Heategu

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

kas enne oli muna või kana :lol:
Külaline

Linn on linn issand küll.
Siin on mitmeid ülekäiguradasid. Vahet pole on see suur võit väike. Kui ütlen, et liiklus on tihe ja koju on maa nende jaoks pikk, siis see ei ole okei. Mis vastuolulist?
Et kui Tartus elan, siis on ohtlik lasta oma vanem laps teisele järgi, aga kui on näiteks Rakvere, siis ei ole? 😆
Tola
Ei, linn ei ole linn. Tallinnas näiteks elab ligi pool miljonit inimest. Rakveres ligi 15 000. Loodetavasti ikka saad asustus- ja liiklustiheduse vahest aru. Tallinnas on selliseid suuri ristmikke, mida ükski 4-aastane oma tempos ei suuda ületada ühe fooritsükli ajal. Ja paljudel ristmikel ei saagi seda ühes jutis teha. Vahepeal peab selle 4-aastasega seisma keset suurt ristmikku väikesel saarel ja tema käest kõvasti kinni hoidma. Rakveres sellist muret kohe kindlasti ei ole. Loomulikult liiklust on ja ikka peab lapsel käest kinni hoidma, aga need ei ole võrreldavad. Tallinnas ma ei kõnniks ka ise seda maad haige selja ja 4-aastasega, sest ta võib käest kinni hoides teha äkilise liigutuse ja see tõmbaks selja täiesti paigast ja mida sa siis teed seal kööbakil ja megavalus keset liiklust? Tallinnas ma oleksin igal juhul lapse kojun jätnud või äärmisel juhul viinud-toonud taksoga. Igasugune tuiamine oleks välistatud.
Külaline

Asi läks lappama sellepärast, et teemaalgata arvas, et tegi heateo. Aga nii see pole, sest ootas mingit raha teenuse osutamise eest. Ja aru ei saa, miks siin nii vastatakse.
Külaline

Rakvere on ringi kihutavate narkarite linn, eriti ohtlik.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 12:43 Asi läks lappama sellepärast, et teemaalgata arvas, et tegi heateo. Aga nii see pole, sest ootas mingit raha teenuse osutamise eest. Ja aru ei saa, miks siin nii vastatakse.
Asi läks lappama sellepärast, et teemaalgataja arvas, et heateo eest tuleks talle peale maksta. Ta ei olnud kuulnud sellisest kontseptsioonist, et kui näed abivajajat ja sul on võimalik aidata, siis normaalne inimene teeb seda. Tema arvas, et alati, kui näed abivajajat, tuleb pakkuda oma tasulisi teenuseid, ilma mainimata, et need on tasulised teenused. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 12:43 Asi läks lappama sellepärast, et teemaalgata arvas, et tegi heateo. Aga nii see pole, sest ootas mingit raha teenuse osutamise eest. Ja aru ei saa, miks siin nii vastatakse.
Vbl ootas, vbl ei oodanud, ei tea.
Mind on ka häirinud, kui keegi arvab, et ma võiks talle järgi minna, kuhugi sõidutada põhjusel, et ta enda auto hoolduses või et ta saaks oma autole hooldusesse järgi minna. Mina sõites tema juurde, teda sõidutades ja tagasi koju sõites kulutan palju rohkem raha kui see inimene oma otsesõidul takso peale kulutaks. Juba selline abitu mõtlemine ajab mind kettasse.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 12:49
Asi läks lappama sellepärast, et teemaalgataja arvas, et heateo eest tuleks talle peale maksta. Ta ei olnud kuulnud sellisest kontseptsioonist, et kui näed abivajajat ja sul on võimalik aidata, siis normaalne inimene teeb seda. Tema arvas, et alati, kui näed abivajajat, tuleb pakkuda oma tasulisi teenuseid, ilma mainimata, et need on tasulised teenused. :lol:
No seda ju mina ka kirjutasin. Aga TA ei saa aru, miks talle nii vastatakse, et see pole heategu ja on lausa solvunud, et raha peale ei makstud.
Külaline

Mis mõttes ei tea, kui TA ise nii ütles?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 12:50
Mind on ka häirinud, kui keegi arvab, et ma võiks talle järgi minna, kuhugi sõidutada põhjusel, et ta enda auto hoolduses või et ta saaks oma autole hooldusesse järgi minna. Mina sõites tema juurde, teda sõidutades ja tagasi koju sõites kulutan palju rohkem raha kui see inimene oma otsesõidul takso peale kulutaks. Juba selline abitu mõtlemine ajab mind kettasse.
Aga siis tuleb ise öelda kohe alguses, et tahad kütuseraha ka.
Mina alati pakun. Ja kui nõus olev sõitja seda ei taha. Siis see ongi heategu.

Ma olen vastavalt vajadusele(kui oli mul veel auto) ka kütuseraha küsinud. Ütlengi otse, et on endal vaja see kütus asemele võtta.
Küsija suu pihta ei lööda. Kui sõitu paluv inimene ei maksa, siis see on ära kasutamine.
Külaline

Minu arust on nii, et kui inimene palub midagi, siis ta kohe ise lisab, et ma maksan bensiini kinni vms. Kui ta seda ei maini, ilmselgelt ootab siis niisama teenet. Kui see minult mingit erilist vaeva ei nõua, siis nõustun, kui nõuab liiga suurt pingutust või rahalist kulu, siis ei nõustu. Tagantjärele ei ole mõtet küll midagi ootama hakata. Teemaalgataja ootus mingit paari eurot saada on minu jaoks naljakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 12:43Asi läks lappama sellepärast, et teemaalgata arvas, et tegi heateo. Aga nii see pole, sest ootas mingit raha teenuse osutamise eest. Ja aru ei saa, miks siin nii vastatakse.
Rahunege selle heateoga ometi maha. Inetu oli selline sendi saagimine.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 13:03
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 12:43Asi läks lappama sellepärast, et teemaalgata arvas, et tegi heateo. Aga nii see pole, sest ootas mingit raha teenuse osutamise eest. Ja aru ei saa, miks siin nii vastatakse.
Rahunege selle heateoga ometi maha. Inetu oli selline sendi saagimine.
Teemaalgataja poolt oli inetu tõesti. Ilmselt inimene ei tulnud selle pealegi, et 15 minuti jalutuskäigu kaugusele minek on TA-le nii suur vaev ja et tahab selle eest raha saada. Seda oleks siis pidanud ütlema. Nii huvi pärast küsin, et palju see hea summa oleks siis olnud, et TA rahule oleks jäänud?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 13:05Teemaalgataja poolt oli inetu tõesti.
Oled ka selline teiste ärakasutaja? Et las tuttavad rabavad, tasuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 13:05Nii huvi pärast küsin, et palju see hea summa oleks siis olnud, et TA rahule oleks jäänud?
Elementaarne on mingi täis numbrini ümardamine vähemalt.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 13:08
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 13:05Nii huvi pärast küsin, et palju see hea summa oleks siis olnud, et TA rahule oleks jäänud?
Mingite sentide pärast käib siin siis nüüd see kemplemine või? Kui vaesed tee õigupoolest olete? Kui mind oleks naaber palunud, oleks viinud rohu, kui tüli ei tee, kui oleks teinud tüli, poleks vinud. Ja mingid sendid mind absoluutselt ei oleks huvitanud.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 13:10
Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 13:08
Mingite sentide pärast käib siin siis nüüd see kemplemine või? Kui vaesed tee õigupoolest olete? Kui mind oleks naaber palunud, oleks viinud rohu, kui tüli ei tee, kui oleks teinud tüli, poleks vinud. Ja mingid sendid mind absoluutselt ei oleks huvitanud.
Lisan veel, et mul näiteks üks naabrimemm palubki vahel midagi tuua, piima poest või midagi väikest. Suuremad asjad ta tellib kulleriga. Ja mina tema sente tõesti ei taha. Mulle ta on siis pakkunud omakootud sokke või komme, ma neid ka ei taha.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 12:56
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 12:50
Aga siis tuleb ise öelda kohe alguses, et tahad kütuseraha ka.
Mina alati pakun. Ja kui nõus olev sõitja seda ei taha. Siis see ongi heategu.

Ma olen vastavalt vajadusele(kui oli mul veel auto) ka kütuseraha küsinud. Ütlengi otse, et on endal vaja see kütus asemele võtta.
Küsija suu pihta ei lööda. Kui sõitu paluv inimene ei maksa, siis see on ära kasutamine.
Miks ta mind sõidutajaks üldse küsib?
Mul on üks teistmoodi näide ka. Inimene topib end ise sõidutajaks ja küsib ette kütuseraha jagamist. Stardib poolpaagiga, peale sõitu tangib paagi täiesti täis ja täismaksja olen mina.
Te tahate öelda, et inimene ei mõtle nendele pisiasjadele?
Külaline

See on seesama, kui hoolitsev ja tähelepanelik meesterahvas ütleb naisele, et kutsub talle takso, sealjuures maksja oleks naine ise. Naine võib ise omale takso kutsuda. Mees kutsub naisele takso vaid juhul, kui mees ise maksab ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 13:12Lisan veel, et mul näiteks üks naabrimemm palubki vahel midagi tuua, piima poest või midagi väikest. Suuremad asjad ta tellib kulleriga. Ja mina tema sente tõesti ei taha. Mulle ta on siis pakkunud omakootud sokke või komme, ma neid ka ei taha.
Memm pakub, aga TA tuttav kasutas tasuta tööjõudu.
Külaline

Inimene topib end ise sõidutajaks ja küsib ette kütuseraha jagamist. Stardib poolpaagiga, peale sõitu tangib paagi täiesti täis ja täismaksja olen mina.
Te tahate öelda, et inimene ei mõtle nendele pisiasjadele?
Ja mis takistab sind ära ütlemast, kui sulle see asi ei sobi? Mingid sendisaagijad on väga ebameeldivad inimesed ja mina nendega ei suhtle. Mina näiteks ei küsi inimese käest sõidutamise käest raha, kui nagunii ise ka sinna kohta lähen. Eriti mulle väga ei meeldi, et keegi ennast kaasa topib, sest mugavam on sõita, kui ei pea teistega arvestama. Näiteks talle koju kella peale järgi minema vms. Siis ütlengi nii, et eelistan üksi sõita. Kui juba võtan peale, siis ei ohi, kui on vaja veidi ümber sõita. Kellegi jaoks mingeid pikki sõite ei tee. Siis telligu takso vms. On täiesti võimalik käituda ennast kehtestavalt, aga viisakalt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist