No ettevõtja saab ju olla igas vanuses - hakka aga pihta.Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 14:19 Ei vangis küll pole.Ma ei väljendanud ennast ilmselt piisavalt täpselt. Loomulikult käis ma väljas, teatris ja kinos ja külas ja reisil jne. Ma pidasin silmas mõtestatud tegevust tiimis, ehk siis tööd, mis annaks võimalusi loovalt probleeme lahendada, väljakutseid, nõuaks pingutust. Enamust neist tegevustest, mida sa mainid, olen ma kogu aeg teinud vabal ajal (va rahvatantsu ja koorilaulu, mis jäävad kaugesse noorusesse ja mis ei sütita kohe sugugi). See on ilmselt ilming, mis on tuttav paljudele ettevõtjatele. Üks Soome rikkamaid inimesi on 70+ ja juhib mitut firmat, sest ei kujuta oma elu teisiti ette.
![]()
Kas olete oma eluga rahul?
-
Külaline
-
Külaline
Miks sa siis tööd ei tee, kui niisama igav? Ma ei kujutaks päevagi ilma töö ja kollektiivita ette.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 14:19Ei vangis küll pole.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 09:18Ma ei saa aru, mis sind siis takistab teiste hulka minemast? Kas raha saabus koos vangi minekuga või? Reisi, tee rahvatantsu, mine koori laulma, reisi, mine keeltekooli, korralda mingeid lauamänguõhtuid - võimalusi on ju piiramatult, kui rahamuret ei ole.Guest kirjutas: ↑19 Jaan 2026 19:27 Ma mõtlesin ka, et tore oleks kodus olla, stressi poleks ja saaks oma hobidega tegeleda. Nüüd, kui see võimalus mul tekkis, pensionini on veel veidi aega, rahamuresid pole, võiks rahus kodus istuda, olen sellest juba poole aastaga lõputult tüdinenud. Hea meelega läheksin teiste hulkaMa ei väljendanud ennast ilmselt piisavalt täpselt. Loomulikult käis ma väljas, teatris ja kinos ja külas ja reisil jne. Ma pidasin silmas mõtestatud tegevust tiimis, ehk siis tööd, mis annaks võimalusi loovalt probleeme lahendada, väljakutseid, nõuaks pingutust. Enamust neist tegevustest, mida sa mainid, olen ma kogu aeg teinud vabal ajal (va rahvatantsu ja koorilaulu, mis jäävad kaugesse noorusesse ja mis ei sütita kohe sugugi). See on ilmselt ilming, mis on tuttav paljudele ettevõtjatele. Üks Soome rikkamaid inimesi on 70+ ja juhib mitut firmat, sest ei kujuta oma elu teisiti ette.
![]()
-
Külaline
Mine teatrisse garderoobimutiks. Saad liikuda, rahvast näha ja tööd teha.
-
Külaline
Mulle ei meeldi, kui inimesed ei ole võimelised teist kuulama, katkestavad poole lause pealt ning hakkavad nõu andma, nagu teine seda vajaks. No ei osata suhelda ja vestelda ja arutada.
-
Külaline
See kogemus on mul juba olemas, uuega alustamine ei ole hetkel enam nii lihtne, nõuab aastaid, et tasuma hakkaks. Vahelduseks võiks teha midagi ilma et peaks ise kõige eest vastutama.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 15:54No ettevõtja saab ju olla igas vanuses - hakka aga pihta.Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 14:19 Ei vangis küll pole.Ma ei väljendanud ennast ilmselt piisavalt täpselt. Loomulikult käis ma väljas, teatris ja kinos ja külas ja reisil jne. Ma pidasin silmas mõtestatud tegevust tiimis, ehk siis tööd, mis annaks võimalusi loovalt probleeme lahendada, väljakutseid, nõuaks pingutust. Enamust neist tegevustest, mida sa mainid, olen ma kogu aeg teinud vabal ajal (va rahvatantsu ja koorilaulu, mis jäävad kaugesse noorusesse ja mis ei sütita kohe sugugi). See on ilmselt ilming, mis on tuttav paljudele ettevõtjatele. Üks Soome rikkamaid inimesi on 70+ ja juhib mitut firmat, sest ei kujuta oma elu teisiti ette.
