Vanaduse tundemärgiks olevat...

vana hea klassika
Külaline

Vanaduse tundemärgiks olevat...

Postitus Postitas Külaline »

1. Valudest ja vaevustest sõpradega rääkimine
2. Vaiksete kohtade eelistamine lärmakatele
3. Koduse joogi eelistamist välja minemisele
4. Varakult uinumine
5. Viimastest moesuundadest mittehoolimine
6. Mõtlemine, et uus muusika pole nii hea kui vanasti
7. Selliste fraaside nagu „minu ajal” või „mäletad millal*?” kasutamine
8. Istumine sokkide jalga panemiseks
9. Vähem hoolimine oma välimusest
11. Nooruses kantud esemed on taas moodi tulnud.
12. Menüüde lugemine kätt välja sirutades
13. Iseendaga rääkimine
14. Poliitika üle kurtmine
15. Loomulik ärkamine kell 6 hommikul
16. Aiatööde hooaja ootamine
17. Tehisintellekti tekitab segadust
18. Elevuse tundmine uute kodumasinate üle
18. Ilmateate pidev kontrollimine

Kas peab paika? :D
Külaline

Olen 50+ ja kodused joogid ja peod on alati rohkem meeldinud kui välja minemine. Nii ka noorena, sama ka praegu.
Mood tuleb umbes iga 20 aasta tagant tagasi, see ei ole vanadusega seotud.

Ülejäänu ei pea vähemalt minu puhul paika.
Külaline

Ma olen 57. 1. punkti ei ole (jumal tänatud!), aga kõik muud punktid on täidetud.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:34 Ma olen 57. 1. punkti ei ole (jumal tänatud!), aga kõik muud punktid on täidetud.
Päris õudne ju :O Ma olen sinust 2 aastat noorem ja mitte midagi sellist ei ole.
Külaline

Kas siis, kui 1 loetelust kehtib, on inimene vana? Või peavad kõik tingimused olema täidetud?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:12 1. Valudest ja vaevustest sõpradega rääkimine EI
2. Vaiksete kohtade eelistamine lärmakatele OLEN ALATI EELISTANUD VAIKSEID
3. Koduse joogi eelistamist välja minemisele EI OLE KUNAGI ALKOHOLI TARBINUD
4. Varakult uinumine UINUN KELL 2 ÖÖSEL
5. Viimastest moesuundadest mittehoolimine JAH
6. Mõtlemine, et uus muusika pole nii hea kui vanasti JAH
7. Selliste fraaside nagu „minu ajal” või „mäletad millal*?” kasutamine EI
8. Istumine sokkide jalga panemiseks JAH
9. Vähem hoolimine oma välimusest JAH
11. Nooruses kantud esemed on taas moodi tulnud. JAH
12. Menüüde lugemine kätt välja sirutades LOEN PRILLIDE ALT NAGU MOLEKUL (kes teab, see teab)
13. Iseendaga rääkimine kÕIGE TARGEMAGA PEAB IKKA RÄÄKIMA
14. Poliitika üle kurtmine KES EI KURDAKS
15. Loomulik ärkamine kell 6 hommikul ÄRKAN KELL 10-11
16. Aiatööde hooaja ootamine EI VIITSIKS ENAM, AEDA KA EI OLE
17. Tehisintellekti tekitab segadust EI
18. Elevuse tundmine uute kodumasinate üle EI SAA ARU, OSTAN KUI VAJA ON
18. Ilmateate pidev kontrollimine
EI
Olen 70
puudu on - Kui enam ei taha kõrgete kontsadega käia. JAH
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:12 1. Valudest ja vaevustest sõpradega rääkimine POLE VAEVUSEID
2. Vaiksete kohtade eelistamine lärmakatele EI
3. Koduse joogi eelistamist välja minemisele SÕLTUB KOHAST, ÜLDISELT LÄHEN HEA MEELEGA
4. Varakult uinumine EI, KELL 2+
5. Viimastest moesuundadest mittehoolimine HOOLIN
6. Mõtlemine, et uus muusika pole nii hea kui vanasti MÕNIKORD
7. Selliste fraaside nagu „minu ajal” või „mäletad millal*?” kasutamine EI
8. Istumine sokkide jalga panemiseks EI
9. Vähem hoolimine oma välimusest EI
11. Nooruses kantud esemed on taas moodi tulnud. JAH
12. Menüüde lugemine kätt välja sirutades EI, PRILLID OLEMAS, AGA HÄDAGA SAAB KA ILMA
13. Iseendaga rääkimine EI
14. Poliitika üle kurtmine JAH, PARATAMATULT
15. Loomulik ärkamine kell 6 hommikul EI IIAL, PIGEM JUBA SUREN
16. Aiatööde hooaja ootamine KAUGEL SELLEST, AGA MEES KÜLL OOTAB
17. Tehisintellekti tekitab segadust ABSOLUUTSELT EI
18. Elevuse tundmine uute kodumasinate üle EI, HEA SARI TEKITAB PALJU SUUREMAT ELEVUST
18. Ilmateate pidev kontrollimine HARVA, ET TEAKS KAS VIHMAVARJU KAASA VÕTTA

Olen 63, võib siis järeldada, et veel pole vana! :lol:
Külaline

Enamikku neist nimetaks ma pigem mõistuse kojutuleku, mitte vanaduse tunnuseks.
Eriti jabur on esimene - loogiline, et sõpradega räägid sellest, mis on hingel. Et vanemal inimesel on rohkem terviseprobleeme, see on ju elementaarne ja loogiline. Kui noorel inimesel on valud, siis räägib ta ka neist raudselt sõpradega ja palju rohkem kui vana inimene, kes on valudega juba harjunud.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 15:36
Päris õudne ju :O Ma olen sinust 2 aastat noorem ja mitte midagi sellist ei ole.
Jah? Mis ma nüüd siis tegema pean?! Kõik ei vanane ühtemoodi ja 50+ inimesed võiks seda juba teada. Siit saab aga lugeda nagu kõik pensionärid ja pensionieelikud peaksid sama tragid ja nooruslikud olema ja häbenema seda, et kell 10 lähevad magama, et hommikul 6 tõusta ja tööle minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 16:48 Enamikku neist nimetaks ma pigem mõistuse kojutuleku, mitte vanaduse tunnuseks.
Eriti jabur on esimene - loogiline, et sõpradega räägid sellest, mis on hingel. Et vanemal inimesel on rohkem terviseprobleeme, see on ju elementaarne ja loogiline. Kui noorel inimesel on valud, siis räägib ta ka neist raudselt sõpradega ja palju rohkem kui vana inimene, kes on valudega juba harjunud.
Tegelikult ei räägi, ma ei mäleta et ma iial oleks noorena oma terviseprobleeme eriti maininudki, oli ju teada, et lähevad mööda. Aga vanema inimese huvialad sageli vähenevad, enam ei viitsita nii palju ringi käia ega ülepea huvituda uutest asjadest, seega sõpradega kohtudes tuleb tervis ruttu jutuks. Mis siis, et harjunud, aga rääkimine annab tuge, kaastunnet ja tähelepanu. Muidugi on erandeid.
Külaline

Punktid 12-16 saan välistada.
Ülejäänud peab paikka küll. Aga ma olengi noor pensionär juba lapsest peale 😃 hetkel olen 37 aastane. Tervise üle saab ka kurta, kuna 28 aastaselt diagnoositi autoimmuunhaigus SLE.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 17:12
Jah? Mis ma nüüd siis tegema pean?! Kõik ei vanane ühtemoodi ja 50+ inimesed võiks seda juba teada. Siit saab aga lugeda nagu kõik pensionärid ja pensionieelikud peaksid sama tragid ja nooruslikud olema ja häbenema seda, et kell 10 lähevad magama, et hommikul 6 tõusta ja tööle minna.
Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 17:34
Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 16:48 Enamikku neist nimetaks ma pigem mõistuse kojutuleku, mitte vanaduse tunnuseks.
Tegelikult ei räägi, ma ei mäleta et ma iial oleks noorena oma terviseprobleeme eriti maininudki, oli ju teada, et lähevad mööda. Aga vanema inimese huvialad sageli vähenevad, enam ei viitsita nii palju ringi käia ega ülepea huvituda uutest asjadest, seega sõpradega kohtudes tuleb tervis ruttu jutuks. Mis siis, et harjunud, aga rääkimine annab tuge, kaastunnet ja tähelepanu. Muidugi on erandeid.
Ega sa vanemana ka kõhugripist või nohust ei räägi. Küll aga sellest, kui põlv häda teeb ja pead opile minema või kui pead eluviisi ümber korraldama, et vererõhku alla saada. Küll sa sama olulistest asjadest räägiks ka noorena.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 18:35
Ega sa vanemana ka kõhugripist või nohust ei räägi. Küll aga sellest, kui põlv häda teeb ja pead opile minema või kui pead eluviisi ümber korraldama, et vererõhku alla saada. Küll sa sama olulistest asjadest räägiks ka noorena.
Seda vist ongi silmas peetud, et noorena neid ei probleeme ei esinegi st vererõhku või liigesevalu (kui traumad kõrvale jätta), seega neist noorena ka eriti ei räägita.
Külaline

Mul on sellest kõigest ükskõik. Kas see on vanaduse tunnus?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 18:29
Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?
Näiteks arst. Kell kaheksa hakkavad vastuvõtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 18:29
Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.
Mõtle mis kell need lasteaiatöötajad ärkama peavad, et aed 6.30 lahti oleks...on jube töö?
Külaline

Vana on inimene hoopis siis, kui ei teki enam soovi lund maitsta ja jääpurikat limpsida, lombis sulistada ja saapaga jääd lõhkuda. Kevadel armuda, suvel merre joosta ning sügisel värvilisi lehti korjata.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 20:30 Vana on inimene hoopis siis, kui ei teki enam soovi lund maitsta ja jääpurikat limpsida, lombis sulistada ja saapaga jääd lõhkuda. Kevadel armuda, suvel merre joosta ning sügisel värvilisi lehti korjata.
Mina sain siis 10-aastaselt juba vanaks.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 18:56
Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 18:35

Seda vist ongi silmas peetud, et noorena neid ei probleeme ei esinegi st vererõhku või liigesevalu (kui traumad kõrvale jätta), seega neist noorena ka eriti ei räägita.
Siis nii öeldagugi, mitte mingi jahu sellest, kuidas justkui jututeemad muutuks. Ei. Tervis muutub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], xqwerty ja 8 külalist