Kas viimane mõttetult külm talveilm täna?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 19:50
Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 19:42
Külaline kirjutas: 11 Veebr 2026 14:54

Ei sobi!
Sel juhul pead küll soojamaareisi ette võtma, sest külm on kuni märtsi keskpaigani.

Külmal ja külmal on vahe, kas on -17 või on ilus, päikeseline, tuulevaikne -3.
-17 võib ka olla ilus, päikeseline ja tuulevaikne. Tegelikult on väga mõnus talv.
Külaline

See talv on jube, ei jõua ära oodata, millal normaalsed ilmad tulevad. Et mitte ära külmuda, pean kandma kahte paari pükse: paksud retuusid all ja talvepüksid peal. Iga kord tööle jõudes pean kogu selle kaadervärgi vahetama normaalsete riiete vastu. Teatrisse vmt kohta ei hakka üldse sellise ilmaga minema, sellest ümberriietamisest on kopp ees. Vean ennast ainult trenni ja tööle. Isegi prügiämbri välja viimine on ettevõtmine, sest iga kord tuleb selleks paksult riidesse panna. Kui veel keegi räägib sellest niiiiiiii mõnusast talvest, siis ... :evil:
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 09:38 See talv on jube, ei jõua ära oodata, millal normaalsed ilmad tulevad. Et mitte ära külmuda, pean kandma kahte paari pükse: paksud retuusid all ja talvepüksid peal. Iga kord tööle jõudes pean kogu selle kaadervärgi vahetama normaalsete riiete vastu. Teatrisse vmt kohta ei hakka üldse sellise ilmaga minema, sellest ümberriietamisest on kopp ees. Vean ennast ainult trenni ja tööle. Isegi prügiämbri välja viimine on ettevõtmine, sest iga kord tuleb selleks paksult riidesse panna. Kui veel keegi räägib sellest niiiiiiii mõnusast talvest, siis ... :evil:
Pigem on probleem su mõtlemises ja minu arust sa liialdad riietusega (kui su teekond tööle ei hõlma just kilomeetreid kõndi või pikki ootamisi). Miks tuleb paksult riidesse panna kui prügikasti välja viid, seda ma küll üldse ei mõista. Kui on vähem kui 10 kraadi külma, siis kannatab selle hetkel üle õue kõndida harilikus dressipluusis, mütsi pähe panemine ei võta palju energiat, aga annab palju sooja. Mees käib selliseid sutsakaid õues üleüldse T-särgis ja lühikestes pükstes. Sa kujutad ilma külmemaks kui see on. Lase oma kehal veidi kohaneda kliimaga, kus sa elad. Treeni ennast ja elu läheb ilusamaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 08:42Tegelikult on väga mõnus talv.
RÕVEDUS
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 09:52 Pigem on probleem su mõtlemises ja minu arust sa liialdad riietusega (kui su teekond tööle ei hõlma just kilomeetreid kõndi või pikki ootamisi). Miks tuleb paksult riidesse panna kui prügikasti välja viid, seda ma küll üldse ei mõista.
Sest mul on effing külm muidu!!! Kas sa arvad, et Tallinnas on ühistransport iga posti juures ja iga 5 minuti tagant või? Ei ole. Minu buss käib iga poole tunni tagant, vahepeal vaid kord tunnis. Kui maha jääd, siis ootad. Pean ka ümber istuma, mis tähendab loomulikult seda, et bussid-trammid ei ühildu alati. Jälle ootad. See, et sina lohistad end autoga treppi ja armastad jääsuplemist, ei tähenda, et kõik teised sama teevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 08:42Tegelikult on väga mõnus talv.
Nii nõus sinuga! Naudin seda mõnusalt parajat miinuskraadi.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 10:01
Sest mul on effing külm muidu!!! Kas sa arvad, et Tallinnas on ühistransport iga posti juures ja iga 5 minuti tagant või? Ei ole. Minu buss käib iga poole tunni tagant, vahepeal vaid kord tunnis. Kui maha jääd, siis ootad. Pean ka ümber istuma, mis tähendab loomulikult seda, et bussid-trammid ei ühildu alati. Jälle ootad. See, et sina lohistad end autoga treppi ja armastad jääsuplemist, ei tähenda, et kõik teised sama teevad.
Kelle peale sa vihastad?! Ilm on küll selline asi, mida tööandja või valitsus muuta ei saa, ammugi mitte foorumikülastajad. Kohane või koli ära, sinu vahutamine ei muuda mitte midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 10:06
Nii nõus sinuga! Naudin seda mõnusalt parajat miinuskraadi.
Ja kõige parem on sellel aastal see, et pole seda pidevat külmetamise-sulatamise vaheldumist, et õhtul kõik kohad vett täis ja jalad märjad, hommikuks kiilasjää.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 10:06Kelle peale sa vihastad?! Ilm on küll selline asi, mida tööandja või valitsus muuta ei saa, ammugi mitte foorumikülastajad. Kohane või koli ära, sinu vahutamine ei muuda mitte midagi
Olen teine külaline. Miks ta peab kohanema või kolima, miks vahutada ei tohi? Inimene võib ka vahutada, sina pole keelaja. See ongi tema kohanemine.
Talv on rõve.
Külaline

Kui poleks vaid seda rõvedat tuult! Tuulekülm juba väikese tuule korral on läbilõikavalt vastik. Oleks tuulevaikne, siis oli isegi see -18 talutav. Korralikud talveriided aitavad palju. Üks kehaosa külmetama hakkab, siis poeb külm tervesse keresse.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 10:01
Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 09:52 Pigem on probleem su mõtlemises ja minu arust sa liialdad riietusega (kui su teekond tööle ei hõlma just kilomeetreid kõndi või pikki ootamisi). Miks tuleb paksult riidesse panna kui prügikasti välja viid, seda ma küll üldse ei mõista.
Miks sa siis autoga ei käi?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 10:45Miks sa siis autoga ei käi?
Mis sa nüüd räägid. Tallinnas on jala käimisest järgmine lubatud sõiduvahend jalgratas. Ei mingeid autoisid - need on saatanast!
Külaline

Olen eluaeg jala käinud. Jalgsi on tegelikult hea käia, sest liikudes saab sooja.

Muidugi, kaua seista nagu post pole talvel hea. Kui bussi/trammi peatuses liiga palju aeg jääb, siis teen nii, et vaatan järgmise bussi/trammi aja ja jalutan järgmisesse peatusesse. Või kui järgmissse peatusesse ajaliselt enam ei jõuaks, siis tiirutan natuke peatuse lähikonnas ringi. Eks kõndimine ongi ju kasulik? Ja annab talvel sooja ka.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 09:38 See talv on jube, ei jõua ära oodata, millal normaalsed ilmad tulevad. Et mitte ära külmuda, pean kandma kahte paari pükse: paksud retuusid all ja talvepüksid peal. Iga kord tööle jõudes pean kogu selle kaadervärgi vahetama normaalsete riiete vastu. Teatrisse vmt kohta ei hakka üldse sellise ilmaga minema, sellest ümberriietamisest on kopp ees. Vean ennast ainult trenni ja tööle. Isegi prügiämbri välja viimine on ettevõtmine, sest iga kord tuleb selleks paksult riidesse panna. Kui veel keegi räägib sellest niiiiiiii mõnusast talvest, siis ... :evil:
Aga tänapäeva talveriided on nii head - siuh peale ja siuh maha, mingit pusimist pole. Mina panen suusapükste - tüüpi talvepüksid lihtsalt tavaliste pükste peale ja tööjuures garderoobis võtan koos jopega ära. Midagi rasket pole.

Käin jalgsi väljas iga päev. Hea on väljas liikuda. Ilus talv on.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 12:37 Mina panen suusapükste - tüüpi talvepüksid lihtsalt tavaliste pükste peale ja tööjuures garderoobis võtan koos jopega ära. Midagi rasket pole.
Mina panen suusapükste alla soojad retuusid. Tööl olen teksades. Õnneks on oma kabinet ja saan rahus riideid vahetada. Aga tüütu on ikkagi. Ootan pikisilmi aega, mil saab lihtsalt sandaalid varba otsa lükata ja uksest välja astuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 11:41 Tallinnas on jala käimisest järgmine lubatud sõiduvahend jalgratas.
Kastiratas ka. Korjad töökaaslased kasti ja väntad tööle.
Külaline

Nädalavahetusel lubab suurt lumetuisku. Õnneks pole mul plaanis kodust välja minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 10:01
Kui töötad kesklinnas või vanalinnas ja seetõttu ei soovi autoga käia, kuna parkimine kehv, siis Tallinna piires kannatab tööl käia ka taksoga. Ise kasutame talvel kesklinnas käimiseks ainult taksot, suvel sõidame trammiga. Muud linnaosad ja linnast välja autoga.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 12:07
Olen eluaeg jala käinud. Jalgsi on tegelikult hea käia, sest liikudes saab sooja.

Muidugi, kaua seista nagu post pole talvel hea. Kui bussi/trammi peatuses liiga palju aeg jääb, siis teen nii, et vaatan järgmise bussi/trammi aja ja jalutan järgmisesse peatusesse. Või kui järgmissse peatusesse ajaliselt enam ei jõuaks, siis tiirutan natuke peatuse lähikonnas ringi. Eks kõndimine ongi ju kasulik? Ja annab talvel sooja ka.

Võta peatusesse joogamatt ka kaasa, nii mõnus talv ju, et piisab vaid retuusidest ja kõrvaklappidest ja bussi tulekuni teed harjutusi. Mujal Euroopas näinud.

Mul uued: “talve sulle”, “et sa talve saaksid”, “talvitu raip” või “tõmba ära talve.”

:mrgreen:
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 12:37
Aga tänapäeva talveriided on nii head - siuh peale ja siuh maha, mingit pusimist pole. Mina panen suusapükste - tüüpi talvepüksid lihtsalt tavaliste pükste peale ja tööjuures garderoobis võtan koos jopega ära. Midagi rasket pole.

Käin jalgsi väljas iga päev. Hea on väljas liikuda. Ilus talv on.

Koitust kirjeldad või?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], käguan ja 5 külalist