Ja kust sina tead, võib-olla ta arvas, et teine kord aitab teda vastu, sest mingi paar eurot ei tasu ju vaeva nagunii.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:23Memm pakub, aga TA tuttav kasutas tasuta tööjõudu.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:12Lisan veel, et mul näiteks üks naabrimemm palubki vahel midagi tuua, piima poest või midagi väikest. Suuremad asjad ta tellib kulleriga. Ja mina tema sente tõesti ei taha. Mulle ta on siis pakkunud omakootud sokke või komme, ma neid ka ei taha.
Heategu
-
Külaline
-
Külaline
Sellise "ei tasu vaeva" suhtumisega...Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:25Ja kust sina tead, võib-olla ta arvas, et teine kord aitab teda vastu, sest mingi paar eurot ei tasu ju vaeva nagunii.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:23Memm pakub, aga TA tuttav kasutas tasuta tööjõudu.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:12Lisan veel, et mul näiteks üks naabrimemm palubki vahel midagi tuua, piima poest või midagi väikest. Suuremad asjad ta tellib kulleriga. Ja mina tema sente tõesti ei taha. Mulle ta on siis pakkunud omakootud sokke või komme, ma neid ka ei taha.
Mingu ise apteeki, milles probleem?
-
Külaline
Tal oli laps haige, kes vajas retseptiravimit. Kui teemaalgataja oleks öelnud, et ta on ise haiguslehel, puus haige, tal on külm ja soovib oma teene eest vaevatasu, ilmselt siis olekski ju see ema teise lahenduse leidnud. Aga mitte midagi ta ei öelnud, lihtsalt vahutab tagantjärele. Ilmselgelt see paha ema ei tea siiani, et ta nii hirmsa teoga hakkama sai, et tuttavat palus.Mingu ise apteeki, milles probleem?
-
Külaline
Olen TA
Ma ei oodanudki mingit kindlat summat või 10/15 euri teenustasu. Lihtsalt tean mida ise teeksin ja teinud olen kui kellegi abi vajan. Ma märkan vähemalt kui keegi mu heaks midagi teeb.
Ilmselt kui oleks pakkunud mulle suuremat summat või midagi, ma polekski vastu võtnud. Olen ise loll ilmselt et mõru maik jäi. Aga noh jah. Mis teha.
Ma ei oodanudki mingit kindlat summat või 10/15 euri teenustasu. Lihtsalt tean mida ise teeksin ja teinud olen kui kellegi abi vajan. Ma märkan vähemalt kui keegi mu heaks midagi teeb.
Ilmselt kui oleks pakkunud mulle suuremat summat või midagi, ma polekski vastu võtnud. Olen ise loll ilmselt et mõru maik jäi. Aga noh jah. Mis teha.
-
Külaline
Ma ju rääkisin kui vajasin abi, et lapsega eraarstil käia. Inimene tuli mulle vastu. Ma maksin kogu kütte ja andsin 50 euri peale kuna tema enda aeg oli see. Alati olen teinud nii. Oleksin ju ka võinud kütte maksta ja kõik. Lihtsalt minu meelest ei ole see okei.
Andsin juba selle eest peale raha, et ta oli nõus tulema omast vabast ajast.
Ilmselt pool Eesti rahvast on teise mõtlemisega. Kahju.
-
Külaline
Lolliga vaidlemine on tihti kasutu ja kurnav tegevus, sest argumentide asemel võidab emotsioon ning tark jääb alla. Hando Runnel on öelnud, et kes lollidega vaidleb, on ise sama loll, ning lolliga vaieldes jääb võitjaks alati kõige lollim, sest ta ei kuula argumente.
Peamised põhjused, miks lolliga mitte vaielda:
Argumentide puudumine: Loll ignoreerib fakte ja loogikat.
Aja ja energia raiskamine: Vaidlus on viljatu ja kurnav.
Tulemus on ette teada: Vaidlus võidakse võita tugevama hääle või labasusega.
Seetõttu on kõige targem sellistest vaidlustest kõrvale jääda.
-
Külaline
Väga hea kommentaar, näen rõõmuga, et siin foorumis liigub ka intelligentseid inimesi. Lootusetuse tunne tuli peale seda vaidlust lugedes.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:55 Lolliga vaidlemine on tihti kasutu ja kurnav tegevus, sest argumentide asemel võidab emotsioon ning tark jääb alla. Hando Runnel on öelnud, et kes lollidega vaidleb, on ise sama loll, ning lolliga vaieldes jääb võitjaks alati kõige lollim, sest ta ei kuula argumente.
-
Külaline
Sa pead ennast intelligentseks või? Ihhihii ja ahhahaa.Väga hea kommentaar, näen rõõmuga, et siin foorumis liigub ka intelligentseid inimesi. Lootusetuse tunne tuli peale seda vaidlust lugedes.
-
Külaline
On on. Ma huviga vaatasin, mis inimene ta on. Laseb maksta ja ise on rahul. Arvad, et ta teenis sellega suurema lugupidamise? Ei teeninud. Vōitis oma kütuse ja läks usaldamatuse musta nimekirja.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:25Ja mis takistab sind ära ütlemast, kui sulle see asi ei sobi? Mingid sendisaagijad on väga ebameeldivad inimesed ja mina nendega ei suhtle. Mina näiteks ei küsi inimese käest sõidutamise käest raha, kui nagunii ise ka sinna kohta lähen. Eriti mulle väga ei meeldi, et keegi ennast kaasa topib, sest mugavam on sõita, kui ei pea teistega arvestama. Näiteks talle koju kella peale järgi minema vms. Siis ütlengi nii, et eelistan üksi sõita. Kui juba võtan peale, siis ei ohi, kui on vaja veidi ümber sõita. Kellegi jaoks mingeid pikki sõite ei tee. Siis telligu takso vms. On täiesti võimalik käituda ennast kehtestavalt, aga viisakalt.Inimene topib end ise sõidutajaks ja küsib ette kütuseraha jagamist. Stardib poolpaagiga, peale sõitu tangib paagi täiesti täis ja täismaksja olen mina.
Te tahate öelda, et inimene ei mõtle nendele pisiasjadele?
-
Külaline
Ootasid ju, kui nüüd siia kurtma tulid.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:51 Olen TA
Ma ei oodanudki mingit kindlat summat või 10/15 euri teenustasu. Lihtsalt tean mida ise teeksin ja teinud olen kui kellegi abi vajan. Ma märkan vähemalt kui keegi mu heaks midagi teeb.![]()
Puust ja punaseks: Sa ei tee vahet abistamisel ja teenuse pakkumisel.
- Abistamise puhul ei oodata mingit tasu, vaid see käib põhimõttel, et mina aitan, kus võimalik on ja mind aidatakse vajadusel samamoodi, kui mul abi vaja on.
- Teenuse küsimise korral teenuse pakkumine hüvitatakse. Ja seda ei nimetata abistamiseks.
-
Külaline
Sisuliselt on see nõudmine, sest titeemale on raske ära öelda.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 07:38Seda, et lausa NÕUTI kelleltki apteeki minekut, mõtlesid sa küll oma peaga välja.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 01:54 Veider on küll nõuda kelleltki, kelle kohta pole isegi teada, et ta poes/apeegis on või sinna minemas, et toogu talle rohtu, kui pood/apteek on 2 km kaugusel ja kohustatul autot pole. Teades, et enamik inimesi tunneb end ebamugavalt lapsega naisele ära ütlemisel.
-
Külaline
See on puhtalt su oma fantaasia ja suutmatus ennast kehtestada.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 15:22Sisuliselt on see nõudmine, sest titeemale on raske ära öelda.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 07:38Seda, et lausa NÕUTI kelleltki apteeki minekut, mõtlesid sa küll oma peaga välja.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 01:54 Veider on küll nõuda kelleltki, kelle kohta pole isegi teada, et ta poes/apeegis on või sinna minemas, et toogu talle rohtu, kui pood/apteek on 2 km kaugusel ja kohustatul autot pole. Teades, et enamik inimesi tunneb end ebamugavalt lapsega naisele ära ütlemisel.
