Menopaus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 15:57
Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 15:27
Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 12:08
Minul on postmenopaus, mingeid vaevuseid ei ole ja ma ei tee sellest eraldi juttu. Sest mida oleks öelda selle kohta, et sul midagi kurta ei ole? Kas peaks hommikusöögilauas õhkama, et issand, kui hea postmenopaus mul on? Samas, kui mul parajast ON midagi viga, ei tee ma sellest kunagi mingit saladust, vaid ohin ikka sajaga, nii et kõik pereliikmed teavad. :lol: Mingi üksi nurgas kannataja tüüp ei ole ma kunagi olnud.
Aga, kui päevad ära jäid, ütlesid mehele?
Hormoonspiraaliga ei ole päevi.
Mina spiraali ei kasutanud, vaid minipille, aga jah, mõte on sama. Päevad jäid ära kohe, kui neid kasutama hakkasin (kui viimane laps oli ca 3 ja võõrutasin ta lõplikult). Loomulikult rõõmustasin valjuhäälselt. Ca kord aasta-paari kohta mõni läbimurdeveritsus tekkis, kui pilli võtmata unustasin ja siis muidugi soigusin samuti valjuhäälselt. Aga ühel hetkel sain aru, et juba hulk aastaid pole neidki enam olnud ja arst kinnitas pärast vereanalüüsi ja läbivaatust, et mul on postmenopaus. Ja ei, ma ei läinud koju teatama, et rohkem lapsi ei saa, sest meil neid juba mitu ja ega 50+ vanuses keegi ei oodanudki, et uuesti rasedaks jääksin.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 16:03
Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 15:57
Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 15:27

Aga, kui päevad ära jäid, ütlesid mehele?
Hormoonspiraaliga ei ole päevi.
Mina spiraali ei kasutanud, vaid minipille, aga jah, mõte on sama. Päevad jäid ära kohe, kui neid kasutama hakkasin (kui viimane laps oli ca 3 ja võõrutasin ta lõplikult). Loomulikult rõõmustasin valjuhäälselt. Ca kord aasta-paari kohta mõni läbimurdeveritsus tekkis, kui pilli võtmata unustasin ja siis muidugi soigusin samuti valjuhäälselt. Aga ühel hetkel sain aru, et juba hulk aastaid pole neidki enam olnud ja arst kinnitas pärast vereanalüüsi ja läbivaatust, et mul on postmenopaus. Ja ei, ma ei läinud koju teatama, et rohkem lapsi ei saa, sest meil neid juba mitu ja ega 50+ vanuses keegi ei oodanudki, et uuesti rasedaks jääksin.
Mis see laste saamine siia puutub? Arvad, et kui 50-aastasel päevad veel käivad, siis on rasedus võimalik?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 15:26
Guest kirjutas: 31 Jaan 2026 16:35
Guest kirjutas: 29 Mär 2025 10:49
See teema pole minust. Mind võid rahulikult rünnata kujuteldavate solvangutega, aga see ei muuda tõsiasju. Ilmselt näed isegi, et need vastavad tõele. Naised ja mehed hindavad teineteist täiesti erinevate omaduste alusel.

Ma ei saa sellest teemapüstitusest siin üldse aru, järjest enam jääb mulje, et keegi päriselt vana eit üritab endast noorematele naistele ära panna. Kibestumus? Head naised leiavad kuni vanuseni 60 vabalt uue mehe. Vaadake, kui kaunis naine on Siiri Sisask ja noor mees käevangus. Täiesti sousti kirjutab siin see menopausis vanur ikka.
Mina olen teemaalgataja, aga praegu ei saa kuidagi aru, kuidas ma üritan endast noorematele naistele ära panna? Mul oli lihtsalt küsimus, aga ma ei halvustanud sellega mitte kedagi.

Mis minu postituses kibestunut on? Ja seda ei ole ma ka arvanud, et 60-aastaselt ei võiks uut meest leida.
Ei saa aru, kas ta üldse luges teemaalgatust.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 16:43
Guest kirjutas: 31 Jaan 2026 16:35

Ma ei saa sellest teemapüstitusest siin üldse aru, järjest enam jääb mulje, et keegi päriselt vana eit üritab endast noorematele naistele ära panna. Kibestumus? Head naised leiavad kuni vanuseni 60 vabalt uue mehe. Vaadake, kui kaunis naine on Siiri Sisask ja noor mees käevangus. Täiesti sousti kirjutab siin see menopausis vanur ikka.
Mina olen teemaalgataja, aga praegu ei saa kuidagi aru, kuidas ma üritan endast noorematele naistele ära panna? Mul oli lihtsalt küsimus, aga ma ei halvustanud sellega mitte kedagi.

Mis minu postituses kibestunut on? Ja seda ei ole ma ka arvanud, et 60-aastaselt ei võiks uut meest leida.

No mulle tundub ka, et mingi vanur maadleb seletada, kuis 47.aastaste naiste vastu huvi kaovat. Kuigi môni naine alles 55.aastaselt elama hakkabki.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 19:15

No mulle tundub ka, et mingi vanur maadleb seletada, kuis 47.aastaste naiste vastu huvi kaovat. Kuigi môni naine alles 55.aastaselt elama hakkabki.
Mida need mõned naised siis kuni 55 aastani tegid?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 19:15

Mina olen teemaalgataja. Ja konkreetne inimene, keda tsiteerisin kirjutas nii: Ma ei saa sellest teemapüstitusest siin üldse aru, omistades ilmselgelt mulle kellegi teise kommentaare.

Mina ei ole mitte kedagi siin teemas halvustanud.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 20:22
Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 19:15

Mida need mõned naised siis kuni 55 aastani tegid?
Võib-olla mõtles ta siin all seda, et selles vanuses inimene saab iseendale elama hakata. Lapsed on tõenäoliselt suured ja pesast välja lennatud. Võib-olla kehv mees välja vahetatud uuema ja parema vastu jne.
Külaline

sfettseeee kirjutas: 31 Jaan 2026 12:59Mul on sinna veel minna, vahendeid ära jätta ei tohi.
Rõhutad oma noorust ja fertiilsust? Nõme, oled hinnanguline ja halvustad endast vanemaid naisi. Miks teed seda, madal enesehinnang?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 18:03
sfettseeee kirjutas: 31 Jaan 2026 12:59Mul on sinna veel minna, vahendeid ära jätta ei tohi.
Rõhutad oma noorust ja fertiilsust? Nõme, oled hinnanguline ja halvustad endast vanemaid naisi. Miks teed seda, madal enesehinnang?
Mis sul endal viga on, et ussitad iga lause kallal? Oled vana ja ei saa sellega hakkama? Su oma isiklik tragöödia. Sinu tsiteeritav pole midagi halvustanud, saa üle ja ära luuluta.
Külaline

Kle, igaühe jaoks ei ole vanem olla häbiasi. Täitsa normaalne on olla vanem ja normaalne on, et on ka vanemast vanemaid. Ja ka nooremaid.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 00:32
Kle, igaühe jaoks ei ole vanem olla häbiasi. Täitsa normaalne on olla vanem ja normaalne on, et on ka vanemast vanemaid. Ja ka nooremaid.

Räägi enda eest. Vanadus on nüüd küll viimane asi, millest unistada. Lase inimestel elada ega su jutt teistel menopausi varem esile nii ehk naa too, nii et rahune maha.
Külaline

Millegipärast osad naised arvavad, et nad ei saa kunagi vanaks, ainult kõik teised saavad.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Vanus on number - eks. Aga selle ilmingud on probleem ja neid on palju.
Külaline

Jah, ütlesin abikaasale, et juhuuu ja hõissa, õnneaeg on saabunud, mul enam päevade muret ei ole. Ta vastas, et ahah, tore, sul siis lihtsam nüüd. Kuumahoogudest ei olnud põhjust rääkida, sest ei olnud neid märgatavalt.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 30 Mär 2026 00:37 Vanus on number - eks. Aga selle ilmingud on probleem ja neid on palju.
Ilmselgelt on probleem või miks muidu kõik täitesüstid, niidid, lõikused ja 100 muud imet nii populaarsed on. Võiks ju rahus vananeda, mitte iga hinna eest püüda noorem välja näha
Nõiamoor
Kontakt:

See on asja üks külg, aga kui sa tunned, et mitte miski su kehas pole enam selline, millega sa harjunud oled ja et isegi harjumuspärased liigutused tunduvad koormavamad ning su heast unest on saanud luupainaja ning kahe aastaga tuleb teha kahed prillid jne - siis see on asja teine ja pöördumatu külg.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 30 Mär 2026 17:39 See on asja üks külg, aga kui sa tunned, et mitte miski su kehas pole enam selline, millega sa harjunud oled ja et isegi harjumuspärased liigutused tunduvad koormavamad ning su heast unest on saanud luupainaja ning kahe aastaga tuleb teha kahed prillid jne - siis see on asja teine ja pöördumatu külg.
Ma olen sellega kursis, sest olen 57. Aga ma olen liikunud viimase aasta jooksul järgmisele tasemele, kus kogu aeg kuskilt midagi vaevab: pea valutab iga paari päeva tagant, süüa ei saa enam ühtegi asja, kohe on gaasid ja röhatised, mõni päev on kõndides põlv valus, teine päev on jalalaba valus... Hommikul ärkan üles ja juba tunnen, et kuskilt on valus. Mõtlen, et kui ma peaks veel 20 aastat elama, siis kui hulluks see kõik edasi läheb, sest üle ei lähe enam midagi. Ehk ei ela.
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 19:04
Nõiamoor kirjutas: 30 Mär 2026 17:39 See on asja üks külg, aga kui sa tunned, et mitte miski su kehas pole enam selline, millega sa harjunud oled ja et isegi harjumuspärased liigutused tunduvad koormavamad ning su heast unest on saanud luupainaja ning kahe aastaga tuleb teha kahed prillid jne - siis see on asja teine ja pöördumatu külg.
Ma olen sellega kursis, sest olen 57. Aga ma olen liikunud viimase aasta jooksul järgmisele tasemele, kus kogu aeg kuskilt midagi vaevab: pea valutab iga paari päeva tagant, süüa ei saa enam ühtegi asja, kohe on gaasid ja röhatised, mõni päev on kõndides põlv valus, teine päev on jalalaba valus... Hommikul ärkan üles ja juba tunnen, et kuskilt on valus. Mõtlen, et kui ma peaks veel 20 aastat elama, siis kui hulluks see kõik edasi läheb, sest üle ei lähe enam midagi. Ehk ei ela.
Novot! Nii et väike botoks on lihtsalt pisike rõõm igasuguste hädade juures, mida kahjuks ära süstida ja lõigata enamasti ei saa...
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 19:04
Muidu oled normaalkaalus ja käid ilusasti trennis ka?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist