Või siis äkki nii rikaste, et mingi paar eurot ei mängi rolli. Kui ma oleks haige, selg haige, siis ma ei lähegi kedagi aitama. Mingi 5 peale visatud eurot ei muuda siin küll mitte midagi. Alla viieeruose rohu kinnimaksmine ka ei huvitaks.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 16:47 Vaeste kokkutulek siin vist, et kõike tasuta tahetakse.
Heategu
-
Külaline
-
Külaline
Miks mees sulle mingit taksoraha peab jätma, endal pole raha siis või?Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 20:23Ma oleks kas jätnud lapse koju või vajadusel maksnud kasvõi 20 eurot, et ei peaks haige seljaga kilomeetreid kusagil kooberdama. Ja päris kindlasti oleks keeldunud kusagile mujale veel kooberdamast. Ja kui mul oleks selline keiss, et laps tingimata vaja lasteaeda viia, mees ise ei saa, siis mu mees oleks mulle selle taksoraha jätnud, et ma oma haige seljaga ei peaks hakkama mingeid avantüüre ette võtma.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 20:02 Kus sa 5 euriga saad?
Laps vaja riidesse ka panna lasteaias. Läheb aega. Olen varemgi viinud ja läheb täpselt 10![]()
-
Külaline
Ei jäänud üksi koju. Jätsin ta oma 13.a tütregaGuest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 01:27Öeld siis rohu palujale, et just jõudsid koju ja selg valutab, et ei jaksa uuesti kõndida, Sorry!Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 17:38Just olin enda lapsega lasteaiast koju jõudnud jalutada 2 km külmaga. Jõudsin koju, ajasin riided uuesti selga, läksin apteeki ja kõndisin jälle 2 km, et lapsele rohi viia. Ülekandena tuli summa mis rohi maksis. Alla 5 euri.
Äkki rohu paluja arvas, et sa tuleku pealt haarad ka apteegist rohu, mitte ei hakka uuesti tagasi ronima.
Sinu laps jäi siis üksi koju, kuni sa mööda lumist teed 2km edasi-tagasi rohtu tõid?
Ja kui küsite, et miks tütart ei saatnud apteeki, siis vaevalt väike laps saab võõra inimese retseptirohu kätte. Ja miks lasteaeda ise järgi ei läinud? Sest meil lasteaias ei saa nii noored oma õde/venda lasteaiast üksi kätte. Ennetan juba neid küsimusi.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 01:27Öeld siis rohu palujale, et just jõudsid koju ja selg valutab, et ei jaksa uuesti kõndida, Sorry!Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 17:38Just olin enda lapsega lasteaiast koju jõudnud jalutada 2 km külmaga. Jõudsin koju, ajasin riided uuesti selga, läksin apteeki ja kõndisin jälle 2 km, et lapsele rohi viia. Ülekandena tuli summa mis rohi maksis. Alla 5 euri.
Äkki rohu paluja arvas, et sa tuleku pealt haarad ka apteegist rohu, mitte ei hakka uuesti tagasi ronima.
Sinu laps jäi siis üksi koju, kuni sa mööda lumist teed 2km edasi-tagasi rohtu tõid?
Ei jäänud üksi koju. Jätsin ta oma 13.a tütrega
Ja kui küsite, et miks tütart ei saatnud apteeki, siis vaevalt väike laps saab võõra inimese retseptirohu kätte. Ja miks lasteaeda ise järgi ei läinud? Sest meil lasteaias ei saa nii noored oma õde/venda lasteaiast üksi kätte. Ennetan juba neid küsimusi.
Miks see üldse oluline on?
-
Külaline
ma lihtsalt huvi pärast uurin, palju siis TA meelest oleks olnud paras "teenustasu"?
Üldiselt see on jälle selline imestamise koht kuidas issanda loomaaed on kirju. Inimene noustub tohutult koormava "heateoga", ja siis ootab selle eest teenustasu ja ilmselt ka igavest tänulikkust. Tuttav ei tulnud ilmselt selle pealegi, et selline tohutu ettevõtmine oli.
Üldiselt see on jälle selline imestamise koht kuidas issanda loomaaed on kirju. Inimene noustub tohutult koormava "heateoga", ja siis ootab selle eest teenustasu ja ilmselt ka igavest tänulikkust. Tuttav ei tulnud ilmselt selle pealegi, et selline tohutu ettevõtmine oli.
-
Külaline
Ei pea. Ta lihtsalt tunneb end halvasti, et ei saa ise aidata. Taksoraha andes siis saab vähemalt midagigi teha.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 08:58Miks mees sulle mingit taksoraha peab jätma, endal pole raha siis või?Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 20:23Ma oleks kas jätnud lapse koju või vajadusel maksnud kasvõi 20 eurot, et ei peaks haige seljaga kilomeetreid kusagil kooberdama. Ja päris kindlasti oleks keeldunud kusagile mujale veel kooberdamast. Ja kui mul oleks selline keiss, et laps tingimata vaja lasteaeda viia, mees ise ei saa, siis mu mees oleks mulle selle taksoraha jätnud, et ma oma haige seljaga ei peaks hakkama mingeid avantüüre ette võtma.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 20:02 Kus sa 5 euriga saad?
Laps vaja riidesse ka panna lasteaias. Läheb aega. Olen varemgi viinud ja läheb täpselt 10![]()
-
Külaline
Ja kui vanemaga midagi juhtub, siis peab lapse lasteaeda jätma? Ma arvan, et kui sa oleksid õpetajale helistanud ja olukorda selgitanud, poleks olnud probleemi laps ka 13-aastasele üle anda. Vajadusel oleksid saanud saata õpetajale kasvõi digiallkirjastatud volituse.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 08:59 Ja kui küsite, et miks tütart ei saatnud apteeki, siis vaevalt väike laps saab võõra inimese retseptirohu kätte. Ja miks lasteaeda ise järgi ei läinud? Sest meil lasteaias ei saa nii noored oma õde/venda lasteaiast üksi kätte. Ennetan juba neid küsimusi.![]()
-
Külaline
Tead, kas Sina usaldaksid 13 aastast koos 4 aastasega läbi suure linna jalutama ja mitmeid ülekäiguradasid ületama?Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:20Ja kui vanemaga midagi juhtub, siis peab lapse lasteaeda jätma? Ma arvan, et kui sa oleksid õpetajale helistanud ja olukorda selgitanud, poleks olnud probleemi laps ka 13-aastasele üle anda. Vajadusel oleksid saanud saata õpetajale kasvõi digiallkirjastatud volituse.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 08:59 Ja kui küsite, et miks tütart ei saatnud apteeki, siis vaevalt väike laps saab võõra inimese retseptirohu kätte. Ja miks lasteaeda ise järgi ei läinud? Sest meil lasteaias ei saa nii noored oma õde/venda lasteaiast üksi kätte. Ennetan juba neid küsimusi.![]()
Mõni aeg tagasi oli mul juhtum kus mu 4 aastane lasi mu käe otsast "lambist" lahti ja hakkas üle tee jooksma kuna nägi seal kassi. Auto pani pidurid blokki ja oli sekundite mäng et oleks auto alla jäänud.
Lapsed on ettearvamatud.
-
Külaline
Kui tegemist oli suure linnaga, siis käib seal ju ühistransport. Miks jala pidi kütma? Suures linnas on minu arust apteeke ka iga nurga peal.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:40Tead, kas Sina usaldaksid 13 aastast koos 4 aastasega läbi suure linna jalutama ja mitmeid ülekäiguradasid ületama?Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:20Ja kui vanemaga midagi juhtub, siis peab lapse lasteaeda jätma? Ma arvan, et kui sa oleksid õpetajale helistanud ja olukorda selgitanud, poleks olnud probleemi laps ka 13-aastasele üle anda. Vajadusel oleksid saanud saata õpetajale kasvõi digiallkirjastatud volituse.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 08:59 Ja kui küsite, et miks tütart ei saatnud apteeki, siis vaevalt väike laps saab võõra inimese retseptirohu kätte. Ja miks lasteaeda ise järgi ei läinud? Sest meil lasteaias ei saa nii noored oma õde/venda lasteaiast üksi kätte. Ennetan juba neid küsimusi.![]()
Mõni aeg tagasi oli mul juhtum kus mu 4 aastane lasi mu käe otsast "lambist" lahti ja hakkas üle tee jooksma kuna nägi seal kassi. Auto pani pidurid blokki ja oli sekundite mäng et oleks auto alla jäänud.
Lapsed on ettearvamatud.
