Ozempic võib viia nägemise kaotuseni.

sh kaaluga seotud teemad
postmast
Kontakt:

Postitus Postitas postmast »

+1 Rybelsus - https://euhealth247.com/et/drug/rybelsus Kokku kaotasin ma 12 kg ja see võttis mul vähem kui kolm kuud.
Viimati muutis postmast, 19 Veebr 2026 16:33, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

väga harva esineva kõrvaltoimena semaglutidi sisaldavate ravimite tooteteabele, kuna tuvastas, et teist tüüpi diabeediga patisentidel võib Novo ravimite kasutamine kahekordistada NAIONi tekke riski.
kellel diabeeti ei ole, need pole ka nägemise kaotuse sihtgrupis. kellel on diabeet, siis on seal ikka väga palju võimalikke terviseriske ka ilma mingite revimiteta. mind masendab inimeste funktsinaalse lugemise oskuse puudumine ja mõne kokku veeritud ja kontekstist välja rebitud fraasi põhal paanika õhutamise oskus.
Külaline

Ega see Ozempic ainuke sellise kõrvaltoimega ravim pole.

Ma näiteks kasutan Plaquenili ja selle üks pikajalise kasutamise kõrvaltoime on ka silmakahjustused ja pimedaks jäämine. Harvaesinev kõrvaltoime aga risk siiski olemas.
Seda ravimit kasutatakse reumaatiliste haiguste puhul.
Külaline

Kui väga kiire pole, tasuks oodata, kohe on tulemas uusi ja vähemate kõrvamõjudega. See ala areneb praegu väga kiiresti, tulemas ka tabletivormis jne. Huvi korral tasub googeldada, aga üldiselt jõuavad uued ravimid Eestisse suhteliselt kiiresti, olgugi et mitte alati soodushinnaga.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Veebr 2026 14:01 Kui väga kiire pole, tasuks oodata, kohe on tulemas uusi ja vähemate kõrvamõjudega. See ala areneb praegu väga kiiresti, tulemas ka tabletivormis jne. Huvi korral tasub googeldada, aga üldiselt jõuavad uued ravimid Eestisse suhteliselt kiiresti, olgugi et mitte alati soodushinnaga.
kõrvaltoime, mis mulle ei meeldi on sapikivide saamise oht. ozempikul veits sagedasem, kui mounjarol, aga mõlemal täiesti olemas.
Külaline

Eks kõrvaltoimedega ongi see probleem, et keegi ei tea, millele tal eelsoodumus (geneetiline) on. Üht tabab ja teist mitte, tagantjärgi tarkus läheb kalliks. Üks suitsetab üks kord kanepit ja saab skisofreenia ja teine sageli, aga ei midagi. Kõik sõltub siis inimese riskitajust, kes riskib, kes pigem mitte.
Külaline

postmast kirjutas: 04 Veebr 2026 19:01 Kokku kaotasin ma 12 kg ja see võttis mul vähem kui kolm kuud.
no ja kas kaal püsib? kõrvaltoimeid oli?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 08 Juun 2025 15:42 Mina ka ei julgenud võtta. Lasin küll välja kirjutada, aga sinna see retsept jäi. Katsun võimelda vms, aga kes teab, mis kõrvaltoimed võivad olla.
tolmukübe, ausõna, ma pidsin sind nutikamaks.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Parem karta kui kahetseda.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 08 Veebr 2026 09:52 Parem karta kui kahetseda.
mis su pikkus ja kaal on?
Külaline

Paksus tapab rohkem kui Ozempic arvan. Mul on kahju, et mulle ilmselt ei kirjutata kuigi kaal 64kg on minu puhul selge ülekaal, kes ma kogu elu 47-52kg olen olnud. Kaskeegi on saanud retsepti 60-65kg juures olles?

https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... -loss.html
Külaline

Mõnes mõttes on see lausa naljakas, kuidas valtsiinidega oli suur kisa, et katsetamata (kuigi katsetajaid tuli iga päev juurde ja lõpuks oli miljoneid), et mis kõik võib tulla veel, ikka sigimatusest surmani. Nüüd on kaalualandusravimid, mida täpselt samuti pole jõutud palju testida ja mille kõrvaltoimed alles hakkavad esile tulema, sest paljud kõrvaltoimed avalduvadki alles pika aja peale. Aga, ei paista enamusel olevat mingit hirmu ega muret tuleviku pärast, ainult andke aga kätte ja lausa igapäevaselt nõus manustama.
Vaktsiinidele tuleks vist lisada mingi uus lisaväärtus, näiteks tihedam juuksekasv või vähem kortse ning olekski probleem lahendatud. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 19:47 Nüüd on kaalualandusravimid, mida täpselt samuti pole jõutud palju testida ja mille kõrvaltoimed alles hakkavad esile tulema
Ozempic on turul alates aastast 2017 ehk peaaegu 10 aastat.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 19:37 Paksus tapab rohkem kui Ozempic arvan. Mul on kahju, et mulle ilmselt ei kirjutata kuigi kaal 64kg on minu puhul selge ülekaal, kes ma kogu elu 47-52kg olen olnud. Kaskeegi on saanud retsepti 60-65kg juures olles?

https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... -loss.html
no kui sa 150 pikk oled, siis võiks küll kirjutada. kui 1.85 siis ilmselgelt mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 19:37 Mul on kahju, et mulle ilmselt ei kirjutata kuigi kaal 64kg on minu puhul selge ülekaal, kes ma kogu elu 47-52kg olen olnud.
Seda ei kirjutata välja mitte lähtuvalt kehakaalust, vaid kehamassiindeksist. Kui see jääb sul üle 30, siis on lootust, et kirjutatakse.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 11:40
Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 19:37 Mul on kahju, et mulle ilmselt ei kirjutata kuigi kaal 64kg on minu puhul selge ülekaal, kes ma kogu elu 47-52kg olen olnud.
Seda ei kirjutata välja mitte lähtuvalt kehakaalust, vaid kehamassiindeksist. Kui see jääb sul üle 30, siis on lootust, et kirjutatakse.
lisaks arvestatkse veel kaasuvaid haigusi - uneapnoe, diabeet, kõrge kolesterool, rasavmaks, liigeseprobleemid jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 20:05
Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 19:47 Nüüd on kaalualandusravimid, mida täpselt samuti pole jõutud palju testida ja mille kõrvaltoimed alles hakkavad esile tulema
Ozempic on turul alates aastast 2017 ehk peaaegu 10 aastat.

2017: FDA kiitis Ozempici heaks 2017. aasta detsembris II tüüpi diabeedi raviks, kuid turule sisenemisel oli selle kättesaadavus ja esialgne kasutuselevõtt madal , aastal 2018 oli umbes 347000 kasutajat.
2025. aastaks on Ozempicist saanud ülemaailmne nähtus, mida kasutab umbes 45 miljonit inimest.
Seega on ikka suur erinevus, kas kirjutatakse diebeedikule või kaalulangetajale.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 14:57 Seega on ikka suur erinevus, kas kirjutatakse diebeedikule või kaalulangetajale.
Me ei räägi sellest, mille vastu keegi seda võtab, vaid sellest, millised on kõrvaltoimed. Või kas sina arvad, et diabeet kaitseb kõrvaltoimete eest või mis su lause mõte on?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rucola ja 2 külalist