Nõukaaja nostalgia
-
Külaline
-
Külaline
Ma elasin lapsena paarismajas. Vaatepilt oli samasugune. Naabrid olidki rikkad ja kontrast majaosade vahel samasugune. Me küll päris päris vaesed ei olnud aga isal kulus kõik raha pigem vinge tehnika alla, kui maja välisilme putitamiseks. Ausaltöeldes päris häbi oli oma majaosa pärast. Meie majaosa väljast jättis päris tondilossi mulje. Aga seeest oli meil juba varakult olemas peres mobiilid, internet, arvuti, igasugused satkanalid, lauatelefonil varakult numbrinäitaja jne . Katlamas äge küttesüsteem ja veevärgid uuendatud jne.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 11:52 Praegu veel huvitavam see häärber, ühes otsas elavad vist vaesed
![]()
20 aastat telefoni järjekorras
Ega midagi suurt nostalgitseda polegi, kõik hea on seotud lapsepõlve enesega, mitte konkreetselt nõukaajaga. Hull nihverdamine käis igatepidi, luges vaid pugemisoskus.
-
Külaline
Meie külas said elanikud telefoni pisut kiirendatud korras, kuna olime valmis ise telefonikaabli paigaldamiseks vajaliku kraavi kaevama. Kõik kaevasid kui üks mees ja nädalaga, mis oli tol ajal lühike aeg, olid kõigil telefonid võrku ühendatud. 
Mulle nii meeldisid need vanad kettaga telefonid.

Mulle nii meeldisid need vanad kettaga telefonid.

-
Külaline
Nõukaaja lõpul või oli see juba uue aja päris algus ilmus meie kanti suur traktor, mis tõmbas küla kraave täis, kõik kes tahtsid said telefonid. Varsti tulid raadiotelefonid ja peagi mobiilid. See kaabliga telefon väga tore ei olnud, paaris majas lõi äike selle juurde sisse.
-
Külaline
-
Külaline
Sest sellist on hea käes hoida, mitte nagu neid tillukesi, mida peab kahe sõrmega kinni hoidma. See suur on mugavam.Guest kirjutas: ↑02 Veebr 2026 21:44 Mina mõtlesin alati, et miks see kustukumm nii suur peab olema.
![]()
.
-
Külaline
Meie peres lõigati see mitmeks tükiks, nii oli igal lapsel oma kustukummiviil.
-
Külaline

Kas neid komme veel müüakse? Nii hea meelega ostaks, aga ise pole neid poelettidel näinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 7 külalist