-
Külaline
Omavahel öeldes - ei. Mina oleksin selle 4-aastase koju jätnud ja haige lapse emale öelnud, et kahju, aga olen ise hetkel haiguse tõttu peaaegu liikumatu. Kui ma oleks terve olnud, siis oleksin lapsel taksoga lasteaias järel käinud, sest mulle ei tuleks pähe ka tervena tuisus ja tormis 4-aastasega kilomeetreid tuiata. Kui apteek olnuks minust kilomeetrite kaugusel ja toimivat ühistransporti poleks, siis ütlesin sõbrannale, et ole hea, telli kulleriga. Kui ta oleks rahahädas, oleksin talle selle 10 eurot saatnud ega oleks ka tagasi tahtnud.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:40Tead, kas Sina usaldaksid 13 aastast koos 4 aastasega läbi suure linna jalutama ja mitmeid ülekäiguradasid ületama?Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:20Ja kui vanemaga midagi juhtub, siis peab lapse lasteaeda jätma? Ma arvan, et kui sa oleksid õpetajale helistanud ja olukorda selgitanud, poleks olnud probleemi laps ka 13-aastasele üle anda. Vajadusel oleksid saanud saata õpetajale kasvõi digiallkirjastatud volituse.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 08:59 Ja kui küsite, et miks tütart ei saatnud apteeki, siis vaevalt väike laps saab võõra inimese retseptirohu kätte. Ja miks lasteaeda ise järgi ei läinud? Sest meil lasteaias ei saa nii noored oma õde/venda lasteaiast üksi kätte. Ennetan juba neid küsimusi.![]()
Lapsed on ettearvamatud.
-
Külaline
Ma ei ela just Tartus ega ka Tallinnas vaid ühes väiksemas linnas. Nagu ütlesin on apteek 15 - 20 min jalutuskäigu kaugusel. Bussid sõidavad siin küll, aga kindlatel kellaaegadel. Võin bussiga ju järgi sõita, aga siis pean ootama tund aega uut bussi, et koduni jõuda. Ei ole päris nii, et kohe astun bussi peale ja kui laps riides, siis kohe sõidab buss tagasi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:42Kui tegemist oli suure linnaga, siis käib seal ju ühistransport. Miks jala pidi kütma? Suures linnas on minu arust apteeke ka iga nurga peal.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:40Tead, kas Sina usaldaksid 13 aastast koos 4 aastasega läbi suure linna jalutama ja mitmeid ülekäiguradasid ületama?Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:20
Ja kui vanemaga midagi juhtub, siis peab lapse lasteaeda jätma? Ma arvan, et kui sa oleksid õpetajale helistanud ja olukorda selgitanud, poleks olnud probleemi laps ka 13-aastasele üle anda. Vajadusel oleksid saanud saata õpetajale kasvõi digiallkirjastatud volituse.
Lapsed on ettearvamatud.
Ma olengi aeg ajalt raha raisanud takso peale. Too päev mõtlesin, et jalutan järgi kuna aega oli. Samuti jalutasime tagasi, kuna oli vaja tee peal poes käia.
Just kui koju jõudsin, siis kirjutas tuttav, et kas saaksin apteegis käia ja talle rohu viia kuna tal pole kedagi teist. Ta teab, et mul on hetkel alaselja ja puusaga mure. Ja ei saanudki teda hätta jätta.
See teema läheb siin nii üle võlli, et ma ei viitsi enam
-
Külaline
Miks sa siis ütled, et tegemist on suure linnaga, kus on lapsel väga ohtlik. Ise räägid vastuolulist juttu ja siis on teised süüdi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 12:12Ma ei ela just Tartus ega ka Tallinnas vaid ühes väiksemas linnas. Nagu ütlesin on apteek 15 - 20 min jalutuskäigu kaugusel. Bussid sõidavad siin küll, aga kindlatel kellaaegadel. Võin bussiga ju järgi sõita, aga siis pean ootama tund aega uut bussi, et koduni jõuda. Ei ole päris nii, et kohe astun bussi peale ja kui laps riides, siis kohe sõidab buss tagasi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:42Kui tegemist oli suure linnaga, siis käib seal ju ühistransport. Miks jala pidi kütma? Suures linnas on minu arust apteeke ka iga nurga peal.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:40
Tead, kas Sina usaldaksid 13 aastast koos 4 aastasega läbi suure linna jalutama ja mitmeid ülekäiguradasid ületama?
Lapsed on ettearvamatud.
Ma olengi aeg ajalt raha raisanud takso peale. Too päev mõtlesin, et jalutan järgi kuna aega oli. Samuti jalutasime tagasi, kuna oli vaja tee peal poes käia.
Just kui koju jõudsin, siis kirjutas tuttav, et kas saaksin apteegis käia ja talle rohu viia kuna tal pole kedagi teist. Ta teab, et mul on hetkel alaselja ja puusaga mure. Ja ei saanudki teda hätta jätta.
