Kodu endises haiglas, vanglas, matusebüroos
-
Külaline
Kodu endises haiglas, vanglas, matusebüroos
Kas teid mõjutab maja ajalugu, kui tahate osta korterit?
Nt kui see on olnud endine lastekodu, haigla, matusebüroo.
Või kas oleksite häiritud, kui matusebüroo kolib teie elumajja äripinnale?
On sellist elamispinda, hiljem raske müüa, sest see mõjutab võimalike ostjate suhtumist?
On sellist elamispinda, hiljem raske müüa, sest see mõjutab võimalike ostjate suhtumist?
Pigem mõjutab see, mis tunne potentsiaalsesse koju sisse astudes tekib - ma ei mõtle midagi esoteerilist selle all, vaid lihtsalt, kas minu nägemus turvalisest, hubasest, sobiva valgusega, mugavast kodust langeb kokku selle koha spetsiifikaga. Samuti mõjutab maja ümbrus. Kui eelmainitu sobib, siis pole mul küll vahet, mis selles kohas kunagi toimuda võis, kvaliteetse ehituse/remondi puhul ei usu, et maja ajalugu saaks ka müümisel takistuseks olla, päris uhuusid ikka ju niipalju pole, et suisa kinnisvaraturgu mõjutaks.
-
Külaline
mind kindlasti mojutaks. Ei sooviks mingil juhul elada endises haiglas või näiteks Pagari tänava uhkes majas, mis olnud KGB vangla ja piinamispaik.
Vähem mõjutab see, mis toimub kaasaegses majas äripindadel minuga samal ajal (kuni see pole mingi narkaritekeskus vms).
Vähem mõjutab see, mis toimub kaasaegses majas äripindadel minuga samal ajal (kuni see pole mingi narkaritekeskus vms).
-
Külaline
Seda maja Tartus ei taha nt keegi... oli mingi aeg müügis, aga nüüd seisab ikka tühjana https://www.postimees.ee/1948091/uheksa ... i-sugulast
-
Külaline
Kas ostaksite korterit, kus sees on surnud inimene?
Ma vastan teemaalgataja ja enda küsimusele. EI!
-
Külaline
No ma ei tea, kuuldavasti saab ju tellida mingi esoteerilise puhastuse valgete küünaldega vm.... 
-
Külaline
Ahsoo!? Ja see kõik teeb olematuks selle, et sinu tulevases elupinnas on kunagi laibad lebanud?Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 18:41 No ma ei tea, kuuldavasti saab ju tellida mingi esoteerilise puhastuse valgete küünaldega vm....![]()
-
Külaline
Haiglas olete voodis milles on mitu inimest kunagi surnud ja te ei tunne miskit.
-
Külaline
Põhimõtteliselt võiks öelda, et igas majas on inimesi surnud. Surma kui sellist pole põhjust karta. Kas ma sellist maja ostaks, kus inimesi on piinatud või tapetud -seda küll mitte, matusebüroo on samas täiesti teine asi, see on tegelikult samalaadne kui haigla.
Kindlasti mitte, enne laseksin surnu ikka välja kanda.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 18:35 Kas ostaksite korterit, kus sees on surnud inimene?
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Ei mõjuta. Miks peab olema nii hüsteeriline?Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 08:31 Kas teid mõjutab maja ajalugu, kui tahate osta korterit?
-
Külaline
Te siis Tallinna vanalinna kalleid kortereid ei saagi osta.
-
Külaline
Kui ta veel seal on, siis tõesti ei.Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 18:35 Kas ostaksite korterit, kus sees on surnud inimene?
Aga paljudes vanades majades (isegi mitte NII vanades kui vanalinna majad, aga nõukaaegsetes kortermajades) on tõenäoliselt surnud rohkem kui üks inimene! Lisaks veel igasuguseid toredusi.
Ikka mõjutab. Parem on täiesti uus elamine osta. Kuigi ma olen elanud ka vanas majas, kõlbas elada küll.
-
Külaline
Kuna sa õliradiaatoriga juurde kütad, vaevalt sa siis uues elamises elad, onju.
-
Külaline
Vangla, haigla ja matusebüroo mind ei häiri, samuti see, kui keegi on surnud kuskil (vanemates majades on ikka vägagi tõenäoliselt keegi kunagi surnud), kuid kui selles hoones on olnud vägivalda, siis see küll häirib - piinamisruumid, kellegi mõrv, enesetapp.
-
Külaline
-
Külaline
Ma ei elaks iialgi vanalinnas. Olen paar korda seal ööbinud (erinevates kohtades) ja mõlemal korral kuulsin veidraid hääli. Ühes kohas kostis see, nagu roniks keegi mööda aknaplekki. Ainult et aken avanes kõrge nõlva kohale ja aknal ei olnudki aknaplekki, ega midagi muud, mida mööda oleks keegi saanud kõndida, isegi linnud mitte. Teises kohas kuulsin pool ööd, kuidas minu toa ukse taga koridoris keegi edasi-tagasi marssis. Ainult et koridori uks oli seestpoolt lukus ja keegi sinna marssima ei pääsenud. Keerasin oma toa ukse ka hirmuga lukku ja võdisesin poole hommikuni.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 21:41 Te siis Tallinna vanalinna kalleid kortereid ei saagi osta.
-
Külaline
Kusiganes inimesed elavad - seal ka neid ka sureb.
Ma arvan, et päris paljudes täiesti harilikes kortermaja korterites ja ka mitme põlvkonna koduks olnud eramajades on inimesi surnud. Kas kõigis neis on siis halb aura ja kummitused? Näiteks minu vanaema. Vanaisa korteri kohata ma ei tea (sugulased müüsid selle maha, küllap mingis uued inimesed seal), aga seal, kus ema koos vanaemaga elas, elasin pärast aastaid ise. Väga mõnus oli elada, mingit halba aurat ega kummitusi kummitusi kohe kindlasti tundunud. Praegu tuttav inimene üürib sama korterit - pole ka midagi kurtnud.
Samas tean maja, kuhu mitu korda välk sisse lõi - lõi ükskord, põles, taastati ära, lõi teine kord, põles... Nüüd jälle korras ja inimesed elavad sees.
Et aga elamispinnal, kus on põlvede kaupa inimesi elanud, on inimesi ka surnud - no see ei ole selle kõrval küll midagi erilist.
-
Külaline
Kunagi noorena tegin tööd öösel (oli veel see aeg, kui paljudel polnud isiklikke arvuteid, aga öösel polnud teisi tööl, seega sai arvutist kasutada) ühes kahekorruselise asutuse hoones. Hoone oli vana telliskivihoone ja puitvahelaed (renoveerimata, vanad aknad/uksed). Terve öö tühi maja naksus ja praksus ja igasugu hääled. Kummitusi siiski ei kahtlustanud, aga ilmselt vana maja konstruktsioonid, aknad jms. mängisid tuule vms. ilmastikuolude tõttu, lisaks vesi kesküttesüsteemis jms. Eks esimene öö oli imelik, järgmistel kordadel harjusin ära, et ongi selline häälekas maja. Nii et seda ma usun küll, et vanades majades võib olla rohkem hääli. Kuid need ei tarvitse tingimata midagi üleloomulikku olla. Pidevad nendes majades viibijad ilmselt harjuvad.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:48Ma ei elaks iialgi vanalinnas. Olen paar korda seal ööbinud (erinevates kohtades) ja mõlemal korral kuulsin veidraid hääli. Ühes kohas kostis see, nagu roniks keegi mööda aknaplekki. Ainult et aken avanes kõrge nõlva kohale ja aknal ei olnudki aknaplekki, ega midagi muud, mida mööda oleks keegi saanud kõndida, isegi linnud mitte. Teises kohas kuulsin pool ööd, kuidas minu toa ukse taga koridoris keegi edasi-tagasi marssis. Ainult et koridori uks oli seestpoolt lukus ja keegi sinna marssima ei pääsenud. Keerasin oma toa ukse ka hirmuga lukku ja võdisesin poole hommikuni.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 21:41 Te siis Tallinna vanalinna kalleid kortereid ei saagi osta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 5 külalist