjaid aga küll, sest avastasin et kõige paremad on nö spordirinnahoidjad, aga tavapoes on need überkallid ja ega suuremaid suurusi eriti pole kah. Muidugi, tuleb korralikult läbi pesta ja pole mingit probleemi. Sama teema sukkpükstega- kui uuskasutuses on euro ja tavapoes paksemad sukakad 4-5 eurot, siis loomulikult ostan sealt kus odavam.
Voodipesuga sama lugu. Kui ikka saada voodilina 1-2 euro eest ja tekikott samuti paari euroga, no miks ma peaksin raiskama mitu korda rohkem. Pealegi ei ole 140x200 mõõdus voodipesu eriti saada (ei ole tegelikult uurinud väga).
Ja lõhnadega -no ma ei saa aru, miks ei kõlba neid osta kasutatult :O Mina ainult nii omale neid lubada saangi, kas siis neid või siis odavaid poola jms omi, mis sageli peal ei püsi üle paarikümne minuti.
Muud kosmeetikat ei kasuta, kätekreemi ainult ja kuna neid on 1-2 euroseid, siis need olen ma uuena ostnud. Sellest ühest tuubist jätkub mulle paariks aastaks..
Voodipesuga sama lugu. Kui ikka saada voodilina 1-2 euro eest ja tekikott samuti paari euroga, no miks ma peaksin raiskama mitu korda rohkem. Pealegi ei ole 140x200 mõõdus voodipesu eriti saada (ei ole tegelikult uurinud väga).
Ja lõhnadega -no ma ei saa aru, miks ei kõlba neid osta kasutatult :O Mina ainult nii omale neid lubada saangi, kas siis neid või siis odavaid poola jms omi, mis sageli peal ei püsi üle paarikümne minuti.
Muud kosmeetikat ei kasuta, kätekreemi ainult ja kuna neid on 1-2 euroseid, siis need olen ma uuena ostnud. Sellest ühest tuubist jätkub mulle paariks aastaks..
-
Külaline
Voodipesust ma saan aru - voodipesu on ju võimalik pesumasinas kõrge temperatuuriga läbi pesta. Mis seal ikka juhtuda saab. Ka meil on laste voodipesu kasutuses, mille keegi teine pere (lapsed kasvavad ju välja) on uuskasutuspoodi andnud.Guest kirjutas: ↑19 Jaan 2026 10:55 aluspesu tõesti ei ostaks, ja madratsit ka.
-
Külaline
Sama siin. Aluspesu, sokid ja voodipesu peaksid olema uued. Eelistan ka uusi söögiriistu, lusikaid ja kahvleid. Teiste poolt kasutatud voodipesu hotellides või söögiriistad restoranides, pole just meeltmööda, aga häda korral ajavad asja ära.Külaline kirjutas: ↑17 Jaan 2026 13:27 Ihupesu(sokid, alukad, rinnahoidja) ja voodipesu.
Kuigi tegelikult imikule olen küll kasutatud sokke ostnud. Need tihtipeale näevad nagu uued välja, sest kasvab nii kiiresti, et ei jõua koledaks minnagi.
Aga väikelapsele aluspüksid ostan küll uued.
Kui paljud ei taha kasutatud jalatseid osta, siis näiteks kvaliteetsed, uueväärsed saapaid võib leida hea hinnaga ja jalas on olnud mugavad, erinevalt uutest, mis võivad alguses hõõruda ja ville tekitada.
-
Külaline
Minul ei ole probleemi osta kõiki elus vaja minevaid asju kasutatuna. Küsimus pole rahas, vaid maailmavaates - kõiki asju on maailma juba liiga palju toodetud. Nt riideid on hetkel maailma valmis toodetud nii palju, et selleks jaguks järgnevale KUUELE põlvkonnale. (Vastuseks juba ette: Jah, ma saan aru, et indiviidina ma maailma ei päästa. Ja veel - kuna kasutatud esemete valik on meeletult suur, siis teen ostuotsused väga hoolsalt valides ning eelistan osta mingi muu käiguga ühildades ja käest kätte / poest, et mitte tekitada täiendavat transpordijalajälge)
-
Külaline
Kellegi teise poolt sissekantud ja tema jala järgi veninud jalanõusid ei ostaks.
Madratsit ja pehmet mööblit samuti mitte - olgu mul pigem omaenda voodilestad
Tean, et ihupesu saab läbi pesta, aga miski ütleb, et ei taha. Asi polegi selles, et see on kellegi teise keha vastas olnud - pluuse, kleite ja teksapükse võin osta kasutatuna küll. Need on samuti kellegi kehaga tihedas kontaktis olnud, v-o ka põhjalikult läbi higistatud, aga vaat pesu ikka osta ei taha.
Madratsit ja pehmet mööblit samuti mitte - olgu mul pigem omaenda voodilestad
Tean, et ihupesu saab läbi pesta, aga miski ütleb, et ei taha. Asi polegi selles, et see on kellegi teise keha vastas olnud - pluuse, kleite ja teksapükse võin osta kasutatuna küll. Need on samuti kellegi kehaga tihedas kontaktis olnud, v-o ka põhjalikult läbi higistatud, aga vaat pesu ikka osta ei taha.
-
KollaneBanaan
- Kontakt:
Jalatseid ei osta pärast seda, kui ujulast jalaseene sain, pärast mida arenes küüneseen, millest on võimatu lahti saada. Lihtsalt ei ole nõus võtma ühtegi riski, et selline asi uuesti korduks ja kasutatud jalatsitega on see võimalus olemas.
-
Külaline
Milles need kasutatud jalatsid siis süüdi on kui ujulast jalaseene said? Ujulatest, spordiklubidest ja spadest peaks loobuma pigem siis ju - seal on seenel ju kordades paremad tingimused- soe ja niiske nonstop. Ja jalatseid on võrreldes terve ujulaga ju tunduvalt lihtsam desinfitseerida. Avalikud kohad on üldse ju kordades räpasemad kui kasutatud riided, mida saab üsna lihtsalt ära pesta. Ometi paljud söövad väljas, mõni ostab isegi tänavalt toitu, osade saiakeste ja lahtiste kommide, pähklite jms müügikohad tunduvad üsna ebahügieenilised. Kui tihti neid anumaid seal põhjalikult puhastatakse?KollaneBanaan kirjutas: ↑24 Jaan 2026 09:02 Jalatseid ei osta pärast seda, kui ujulast jalaseene sain, pärast mida arenes küüneseen, millest on võimatu lahti saada. Lihtsalt ei ole nõus võtma ühtegi riski, et selline asi uuesti korduks ja kasutatud jalatsitega on see võimalus olemas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 4 külalist