Kas viimane mõttetult külm talveilm täna?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 15:49
Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 15:05
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 13:14 Ai, see 11.5 oli veel ilma käibemaksuta, korruta 1.24-ga.
2025 keskmine oli koos km 10,128
Ma ei jälgi börsi ja kuna öist on rohkem, oli hind allapoolse seda.
Kust see info, et 10.28? Imelik, ma leian praegu netist igast allikast erinevaid numbreid. Enne ütles AI, et 11.5 + km, siis sina, et 10.13, nüüd leidsin Äripäeva kokkuvõtte, kus on juttu hoopis 9.96. Saan aru, et see viimane on hoopis õige. Ühesõnaga enam-vähem sama kulu, mis fikseeritud hinnaga.
10,28 on Alexela lehelt. Sinu hind tuleb 11, seega börs on ikkagi odavam. Ajalooliselt nagunii.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 19:40
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 15:49
Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 15:05
2025 keskmine oli koos km 10,128
Ma ei jälgi börsi ja kuna öist on rohkem, oli hind allapoolse seda.
Kust see info, et 10.28? Imelik, ma leian praegu netist igast allikast erinevaid numbreid. Enne ütles AI, et 11.5 + km, siis sina, et 10.13, nüüd leidsin Äripäeva kokkuvõtte, kus on juttu hoopis 9.96. Saan aru, et see viimane on hoopis õige. Ühesõnaga enam-vähem sama kulu, mis fikseeritud hinnaga.
10,28 on Alexela lehelt. Sinu hind tuleb 11, seega börs on ikkagi odavam. Ajalooliselt nagunii.
Puhtmatemaatiliselt tõesti. Kui lisada kogu see kamm börsielektriga majandamisega (õigel ajal sisse, õigel ajal välja) ning efektiivsuse kadu, ei ole vahet mingisugust - ainus vahe on see, et sina kurdad praegu ja nõuad riigilt raha tagasi, mina ei nõua.
Külaline

Elektrumi arve kõik kokku 67.39 eur 316.733 kWh
On seda palju või vähe?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 22:54 Elektrumi arve kõik kokku 67.39 eur 316.733 kWh
On seda palju või vähe?
Kas kütad ja soojendad vett ka elektriga? Elektripliit toidu valmistamiseks ca 6-liikmelisele perele? Kui jah, siis muidugi üsna vähe. Ikka oleneb, palju inimesi su kodus elab ja milleks elekter kulub.
Ainult rahanumber pole üldse oluline.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 23:12
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 22:54 Elektrumi arve kõik kokku 67.39 eur 316.733 kWh
On seda palju või vähe?
Kas kütad ja soojendad vett ka elektriga? Elektripliit toidu valmistamiseks ca 6-liikmelisele perele? Kui jah, siis muidugi üsna vähe. Ikka oleneb, palju inimesi su kodus elab ja milleks elekter kulub.
Summa üksi ei näita mitte midagi.
Maja, korter, kui suur, mis pakett?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 23:12
Elektrumi arve kõik kokku 67.39 eur 316.733 kWh
On seda palju või vähe?
Korter, kasutuses 2 tuba, elektripliit, toit ühele, el. praeahi. Tsentraalvesi (soe, külm), vannitoas põrandaküte. Lauaarvuti 12+tundi töös.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 22:47
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 15:49 Kust see info, et 10.28? Imelik, ma leian praegu netist igast allikast erinevaid numbreid. Enne ütles AI, et 11.5 + km, siis sina, et 10.13, nüüd leidsin Äripäeva kokkuvõtte, kus on juttu hoopis 9.96. Saan aru, et see viimane on hoopis õige. Ühesõnaga enam-vähem sama kulu, mis fikseeritud hinnaga.
Puhtmatemaatiliselt tõesti. Kui lisada kogu see kamm börsielektriga majandamisega (õigel ajal sisse, õigel ajal välja) ning efektiivsuse kadu, ei ole vahet mingisugust - ainus vahe on see, et sina kurdad praegu ja nõuad riigilt raha tagasi, mina ei nõua.
Vabandust, millest sa ometi räägid? Nagu ütlesin, ma ei jälgi eales hinda, mitte kunagi. Tarbin nagu soovin ja siis kui vaja. Mina ei kurda oma suure eramu ja sellekuise 119 eurose elektri üle, mis muidu takvel 80 kandis ja suvel alla 40 ja mitte midagi ma ei nõua, millest sa ometi räägid, naljatilk?
Külaline

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 23:33

Vabandust, millest sa ometi räägid? Nagu ütlesin, ma ei jälgi eales hinda, mitte kunagi. Tarbin nagu soovin ja siis kui vaja. Mina ei kurda oma suure eramu ja sellekuise 119 eurose elektri üle, mis muidu takvel 80 kandis ja suvel alla 40 ja mitte midagi ma ei nõua, millest sa ometi räägid, naljatilk?
Järelikult sa ei küta elektriga, siin on üldse täiesti mõttetu ju arutleda, kas on ikka odavam või mitte.
Külaline

Fikshind

Ahjuküte ja elektriküte.
Kevadel ja suvel arved vaevu 38-40€
detsembris sai ekektrikütet järgi panna ja 150€
jaanuaris vannituppa ka väike radikas igaks juhuks, arve 175€. Eilsest võtsin selle välja.
Ei kurda, talutavad arved.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 22:54 Elektrumi arve kõik kokku 67.39 eur 316.733 kWh
On seda palju või vähe?
Minul oli ~3000 kWh ja arve 670€. Õhk-vesi-soojuspumbaga maja, 5 inimest. Aga ei ole kõige hullem arve, kui enne koroonat oli ka 1 suurem börsihinna hüpe, siis oli mul veel börsipakett ja arve üle tuhande. Kuid üldiselt OK, mulle sobib, neid elektriarved nägin tegelikult ette juba siis, kui klaasseintega maja ehitasin, olen nõus selle eest maksma :D
Millegi hüvitamist küll ei taotle ja igasugu mõisnike hädaldamine on tõesti naljakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 15:49 Kust see info, et 10.28? Imelik, ma leian praegu netist igast allikast erinevaid numbreid. Enne ütles AI, et 11.5 + km, siis sina, et 10.13, nüüd leidsin Äripäeva kokkuvõtte, kus on juttu hoopis 9.96. Saan aru, et see viimane on hoopis õige. Ühesõnaga enam-vähem sama kulu, mis fikseeritud hinnaga.
Ma ei teadnudki, et riigilt saab raha tagasi. Mida kõike siit ei kuule, eks.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 10:05

Üks asi on nõudmine. Teine asi on saamine. Loomulikult ei saa riigilt midagi, aga kas sa oled kurt ja pime, et ei näe, kuidas erinevad (opositsiooni-)poliitikud praegu nutavad, kuidas riik peaks kompenseerima liiga suure elektrikulu jaanuaris? Ratas, Kõlvart, EKREst rääkimata, Kaido Höövelson tõi enda 1500€-se arve avalikkuse ette hala saatel jne jne jne. Riik on süüdi ja paha. Kuskil jäi silma FB posituts, kus EKRE poliitik tegi nõretava postituse, kuidas kellegi õde sai palka ja elektriarve samas summas ... Nii kurb ...
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 10:23
Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 10:05
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 22:47 Puhtmatemaatiliselt tõesti. Kui lisada kogu see kamm börsielektriga majandamisega (õigel ajal sisse, õigel ajal välja) ning efektiivsuse kadu, ei ole vahet mingisugust - ainus vahe on see, et sina kurdad praegu ja nõuad riigilt raha tagasi, mina ei nõua.
Üks asi on nõudmine. Teine asi on saamine. Loomulikult ei saa riigilt midagi, aga kas sa oled kurt ja pime, et ei näe, kuidas erinevad (opositsiooni-)poliitikud praegu nutavad, kuidas riik peaks kompenseerima liiga suure elektrikulu jaanuaris? Ratas, Kõlvart, EKREst rääkimata, Kaido Höövelson tõi enda 1500€-se arve avalikkuse ette hala saatel jne jne jne. Riik on süüdi ja paha. Kuskil jäi silma FB posituts, kus EKRE poliitik tegi nõretava postituse, kuidas kellegi õde sai palka ja elektriarve samas summas ... Nii kurb ...
Opositsioon otsib alati, mille kallal vinguda, jätan tähelepanuta. Mingi Keskerakonna jura tõesti oli.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 10:23 Kuskil jäi silma FB posituts, kus EKRE poliitik tegi nõretava postituse, kuidas kellegi õde sai palka ja elektriarve samas summas ... Nii kurb ...
Tegelikult on see tõesti kurb! Ja absurdne. Aga väga eestlaslik, et teiste käest saad ainult sõimata, kuidas ise loll oled. Kohe meenub anekdoot põrgust, et eestlaste katelt pole valvata vaja, need valvavad ise, et keegi välja ei saaks ronida.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 13:54
Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 10:23 Kuskil jäi silma FB posituts, kus EKRE poliitik tegi nõretava postituse, kuidas kellegi õde sai palka ja elektriarve samas summas ... Nii kurb ...
Tegelikult on see tõesti kurb! Ja absurdne. Aga väga eestlaslik, et teiste käest saad ainult sõimata, kuidas ise loll oled. Kohe meenub anekdoot põrgust, et eestlaste katelt pole valvata vaja, need valvavad ise, et keegi välja ei saaks ronida.
Absurdne ja kurb on hoopis see, et keegi nii palju energiat tarbib ja seda normaalseks peab ja midagi ette ei võta. Ei ole selle elamispinna küttekulu ka varem normaalne olnud. Konkreetselt seal oli juttu 1100€ küttearvest ja palgast. Üle kahe korra suurem see elektriarve ikka ei olnud kui eelmisel kuul - ja 550€ küttekulu, kui oled madalapalgaline, siis küll midagi normaalselt ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 15:10
Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 13:54
Absurdne ja kurb on hoopis see, et keegi nii palju energiat tarbib ja seda normaalseks peab ja midagi ette ei võta. Ei ole selle elamispinna küttekulu ka varem normaalne olnud. Konkreetselt seal oli juttu 1100€ küttearvest ja palgast. Üle kahe korra suurem see elektriarve ikka ei olnud kui eelmisel kuul - ja 550€ küttekulu, kui oled madalapalgaline, siis küll midagi normaalselt ei ole.
Nõus. 1100 elektriarve sai olla börsipaketiga 3928 Kwh, selline suurusjärk ei ole normaalne.
Külaline

Ennustus näitab, et kuni 20. veebruarini jääb temperatuur päeval -4 kuni -8 ja öösiti kõige madalam temperatuur kõigub -10 kuni -17.

Tundub,et ilm jätkub selgelt talvisena, aga mitte ka nii külmana kui vahepeal. Sobib!
Külaline

Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 12:07 Ennustus näitab, et kuni 20. veebruarini jääb temperatuur päeval -4 kuni -8 ja öösiti kõige madalam temperatuur kõigub -10 kuni -17.

Tundub,et ilm jätkub selgelt talvisena, aga mitte ka nii külmana kui vahepeal. Sobib!
Ei sobi!
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Veebr 2026 14:54
Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 12:07 Ennustus näitab, et kuni 20. veebruarini jääb temperatuur päeval -4 kuni -8 ja öösiti kõige madalam temperatuur kõigub -10 kuni -17.

Ei sobi!
Sel juhul pead küll soojamaareisi ette võtma, sest külm on kuni märtsi keskpaigani.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 19:42
Külaline kirjutas: 11 Veebr 2026 14:54

Ei sobi!
Sel juhul pead küll soojamaareisi ette võtma, sest külm on kuni märtsi keskpaigani.

Külmal ja külmal on vahe, kas on -17 või on ilus, päikeseline, tuulevaikne -3.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu, Kirile, Kõuts ja 10 külalist