-
Külaline
Kergelt nõme on iniseda "miks sa nii ei teinud, miks sa naa ei teinud", kui ette on antud sitatsiooni kirjeldus, mis juba toimunud on ja kuidas käitus. Mis sellest kellelegi enam kasu on? Takkajärgi tagutamine ei näita suurt ettenägelikkust, vaid vastupidi, ongi just targutamine.
Mida teemaalgataj selle teemaga lootis, on muidugi iseküsimus, Eks ta lootis takkakiitmist, aga me kõik teame, et seda siit ei saa. Põhiline on neil virisejate tõestada, kui loll oli teemaalgataja ja mida kõike teised "targad" oleks teinud.
Mida teemaalgataj selle teemaga lootis, on muidugi iseküsimus, Eks ta lootis takkakiitmist, aga me kõik teame, et seda siit ei saa. Põhiline on neil virisejate tõestada, kui loll oli teemaalgataja ja mida kõike teised "targad" oleks teinud.
-
Külaline
Jah, sest tegelikult ei tea ette isegi, kuidas see abistamine kujuneb. Algul lähed, pikalt môtlemata, et teed asja ära, lôpuks oled nii väsinud ja tekib teatud pettumus, ehk ka enese suhtes, et oled abivalmis kui teine oleks seda isegi teha saanud.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 17:09 Kergelt nõme on iniseda "miks sa nii ei teinud, miks sa naa ei teinud", kui ette on antud sitatsiooni kirjeldus, mis juba toimunud on ja kuidas käitus. Mis sellest kellelegi enam kasu on? Takkajärgi tagutamine ei näita suurt ettenägelikkust, vaid vastupidi, ongi just targutamine.
-
Külaline
Keda see 30 senti õnnelikumaks oleks teinud, et selle ümber jaurata? Teema on et TA ootas "heateo" tasustamist, vaevalt et ta 30 senti tahtis ja sellega rahul oleks olnud. Et ta seda vaevatasu selgelt kõige enne aitama nõustumist ise ei küsinud, siis on nüüd teine süüdi.
-
Külaline
Oota, heategu pidi olema, loe pealkirja!Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:23Memm pakub, aga TA tuttav kasutas tasuta tööjõudu.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:12Lisan veel, et mul näiteks üks naabrimemm palubki vahel midagi tuua, piima poest või midagi väikest. Suuremad asjad ta tellib kulleriga. Ja mina tema sente tõesti ei taha. Mulle ta on siis pakkunud omakootud sokke või komme, ma neid ka ei taha.
-
Külaline
Kas üks nii aktiivne või on siin palju neid heategude ihkajaid. Ikka tasuta!
-
Külaline
Õpetlik lugu sellest, et pole vaja kellelegi kunagi mingit teenet osutada. Teene nõudjad valavad sind pasarahaga üle ja kui veab, siis ehk kannavad ehk ostetud eseme hinna kopikapealt su kontole. Nii et, teemaalgataja, sul vedas.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 17:38Oota, heategu pidi olema, loe pealkirja!kuskohas siis oli heategu, kui selle eest käsi pikka tasu oodati ja nüüd "heategija" solvunud on?
-
Külaline
Keegi ei ole siin tegelikult "teise mõtlemisega" ja arvan, et suurem osa maksab teise inimese kulu kinni- vähemalt. Nii nagu tegi ka teemaalgataja tuttav. Vaevalt et ta üldse teadis, kuidas teemaalgataj vaevlema pidi sellega. Mingit hullu süüd ei oska küll teemaalgataja tuttava teos näha!Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:53 Ma ju rääkisin kui vajasin abi, et lapsega eraarstil käia. Inimene tuli mulle vastu. Ma maksin kogu kütte ja andsin 50 euri peale kuna tema enda aeg oli see. Alati olen teinud nii. Oleksin ju ka võinud kütte maksta ja kõik. Lihtsalt minu meelest ei ole see okei.
-
Külaline
Mida sa siis ootasid, et "mõru maiku" ei oleks jäänud? Ikkagi ootasid mingit lisaraha. Mida keerutad siin siis...Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 13:51 Olen TA
Ma ei oodanudki mingit kindlat summat või 10/15 euri teenustasu. Lihtsalt tean mida ise teeksin ja teinud olen kui kellegi abi vajan. Ma märkan vähemalt kui keegi mu heaks midagi teeb.![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist