Ei taha või ei julge tööle minna?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Olen TA

Ta käis ka mõni aeg proovimas poes töötamist. Pakuti talle 8 h päevas. Paari päeva pärast tuli juba ära. Nii raske olevat.
Ei ole võimalik, et 20 aastat ei leia sobivat tööd.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Veebr 2026 08:44
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2026 08:35 Ilmselt saab ta mingit toimetulekutoetust. Ma ei tea mis see summa on praegu,mis peab peale makse kätte jääma.
Kui ta läheks tööle. Ilmselt madalapalgalisele tööle, ta seda toetust enam ei saa. Maksab ise oma maksud. Kas tal jääks siis rohkem raha kätte?
Ära unusta elatist, usun, selline 500-600 eurot kuus pluss lapsetoetus.
Mis elatis? Üks laps on nädal emaga ja nädal isaga. Kumbki ei pea elatist maksma kui laps on vanematega võrdselt. Esimese lapse pealt saab riigilt ligi 200 kuna lapse isa ei tunne lapse vastu huvi.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Veebr 2026 08:31
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 18:30
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 17:56 Aga kuidas ta põhjendab, et tööle ei taha minna? Eriti kui Sinu jutu järgi oleks töökoht olemas. Kohtutäitur ei või konto kallal olla, kui sissetulekut ei taha näidata? Hirmus tööle minna ei saa asi ju olla, kui ta koolitusega hakkama sai.
Olen TA

Põhjendab nii, et näiteks 24 tunnised vahetused ikkagi väsitavad, kui üks pakkumine oli 30 km kaugusel siis oli mure, et sõidab pool palgast maha, siis et auto annab varsti otsad kui nii sõita aina jne. Neid vabandusi palju.
Ta ei proovigi.
Ja nädal tagasi tuli sms " Sul kannatab uue kuu alguseni sott laenu teha? "
Nagu pidevalt saan neid küsimusi. Ei taha see paha ka olla kes pidevalt ära ütleb ja ei taha nagu midagi öelda ka, et mingu tööle.
Samas on sõbrannana ta hästi tore ja kallis. Tunnen teda 20 a.
See ongi ju üksikemale sobimatu töö. Kui ta on 30a. Keegi peab ju ta lapsi valvama kui ta neid 24 tunniseid valveid teeb. Isegi 12 tunnised on sobimatud. Tal on vähemalt 6-7 päeva kuus vaja abi laste valvamisel. Ma arvan et lapsed on alla 10a. Neid ei jäta ju ööpäevaks üksi?
30km kaugusel olev töö teeb päevas 60km sõitu. On kulukas.
Talle sobiks töö mis oleks 8 tundi päevas kodu lähedal.
Ma töötan ka valvetes. Mitmed emad on laste pärast vahetanud tööd. Öeldes et " lapsi ärkvel ei näegi". Tegelikult ikka 15p kuus ju näevad. Aga et 12 t tööpäevad on väsitavad. Saavad 19aegu koju. 20 on kodus. Väsinud. Ja u tunni pärast lähevad lapsed juba magama. Ehk kui on valida neil, siis nad seavad lapsed esikohale kuni nad on väikesed.

Ma käin samuti kahe koha peal tööl graafiku alusel. Ei saaks öelda, et lapsi ei näe. Sätin oma päevad nii, et lastega on ka aega tegeleda. Ülemusega annab mul läbi rääkida ha tema arvestab lapsevanematega. Oleneb kõik ka ülemusest.
Nagu aru saan siis too sõbranna isegi ei huvitu ja ei püüagi.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Veebr 2026 08:49
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2026 08:35 Ilmselt saab ta mingit toimetulekutoetust. Ma ei tea mis see summa on praegu,mis peab peale makse kätte jääma.
Kui ta läheks tööle. Ilmselt madalapalgalisele tööle, ta seda toetust enam ei saa. Maksab ise oma maksud. Kas tal jääks siis rohkem raha kätte?
Mis elatis? Üks laps on nädal emaga ja nädal isaga. Kumbki ei pea elatist maksma kui laps on vanematega võrdselt. Esimese lapse pealt saab riigilt ligi 200 kuna lapse isa ei tunne lapse vastu huvi.
Kui vana väike laps on. Kas tal on lapse pärast haigekassa veel või ei karda et ei saa ravi, kui peaks vajama.
Või kuidas üldse seadus on? Kui pole ravikindlustust, kas peab ise maksma või ongi jäänud keegi ravita?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Veebr 2026 08:58
Guest kirjutas: 06 Veebr 2026 08:49

Kui vana väike laps on. Kas tal on lapse pärast haigekassa veel või ei karda et ei saa ravi, kui peaks vajama.
Või kuidas üldse seadus on? Kui pole ravikindlustust, kas peab ise maksma või ongi jäänud keegi ravita?
Saab 4 alles
Külaline

See aeg mis jäi kahe lapse vahele, ta ka ei käinud tööl?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Veebr 2026 08:48 Olen TA

Ta käis ka mõni aeg proovimas poes töötamist. Pakuti talle 8 h päevas. Paari päeva pärast tuli juba ära. Nii raske olevat.
Ei ole võimalik, et 20 aastat ei leia sobivat tööd.
Jah. Ka tänapäeval on paljudel noortel selline suhtumine. Töö raske- loobuvad. Pigem ajavad kuidagi läbi, kui et teevad ebameeldivat tööd. Sellist töökust kui vanadel inimestel oli, st nende vanematel, või raha nimel töötamist, nad ei tee.
Külaline

Sellest laenukeerisest ongi raske välja tulla. Kuna raha saades maksab ta eelmise kuu laenu tagasi, siis omale ikka midagi ei jää ja küsibki uuesti.

Noh selle tööotsimise koha pealt jah tundub, et laisk. Ving ja sada vabandust.

Mina enam ei laenaks. 100 eurot on suur raha, kuigi jah mõned korrad poes käia ja otsas ongi 😃
Ütleks, et sul omal ka rasked ajad ja jääb puudugi. Ehk siis pikemat aega ei küsi. Õige sõbranna mõistab ja ei solvu. Kui kaob peale seda ära, siis olidki vaid laenu pärast hea "sõber".
Külaline

Olen TA

Just tuli sms " Tsau, kannatab Sul 100 - 150 euri laenu teha? "

Nagu päriselt. Miks ma pean end pidevalt halvasti tundma ja mõtlema mida ma ütlen, et ära saaksin vingerdada laenamisest. Mul on ka kulutusi ja väljaminekuid.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Veebr 2026 09:03 See aeg mis jäi kahe lapse vahele, ta ka ei käinud tööl?

Kirjutasin ju, et pole kunagi tööl käinud. Vanus 34.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2026 09:24 Olen TA

Just tuli sms " Tsau, kannatab Sul 100 - 150 euri laenu teha? "

Nagu päriselt. Miks ma pean end pidevalt halvasti tundma ja mõtlema mida ma ütlen, et ära saaksin vingerdada laenamisest. Mul on ka kulutusi ja väljaminekuid.
Vastadki, ei kannata. Lihtne. Miks sa lased end ära kasutada? Õpitud abitus, mida sa toetad. Lase lahti ja las saab ise hakkama.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2026 08:49
Mida su sõbranna siis pool kuud teeb, kui väike laps isaga? Passib päevad läbi kodus lakke ja istub tagumikku laiaks? No milleks sa küll seliist käitumist soodustad, andes raha peale. Kajuks ei saa aidata ja kogu lugu.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Veebr 2026 21:48
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 21:25
Guest kirjutas: 05 Veebr 2026 00:19

Sa ei saa aru? täpselt nii hoiabki. Rohkem laenu ei saa.
Seda sama - rohkem laenu ei saa - võib ta ju ometi ka kohe öelda. Ilma, et annaks inimesele selle ühekordse tagastamatu laenu.
See ei ole sama. Kui talle on antud raha, mida tagasi ei võeta, on emotsionaalselt raskem küsida.
Kas sa tõsiselt arvad, et sellise mõtteviisiga inimesel on piinlik jälle laenu küsida?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2026 09:46
Guest kirjutas: 05 Veebr 2026 21:48
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 21:25

Seda sama - rohkem laenu ei saa - võib ta ju ometi ka kohe öelda. Ilma, et annaks inimesele selle ühekordse tagastamatu laenu.
See ei ole sama. Kui talle on antud raha, mida tagasi ei võeta, on emotsionaalselt raskem küsida.
Kas sa tõsiselt arvad, et sellise mõtteviisiga inimesel on piinlik jälle laenu küsida?
Mina ei arva midagi, uut ei pea enam peale andma, sest ta juba sai.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Triibu ja 6 külalist