See teema läheb siin nii üle võlli, et ma ei viitsi enam![]()
-
Külaline
Linn on linn issand küll.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 12:14Miks sa siis ütled, et tegemist on suure linnaga, kus on lapsel väga ohtlik. Ise räägid vastuolulist juttu ja siis on teised süüdi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 12:12Ma ei ela just Tartus ega ka Tallinnas vaid ühes väiksemas linnas. Nagu ütlesin on apteek 15 - 20 min jalutuskäigu kaugusel. Bussid sõidavad siin küll, aga kindlatel kellaaegadel. Võin bussiga ju järgi sõita, aga siis pean ootama tund aega uut bussi, et koduni jõuda. Ei ole päris nii, et kohe astun bussi peale ja kui laps riides, siis kohe sõidab buss tagasi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:42
Kui tegemist oli suure linnaga, siis käib seal ju ühistransport. Miks jala pidi kütma? Suures linnas on minu arust apteeke ka iga nurga peal.
Siin on mitmeid ülekäiguradasid. Vahet pole on see suur võit väike. Kui ütlen, et liiklus on tihe ja koju on maa nende jaoks pikk, siis see ei ole okei. Mis vastuolulist?
Et kui Tartus elan, siis on ohtlik lasta oma vanem laps teisele järgi, aga kui on näiteks Rakvere, siis ei ole?
Tola
-
Külaline
Muud vastust ei osanud enam öelda.
-
Külaline
Päris infantiilne on igale poole oma naerunägusid toppida, kui mitte midagi naljakat sinu öeldus ei ole.
-
Külaline
See on muie pigem nii tobedatele kommentaaridele.
Vot nii.
Panen nüüd teema lukku ja ei viitsi enam ühelegi kommentaarile vastata.
-
Külaline
Miks sa ometi endale autot ei osta, kui bussiliiklus nii kehv ja pole tegu suure linnaga?Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 12:12Ma ei ela just Tartus ega ka Tallinnas vaid ühes väiksemas linnas. Nagu ütlesin on apteek 15 - 20 min jalutuskäigu kaugusel. Bussid sõidavad siin küll, aga kindlatel kellaaegadel. Võin bussiga ju järgi sõita, aga siis pean ootama tund aega uut bussi, et koduni jõuda. Ei ole päris nii, et kohe astun bussi peale ja kui laps riides, siis kohe sõidab buss tagasi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:42Kui tegemist oli suure linnaga, siis käib seal ju ühistransport. Miks jala pidi kütma? Suures linnas on minu arust apteeke ka iga nurga peal.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:40
Tead, kas Sina usaldaksid 13 aastast koos 4 aastasega läbi suure linna jalutama ja mitmeid ülekäiguradasid ületama?
Lapsed on ettearvamatud.
-
Külaline
Ma teen hetkel autojuhilube.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 12:26Miks sa ometi endale autot ei osta, kui bussiliiklus nii kehv ja pole tegu suure linnaga?Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 12:12Ma ei ela just Tartus ega ka Tallinnas vaid ühes väiksemas linnas. Nagu ütlesin on apteek 15 - 20 min jalutuskäigu kaugusel. Bussid sõidavad siin küll, aga kindlatel kellaaegadel. Võin bussiga ju järgi sõita, aga siis pean ootama tund aega uut bussi, et koduni jõuda. Ei ole päris nii, et kohe astun bussi peale ja kui laps riides, siis kohe sõidab buss tagasi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:42
Kui tegemist oli suure linnaga, siis käib seal ju ühistransport. Miks jala pidi kütma? Suures linnas on minu arust apteeke ka iga nurga peal.
Ja kuna tegu pole suure linnaga, siis siin on just mõnus jalutada. Selle linna jaoks poleks autot vajagi.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 12:26Miks sa ometi endale autot ei osta, kui bussiliiklus nii kehv ja pole tegu suure linnaga?Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 12:12Ma ei ela just Tartus ega ka Tallinnas vaid ühes väiksemas linnas. Nagu ütlesin on apteek 15 - 20 min jalutuskäigu kaugusel. Bussid sõidavad siin küll, aga kindlatel kellaaegadel. Võin bussiga ju järgi sõita, aga siis pean ootama tund aega uut bussi, et koduni jõuda. Ei ole päris nii, et kohe astun bussi peale ja kui laps riides, siis kohe sõidab buss tagasi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 11:42
Inimene tegi hoopis muu teema ja lõpuks küsitakse miks ta autot ei osta
Haiged inimesed siin koos. Ausõna.
Üks räägib aiast ja teised suruvad muudkui oma aiaauku peale.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Kirile, Triibu ja 9 külalist