Heategu
-
Külaline
Tal võib-olla oligi vaid see 5 eur. Heategu oleks olnud see, kui sa siin ei vinguks ja oleks rõõmus, et said aidata. Kui soovisid osutada tasulist teenust, siis nii oleks võinudki öelda või keelduda abipalve täitmisest. Veits kummaline on teemaalgataja.
-
Külaline
Tegelikult on see hästi väljendatud - kohmetu oli olla. Ongi kohmetu, tunne nagu taheti solvata. Ma ei vaja tasu, aga solvamist ei vaja ma ka.Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 20:04Jah. Mul hetkel selja ja puusaga mure. Olen haiguslehel ise. Lapsele läksin järgi ja lasteaed on 2 km eemal meie kodust. Sel hetkel oli mees autoga tööl ja pidin jalutama. Samas ei saanud keelduda sest laps on pisike ja sain aru et on vaja rohtu. Aga tõesti võttis see mul aega kuna ta elab minust veidi eemal ja apteek samuti pole kodu lähedal. Nagu ütlesin et võttis aega see kõik mul 40 min. Ja ülekandena tuli 4.70 siis nagu veidi kohmetu oli ollaGuest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 19:29Praeguste ilmadega, kui õues on külm, talvel lisaks oht kukkuda, rääkimata viirustega kokkupuutumisest apteekides, on see tegelikult arvestatav teene ja eriti, kui teene tegija pole kahekümnendates.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 19:20
Mina näiteks ei oleks selle peale tulnud, et sa selle külmaga niimoodi jalutad igale poole mitmeid kilomeetreid, sest ise nii ei tee ja bussi või trammiga korra linna sõita, apteegis käia, rohi ära viia ja siis koju sõita - see ei kvalifitseeruks minu jaoks mingiks vaevaks, kui mõni hädasolija paluks seda teha.
Ise kunagi vajasin abi et lapsega Tallinnas eraarstil käia. Ostsin kütte sisse ja andsin 50 euri peale kuna oma aeg ikkagi. Inimene oli väga rahul ja üllatunud.
Näiteks kui teine tahaks osta kütet või maksta toomise eest raha, siis selle liigutusega väljendaks ta tänu, ma lükkaks raha tagasi ning oleksin rõõmus,et sain olla kasulik inimesele, kes mu tegevust tõesti väärtustab.
-
Külaline
Mitte veits kummaline, vaid väga kummaline. Ja äärmiselt ebameeldiv kahepalgeline inimene.
-
Külaline
See ei ole heategu, kui midagi vastu ootad.
Mul oli suvel juhus, kus ma vigastasin põlve. Kõndida ei saanud. Helistasin siis naabrinaisele(me ei ole üldse väga lähedased ja nö sõbrannad), et kas ta saaks abiks olla ja minu eest apteegis ära käia(tal auto) ja tugisideme tuua.
Oli nõus ja kui ära tõi siis küsisin, palju raha tahab. Ta ei võtnud sentigi. Isegi selle sideme eest. Ma küll tükk aega pressisin ise talle raha aga ei võtnud vastu. Vat see on heategu.
Mul oli suvel juhus, kus ma vigastasin põlve. Kõndida ei saanud. Helistasin siis naabrinaisele(me ei ole üldse väga lähedased ja nö sõbrannad), et kas ta saaks abiks olla ja minu eest apteegis ära käia(tal auto) ja tugisideme tuua.
Oli nõus ja kui ära tõi siis küsisin, palju raha tahab. Ta ei võtnud sentigi. Isegi selle sideme eest. Ma küll tükk aega pressisin ise talle raha aga ei võtnud vastu. Vat see on heategu.
No siin on vahe. Sina ise pressisisd talle raha, st hindasid tema panust. Tema ei võtnud, st oli heategu. Antud juhul kasutas tuttav teist ära. Mina oleksin keeldunud, taksod sõidavad, lasterahad saabuvad, vbl töökoht ka olemas, kust raha saada - mingu taksoga apteeki, laps istub nii kaua autos, saabki oma rohu kätte. Ega mina ei pea olema tasuta tööjõud, selleks, et tema saaks raha kokku hoida. See ka absurd. Aga noh, midagi pole teha, kui inimene ei oska ei öelda. Või kui tal üldse selliseid tuttavaid vaja on. Oleks ei öelnud, oleks ehk sellisest tuttavast lahti saanud - näeb, et ära kasutada ei saa, kaob ise ära. Ma saan aru, kui oled teene võlgu, et siis lähed, aga haige puusaga ja külmaga ka vbl mitte.
-
Külaline
Kui oleksin ise haiguslehel, puus haige ja veel sada häda, siis oleks öelnud, et ei saa kahjuks aidata. Ta oleks ju ilmselgelt aru saanud ja otsinud mingi teise variandi. Mina ei hakka oma võimeid ületama teiste pärast ja siis kiruma, et on ikka tüüp. Kust tema pidi teadma, et see on sinu jaoks väga raske asi. Midagi toon või aitan ainult siis, kui mul pole sellega mingit tüli. Aga haigena ma ei hakka kuskile tuisu kätte minema midagi tooma kellegi teise heaks.
-
Külaline
Mul hetkel selja ja puusaga mure. Olen haiguslehel ise. Lapsele läksin järgi ja lasteaed on 2 km eemal meie kodust. Sel hetkel oli mees autoga tööl ja pidin jalutama.
[/quote]
Sa oled kodus haiguslehel, selg ja puus valutavad, transpordivõimalust ei ole. Mida asja sa seda last sinna 2km kaugusele lasteaeda selle tuisuga üldse pidid lohistama? Ma oleksin lebotanud kodus soojas toas koos lapsega ja öelnud tuttavale nagu asi on - sorri, aga ma olen kodus haige.
[/quote]
Sa oled kodus haiguslehel, selg ja puus valutavad, transpordivõimalust ei ole. Mida asja sa seda last sinna 2km kaugusele lasteaeda selle tuisuga üldse pidid lohistama? Ma oleksin lebotanud kodus soojas toas koos lapsega ja öelnud tuttavale nagu asi on - sorri, aga ma olen kodus haige.
-
Külaline
Sa oled kodus haiguslehel, selg ja puus valutavad, transpordivõimalust ei ole. Mida asja sa seda last sinna 2km kaugusele lasteaeda selle tuisuga üldse pidid lohistama? Ma oleksin lebotanud kodus soojas toas koos lapsega ja öelnud tuttavale nagu asi on - sorri, aga ma olen kodus haige.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 13:30 Mul hetkel selja ja puusaga mure. Olen haiguslehel ise. Lapsele läksin järgi ja lasteaed on 2 km eemal meie kodust. Sel hetkel oli mees autoga tööl ja pidin jalutama.
[/quote]
Mõnele on lapsega kodus olemine hullem vaevanägemine kui tema lasteaeda lohistamine. Laps soovib tegelemist ja toitmist. Olen näinud väga palju vanemaid, kes peesitavad ise kodus ja oma aktiivsemat sorti lapsega ise tegeleda ei soovi. Enne lohistavad või läbi tuisu ja tormi lapse lasteaaeda.
-
Külaline
Mõnele on lapsega kodus olemine hullem vaevanägemine kui tema lasteaeda lohistamine. Laps soovib tegelemist ja toitmist. Olen näinud väga palju vanemaid, kes peesitavad ise kodus ja oma aktiivsemat sorti lapsega ise tegeleda ei soovi. Enne lohistavad või läbi tuisu ja tormi lapse lasteaaeda.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 13:33Sa oled kodus haiguslehel, selg ja puus valutavad, transpordivõimalust ei ole. Mida asja sa seda last sinna 2km kaugusele lasteaeda selle tuisuga üldse pidid lohistama? Ma oleksin lebotanud kodus soojas toas koos lapsega ja öelnud tuttavale nagu asi on - sorri, aga ma olen kodus haige.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 13:30 Mul hetkel selja ja puusaga mure. Olen haiguslehel ise. Lapsele läksin järgi ja lasteaed on 2 km eemal meie kodust. Sel hetkel oli mees autoga tööl ja pidin jalutama.
[/quote]
See üks päev viisin lapse lasteaeda, sest tal oli teater mille eest olin maksnud varem juba raha ära
Ja laps tahab mul heameelega lasteaias käia. Tal on seal põnevam kui minuga kodus.
Eelnevad 2 nädalat ongi laps minuga kodus olnud
-
Külaline
Minu arvates on nii, et kui see heategu "käe küljest" võtab, nagu antud juhul näha, siis ei peaks üldse head tegema. Selline pärast tänitamine, et vaadake, kui tubli ma olen ja kuidas ikka kõiki aitan, on lihtsalt rumal.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 17:38 Kõik me oleme erinevad. Ehk seal kusagil üleval vähemalt mu heategu on märgatud![]()
Mul oli ka juhus, kus naabrinaine viskas mulle aastaid hiljem ninapeale, kuidas tema ikka mind raskel hetkel aitas. Mina olevat tänamatu (mis ei vasta tõele) ja mis kõik veel. Seetõttu olen just teadlikult püüdnud teda erineval moel vastu aidata, eakat pereliiget toetades jne, aga ikka ei piisa. Olen tema arvates tänamatu.
Teiseks leian, et teise inimese raskel ajal aitamine on justkui kaasinimeste moraalne kohustus. See näitab inimeseks olekut ja on hea ka tegijale endale.
-
Külaline
No need lasteaia teatrid maksavad ju paar eurot. Kui nii puruhaige oled, poleks maksnud ju vaeva näha selle tema lasteaeda tirimisega läbi tuisu ja tormi.See üks päev viisin lapse lasteaeda, sest tal oli teater mille eest olin maksnud varem juba raha ära
-
Külaline
Miks peaks heategusid tegema?Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2026 13:49Minu arust on heategu see, kus tasu vastu ei oodata.
-
Külaline
Paraku oli 17Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 13:55No need lasteaia teatrid maksavad ju paar eurot. Kui nii puruhaige oled, poleks maksnud ju vaeva näha selle tema lasteaeda tirimisega läbi tuisu ja tormi.See üks päev viisin lapse lasteaeda, sest tal oli teater mille eest olin maksnud varem juba raha ära
Ja laps tahtis seda näha, siis miks peaksin ta koju jätma?
Mis see puruvaene siia praegu loeb?
-
Külaline
Puruhaige kirjutasin mina.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:03Paraku oli 17Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 13:55No need lasteaia teatrid maksavad ju paar eurot. Kui nii puruhaige oled, poleks maksnud ju vaeva näha selle tema lasteaeda tirimisega läbi tuisu ja tormi.See üks päev viisin lapse lasteaeda, sest tal oli teater mille eest olin maksnud varem juba raha ära
Ja laps tahtis seda näha, siis miks peaksin ta koju jätma?![]()
Mis see puruvaene siia praegu loeb?![]()
-
Külaline
Lugesin valesti jahGuest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:08Puruhaige kirjutasin mina.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:03Paraku oli 17Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 13:55
No need lasteaia teatrid maksavad ju paar eurot. Kui nii puruhaige oled, poleks maksnud ju vaeva näha selle tema lasteaeda tirimisega läbi tuisu ja tormi.
Aga kirjutasin ikkagi oma vastuse juba eelnevalt
-
Külaline
Öeldi juba, et võtnud siis vähemalt takso! Ja öelnud tuttavale, et oled haige. Ära mängi märtrit - ise panid ennast sellesse napakasse olukorda. Oma haige seljaga kilomeetreid edasi-tagasi läbi lumetuisu tuiata oli täiesti su oma valik, ei ole vaja nüüd ohkida, et miks tuttav seda kinni ei maksnud.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:03 Paraku oli 17
-
Külaline
Aga miks mitte? Mina küll aegajalt teen heategusid. Olen ka annetaja.
-
Külaline
Inimene aitas, pingutas ja isegi aitäh ei öeldud. Halvustavad teda ilmselt teised sellised ärakasutajad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist