Silvial uus kallim

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 20:47
Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 17:40
Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 11:35

Selle oled sa küll ise välja mõelnud. Ta ei ole mitte kuskil oma abortidest rääkinud.
Oma raamatus ju rääkis sellest.
Olgu, ma ei ole raamatut lugenud. Artiklitest, mis netis kättesaadavad, sellist infot ei ole.

Ei mõista naisi, kes aborte teevad. Veel vähem mõistan seda, kui tuntud inimesed seda kõva häälega kuulutavad. Päris mitmed tuntud naised, kes muidu ei ole üldse skandaalsed isikud nagu käesoleva loo tegelane, on sellest avalikult rääkinud. Miks? Annad kõikidele teada, kui rumal sa oled?
Abordist rääkimine ei ole häbiasi. Enamik 50+ naisi on seda teinud, kui just ei valinud sünnitada ja olla üksikema või lastel erinevad isad.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 21:31

Oma raamatus ju rääkis sellest.
Olgu, ma ei ole raamatut lugenud. Artiklitest, mis netis kättesaadavad, sellist infot ei ole.

Ei mõista naisi, kes aborte teevad. Veel vähem mõistan seda, kui tuntud inimesed seda kõva häälega kuulutavad. Päris mitmed tuntud naised, kes muidu ei ole üldse skandaalsed isikud nagu käesoleva loo tegelane, on sellest avalikult rääkinud. Miks? Annad kõikidele teada, kui rumal sa oled?
Abordist rääkimine ei ole häbiasi. Enamik 50+ naisi on seda teinud, kui just ei valinud sünnitada ja olla üksikema või lastel erinevad isad.
Misasja? Enamus 50+ naisi?

Ma olen 54 ja mul pole elus mõttessegi pähe tulnud seda teha. Samas on 4 planeeritud ja soovitud last olemas. Ei tasu hakata ajama, et 50+ naiste nooruse ajal vahendeid ei olnud. Oli küll!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 21:34

Ma olen 54 ja mul pole elus mõttessegi pähe tulnud seda teha. Samas on 4 planeeritud ja soovitud last olemas. Ei tasu hakata ajama, et 50+ naiste nooruse ajal vahendeid ei olnud. Oli küll!
Küll sa oled tubli! Teised ei ole nii tublid ja on rumalamad kui sina. Sina oled kõige targem.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 21:45
Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 21:34

Küll sa oled tubli! Teised ei ole nii tublid ja on rumalamad kui sina. Sina oled kõige targem.
Poleks uskunudki, et see on tubliduse näitaja! Mõtlesin, et see on elementaarne.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 21:31Abordist rääkimine ei ole häbiasi. Enamik 50+ naisi on seda teinud, kui just ei valinud sünnitada ja olla üksikema või lastel erinevad isad.
Ma ei tea, võibolla kehtib see 70+ puhul. Meie, viiekümneste noorus jäi üheksakümnendatesse ja siis olid küll kõik vajalikud vahendid olemas ja kättesaadavad.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 21:31Abordist rääkimine ei ole häbiasi. Enamik 50+ naisi on seda teinud
Enamik 50+ naisi on seda teinud? Enamik 50+ naisi (ja nende partnerid) ei oska kaitsevahendeid kasutada??? No seda ma küll ei usu, kui sa just mingit tõsiseltvõetavat allikat ei näita.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 21:31 Abordist rääkimine ei ole häbiasi. Enamik 50+ naisi on seda teinud, kui just ei valinud sünnitada ja olla üksikema või lastel erinevad isad.
Ära jura, su jutt pädeks u 70+aastaste naiste kohta. 50+aastaste naiste peaaegu terve fertiilse ea on korralikud rasestumisvastased vahendid kättesaadavad olnud, isegi palju varem juba olid tegelikult beebipillid-kondoomid olemas.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 22:02
Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 21:31 Abordist rääkimine ei ole häbiasi. Enamik 50+ naisi on seda teinud, kui just ei valinud sünnitada ja olla üksikema või lastel erinevad isad.
Ära jura, su jutt pädeks u 70+aastaste naiste kohta. 50+aastaste naiste peaaegu terve fertiilse ea on korralikud rasestumisvastased vahendid kättesaadavad olnud, isegi palju varem juba olid tegelikult beebipillid-kondoomid olemas.
56-aastase naisena, kes suguelu üsna hilja alustas, ma küll sellega nõustuda ei saa. 19-selt oli mul esimene vahekord (1989) ja siis oli ikka päris mitu-mitu aastat veel, kus kondoom oli defitsiit, pealegi olid nad üliviletsa kvaliteediga, mitu korda purunes seksi käigus, mul vedas, et sellest midagi ei tulnud. Lähemad sõbrannad tegid ikka mitu korda aborti. Ei kujuta ette, mismoodi siis veel need hakkama said, kes 2-3 aastat varem suguelu alustasid.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 22:44
56-aastase naisena, kes suguelu üsna hilja alustas, ma küll sellega nõustuda ei saa. 19-selt oli mul esimene vahekord (1989) ja siis oli ikka päris mitu-mitu aastat veel, kus kondoom oli defitsiit, pealegi olid nad üliviletsa kvaliteediga, mitu korda purunes seksi käigus, mul vedas, et sellest midagi ei tulnud. Lähemad sõbrannad tegid ikka mitu korda aborti. Ei kujuta ette, mismoodi siis veel need hakkama said, kes 2-3 aastat varem suguelu alustasid.
Mina ja minu sõbrannad (paar aastat sinust nooremad) küll ei käinud aborte tegemas. Kindlasti mõni eakaaslane tegi, aga need olid sellised rumalamad ja lohakamad tüdrukud.

Sugueluga alustasin samal aastal kui sina. Ja kondoomid olid täiesti olemas sel ajal. Ise kasutasin ka! Kondoomid purunevad siis, kui need on valesti peale pandud.

Sõbranna alustas suguelu 1987 ja tema pani spiraali.

Ära isegi ürita väita, et tol ajal ei olnud mingeid vahendeid.

Meil käidi koolis regulaarselt seksuaaltervisest rääkimas juba siis, kui Eesti aeg ei olnud veel saabunudki. Kuskil 1986 käis koolis naistearst, kes rääkis meile pillidest.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 21:28
Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 20:47 Ei mõista naisi, kes aborte teevad. Veel vähem mõistan seda, kui tuntud inimesed seda kõva häälega kuulutavad. Päris mitmed tuntud naised, kes muidu ei ole üldse skandaalsed isikud nagu käesoleva loo tegelane, on sellest avalikult rääkinud. Miks? Annad kõikidele teada, kui rumal sa oled?
Sa ei peagi mõistma teiste inimeste elu ja valikuid, aga pole vaja ka kritiseerida. Sa ei tea iial, mis sundis teist inimest sellist otsust tegema. Olen ise kahel korral vahenditest hoolimata rasedaks jäänud ja tean, millise meeleheite see kaasa toob.
Abordist rääkimine ei ole häbiasi.
Oskad sa kuidagi selgitada ka, miks enda tehtud abortidest avalikult rääkida ei ole sinu arvates imelik?
Külaline

Ei ole häbiasi? Hävitada oma laps, seda kõikidele kuulutada, ja äkki ehk isegi olla lausa uhke selle üle? Ma tõesti ei usu, mida mu silmad leovad!
Külaline

Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 23:14
Guest kirjutas: 02 Veebr 2026 22:44

Mina ja minu sõbrannad (paar aastat sinust nooremad) küll ei käinud aborte tegemas. Kindlasti mõni eakaaslane tegi, aga need olid sellised rumalamad ja lohakamad tüdrukud.

Sugueluga alustasin samal aastal kui sina. Ja kondoomid olid täiesti olemas sel ajal. Ise kasutasin ka! Kondoomid purunevad siis, kui need on valesti peale pandud.

Sõbranna alustas suguelu 1987 ja tema pani spiraali.

Ära isegi ürita väita, et tol ajal ei olnud mingeid vahendeid.

Meil käidi koolis regulaarselt seksuaaltervisest rääkimas juba siis, kui Eesti aeg ei olnud veel saabunudki. Kuskil 1986 käis koolis naistearst, kes rääkis meile pillidest.
Ju jah virgematel seksijatel oli see asi paremini selge. Mina olin asjaarmastaja ja spiraali paneku mõtetki ei tulnud pähe, kondoome kaasas ka ei tulnud pähe kanda, kui peikal oli mõni, siis oli. Võimalik tõesti, et selleks, et toonased kondoomid ei puruneks, tuli enne palju harjutada. Mina ei harjutanud. Ei mõeldud siis nii palju seksile ja selle edukale korraldamisele kui praegu.
Külaline

Ju jah virgematel seksijatel oli see asi paremini selge. Mina olin asjaarmastaja ja spiraali paneku mõtetki ei tulnud pähe, kondoome kaasas ka ei tulnud pähe kanda, kui peikal oli mõni, siis oli. Võimalik tõesti, et selleks, et toonased kondoomid ei puruneks, tuli enne palju harjutada. Mina ei harjutanud. Ei mõeldud siis nii palju seksile ja selle edukale korraldamisele kui praegu.
Proovisid nüüd kuidagi solvata neid, kes ei soovinud aborti teha ega soovimatut last saada? Sa räägi ikka enda eest, et ei mõeldud seksi edukale korraldamisele. Mina mõtlesin küll. Kui oli regulaarne peika, siis läksin naistearsti juurde ja võtsin pille. Kondoomid olid olemas ja täiesti tavalised. Normaalne inimene ei jäänud selle peale lootma, et äkki peikal on mõni, kui ei ole, läheb niisama. Selline vastutustundetus ei ole kuidagi korralikkuse tundemärk või mida sa nüüd proovid siin öelda.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 07:08
Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 06:49
Proovisid nüüd kuidagi solvata neid, kes ei soovinud aborti teha ega soovimatut last saada? Sa räägi ikka enda eest, et ei mõeldud seksi edukale korraldamisele. Mina mõtlesin küll. Kui oli regulaarne peika, siis läksin naistearsti juurde ja võtsin pille. Kondoomid olid olemas ja täiesti tavalised. Normaalne inimene ei jäänud selle peale lootma, et äkki peikal on mõni, kui ei ole, läheb niisama. Selline vastutustundetus ei ole kuidagi korralikkuse tundemärk või mida sa nüüd proovid siin öelda.
Postitus on kustutatud
Soovid siin solvata, aga kahjuks vist inimese füsioloogiast midagi ei tea. Katkestatud suguühe ei ole efektiivne meetod rasedusest hoidumiseks. Ei teadnud, et mõnel veel tänapäevalgi mingid nõukaaegsed teadmised on.
Külaline

mina alustasin seksiga verinoorelt 1987 ja sel ajal küll keegi tuttavatest mingeid füüsilisi/keemilisi vahendeid ei kasutanud. Kui kellelgi oli õnnestunud mingi välismaa kondoom hankida, siis ainult. Pigem oli see "minuga äkki ei juhtu" vaib. Muidugi juhtus, ja sõbrannadel ka juhtus.
Hiljem püsisuhtes jäin 2x rasedaks spiraaliga.
Abort oli enne 90-ndaid väga tavaline pereplaneerimise vahend.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 00:28

Ei ole häbiasi? Hävitada oma laps, seda kõikidele kuulutada, ja äkki ehk isegi olla lausa uhke selle üle? Ma tõesti ei usu, mida mu silmad leovad!
Ära jaura, iga inimene mõtleb enda seisukohast lähtuvalt ja teeb enda jaoks parimad valikud. Mina jäin tablettidega rasedaks, kahel korral, 1989. Tegin 2 aborti. Hiljem panin spiraali ja rohkem ebasoovitavaid rasedusi ei olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 23:23 Oskad sa kuidagi selgitada ka, miks enda tehtud abortidest avalikult rääkida ei ole sinu arvates imelik?
Oskan küll, jah. Sest me elame vabas maailmas, kus sellist asja ei ole vaja häbeneda. Naise keha üle otsustab ainuüksi tema ja keegi teine ei tule ütlema, mida tema peab või ei pea tegema. Lisan veel, et mitte ükski naine ei tee aborti kergekäeliselt.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 08:59

Ära jaura, iga inimene mõtleb enda seisukohast lähtuvalt ja teeb enda jaoks parimad valikud. Mina jäin tablettidega rasedaks, kahel korral, 1989. Tegin 2 aborti. Hiljem panin spiraali ja rohkem ebasoovitavaid rasedusi ei olnud.
Kas oli siis vaja seksida?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 10:30
Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 08:59
Kas oli siis vaja seksida?
Kas sina elad oma mehega koos ja ei seksi?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 06:49
Ei soovinud solvata, aga nalja tegin küll su tõsimeelsuse üle. Sa olid väga tubli, kui 17-19-aastaselt juba nii süsteemselt eostumisvastaste vahenditega tegelesid, suurem osa tollaseid noori siiski ei tegelenud. Nagu öeldud, ei tulnud tollal infot seksi kohta uksest ja aknast, seega kui püsisuhtes polnud, siis polnud küll kellelgi spiraali ega kasti kondoomidega kodus nurgas. Ja paljud tollal 17-19-aastastest püsisuhtes olid? Ajad olid siiski teised.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu ja 10 külalist