“Kas ma pean sulle kõigest aru andma?”

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ka minu isa ei hoolinud minust absoluutselt, käisin küll vahel külas vanaema juures, kus ta elas, aga eriti me ei suhelnud. Ma sain aru, et osa inimesi lihtsalt ongi sellised, see on nende tegelik tase, pole seotud minu isiksusega. Üldiselt mehed kipuvad hoolima ainult nendest lastest, kelle ema nad armastavad, seetõttu need teised lapsed jäävadki kõrvale. Ema peabki siis nii seda lapsele selgitama, et pole seotud mingil viisil lapse (laste) iseloomu või võimetega, seotud ainult isa viletsa iseloomuga. Ka emad eksivad oma valikus, see on tõsiasi. Lapsed saavad suurepäraselt aru, kui ausalt rääkida.

Muidugi mõjutas see minu suhtumist meestesse, aga seda paremini ise valisin ja oli õnne. Ma ütleksin, et see ongi sageli õnneasi, võib pikka aega kuluda, enne kui kellegi tegelik iseloom välja paistab, enamasti alles siis, kui lapsed sünnivad.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Veebr 2026 17:18 Üldiselt mehed kipuvad hoolima ainult nendest lastest, kelle ema nad armastavad, seetõttu need teised lapsed jäävadki kõrvale.
Kelle ema nad armastasid ja kellega saadakse ka pärast lahku minemist sõbralikult läbi-siin on võti. Mingi ussitamine, vihkamine ja lolli mängimine on lasteaed.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Veebr 2026 14:35Kas isa saab vahetada ja valida? Suhte alguses oli lihtne mees spordikotiga, ei paistnud veel seda ära tõusvat nartsissisti välja.
Saab ikka meest tänapäeval valida, isegi valisin üsna hoolikalt. Terve elu olen imestanud, kuidas mingi haigete põhimõtete ja elustiiliga jõmmidel/eluvendadel alati mingid tibid kaenlas ja tited taga. Normaalsed, tagasihoidlikud mehed on samal ajal vallalised ja naiste poolt põlatud. Naised ise toetavad ja produtseerivad nende jobude elustiili jätkumist. Muidu oleks see tropp mingi üksik hale incel oma rikkaimas külas, praegu tundub, et hoopis edukas seltskonnastaar, kel naisi ja lapsi muudkui jagub.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 17:29
Külaline kirjutas: 19 Veebr 2026 17:18 Üldiselt mehed kipuvad hoolima ainult nendest lastest, kelle ema nad armastavad, seetõttu need teised lapsed jäävadki kõrvale.
Kelle ema nad armastasid ja kellega saadakse ka pärast lahku minemist sõbralikult läbi-siin on võti. Mingi ussitamine, vihkamine ja lolli mängimine on lasteaed.

Siin :D ei klapi nüüd see, et muudkui aga afmastavad ja muudkui aga lähevad lahku või kuidas.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Veebr 2026 18:48

Siin :D ei klapi nüüd see, et muudkui aga afmastavad ja muudkui aga lähevad lahku või kuidas.
Mis sul ei klapi? Sinu arust ei lähe teineteist armastavad inimesed lahku või mis sul valesti on?
Külaline

Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 17:04
Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 16:25 Mina jälle ei usu, et koos elama hakates ja last planeerides ei paistnud kuidagi välja, et mees on mölakas. No ei usu! Selline asi paistab ju KOHE välja. Kui te just teismelisena ei saanud last. Täiskasvanud inimesel on ju analüüsivõime siiski olemas. Või on nii, et siis tundus see "relvavennast" jõmm just äge mees?

Mul täpselt sama küsimus - milleks pidada meest, kelle arvates on laps naise eramure? Milleks pidada meest, kes ei ole eluski lapsel mähet vahetanud, kes ei ole kodutöödes osalenud jne?

Miks 18 aastat hiljem üllatuda, et näe, milline mats mees on?

