Heategu
-
Külaline
Miks te kogu aeg abi palute? Miks te ei seisata korraks ja ei mõtle kuidas ise saaks?
-
Külaline
Paistab, et tasuta teenuse nõudjad ja muidu ärakasutajad on selle teema võitnud (kui punaste käppade järgi otsustada).
-
Külaline
Sama hästi võib küsida, et mida te topite oma abi, kui tegelikult tahate teise häda pealt teenida?Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 22:24 Miks te kogu aeg abi palute? Miks te ei seisata korraks ja ei mõtle kuidas ise saaks?
-
Külaline
Jälle üks, kes ei tee vahet aitamisel ja teenuse pakkumisel. Siin on täna nagu mingi lihtsakeste kokkutulek.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 22:38 Paistab, et tasuta teenuse nõudjad ja muidu ärakasutajad on selle teema võitnud (kui punaste käppade järgi otsustada).
-
Külaline
Kas teemaalgataja nurus hädapätakalt, et palun, saada mind apteeki. Mulle meeldib nii tuisus tampida.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 22:50Sama hästi võib küsida, et mida te topite oma abi, kui tegelikult tahate teise häda pealt teenida?
-
Külaline
Isegi aitamisel võiks abistatu abi paluda selliselt, et sellest ei jääks mõru maiku suhu.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 22:52Jälle üks, kes ei tee vahet aitamisel ja teenuse pakkumisel. Siin on täna nagu mingi lihtsakeste kokkutulek.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 22:38 Paistab, et tasuta teenuse nõudjad ja muidu ärakasutajad on selle teema võitnud (kui punaste käppade järgi otsustada).
-
Külaline
Peab põlvili maas paluma ja 100 eurot peale maksma? Kas see on sinu ettekujutus kellegi abistamisest? Nagu reaalselt sa ei tule selle peale, et abistamine ongi lihtsalt ja puhtalt abi andmine? Ja et see teeb abi andjale rõõmu, mitte ei jäta mõru maiku suhu, kui heategu kinni ei maksta?Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 22:57Isegi aitamisel võiks abistatu abi paluda selliselt, et sellest ei jääks mõru maiku suhu.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 22:52Jälle üks, kes ei tee vahet aitamisel ja teenuse pakkumisel. Siin on täna nagu mingi lihtsakeste kokkutulek.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 22:38 Paistab, et tasuta teenuse nõudjad ja muidu ärakasutajad on selle teema võitnud (kui punaste käppade järgi otsustada).
-
Külaline
Miks nii küsid?
Seepärast topibki abi, et saaks teise pealt teenida.
Aga, kuidas te julgete kogu aeg abi paluda? Mehelt abi paluda, lastelt abi paluda, tuttavatelt abi paluda. Ja nimetate seda veel ilusa sõnaga "paluma".
Mulle tundub, et sellised naised vist meestele meeldivadki, kes meest kasulikuna tundma paneb.
-
Külaline
Kodus ütlete ka mehele, et mine käi apteegis ära, laps sai ravimile retsepti? Ja mees on nõus ka?? Ei küsi, et miks sa ise ei tee?Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 23:05Miks nii küsid?
Seepärast topibki abi, et saaks teise pealt teenida.
Aga, kuidas te julgete kogu aeg abi paluda? Mehelt abi paluda, lastelt abi paluda, tuttavatelt abi paluda. Ja nimetate seda veel ilusa sõnaga "paluma".
Mulle tundub, et sellised naised vist meestele meeldivadki, kes meest kasulikuna tundma paneb.
-
Külaline
Eks oleneb suhetest, ju siis nende tuttavate (teemaalgataja ja abivajaja) suhted ei ole nii lähedased ja head.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 23:04Peab põlvili maas paluma ja 100 eurot peale maksma? Kas see on sinu ettekujutus kellegi abistamisest? Nagu reaalselt sa ei tule selle peale, et abistamine ongi lihtsalt ja puhtalt abi andmine? Ja et see teeb abi andjale rõõmu, mitte ei jäta mõru maiku suhu, kui heategu kinni ei maksta?
-
Külaline
Ei pea. Telligu kulleriga apteegist. Isegi Woltis on apteek olemas.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 23:04Peab põlvili maas paluma ja 100 eurot peale maksma?
-
Külaline
Aga kuidas sa ise muidu võõra lapse retseptiravimi kätte said? Täpselt samamoodi oleks ka see 13-aastane selle kätte saanud, pole ta nii titt enam midagi.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 08:59Ei jäänud üksi koju. Jätsin ta oma 13.a tütrega
Ja kui küsite, et miks tütart ei saatnud apteeki, siis vaevalt väike laps saab võõra inimese retseptirohu kätte. Ja miks lasteaeda ise järgi ei läinud? Sest meil lasteaias ei saa nii noored oma õde/venda lasteaiast üksi kätte. Ennetan juba neid küsimusi.
-
Külaline
-
Külaline
Retseptiravimit?
-
Külaline
See on teema, mis kaudselt paneb mind alati mõtlema, kui keegi on surnud. Lahkunu järelhüüdes tuntakse kurbust, kui lahkunu oli nii hea inimene, ta oli alati olemas kui vajasid abi, kelle juurde võis minna või kell 3 öösel.
Nüüd ühtpidi võttes, kas teised kasutasid teda ära?
Teistpidi, kas ta ei osanud öelda ei. Või talle meeldiski nii väga olla vajalik ja kasulik. Miks? Oli ta missioon teha teiste elu kergemaks? Või lasi ta end ikka ära kasutada?
Nüüd ühtpidi võttes, kas teised kasutasid teda ära?
Teistpidi, kas ta ei osanud öelda ei. Või talle meeldiski nii väga olla vajalik ja kasulik. Miks? Oli ta missioon teha teiste elu kergemaks? Või lasi ta end ikka ära kasutada?
-
Külaline
Kui mul oleks sellised sõbrad nagu TA, poleks vaenlasi vajagi.
Kirjutab, et “poleks vastugi võtnud”, aga samas sai makse ülekandega. Tagasi oleks siis kandnud või? Ma ka tahaks igaks juhuks teda, kas TA ootas ümardamist 5ni ehk siis heategu olnuks väärt 30 senti või nt euro peale maksmist ehk 6 eurot või kümnekat või mida... Kui palju maksab “heaks inimeseks olemine” või koguni sõprus?
Kirjutab, et “poleks vastugi võtnud”, aga samas sai makse ülekandega. Tagasi oleks siis kandnud või? Ma ka tahaks igaks juhuks teda, kas TA ootas ümardamist 5ni ehk siis heategu olnuks väärt 30 senti või nt euro peale maksmist ehk 6 eurot või kümnekat või mida... Kui palju maksab “heaks inimeseks olemine” või koguni sõprus?
-
Külaline
Heategu teise heaks ootab ikka mingit märkamist. Tänu või tipi moel. Kel raha vähe, see soovib raha. Kel raha on, see soovib tänu.
Kas see sõber ei tänanud sind ka?
-
Külaline
Kuidas nii rumal küsimus saab üldse tekkida? Kas sa arvad, et sõber krabas rohu ilma tänamata tal käest ja lõi ukse nina alt kinni või kuidas sa seda ette kujutad?Guest kirjutas: ↑16 Veebr 2026 09:24 Heategu teise heaks ootab ikka mingit märkamist. Tänu või tipi moel. Kel raha vähe, see soovib raha. Kel raha on, see soovib tänu.
-
Külaline
Kust see tuttav pidi teadma, et sul just sel päeval autot ei ole, selline sutsakas autoga võtab maksimaalselt 15 minutit aega.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 17:38 Hetk tagasi kirjutas mulle üks tuttav. Laps on haige ja kas saaksin käia apteegis. Mõtlesin, et kuidas ikka keeldun. Just olin enda lapsega lasteaiast koju jõudnud jalutada 2 km külmaga. Jõudsin koju, ajasin riided uuesti selga, läksin apteeki ja kõndisin jälle 2 km, et lapsele rohi viia. Ülekandena tuli summa mis rohi maksis. Alla 5 euri.
Ei peagi rohkem maksma, eksole.
Aga kui mõtlen ennast, siis - mina nägin vaeva, trotsides külma ja tuult jalutasin temani. Mul läks 40 min.
Minu aeg ei maksa?
Ise end tundes, siis oleksin teenustasu ka maksnud. Aga noh. Mis seal ikka.
Kõik me oleme erinevad. Ehk seal kusagil üleval vähemalt mu heategu on märgatud![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu, xqwerty ja 15 külalist