Olmeprobleemid lasteaias ja suhtlus lasteaiakasvatajatega

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 14:34 Kas küsimus " kas teil teist kampsunit pole" on inetu küsimus? Rünnak? Nokkimine?
Ma võin ka vabalt täitsa mõtlemata nii küsida. Ja ma mõtlengi, et äkki on teist kampsunit. Seda mida kergem oleks selga panna.
Nii ei ole kena küsida jah. Ma ei küsiks isegi oma täiskasvanud lapselt nii. See on rünnak teise piiridesse.
Võib öelda vaid, et selline kampsun oleks parem, mida oleks kergem selga panna. Mitte nõudena, vaid oma arvamusena, soovitusena.
Külaline

Aga no teadke siis, et ma kes ka küsiks nii, ei mõtle midagi halba, vaid küsin küsimust, et äkki on. Ja tahan teada vastust. Kui pole siis pole. Küll ajab läbi nii ka
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 14:34 Kas küsimus " kas teil teist kampsunit pole" on inetu küsimus? Rünnak? Nokkimine?
Ma võin ka vabalt täitsa mõtlemata nii küsida. Ja ma mõtlengi, et äkki on teist kampsunit. Seda mida kergem oleks selga panna.
Probleem ei olnud inetus küsimises või küsimuses, vaid kui peaaegu iga lapse riietusese, alates mütsist sokkideni või mitmed jalanõud ei sobi, siis kellele meeldiks vahetada välja kogu oma garderoob? Kui lapsevanem on ostnud riided ja jalatsid enda äranägemise ja lapse soovide järgi, arvestades mugavuse ja praktilisusega, siis ei peaks lasteaiaõpetajad ette heitma, et ei sobi.
Külaline

Kasulik oleks nüüd lugeda teemat " kasulikud mõtteterad".
Õpetaja ütles. Ema solvus.
Isegi kui õpetaja oleks karjunud et halb ema, pane lapsele paremad riided, siis tuleks ikka mõelda, et kas see on nii. Sest ema arust on lapsel väga head riided.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 15:29 Õpetaja ütles. Ema solvus.
Lasteaed võiks olla koht, kuhu lastega minnes ja tulles tekib positiivne emotsioon ja hommikul või õhtul ei pea mõtlema, et mis on täna jälle mureks. Samamoodi peaks positiivne emotsioon jääme lasteaiaõpetajatele lastevanematega suheldes.
Külaline

Kui öelda teisiti, ilusamalt, jääb ikka tunne, et aga ta ju jälle ütles. Positiivselt ja läbi lillede küll, aga mõte jääb samaks. Ikka pole hästi.
Me tahame kuulda ainult häid asju.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 13:48
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 13:38
Tolmukübe kirjutas: 09 Veebr 2026 13:14
Vanusest oskustest sõltuvalt võib sõna otseses mõttes panna õpetaja last riidesse
Tuttav tunne, aga mitte nii intensiivselt. Kasvataja alandas mind teise vanema ees lapse õuekinnaste pärast, mis olid Lenne lambavillasisuga kindad, et mis imekindad teil need on ja teise vanema poole pöördudes, vot teie lapsel jälle nii head ja teil kõik korras.

On sama probleem ka teistel laste riietusega?
Ühe lapsel olid lasteaias jalas samasugused püksid, nagu mu lapsel mõni aeg tagasi, ainult värv oli teine ja õetaja näitas ja kiitis mõni päev tagasi tolle lapse pükse, et vaadake, need püksid on lasteaias sisetingimuste jaoks ideaalsed. Mu lapse samasuguste pükste kohta arvas veel kuu aega tagasi, et liiga paksud ja sobiks paremini väljas kandmiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 14:55
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 13:38
Vanusest oskustest sõltuvalt võib sõna otseses mõttes panna õpetaja last riidesse
Tuttav tunne, aga mitte nii intensiivselt. Kasvataja alandas mind teise vanema ees lapse õuekinnaste pärast, mis olid Lenne lambavillasisuga kindad, et mis imekindad teil need on ja teise vanema poole pöördudes, vot teie lapsel jälle nii head ja teil kõik korras.

