Olmeprobleemid lasteaias ja suhtlus lasteaiakasvatajatega

seks, suhted ja pereteemad
Kikukaku112
Kontakt:

Postitus Postitas Kikukaku112 »

Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 07:42
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 19:33 Ahjaa. Mul nüüd ikka meenus nüüd ka suurema lapse lasteaiast seik, kus õpetajad kevadisel ajal vist ei julenud lapsele kombet selga panna, sest see oli valge ja helehalli triibuline.
Ma pole viinud ühtegi riideeset lasteaega niisama seismiseks ja läbi on mõeldud ka praktiline pool, et oleks lihtne selga ja jalga panna ja kergesti ei määrduks.
Oi kui paljud vanemad jätavad asju kappi seisma. Nt, et selle odava Sinsay kombekaga võite lapse õuue viia aga see kallis peen uus Lenne kombekas on koju jalutamiseks.
Mõnel vanemal isegi paar liivatera kombeka peal liig ja hakkavad pahandama, miks nende laps must on, nad ei saa teda nüüd autosse panna.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 11 Veebr 2026 08:36 Kui mu oleks selline olukord, siis ma võiks solvuda või vihastuda küll, et kõik on vale, mis mu laps kannab.
Küsimusele - kas paremat/ teist pole? Sellele on tegelikult raske vastata, sest ei tea , mida õpetaja üldse parema all mõtleb. Milline see parem oleks? Mis omadused on paremal?
Ma olen mõelnud nende laste kummiriiete peale nt. Väga praktiline, laps ei saa märjaks, saab mängida. Samas kui ma ise olen kandnud neid kummiriideid vihma ajal.... ei ole mugav. Väljast küll jääd vihma eest kuivaks, aga seestpoolt ajab higistama ennast. Kuidas neid mugavalt kanda? Mida alla panna, et higistama ei ajaks?
Need kummiriided peavad number suuremad olema. Et oleks palju vaheruumi. Kui paraja veel kombele või jopele peale kiskuda siis ongi viiner kiles efekt ja ebamugav ja ajab higistama.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Veebr 2026 08:36 Kui mu oleks selline olukord, siis ma võiks solvuda või vihastuda küll, et kõik on vale, mis mu laps kannab.
Küsimusele - kas paremat/ teist pole? Sellele on tegelikult raske vastata, sest ei tea , mida õpetaja üldse parema all mõtleb. Milline see parem oleks? Mis omadused on paremal?
Ma isegi ei nimetaks seda solvumiseks, vaid nördimuseks. Teine õpetaja on harva öelnud midagi riiete või jalatsite kohta, aga siis on rahulikult selgitanud ja näidanud ette, miks üks ese hästi ei sobi ja teine on parem ja pole probleemi. Hea koostöö saab nii toimida. Võimukas õpetaja ei selgita ka küsimise peale, lihtsalt on tema arvamus ja kõik.
Külaline

Kikukaku112 kirjutas: 11 Veebr 2026 09:03
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 19:33
Ma pole viinud ühtegi riideeset lasteaega niisama seismiseks ja läbi on mõeldud ka praktiline pool, et oleks lihtne selga ja jalga panna ja kergesti ei määrduks.
Oi kui paljud vanemad jätavad asju kappi seisma. Nt, et selle odava Sinsay kombekaga võite lapse õuue viia aga see kallis peen uus Lenne kombekas on koju jalutamiseks.
Mõnel vanemal isegi paar liivatera kombeka peal liig ja hakkavad pahandama, miks nende laps must on, nad ei saa teda nüüd autosse panna.
Ma pole kunagi lasteaiaõpetajatele dikteerinud, mida lapsele tohib selga panna ja mida ei tohi. Kõik varuriided või jalanõud on mõeldud lasteaias kandmiseks. Usun, et on ka vanemaid, kes pahandavad pisiasjade pärast, aga õpetaja on täiskasvanud ja haritud inimene, kes ei pea oma halba tuju kellegi peal välja elama.
Mis puudutab peeneid kombinesoone, siis eriti kehv tunne võib olla lastevanematel, kes ostavad 100-200 euroga ja laps saab kanda ainult mõne korra ja see jääb kappi seisma. Õnneks olen ostnud välisriideid ja jalatseid järelturult. Korralikke kombinesoone saab mõnekümne euroga, aga ka neid võiks kappi seisma jäämise asemel kanda vähemalt ühe hooaja.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 09:37
Kikukaku112 kirjutas: 11 Veebr 2026 09:03
Ma pole kunagi lasteaiaõpetajatele dikteerinud, mida lapsele tohib selga panna ja mida ei tohi. Kõik varuriided või jalanõud on mõeldud lasteaias kandmiseks. Usun, et on ka vanemaid, kes pahandavad pisiasjade pärast, aga õpetaja on täiskasvanud ja haritud inimene, kes ei pea oma halba tuju kellegi peal välja elama.
Mis puudutab peeneid kombinesoone, siis eriti kehv tunne võib olla lastevanematel, kes ostavad 100-200 euroga ja laps saab kanda ainult mõne korra ja see jääb kappi seisma. Õnneks olen ostnud välisriideid ja jalatseid järelturult. Korralikke kombinesoone saab mõnekümne euroga, aga ka neid võiks kappi seisma jäämise asemel kanda vähemalt ühe hooaja.
Mul on ka nii, lasteaias on lasteiariided, lasteaeda viin jopega, kapuuts üle pea. Lasteaias on kombe, tuukrimüts ja kindad. Ka vanem plika käis samamoodi kuni suuremate külmadeni, aga kuna ta ei taha retuuse eriti kanda, siis eelistab pigem kombega minna lasteaeda kui jope+retuusid. Tuukrimüts, kindad, retuusid, fliis ja kampsun on lasteaias olemas. Aga jah käis isegi -7 kraadiga palja sääri ja jopega. Üldse on vanema tütrega igavene häda riietamisega. Eile ütlesin, et ostad ise Osta.ee-st oma kingiraha eest kleite kui olemasolevad ei sobi. Noorema riietamisega pole mingit probleemi. Lasteaiast öeldakse vaid siis kui on mingid probleemid riietuste osas, kas on kapp variriideid liiga täis või on midagi puudu.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Eile ütlesin, et ostad ise Osta.ee-st oma kingiraha eest kleite kui olemasolevad ei sobi.
Oled ikka nõme isa küll. Laps ise ei saa midagi valida, siis hakatakse kohe ähvardama. Miks peab laps oma kingiraha eest endale lasteaias käimise riided ostma.
Külaline

Ega see tüdrukutel naisteks saades ka muutu. Ikka vaatad kappi ja mõtled, et midagi pole selga panna
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist