Kas valetate CV-s ja töövestlusel?

Külaline

Kas valetate CV-s ja töövestlusel?

Postitus Postitas Külaline »

Kas olete tööle kandideerides täiesti aus või mõtlete oma varasemad töökohad välja vastavalt sellele, kuhu kandideerite? Ehk siis kas luuletate oma senise töökogemuse selliseks, mis sobiks kokku sellega, kuhu tahate tööle saada?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 19:12 Kas olete tööle kandideerides täiesti aus või mõtlete oma varasemad töökohad välja vastavalt sellele, kuhu kandideerite? Ehk siis kas luuletate oma senise töökogemuse selliseks, mis sobiks kokku sellega, kuhu tahate tööle saada?
Ei ole valetanud. Seda saab ju üsna lihtsalt kontrollida, eriti, kui elad kuskil väiksemas linnas.
Külaline

Ka ei ole ealedki midagi valetanud. Kuigi mu CV on selline, et seda lugedes võib valetamist kahtlustada küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 19:12 Kas olete tööle kandideerides täiesti aus või mõtlete oma varasemad töökohad välja vastavalt sellele, kuhu kandideerite? Ehk siis kas luuletate oma senise töökogemuse selliseks, mis sobiks kokku sellega, kuhu tahate tööle saada?
Ei, seda kindlasti mitte. See oleks jama. Aga...kui klienditeenindajaks tahaks kandideerida ja pole elus kliente teenindanud, siis äkki ütleks, et olen kuskil müümas käinud. Selline väike napakas vale. Noh, et olen peregAa laatadel müümas käinud või nii.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Kõiki fakte saab ju kontrollida, lisaks sageli küsitakse soovitajaid ja sa ei saa ju suvalise ettevõtte inimest sinna kirja panna. Eks mingite oskustega ma ikka olen pisut liialdanud, aga enamasti tööpakkuja teeb sama oma nõuetega, nii et fair enough.. :D.
Külaline

Nõup, eelistan olla selles ettevõttes, kuhu kunagi läksin, areneda seal ning küsida omale meeldivad ja sobilikud palgatingimused ning muud hüved.
Külaline

Töökogemust küll mitte. Vb natuke pehmendan isikuomadusi või panen mõne huvitava hobi lisaks 😃
A'la olen suur ristsõnade lahendaja(mõni aasta tagasi olin ka aga nüüd laste kõrvalt pole aega).
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 22:15 Nõup, eelistan olla selles ettevõttes, kuhu kunagi läksin, areneda seal ning küsida omale meeldivad ja sobilikud palgatingimused ning muud hüved.
Miks sa panid mulle dislike? Kas ma saan õigesti aru, et sa lähed tööle ettevõttesse, mis sulle ei meeldi?
Külaline

Olin lastega kodus olemise järel aasta töötu ja täiendasin end igavusest. Kuigi sellest on juba aastakümme möödas, on see aeg mul märgitud kui tänaseks tegevuse lõpetanud pereettevõttes töötamine. Tegelikult nokitsesingi seal, katsetasin ja testisin.
Minu erialal tähendab tippjuhi vahetus suure tõenäosusega minu kohale. Olen saanud. Et auku sees poleks, märkisin “projekt tähtajalise lepinguga”. See tippjuht sai ise ka kinga :)
Ma valetamiseks ei nimeta, pigem loominguline lähenemine.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 22:36

Miks sa panid mulle dislike? Kas ma saan õigesti aru, et sa lähed tööle ettevõttesse, mis sulle ei meeldi?
Sest sa ajad teemasse täiesti mittepuutuvat jura.
Külaline

ei valeta, aga kõiki mõttetuid tööampse kirja küll ei pane. milleks? kirjutan need töökohad, mis konkreetse tööga haakuvad. no soovitajateks panen oma sõbrannad, aga kuna nad sellel alal väga kõvad tegijad, siis kõlab hästi :D enamasti ostutun valituks.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 19:12 Kas olete tööle kandideerides täiesti aus või mõtlete oma varasemad töökohad välja vastavalt sellele, kuhu kandideerite? Ehk siis kas luuletate oma senise töökogemuse selliseks, mis sobiks kokku sellega, kuhu tahate tööle saada?
Loomulikult ei luuleta ma mdagi oma CV-sse. Aga loomulik on ka see, et CV tuunitakse alati sobivaks konkreetsele töökohale kandideerides. Nt oled läbinud viimaste aasta jooksul terve rea koolitusi, aga paned sisse ju ikka ainult need, mis konkreetsel juhul on relevantsed.
Külaline

Pole valetanud, aga kaalun seda. Sest tööandjad on ka osad sellised, et alguses lubavad maad ja ilmad kokku, aga tegelikkus on täiesti teine. Ega ikka pole nii, et ainult tööandjal on õigused ja nõudmised, töövõtja peab tulema ja jutustama, kuidas ta on terve elu sellest nõmedast kohast unistanud. Paljud töökohad pole ju erilised asjad, eks käid, sest raha on vaja. Viimane töökoht oli selline, et nõudeid oli meeletult, küll magistrikraad, vene keel, inglise keel C1 jne, jne. Tegelikkuses pole mul neist midagi vaja läinud, paar meili olen saatnud inglise keeles, neid oleks võinud AI-ga ka tõlkida. Töö on tavaline igav kontoritöö, milleks magistrikraad.
Külaline

Hea meelega läheneks loominguliselt, et liiga kvalifitseerituks ei peetaks, aga tänapäeval pole see nii lihtne. Googeldades leitakse kohe nime järgi üles ja kõike on võimalik kontrollida.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Jaan 2026 18:25 Hea meelega läheneks loominguliselt, et liiga kvalifitseerituks ei peetaks, aga tänapäeval pole see nii lihtne. Googeldades leitakse kohe nime järgi üles ja kõike on võimalik kontrollida.
Ega ikka pole küll kõiki sinu eelnevaid ametikohti kuskil netis näha.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Jaan 2026 18:25 Hea meelega läheneks loominguliselt, et liiga kvalifitseerituks ei peetaks, aga tänapäeval pole see nii lihtne. Googeldades leitakse kohe nime järgi üles ja kõike on võimalik kontrollida.
Keegi ei saa kontrollida seda, kus sa 10 aastat tagasi töötasid. Kunagist ettevõtet pole võibolla olemaski enam. Ja kõik ei ela sellist elu, et guugeldades välja tuleb.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 03:45
Keegi ei saa kontrollida seda, kus sa 10 aastat tagasi töötasid. Kunagist ettevõtet pole võibolla olemaski enam. Ja kõik ei ela sellist elu, et guugeldades välja tuleb.
Ilmselgelt tsiteeritud postituse autor elas sellist elu, et guugeldades välja tuleks, ega ta muidu ei kirjutaks. Kui ikka oled pikalt juhtivatel kohtadel olnud, on tõenäosus suur, et sinust on kirjutatud või on sult intervjuusid võetud.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 07:13
Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 03:45
Ilmselgelt tsiteeritud postituse autor elas sellist elu, et guugeldades välja tuleks, ega ta muidu ei kirjutaks. Kui ikka oled pikalt juhtivatel kohtadel olnud, on tõenäosus suur, et sinust on kirjutatud või on sult intervjuusid võetud.
Jaa, kindlasti, kõik on tippuhid ja meediastaarid. Neid on ju kaduvväike osa inimestest ja nemad ei artutle, et kas peaks CV-s natuke valetama ka või mitte.
Spirit
Kontakt:

Postitus Postitas Spirit »

Saan öelda, et parematel firmadel, on vestlused inimesed, kes on selleks, et valetamist ära tunda. Seniks pole neid Eestis palju, aga siiski on.
Külaline

Spirit kirjutas: 03 Veebr 2026 12:58 Saan öelda, et parematel firmadel, on vestlused inimesed, kes on selleks, et valetamist ära tunda. Seniks pole neid Eestis palju, aga siiski on.
Ma võin ka seda öelda, et valetamist ei tunta mitte kunagi 100 protsenti ära ja see polegi oluline. Ikka kujuneb mulje, mis on küllaltki õige, kas inimene on tööinimene või jutupaunik. Algajad panevad sellega muidugi mööda, et suur jutumees, kes tundub ideaalne, ongi selline, professionaalil läheb siis alati väike tuluke põlema. Kui keegi valetab veidi oma eelnevate töökohtade kohta, pole tegelikult töölevõtmise juures mitte kõige olulisem asi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 4 külalist