![]()
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 19:27 Mine teatrisse garderoobimutiks. Saad liikuda, rahvast näha ja tööd teha.
-
Külaline
Paistab, et 55+ alates väga lihtsalt enam vestlusele ei kutsuta, eeldades, et õpivõimetu ja poolinvaliid.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 18:12Miks sa siis tööd ei tee, kui niisama igav? Ma ei kujutaks päevagi ilma töö ja kollektiivita ette.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 14:19Ei vangis küll pole.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 09:18
Ma ei saa aru, mis sind siis takistab teiste hulka minemast? Kas raha saabus koos vangi minekuga või? Reisi, tee rahvatantsu, mine koori laulma, reisi, mine keeltekooli, korralda mingeid lauamänguõhtuid - võimalusi on ju piiramatult, kui rahamuret ei ole.Ma ei väljendanud ennast ilmselt piisavalt täpselt. Loomulikult käis ma väljas, teatris ja kinos ja külas ja reisil jne. Ma pidasin silmas mõtestatud tegevust tiimis, ehk siis tööd, mis annaks võimalusi loovalt probleeme lahendada, väljakutseid, nõuaks pingutust. Enamust neist tegevustest, mida sa mainid, olen ma kogu aeg teinud vabal ajal (va rahvatantsu ja koorilaulu, mis jäävad kaugesse noorusesse ja mis ei sütita kohe sugugi). See on ilmselt ilming, mis on tuttav paljudele ettevõtjatele. Üks Soome rikkamaid inimesi on 70+ ja juhib mitut firmat, sest ei kujuta oma elu teisiti ette.
![]()
-
Külaline
Olen terve, elan ligi 10 aastat oma unelmate-mehega koos, väärtushinnangud ning teineteise aktsepteerimine on sel tasemel, et 8 aasta jooksul oleme neljal korral natsa tülitsenud. Raha on nii eraldi, kui ühekaupa piisavalt, et ei peaks juba viimased 15 aastat tööl käima, mis sedastab selle, et oleme väga head ning lojaalsed inimesed erinevalt siinsetest probleemsetest kollidest. Jah, meil on kahepeale miljonid, see kolme lapsega probleemne tädi kas sai abi? Eile lõugas siin väga räigelt, seega pakun abi, kui tal pole rahalisi vahendeid.
-
Külaline
Üldiselt eeldaks miljonärilt head ortograafiat, aga ilmselt eksin.
-
Külaline
Mul on imelik mõelda, et on olemas sinusuguseid inimesi.
-
Külaline
Kas sul oli koondamine?Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 20:02Paistab, et 55+ alates väga lihtsalt enam vestlusele ei kutsuta, eeldades, et õpivõimetu ja poolinvaliid.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 18:12Miks sa siis tööd ei tee, kui niisama igav? Ma ei kujutaks päevagi ilma töö ja kollektiivita ette.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 14:19
Ei vangis küll pole.Ma ei väljendanud ennast ilmselt piisavalt täpselt. Loomulikult käis ma väljas, teatris ja kinos ja külas ja reisil jne. Ma pidasin silmas mõtestatud tegevust tiimis, ehk siis tööd, mis annaks võimalusi loovalt probleeme lahendada, väljakutseid, nõuaks pingutust. Enamust neist tegevustest, mida sa mainid, olen ma kogu aeg teinud vabal ajal (va rahvatantsu ja koorilaulu, mis jäävad kaugesse noorusesse ja mis ei sütita kohe sugugi). See on ilmselt ilming, mis on tuttav paljudele ettevõtjatele. Üks Soome rikkamaid inimesi on 70+ ja juhib mitut firmat, sest ei kujuta oma elu teisiti ette.
![]()
Mul veel see probleem, et juhtivalt kohalt naljalt ei taheta nn alluvale ametikohale. Olen mõelnud, et muudaks CV ringi, aga ka riskantne, kui keegi viitsib googeldada, leiab kohe nime järgi eelmise ameti üles, seleta siis miks varjasid. Nii et pole nii lihtne, kui paistab.
Enam-vähem, elu parim periood. Kõik senine on olnud üks elupõhine õppimine, eriala vahetamine jmt, nüüd on aeg olemasolevaid oskusi ja kogemusi rakendada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Semrush [Bot] ja 5 külalist