On sama probleem ka teistel laste riietusega?
Ühe lapsel olid lasteaias jalas samasugused püksid, nagu mu lapsel mõni aeg tagasi, ainult värv oli teine ja õetaja näitas ja kiitis mõni päev tagasi tolle lapse pükse, et vaadake, need püksid on lasteaias sisetingimuste jaoks ideaalsed. Mu lapse samasuguste pükste kohta arvas veel kuu aega tagasi, et liiga paksud ja sobiks paremini väljas kandmiseks.
Kui nüüd päriselt ka nii oli/on, siis on ju see sulaselge kiusamine. Vb sa lihtsalt ei istu inimesena õpetajale. Ja ega sinna saagi midagi teha. Osad inimesed ei klapi lihtsalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 15:41
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 14:55
Kui nüüd päriselt ka nii oli/on, siis on ju see sulaselge kiusamine. Vb sa lihtsalt ei istu inimesena õpetajale. Ja ega sinna saagi midagi teha. Osad inimesed ei klapi lihtsalt.
Seda ma kahtlustangi, et probleem pole riietes. Lasteaiaõpetajad puutuvad lapsevanematega kokku põgusalt ja ei veeda nendega aega hommikust õhtuni, seega võiks ennast suuta kokku võtta ja kiusu vältida. Mulle ei meeldi ka võimukad inimesed, aga ei hakka neid seepärast kiusama.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 16:09
Seda ma kahtlustangi, et probleem pole riietes. Lasteaiaõpetajad puutuvad lapsevanematega kokku põgusalt ja ei veeda nendega aega hommikust õhtuni, seega võiks ennast suuta kokku võtta ja kiusu vältida. Mulle ei meeldi ka võimukad inimesed, aga ei hakka neid seepärast kiusama.
Karta on, et sõna lapsevanemad on siin kasutatud valesti. See on ka viimasel ajal levinud. Kui on mitmeid erinevaid lapsi ja nende vanemaid, siis öeldakse lastevanemad, lapsed on mitmuses, lasteaias on ju mitmeid lapsi. Lapsevanemad on ühe lapse vanemad.

Tähendused
laste isad ja emad
родители
Seotud:
vanem
Näited
Lasteaias oli lastevanemate koosolek.
Koolil on tihe side vallavalitsuse ja lastevanematega.
Kevaditi on lastevanemate suurimaks mureks lapse kooliküpsus.

https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/d ... emad/1/est
Kikukaku112
Kontakt:

Postitus Postitas Kikukaku112 »

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 11:40
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 11:14
Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 10:41
Sellest ma saan aru, et kui kevadel ilmad juba soojemad ja mõnel inertsist talvekombe nö. selga ununenud, ja sellega on palav, et siis soovitakse õhem kombe kasutusele võtta. Või siis näit kinnaste ja mütsi suhtes, et võiks olla õhem/paksem.
Ma olen korra teinud vea, et jätsin paksema ja õhema kombe ja paar mütsi lasteaeda, et ise vaatavad, mida vastavalt ilmale selga ja pähe panevad. Hiljem nägin üleslaetud piltide pealt, et külma ilmaga oli pandud selga õhem kombe ja pähe puuvillase topeltvoodriga müts. Võimalik, et laps ise haaras ja pani, aga õhemale mütsile oleks võinud vähemalt kapuutsi peale tõmmata. Pärast seda tekkis kohe ka nohu.
Õpetajad pole ennustajad, et teaksid, milliseid riideid lapsele selga panna. Mul rühmas üks laps terve talve topeltpuuvillase voodriga mütsiga õues käinud ja ei ole sellest nohu saanud.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Veebr 2026 17:31
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 16:09
Karta on, et sõna lapsevanemad on siin kasutatud valesti. See on ka viimasel ajal levinud. Kui on mitmeid erinevaid lapsi ja nende vanemaid, siis öeldakse lastevanemad, lapsed on mitmuses, lasteaias on ju mitmeid lapsi. Lapsevanemad on ühe lapse vanemad.
Tähendused
laste isad ja emad
родители
Seotud:
vanem
Näited
Lasteaias oli lastevanemate koosolek.
Koolil on tihe side vallavalitsuse ja lastevanematega.
Kevaditi on lastevanemate suurimaks mureks lapse kooliküpsus.
https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/d ... emad/1/est
Polnud mõeldudki kõikide laste vanemaid, vaid välja valiti ühe lapse vanemad, keda kiusatakse.
https://eki.ee/teatmik/keelenouvakk/kas ... tevanemad/
Külaline

Kikukaku112 kirjutas: 10 Veebr 2026 18:08
Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 11:40
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 11:14
Ma olen korra teinud vea, et jätsin paksema ja õhema kombe ja paar mütsi lasteaeda, et ise vaatavad, mida vastavalt ilmale selga ja pähe panevad. Hiljem nägin üleslaetud piltide pealt, et külma ilmaga oli pandud selga õhem kombe ja pähe puuvillase topeltvoodriga müts. Võimalik, et laps ise haaras ja pani, aga õhemale mütsile oleks võinud vähemalt kapuutsi peale tõmmata. Pärast seda tekkis kohe ka nohu.
Õpetajad pole ennustajad, et teaksid, milliseid riideid lapsele selga panna. Mul rühmas üks laps terve talve topeltpuuvillase voodriga mütsiga õues käinud ja ei ole sellest nohu saanud.
Õpetajad näevad, mis ilm on väljas ja saavad vaadata, mis temperatuur on õues. Teil siis vedas, kui laps ei saanud puuvillase mütsiga nohu, aga pole mõtet riskida. Sama õpetaja, kelle jaoks puuvillane müts talvise ilma jaoks sobis, pahandas, kui laps läks lasteaeda tema arvates liiga õhukese kombinesooniga. Lapse vanemaga justkui kurjustada võib, aga pole meeldiv tunne, kui lapsevanem noomib õpetajat, miks laps õhukese mütsiga õue läks? Tahan öelda, et igast asjast ei pea tekitama probleemi ja üksteise tuju rikkuma. Mõistlik suhtumine ja suhtlus on hea koostöö jaoks üliolulise tähtsusega.
Külaline

Ahjaa. Mul nüüd ikka meenus nüüd ka suurema lapse lasteaiast seik, kus õpetajad kevadisel ajal vist ei julenud lapsele kombet selga panna, sest see oli valge ja helehalli triibuline. Ma täitsa reaalselt usun, et osad vanemad tõstavad kisa, kui vale(nö linna/autokombe) lapsele selga pannakse.

Aga see oli lapsel nagis ainuke kombe(ei ole meil kunagi eraldi seal olnud ja ma ei saagi aru, miks seda tehakse. On laps kui ka õpetajad segaduses, mida tohib panna ja ei). Hommikul sellega läks ka. Oli kihiti pluuse ja vihmariided peal. Õnneks laps külm järgi minnes ei tundunud. Ma siis sõbralikult ütlesin, et see ongi õues käimiseks. Kui mustaks läheb, pole hullu. Ja peale seda oli see tal ka ilusti seljas.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 14:55Ühe lapsel olid lasteaias jalas samasugused püksid, nagu mu lapsel mõni aeg tagasi, ainult värv oli teine ja õetaja näitas ja kiitis mõni päev tagasi tolle lapse pükse, et vaadake, need püksid on lasteaias sisetingimuste jaoks ideaalsed. Mu lapse samasuguste pükste kohta arvas veel kuu aega tagasi, et liiga paksud ja sobiks paremini väljas kandmiseks.
Loogiline ju. Kuu tagasi olid sellised püksid sisetingimustes liiga soojad, õues parajad. Nüüd on nii külm, et sees ka jahedam ja need püksid sobivad sisse väga hästi.
Ma soovitaksin ikka kuulata, mida lasteaiaõpetajad soovitavad. Need soovitused riiete ja jalanõude osas ei ole teie kiusamiseks, vaid laste pärast, et nad ennast paremini tunneksid, nii sees kui väljas. Ja saaksid ise kergemini ennast riidesse panna.
Külaline

Kui vana lapsega üleüldse on tegemist? Sõimerühmades ja väikestega on jah, tegelikult vahel vaja kasvataja arvamust, kas laps saab (enam-vähem) iseseisvalt või vähese abiga riidesse, eriti kui kodus emme topib kähku vatid selga ja probleemi nagu pole. Lasteaiais ei jõua ju keegi nii. Seega peavad olema lukuga kindad, mitte peened sõrmikud, parajad riided (et sääred mängides paljaks ei läheks), tuukrimüts (mitte pusserdada salli-mütsi, mis peast ära kaob) jnejne. Õpetajatel on selles rohkem kogemust. Vahepeal vanem ehk ise ei märka, et õues rahmeldades on kombe palav või et talvepüksid on juba lühikesed. Aga kui pidevalt mingeid mõttetusi nina alla hõõrutakse lähtuvalt lihtsalt kasvata oma maitsest, siis see pole küll ok. Ürita talle siis selgeks teha, et see on, mis on ja pidevalt asendama vastavalt tema suvale keegi ei hakka.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 20:15
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 14:55Mu lapse samasuguste pükste kohta arvas veel kuu aega tagasi, et liiga paksud ja sobiks paremini väljas kandmiseks.
Loogiline ju. Kuu tagasi olid sellised püksid sisetingimustes liiga soojad, õues parajad. Nüüd on nii külm, et sees ka jahedam ja need püksid sobivad sisse väga hästi.
Jaanuaris, kui seda ütles, olid ilmad juba väga külmad ja püksid olid ideaalsed sisetingimustes kandmiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 19:33 Ahjaa. Mul nüüd ikka meenus nüüd ka suurema lapse lasteaiast seik, kus õpetajad kevadisel ajal vist ei julenud lapsele kombet selga panna, sest see oli valge ja helehalli triibuline.
Ma pole viinud ühtegi riideeset lasteaega niisama seismiseks ja läbi on mõeldud ka praktiline pool, et oleks lihtne selga ja jalga panna ja kergesti ei määrduks.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 22:50 Lasteaiais ei jõua ju keegi nii. Seega peavad olema lukuga kindad, mitte peened sõrmikud, parajad riided (et sääred mängides paljaks ei läheks), tuukrimüts (mitte pusserdada salli-mütsi, mis peast ära kaob) jnejne. Õpetajatel on selles rohkem kogemust. Vahepeal vanem ehk ise ei märka, et õues rahmeldades on kombe palav või et talvepüksid on juba lühikesed. Aga kui pidevalt mingeid mõttetusi nina alla hõõrutakse lähtuvalt lihtsalt kasvata oma maitsest, siis see pole küll ok.
Lukuga kindad viisin ka, aga taheti sõrmikuid. Tallakummid on ka, et sääred paljaks ei läheks, aga arvati, et kombinesoon lihtsalt ei sobi. Tuukrimütsid on lemmikud. Kõik on läbi mõeldud ja ostetud mõttega, et riidesse panemine võtaks võimalikult vähe aega, aga lapsel oleks soe, aga ei aja higistama. Seepärast tundub see kõik norimine.
Külaline

Kui mu oleks selline olukord, siis ma võiks solvuda või vihastuda küll, et kõik on vale, mis mu laps kannab.
Küsimusele - kas paremat/ teist pole? Sellele on tegelikult raske vastata, sest ei tea , mida õpetaja üldse parema all mõtleb. Milline see parem oleks? Mis omadused on paremal?
Ma olen mõelnud nende laste kummiriiete peale nt. Väga praktiline, laps ei saa märjaks, saab mängida. Samas kui ma ise olen kandnud neid kummiriideid vihma ajal.... ei ole mugav. Väljast küll jääd vihma eest kuivaks, aga seestpoolt ajab higistama ennast. Kuidas neid mugavalt kanda? Mida alla panna, et higistama ei ajaks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist