Mulle ei meeldi lapse kaaslane
-
Külaline
Mulle ei meeldi lapse kaaslane
Ma pole eriti pulmades käinud. Kas meil on ka kombeks pidada kõnesid, nagu filmis nähtud. Muidugi on tavaliselt pruudi isa kes räägib, kuidas talle tütre väljavalitu algul üldse ei meeldinud. Lõpp hea, kõik hea. Pärast hakkas meeldima ja nüüd on pulmade üle õnnelik.
Ma tahaks aga küsida selle aja kohta, tagasivaates, kui palju on ok väljendada arvamust lapse kaaslase kohta?
Ütleme et ma olen selles etapis kus mulle lapse kaaslane ei meeldi. Peaks sellest rääkima lapsega?
Ma tahaks aga küsida selle aja kohta, tagasivaates, kui palju on ok väljendada arvamust lapse kaaslase kohta?
Ütleme et ma olen selles etapis kus mulle lapse kaaslane ei meeldi. Peaks sellest rääkima lapsega?
-
Külaline
Ja miks peaks, kas sina hakkad selle kaaslasega elama? Rikud ainult lapsega suhteid.Peaks sellest rääkima lapsega?
-
Külaline
Kui just mingit ekstreemset põhjust(tead aktiivset petmist, vägivaldsus, salasõltlane, kriminaal jne) pole, miks ta sulle ei meeldi, siis küll ei ütleks seda.
Laps teeb oma valikud ise.
Laps teeb oma valikud ise.
Ole kuss, kui laps ei küsi või ilmelgelt hädas pole.
Aga kinnita, et ta võib sulle alati helistada, kõigest rääkida, tagasi koju tulla jne.
Aga kinnita, et ta võib sulle alati helistada, kõigest rääkida, tagasi koju tulla jne.
-
Külaline
Pole vist käinud sellises pulmas, kus vanemad väjavalitu kohta oma arvamusi avaldavad. Enda pulmas ka sellist asja polnud. Olneb, mis selle mittemeeldimise põhjus on. Mõni välistab inimesi juba ainult nende poliitiliste vaadete, riietusoskuse, auto jm mitteolulise põhjal.
-
Külaline
Kui laps on armunud, tahab ta oma kaaslast iga hinna eest kaitsta ja esmane reaktsioon on sinust eemale tõmbuda. Las suhe areneb, küll ta avastab ise head ja vead ja võibolla laguneb see iseenesest. Kui mitte, pole sinu asi teiste suhet arvustada. Ole lihtsalt olemas, nagu siin juba eespool soovitati ja lase lapsel oma vigu ja edusamme ise teha.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 11:31 Ma pole eriti pulmades käinud. Kas meil on ka kombeks pidada kõnesid, nagu filmis nähtud. Muidugi on tavaliselt pruudi isa kes räägib, kuidas talle tütre väljavalitu algul üldse ei meeldinud. Lõpp hea, kõik hea. Pärast hakkas meeldima ja nüüd on pulmade üle õnnelik.
-
Külaline
Mina arvan, et lapsevanem oma elutarkusega võib üsna varakult aru saada, kas kaaslasega laps sobib ja õnnelikuks saab või mitte. Seal on palju pisiasju, mida mittearmunud ja kogemusi omav inimene ära tabab, samas kui suhtes sees olev nende eest silma kinni paneb. Probleem ongi selles, et kuidas suhteid mitte rikkuda.
Minu laps hetkel keskendub õpingutele ja suhted muutuvad aktuaalseks ilmselt paari aasta pärast, aga tegin temaga kokkuleppe: ütlen oma ausa arvamuse, mida väljavalitust arvan, aga tema teeb nii nagu paremaks peab. Loomulikult tuleb mul seda arvamust siis targalt formuleerida ja neutraalselt esitada. Pisiasjad polegi olulised, vaid pigem sellised erinevused, mis reeglina kipuvad varem või hiljem probleeme tekitama.
Lõppude lõpuks polegi midagi eriti teha, igaüks teeb ikka oma vead, aga mõnikord õnnestub halvim ära hoida.
Minu laps hetkel keskendub õpingutele ja suhted muutuvad aktuaalseks ilmselt paari aasta pärast, aga tegin temaga kokkuleppe: ütlen oma ausa arvamuse, mida väljavalitust arvan, aga tema teeb nii nagu paremaks peab. Loomulikult tuleb mul seda arvamust siis targalt formuleerida ja neutraalselt esitada. Pisiasjad polegi olulised, vaid pigem sellised erinevused, mis reeglina kipuvad varem või hiljem probleeme tekitama.
Lõppude lõpuks polegi midagi eriti teha, igaüks teeb ikka oma vead, aga mõnikord õnnestub halvim ära hoida.
-
Külaline
Meil pole pulmades tavaliselt küll pikki kõnesid, eriti mitte selliseid.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 11:31 Ma pole eriti pulmades käinud. Kas meil on ka kombeks pidada kõnesid, nagu filmis nähtud. Muidugi on tavaliselt pruudi isa kes räägib, kuidas talle tütre väljavalitu algul üldse ei meeldinud. Lõpp hea, kõik hea. Pärast hakkas meeldima ja nüüd on pulmade üle õnnelik.
Aga üldiselt- laps ja sina ei ole kloonid, et teile peaks samad inimesed meeldima. Mul on kaks korda olnud abikaasad sellised, keda ema ei sallinud, no ikka tõsiselt ei sallinud. Lihtsalt, mingit erilist põhjust polnud ei alguses ega selgunud hullud vead ka hiljem. Tema muidugi oma teada seda arvamust ka ei jätnud ja tulemus oli see, et esimeses pulmas teda lihtsalt polnud kutsutud. Vaata, et sinuga samamoodi ei lähe, kui väga võimukalt vahele trügid oma arvamusega. (keegi kindlasti küsib, et oli siis ikkagi vilets mees? Ei olnud, noored olime lihtsalt, abielus 5a, hea tuttav on ta siiamaani.)
-
Külaline
Kui on mingid kindlad ohumärgid- mingid faktid või näed nende omavahelisest käitumisest, et ta ei ole hea mees su lapsele, siis seda võid öelda. Kui lihtsalt ei meeldi, isiklik asi, siis hoia endale.
-
Külaline
Kas sa tahaksid (või su laps ise pruudina) kuulda pulmalauas ämma jutustust sellest, kuidas miniakandidaat talle alguses üldse ei meeldinud, aga no käib ikka ka...?
-
Külaline
Ainus stsenaarium, kus ma kujutaks end oma antipaatiat väljendamas, oleks seoses halva kohtlemise või hoolimatu käitumisega, kui mu laps kannatab selle tõttu. Lihtsalt niisama öelda, et inimene ei meeldi, on täiesti ebavajalik ega too endaga midagi head kaasa.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts ja 10 külalist