Vaadates lahutusprotsenti Eestis ja perevägivalla numbreid arvad sa siis, et teemaalgataja oli ainus puusse panija. Eriti kui suhe loodi väga noorelt, mida me küll ei tea veel.
Kus ma seda ütlesin, et teemaalgataja on ainus puusse panija? Loomulikult on selliseid puusse panijaid palju. Mõned naised ju uhkustavad siin foorumiski, et mehed ei peagi nn naistetöid (lastel mähkmete vahetamine, koristamine, nõude pesemine jne) tegema, sest need tööd on ebamehelikud ja meest alandavad. Vot täpselt sellised naised on ühel hetkel nagu teemaalgataja.
Külaline

Saan sellest isast aru. Ta ei tahtnud reisist rääkida, sest talle tundus, et see riivanuks lapse tundeid. Kui tütar/poeg sai teada, siis miks ta pidi sellest isale rääkima. See on nagu etteheide ja süüdistus isale. Loomulikult ei osanud isa esimese hooga oma täiskasvanud lapsele midagi sobivamat vastata, kui et "kas ma pean sulle kõigest aru andma", mis on tegelikult tõsi. Tal on uus pere ja lapsed. Vana pere koos lapsega on pigem pidev meenutus oma ebaõnnestunud suhtest ja pereelust. Paljud naised lülitavad oma eksmehe täielikult oma elust välja ning ei lase ka lastel suhelda oma isaga. Kui see isa oleks mingi alkohoolik, vägivallatseja või kui TA-l oleks juba ammu olnud uus parem mees ja seega lapsel uus hooliv kasuisa, siis oleks jutt hoopis teine.
Külaline

See vastus on uhke, ülbegi. Selliselt on see isa paraku vanemarollist välja astunud. Vastus on vaenulik, stiilis “mis see sinu asi on.” Siit edasi saaks minna heal juhul teretuttavana.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 02:21 Saan sellest isast aru. Ta ei tahtnud reisist rääkida, sest talle tundus, et see riivanuks lapse tundeid. Kui tütar/poeg sai teada, siis miks ta pidi sellest isale rääkima. See on nagu etteheide ja süüdistus isale. Loomulikult ei osanud isa esimese hooga oma täiskasvanud lapsele midagi sobivamat vastata, kui et "kas ma pean sulle kõigest aru andma", mis on tegelikult tõsi. Tal on uus pere ja lapsed. Vana pere koos lapsega on pigem pidev meenutus oma ebaõnnestunud suhtest ja pereelust. Paljud naised lülitavad oma eksmehe täielikult oma elust välja ning ei lase ka lastel suhelda oma isaga. Kui see isa oleks mingi alkohoolik, vägivallatseja või kui TA-l oleks juba ammu olnud uus parem mees ja seega lapsel uus hooliv kasuisa, siis oleks jutt hoopis teine.

?
Et kõik lahku läinud paarid peaksid krabinal ja kiiruga lastele uued isad ja ka emad otsima? Päritolu isa jaemaga enam asja pole?
Külaline

Kelle ema nad armastasid ja kellega saadakse ka pärast lahku minemist sõbralikult läbi-siin on võti.
On hulgaliselt mehi, kes ei mäleta oma eelmise suhte lapsi üldse, kuigi laste ema pole mingit põhjust andnud mitte suhelda. Lahkumineku korral on väga raske lapsi võrdselt kohelda, selleks peab suurt vaeva nägema, mida mehed teha ei viitsi. Näiteks mida peaks laps tundma, kui isa läheb pidevalt reisile oma uue naise ja tema lastega, aga temaga ei käi kuskil. Aga selline asi on pigem reegel kui erand.
Külaline

Kus ma seda ütlesin, et teemaalgataja on ainus puusse panija? Loomulikult on selliseid puusse panijaid palju. Mõned naised ju uhkustavad siin foorumiski, et mehed ei peagi nn naistetöid (lastel mähkmete vahetamine, koristamine, nõude pesemine jne) tegema, sest need tööd on ebamehelikud ja meest alandavad. Vot täpselt sellised naised on ühel hetkel nagu teemaalgataja.
On ka selliseid juhtumeid, kus isa oli lapsele väga hea isa, tegeles temaga iga päev, vahetas mähkmeid, käis jalutamas jne. Aga pärast lahkuminekut jäävad kohtumised ikkagi aina harvemaks. Minu eks ütles lapsele, et mitte midagi ei muutu, et ta on ikka sama isa edasi, aga aastate jooksul on suhtlemine aina harvemaks jäänud ja eks laps enam ei tahagi. Ta on juba suur ja ei soovi enam ise isa taga ajada, et saame kokku, kui isa ise enam huvi ei tunne, kuidas tal läheb või kuidas ta elab. Siin pole küll süüdistada ei eksnaist ega mitte kedagi, keegi mingit tüli üles ei kisu, keegi pole iialgi keelanud suhelda, see huvipuudus on ainult isa enda valik.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 21:13

Mis sul ei klapi? Sinu arust ei lähe teineteist armastavad inimesed lahku või mis sul valesti on?

Ise sa ei saa aru, kirjutad nii vastuolulist juttu, kui lapse ema armastas, siis suhted peale lahkuminekut head. Mils siis üldse lahku mindi, kui nii väga armastas? Pigem tundub elus, et lahkuminekujärgset viha saavad tunda just naised, kelle vastu suured tunded olid. Vaadake või Aigrote lugu. Suur pettumus, valu, viha, mille saab kaela just ema, kes üritas eluga edasi liikuda.
Külaline

Sõber saab edasi olla pigem juhul, kui ka suhe oli pigem sõprus ja suuri tundeid polnud. Inimesega, kes on sulle haiget teinud, on sõber edasi vaid masohist.
Külaline

Teate, ma olen ka nagu samas olukorras. Mu armas laps on suureks saanud. Ma tunneks ta vastu huvi, suhteks või iga päev. Kasvõi telefonis. Aga talle enam ei meeldi see minu huvi tema vastu :(. Nii ma tõmbangi end tagasi. Talle tundub vist et huvi tema vastu on nagu aruanne. Ja minu tegemistest ta ka kuulata ei viitsi, mulle näib.
Ja samas olen ma neid mähkmeid vahetanud 99% ja haigena last põetanud küll.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 07:00 Teate, ma olen ka nagu samas olukorras. Mu armas laps on suureks saanud. Ma tunneks ta vastu huvi, suhteks või iga päev. Kasvõi telefonis. Aga talle enam ei meeldi see minu huvi tema vastu :(. Nii ma tõmbangi end tagasi. Talle tundub vist et huvi tema vastu on nagu aruanne. Ja minu tegemistest ta ka kuulata ei viitsi, mulle näib.
Ja samas olen ma neid mähkmeid vahetanud 99% ja haigena last põetanud küll.

Küll tuleb aeg mil ka vanem taas meelde tuleb.
Külaline

Ei, isa ei pea oma täiskasvanud lapsele aru andma, kui tal on plaanis nooremate lastega kuhugi minna, kuhu suuremat last kaasa ei võeta. Nii see on, aruandluskohustust pole. Ülejäänud tonaalsuse on teemaalgataja kibestumine sinna juurde mõelnud. Jah, saan aru, et suurem laps võib ennast väljajäetuna tunda, tõenäoliselt on selliseid olukordi rohkem kui küll olnud. Kuidas. kuipalju nad suhtevad ja mismoodi elukorraldus onb, seda meie ei tea. Aga kaugele on näha, et teemaalgataja ema on vihkamist täis ja ei üritagi lapsele asja kuidagi pehmemekas teha, vaid vastupidi, suurendab seda isa öeldut ja probleemi omakorda, sest isa olgu süüdi.
Mõnest inimesest ei tasu loota rohkem, kui ta anda suudab, sest ta polegi võimeline rohkem armastama, ta ongi selline. Mida valutumalt ja kiiremini laps sellele järeldusele jõuab, seda parem talle. TA võiks ka eksmehest üle saada.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 06:50
On ka selliseid juhtumeid, kus isa oli lapsele väga hea isa, tegeles temaga iga päev, vahetas mähkmeid, käis jalutamas jne. Aga pärast lahkuminekut jäävad kohtumised ikkagi aina harvemaks. Minu eks ütles lapsele, et mitte midagi ei muutu, et ta on ikka sama isa edasi, aga aastate jooksul on suhtlemine aina harvemaks jäänud ja eks laps enam ei tahagi. Ta on juba suur ja ei soovi enam ise isa taga ajada, et saame kokku, kui isa ise enam huvi ei tunne, kuidas tal läheb või kuidas ta elab. Siin pole küll süüdistada ei eksnaist ega mitte kedagi, keegi mingit tüli üles ei kisu, keegi pole iialgi keelanud suhelda, see huvipuudus on ainult isa enda valik.
No loomulikult on ka selliseid juhtumeid nagu sul. Aga sinu eks mees ilmselt vähemalt ei ülbitse oma lapsega, nagu TA eksmees.

Sinu eksi puhul on huvipuudus ilmselt sellest tingitud, et kui enam ei elata koos ja igapäevaselt ei suhelda, siis side jääbki paratamatult nõrgemaks. Ja nii on ilmselt enamikel, kui eemalelav vanem just ekstra ei pinguta selle heaks, et sidet säilitada.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 10:30 Kas nii vastab lapsevanem, isa oma lapsele esimesest suhtest? Kas lapsevanem, isa jätab esimesele lapsele ütlemata, kui reisile sõidab ülejäänud kahe lapsega? Isegi teavitamata jätab kuigi on lapsega päev enne varjatud reisile minekut telefonikõnes? Kui laps teada saab, ütleb isa, kas ta peab talle kõigest aru andma.

Tegemist on Eesti rikkamas vallas elava inimesega, kel seltskonnas tubli positsioon, sõprade seas Hannes Võrnogi pildil. Presenteeritakse end kõvade relvavendadena ja poseeritakse suurte kaladega. Esimesele lapsele kantakse jäigalt alla miinimumi elatist aastaid. Lapse tähtpäevadel tullakse pildile ja jagatakse sotsiaalmeedias uhkeid fotosid. Tegelikkuses pole sel lapsel mähetki vahetanud ega aidanud haiguste ajal last vaadata. Kus laps saaks elada kõrgkooli esimesel aastal ei huvita samuti.
TA jutust kumab läbi isiklik solvumine ja kibestumus. Mees on läinud oma eluga edasi, aga tundub, et TA ei ole. Muidugi on emale oma laps kõige tähtsam. Aga see uus pere on mehele oma perekond ja pole eksnaise asi seda kommenteerida. Eriti pistab välja see teises lõigus kirjeldatud elukoha ja tuttavate kirjelduses.
See esimene laps on küll tema oma, aga ta ei pea kõiki oma praeguse pere siseasju jagama. Kuidagi kummaline suhtumine, et jättis rääkimata oma pere plaanid ja nüüd eksnaine solvunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 06:57

Sõber saab edasi olla pigem juhul, kui ka suhe oli pigem sõprus ja suuri tundeid polnud. Inimesega, kes on sulle haiget teinud, on sõber edasi vaid masohist.
Sõbralikkus ei tähenda sõber olemist vaid viisakat käitumist. Kui oled selline titt ja pead endas viha, siis oledki kõik ära teeninud, mille edaspidi saad.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 08:46
Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 10:30 Kas nii vastab lapsevanem, isa oma lapsele esimesest suhtest? Kas lapsevanem, isa jätab esimesele lapsele ütlemata, kui reisile sõidab ülejäänud kahe lapsega? Isegi teavitamata jätab kuigi on lapsega päev enne varjatud reisile minekut telefonikõnes? Kui laps teada saab, ütleb isa, kas ta peab talle kõigest aru andma.

Tegemist on Eesti rikkamas vallas elava inimesega, kel seltskonnas tubli positsioon, sõprade seas Hannes Võrnogi pildil. Presenteeritakse end kõvade relvavendadena ja poseeritakse suurte kaladega. Esimesele lapsele kantakse jäigalt alla miinimumi elatist aastaid. Lapse tähtpäevadel tullakse pildile ja jagatakse sotsiaalmeedias uhkeid fotosid. Tegelikkuses pole sel lapsel mähetki vahetanud ega aidanud haiguste ajal last vaadata. Kus laps saaks elada kõrgkooli esimesel aastal ei huvita samuti.
TA jutust kumab läbi isiklik solvumine ja kibestumus. Mees on läinud oma eluga edasi, aga tundub, et TA ei ole. Muidugi on emale oma laps kõige tähtsam. Aga see uus pere on mehele oma perekond ja pole eksnaise asi seda kommenteerida. Eriti pistab välja see teises lõigus kirjeldatud elukoha ja tuttavate kirjelduses.
See esimene laps on küll tema oma, aga ta ei pea kõiki oma praeguse pere siseasju jagama. Kuidagi kummaline suhtumine, et jättis rääkimata oma pere plaanid ja nüüd eksnaine solvunud.

Kas nii ei või olla, et emale võis haiget teha, kui kannatama hakkab sellise ilmselgelt nartsust mehe käe all juba oma laps? Jah, muidugi on see solvumine, mis siis? On see häbiasi. Jah, ongi solvunud. See ei tähenda ju, et ema poleks oma eluga edasi läinud, äkki on hoopis soov last edaspidi kaitsta selliste inimeste eest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist