Rahutud jalad
-
Külaline
Rahutud jalad
Täiesti hulluks ajab viimasel ajal. Varem seda nii tähele ei pannud, aga nüüd kliimaksi tulles on see kuidagi hullemaks läinud. Vahel ärkan öösiti ja jalad lihtsalt elavad oma elu.
Millest teie olete abi saanud?
Millest teie olete abi saanud?
-
Külaline
Endal pole seda probleemi olnud, küll aga peaks väidetavalt abi olema magneesiumist.
-
Külaline
Kontrolli rauda veres, see peamine põhjus sageli. Tee jalavanne, magneesiumihelvestega näiteks, proovi massaazi, vestle perearstiga.
Täpsem info: googelda restless legs või küsi Chatilt, saad erinevaid soovitusi.
Täpsem info: googelda restless legs või küsi Chatilt, saad erinevaid soovitusi.
-
Külaline
Uusi ravimeid pole , mille kõrvalmõjuks võivad olla rahutud jalad? Mul endal on just üks õhtune tablett selline, võtangi siis kuskil poole seitsme ajal sisse, et magamaminekuks mõju taanduda jõuaks. Rahutute jalgade vastu on ka spetsiaalne ravim, aga selle võimalikud kõrvalmõjud olid lugedes nii kohutavad, et pole ise julgenud seda võtma hakata. 
-
Külaline
Mul periooditi on päris karm see. Siis aitab muidugi magneesium.
Magan jalad nö taeva poole(padjahunniku otsas, kehast kõrgemal).
Panen paksu paksu kreemikihi sinist helosani ja sokid otsa. Mõnikord(kui veel palav ka on) lausa topin märjad okid jalga.
Kusagilt lugesin, et sokk võlvikohast ümber jala siduda. Et see surve aitavat. Seda pole proovinud. Polegi tükk aega olnud nii hullusti seda.

Panen paksu paksu kreemikihi sinist helosani ja sokid otsa. Mõnikord(kui veel palav ka on) lausa topin märjad okid jalga.
Kusagilt lugesin, et sokk võlvikohast ümber jala siduda. Et see surve aitavat. Seda pole proovinud. Polegi tükk aega olnud nii hullusti seda.
-
Külaline
Ma ei võta siiani mitte ühtegi ravimit, seega selles ei saa viga olla. Magneesiumi hakkasin võtma just nende rahutute jalgade tõttu. Olen 50, ülekaaluline pole ja teen mõõdukalt trenni (käin ujumas). Aga jah, hulluks ajab lausa. Mees mul magab kõrval õndsat und ja mina siplen nagu segane.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 18:44 Uusi ravimeid pole , mille kõrvalmõjuks võivad olla rahutud jalad? Mul endal on just üks õhtune tablett selline, võtangi siis kuskil poole seitsme ajal sisse, et magamaminekuks mõju taanduda jõuaks. Rahutute jalgade vastu on ka spetsiaalne ravim, aga selle võimalikud kõrvalmõjud olid lugedes nii kohutavad, et pole ise julgenud seda võtma hakata.![]()
-
Külaline
See ei vasta tõele!Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 18:26 Endal pole seda probleemi olnud, küll aga peaks väidetavalt abi olema magneesiumist.
-
Külaline
Mind ka vaevab see juba aastaid. Magneesium ei aita. Vereproov korras. Madala ferritiini puhul pidi rahutuid jalgu esinema. Arst kirjutas välja ravimi, mis on tegelikult parkinsoni tõve jaoks. Aga mul ka see ei aita.
-
Külaline
Mul ka ferritiin ei ole põhjustaja. Mul on see kogu elu korras olnud(käin kord aastas vereanalüüsidel).
Aga ma ei oskagi välja tuua, miks see vahel nii hulluks läheb. Aga see probleem vaevab mind juba teismeeast saati.
Mina arvan, et see on kohati hormoonidega seotud. Sest mõlema raseduse ajal on see lausa väljakannatamatuks muutunud üks suurim põhjus, miks normaalselt magada ei saa.
Aga ma ei oskagi välja tuua, miks see vahel nii hulluks läheb. Aga see probleem vaevab mind juba teismeeast saati.
Mina arvan, et see on kohati hormoonidega seotud. Sest mõlema raseduse ajal on see lausa väljakannatamatuks muutunud üks suurim põhjus, miks normaalselt magada ei saa.
-
Külaline
Hormoonid võivad küll rolli mängida. Mul on need täiesti sassis ja ilmselt sellepärast siis ka piinlen selle jama käes. Mitte miski ei aita. Ainult siis, kui olen alkoholi tarbinud, magan normaalselt.Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:17 Mul ka ferritiin ei ole põhjustaja. Mul on see kogu elu korras olnud(käin kord aastas vereanalüüsidel).
-
Külaline
See sokivärk võib toimida küll. Ma topin jalad voodi ja seina vahele (ära küsi...), kui see ei aita, siis ibukas.Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 18:50 Mul periooditi on päris karm see. Siis aitab muidugi magneesium.
![]()
-
Külaline
Ma olen ka voodiraami ja madratsi vahele toppinudKülaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:34See sokivärk võib toimida küll. Ma topin jalad voodi ja seina vahele (ära küsi...), kui see ei aita, siis ibukas.Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 18:50 Mul periooditi on päris karm see. Siis aitab muidugi magneesium.
![]()
-
Külaline
Levodopa?Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:03 Mind ka vaevab see juba aastaid. Magneesium ei aita. Vereproov korras. Madala ferritiini puhul pidi rahutuid jalgu esinema. Arst kirjutas välja ravimi, mis on tegelikult parkinsoni tõve jaoks. Aga mul ka see ei aita.
-
Külaline
Olen TA. Mul on just vastupidi. Kui olen õhtul veini joonud, siis tean juba ette, ett eelolev öö on p*rses. Vabandust. Seetõttu olen ka alkotarbimist vähendanud, aga vahel ju tahaks klaasikese võtta.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:31 Ainult siis, kui olen alkoholi tarbinud, magan normaalselt.
-
Külaline
Kohe peast ei oska ravimi nime öelda.Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 22:55Levodopa?Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:03 Mind ka vaevab see juba aastaid. Magneesium ei aita. Vereproov korras. Madala ferritiini puhul pidi rahutuid jalgu esinema. Arst kirjutas välja ravimi, mis on tegelikult parkinsoni tõve jaoks. Aga mul ka see ei aita.
-
Külaline
Ilmselt PramipexolGuest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 22:55Levodopa?Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:03 Mind ka vaevab see juba aastaid. Magneesium ei aita. Vereproov korras. Madala ferritiini puhul pidi rahutuid jalgu esinema. Arst kirjutas välja ravimi, mis on tegelikult parkinsoni tõve jaoks. Aga mul ka see ei aita.
-
Külaline
Huitav oleks teada, milline on see normis ferritiini näidu number.Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:03 Mind ka vaevab see juba aastaid. Magneesium ei aita. Vereproov korras. Madala ferritiini puhul pidi rahutuid jalgu esinema. Arst kirjutas välja ravimi, mis on tegelikult parkinsoni tõve jaoks. Aga mul ka see ei aita.
Tegelikult on ferritiini alumine norm pandud nii madalale, et paljudel inimestel võib see juba see normis, aga madalamas otsas ferritiin tekitada neuroloogilisi vaevusi, sh. rahutuid jalgu. Elasin ka alguses teadmisega, et ferritiinis asi pole, sest see on normis (oli normi alumise otsa lähedal küll, aga alla normi ju ei olnud). Õnneks lugesin neuroloogi artiklit, et mõned inimesed vajavad kõrgemat ferritiini taset, et vaevused kaoks. Kuidas see oligi, ferritiin tuleks tõsta üle 50, siis kaovad neuroloogilsied vaevused. Mul see töötas.
-
Külaline
Ei, Levodopa kirjutati.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 10:25Ilmselt PramipexolGuest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 22:55Levodopa?Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:03 Mind ka vaevab see juba aastaid. Magneesium ei aita. Vereproov korras. Madala ferritiini puhul pidi rahutuid jalgu esinema. Arst kirjutas välja ravimi, mis on tegelikult parkinsoni tõve jaoks. Aga mul ka see ei aita.
-
KollaneBanaan
- Kontakt:
Mul periooditi ka päris hull, eriti õudne oli rasedus.
Kui eriti rahutud ja magada pole saanud, on aidanud kuum dušš ning pärast seda magneesiumiõliga jalgade määrimine. Esimesest korrad ajas õli väga sügelema, aga see tunne kadus mõne korra järel.
Kui eriti rahutud ja magada pole saanud, on aidanud kuum dušš ning pärast seda magneesiumiõliga jalgade määrimine. Esimesest korrad ajas õli väga sügelema, aga see tunne kadus mõne korra järel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 1 külaline