Alla keskhariduse just oskavad rohkem seda tänava vene keelt. Äkki nad muidugi ise ei saa arugi, et see vene keel on, millest nende lemmikväljendid pärit.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 19:32Kuidas saab olla inimene vanuses 50+ ja mitte osata vene keelt? See peab olema väga kõva peaga kodanik või pigem siis alla keskhariduse. Davaid kasutavad paljud, tänapäeval ka davaika.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 17:21Ma olen 50+ ja pole iialgi juulnud sõna "jebla" ega tea ka, mida see vene keeles tähendada võiks (ma ei oskagi vene keelt peale tere ja head aega). Davaid ka ei kasuta ja pole ka kuulnud teisi kasutamas. Pigem ikka ingliskeelsed sõnad eesti keele sees.Guest kirjutas: ↑29 Jaan 2026 07:34 Mulle ei meeldi et vene keel me keeles on. Davai, davaiks. Poogen, mis on saanud alguse pohhuist. Jebla.
Kuidas te mõistate jeblat? Minu noor kolleeg, kes on väga viisakas inimene, minu imestuseks kasutab seda. Ilmselt arvab et see on eesti keelne sõna. Minu teada on see tulnud jebatist, mis pole venekeelne viisaks sõna.
Nõmedad väljendid
-
Külaline
-
Külaline
Läksin keskkooli aastal 1988 ja see oli selline protestide aeg, kus mingi vene keele õppimine ei tulnud õieti kõne allagi. Ülikoolis seda ainet ei õpetatud ei bakas ega magistris. Hilisemas elus pole samuti pingutanud, et seda õppida. Valdan inglise, prantsuse, soome ja rootsi keelt. Mingit "davaikat" minu tutvusringkonnas keegi ei kasuta.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 19:32 Kuidas saab olla inimene vanuses 50+ ja mitte osata vene keelt? See peab olema väga kõva peaga kodanik või pigem siis alla keskhariduse. Davaid kasutavad paljud, tänapäeval ka davaika.
-
Külaline
Normaalsetel inimestel on ametijuhendile vastav töö ning sellel tööl on tähtajad. Kui töö, milleks inimene on palgatud, on tähtajaks tehtud ja hästi tehtud, siis ei peaks kedagi huvitama, kas ta teeb seda öösel või päeval, kontorilaua taga või kodus voodiveerel.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:09 Kontoris on inimene jälgitav. Kui tööd ei ole, saab anda lisaülesandeid.
-
Külaline
Läksin keskkooli täpselt samal aastal ja võin kinnitada, et nii see kippus olema jah. Samas praegu on mul väga kahju, et mu vene keele oskus nii kesine on. Näiteks tööl läheb vahest vaja (elan välismaal) ja mõned sõbrad on Venemaa eri paigust pärit.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:35Läksin keskkooli aastal 1988 ja see oli selline protestide aeg, kus mingi vene keele õppimine ei tulnud õieti kõne allagi. Ülikoolis seda ainet ei õpetatud ei bakas ega magistris. Hilisemas elus pole samuti pingutanud, et seda õppida. Valdan inglise, prantsuse, soome ja rootsi keelt. Mingit "davaikat" minu tutvusringkonnas keegi ei kasuta.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 19:32 Kuidas saab olla inimene vanuses 50+ ja mitte osata vene keelt? See peab olema väga kõva peaga kodanik või pigem siis alla keskhariduse. Davaid kasutavad paljud, tänapäeval ka davaika.
-
Külaline
Mina läksin keskkooli 1989 ja mingitest protestidest ei tea midagi.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:35Läksin keskkooli aastal 1988 ja see oli selline protestide aeg, kus mingi vene keele õppimine ei tulnud õieti kõne allagi. Ülikoolis seda ainet ei õpetatud ei bakas ega magistris. Hilisemas elus pole samuti pingutanud, et seda õppida. Valdan inglise, prantsuse, soome ja rootsi keelt. Mingit "davaikat" minu tutvusringkonnas keegi ei kasuta.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 19:32 Kuidas saab olla inimene vanuses 50+ ja mitte osata vene keelt? See peab olema väga kõva peaga kodanik või pigem siis alla keskhariduse. Davaid kasutavad paljud, tänapäeval ka davaika.
-
Külaline
Kui peaks juhtuma, et see ametijuhend on 10 aastat vana ja töö iseloom on vahepeal muutunud, aga juhendis seda pole, siis lihtsalt jõllitad lakke ja teed täpselt nii palju, kui kunagi sai ette nähtud?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:37Normaalsetel inimestel on ametijuhendile vastav töö ning sellel tööl on tähtajad. Kui töö, milleks inimene on palgatud, on tähtajaks tehtud ja hästi tehtud, siis ei peaks kedagi huvitama, kas ta teeb seda öösel või päeval, kontorilaua taga või kodus voodiveerel.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:09 Kontoris on inimene jälgitav. Kui tööd ei ole, saab anda lisaülesandeid.
-
Külaline
Isegi Balti ketist?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:03Mina läksin keskkooli 1989 ja mingitest protestidest ei tea midagi.
-
Külaline
Ikka tean, aga kas keskkoolis vene keele tunde polnud?
-
Külaline
Minul olid terve aeg vene keele tunnid, aga sellega oli nii, nagu praegu minu pojal vene keelega, et külge nagu üldse ei jäänud mul ega jää ka mu pojal. Ei ole mina vene keelt kunagi selgeks saanud ja pole puudust tundnud ka.
-
Külaline
Veate end siis lihtsalt kuidagi koolist läbi, rahuldava tulemusega? Mulle see ei sobi ja lapsel ka ei lubaks, pigem palkaks eraõpetaja.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:13Minul olid terve aeg vene keele tunnid, aga sellega oli nii, nagu praegu minu pojal vene keelega, et külge nagu üldse ei jäänud mul ega jää ka mu pojal. Ei ole mina vene keelt kunagi selgeks saanud ja pole puudust tundnud ka.
-
Külaline
Pole see, kellelt küsid, aga minu puhul oli nii küll. Vähemasti vene keele osas, sest mõtlesin, et no palju mul seda ikka vaja läheb. Uued tuuled juba puhusid ja nii ta läks. Teiste ainete puhul loomulikult pingutasin.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:17Veate end siis lihtsalt kuidagi koolist läbi, rahuldava tulemusega? Mulle see ei sobi ja lapsel ka ei lubaks, pigem palkaks eraõpetaja.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:13Minul olid terve aeg vene keele tunnid, aga sellega oli nii, nagu praegu minu pojal vene keelega, et külge nagu üldse ei jäänud mul ega jää ka mu pojal. Ei ole mina vene keelt kunagi selgeks saanud ja pole puudust tundnud ka.
-
Külaline
See on ülemuse probleem, kui ta ei jälgi, mis ametijuhendid alluvatel on ega tea, millega nad tegelevad. Siis tulebki jõllitada lakke, kuni juhm ülemus ka märkab vahelduseks tööd tegema hakata.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:06Kui peaks juhtuma, et see ametijuhend on 10 aastat vana ja töö iseloom on vahepeal muutunud, aga juhendis seda pole, siis lihtsalt jõllitad lakke ja teed täpselt nii palju, kui kunagi sai ette nähtud?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:37Normaalsetel inimestel on ametijuhendile vastav töö ning sellel tööl on tähtajad. Kui töö, milleks inimene on palgatud, on tähtajaks tehtud ja hästi tehtud, siis ei peaks kedagi huvitama, kas ta teeb seda öösel või päeval, kontorilaua taga või kodus voodiveerel.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:09 Kontoris on inimene jälgitav. Kui tööd ei ole, saab anda lisaülesandeid.
-
Külaline
Mulle sobis, ja aastal 2006 TÜ-sse astumisel ei huvitanud mu vene keele hinne mitte kedagi.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:17Veate end siis lihtsalt kuidagi koolist läbi, rahuldava tulemusega? Mulle see ei sobi ja lapsel ka ei lubaks, pigem palkaks eraõpetaja.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:13Minul olid terve aeg vene keele tunnid, aga sellega oli nii, nagu praegu minu pojal vene keelega, et külge nagu üldse ei jäänud mul ega jää ka mu pojal. Ei ole mina vene keelt kunagi selgeks saanud ja pole puudust tundnud ka.
-
Külaline
Sinusugused juhmid täidavad vaid käske ega suuda ise midagi mõelda. Normaalses kollektiivis liigutakse muudatustega kaasa ning tehakse seda, mida on vaja teha, et ettevõte oleks edukas ning tööl käidaks rõõmuga.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:28See on ülemuse probleem, kui ta ei jälgi, mis ametijuhendid alluvatel on ega tea, millega nad tegelevad. Siis tulebki jõllitada lakke, kuni juhm ülemus ka märkab vahelduseks tööd tegema hakata.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:06Kui peaks juhtuma, et see ametijuhend on 10 aastat vana ja töö iseloom on vahepeal muutunud, aga juhendis seda pole, siis lihtsalt jõllitad lakke ja teed täpselt nii palju, kui kunagi sai ette nähtud?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:37
Normaalsetel inimestel on ametijuhendile vastav töö ning sellel tööl on tähtajad. Kui töö, milleks inimene on palgatud, on tähtajaks tehtud ja hästi tehtud, siis ei peaks kedagi huvitama, kas ta teeb seda öösel või päeval, kontorilaua taga või kodus voodiveerel.
-
Külaline
Minusugused koostavad sinusugustele ametijuhendeid. Kodus.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 22:07Sinusugused juhmid täidavad vaid käske ega suuda ise midagi mõelda. Normaalses kollektiivis liigutakse muudatustega kaasa ning tehakse seda, mida on vaja teha, et ettevõte oleks edukas ning tööl käidaks rõõmuga.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:28See on ülemuse probleem, kui ta ei jälgi, mis ametijuhendid alluvatel on ega tea, millega nad tegelevad. Siis tulebki jõllitada lakke, kuni juhm ülemus ka märkab vahelduseks tööd tegema hakata.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:06
Kui peaks juhtuma, et see ametijuhend on 10 aastat vana ja töö iseloom on vahepeal muutunud, aga juhendis seda pole, siis lihtsalt jõllitad lakke ja teed täpselt nii palju, kui kunagi sai ette nähtud?
-
Külaline
Ja mida sa saavutad sellega?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:17Veate end siis lihtsalt kuidagi koolist läbi, rahuldava tulemusega? Mulle see ei sobi ja lapsel ka ei lubaks, pigem palkaks eraõpetaja.
-
Külaline
Sinusugune istugugi kodus ja kasvatagu magu. Mine kuskile nõuka aega tagasi oma juhendite ja eesmärkidega.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 22:22Minusugused koostavad sinusugustele ametijuhendeid. Kodus.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 22:07Sinusugused juhmid täidavad vaid käske ega suuda ise midagi mõelda. Normaalses kollektiivis liigutakse muudatustega kaasa ning tehakse seda, mida on vaja teha, et ettevõte oleks edukas ning tööl käidaks rõõmuga.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:28
See on ülemuse probleem, kui ta ei jälgi, mis ametijuhendid alluvatel on ega tea, millega nad tegelevad. Siis tulebki jõllitada lakke, kuni juhm ülemus ka märkab vahelduseks tööd tegema hakata.![]()
-
Külaline
Sel kodanikul on mingi väärastunud fantaasia tõesti. Tahab lihtsalt kõiki ja kõike mõnitada.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:28Kõigil pole selline kurb elu kui sul. Aga sinust on muidugi kahju.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:09Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 19:46 Just, mõtlesin ka sama, nii veider prääksatus oli see. Mis seos on töö tegemise koha ja vajaliku palga vahel? Ainult siis on seos, kui töö sisuks ongi ainult kontoris istumine. Muud, sisulist tööd, saab teha ühtviisi kontoris laua taga, kodus diivanil, kohvikus baaripukil istudes, õues tekil kõhutades, pargipingist ja lennukist rääkimata.
Kõik ülesanded peavad igal päeval tehtud olema, vahet pole, kus keegi neid teeb. Mõni firma maksis koju sunnitud töötajale lausa rohkem, kuna kogu töö käis töötaja enda kulul.
-
Külaline
Keskkool keskkooliks, aga vene keelt hakati tol ajal õppima ometi 2. klassis. Kui 7 aastaga ehk kuni keskkoolini ikka mitte midagi külge ei jäänud, siis on veider küll.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:58Läksin keskkooli täpselt samal aastal ja võin kinnitada, et nii see kippus olema jah. Samas praegu on mul väga kahju, et mu vene keele oskus nii kesine on. Näiteks tööl läheb vahest vaja (elan välismaal) ja mõned sõbrad on Venemaa eri paigust pärit.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:35Läksin keskkooli aastal 1988 ja see oli selline protestide aeg, kus mingi vene keele õppimine ei tulnud õieti kõne allagi. Ülikoolis seda ainet ei õpetatud ei bakas ega magistris. Hilisemas elus pole samuti pingutanud, et seda õppida. Valdan inglise, prantsuse, soome ja rootsi keelt. Mingit "davaikat" minu tutvusringkonnas keegi ei kasuta.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 19:32 Kuidas saab olla inimene vanuses 50+ ja mitte osata vene keelt? See peab olema väga kõva peaga kodanik või pigem siis alla keskhariduse. Davaid kasutavad paljud, tänapäeval ka davaika.
-
Külaline
Normaalne inimene teeb oma töö ära tähtaegselt ja parimal võimalikul moel ka siis, kui ametijuhend on vananenud.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 21:06Kui peaks juhtuma, et see ametijuhend on 10 aastat vana ja töö iseloom on vahepeal muutunud, aga juhendis seda pole, siis lihtsalt jõllitad lakke ja teed täpselt nii palju, kui kunagi sai ette nähtud?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:37Normaalsetel inimestel on ametijuhendile vastav töö ning sellel tööl on tähtajad. Kui töö, milleks inimene on palgatud, on tähtajaks tehtud ja hästi tehtud, siis ei peaks kedagi huvitama, kas ta teeb seda öösel või päeval, kontorilaua taga või kodus voodiveerel.Guest kirjutas: ↑01 Veebr 2026 20:09 Kontoris on inimene jälgitav. Kui tööd ei ole, saab anda lisaülesandeid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist