said eriti kõrge hinna?Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 18:11Fixisin täna kuueks kuuks elektri ära, vähemalt paar kuud tasub olla, siis katkestan tõenäolielt ära ja lähen börsi peale tagasi, nagu ikka.
Mis teie elektriarve on?
-
Külaline
-
Külaline
Kui täna fixisid, hakkab märtsist kehtima - mis mõte sellel enam on?!Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 18:11 Fixisin täna kuueks kuuks elektri ära, vähemalt paar kuud tasub olla, siis katkestan tõenäolielt ära ja lähen börsi peale tagasi, nagu ikka.
-
Külaline
10,9 keskmine.
-
Külaline
Tegin kalkullid, väga tasub. Märtsitarbine sama suur kui veebruaris.
Aga kui tuleb tuuline ja sula+vihm periood?Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 20:09Tegin kalkullid, väga tasub. Märtsitarbine sama suur kui veebruaris.
Tuulikud toodavad, skandinaavia hüdrojaamad toodavad ka täie rauaga, hind öösel 1 sendi tuuris päeval 6 sendi tuuris
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Külm tuleb ta kindlasti, märts pole soe kunagi olnud, aga iseasi, kas ta just miinuskraadidega tuleb või on selline +1 kuni +5 kraadi ja sellist kütmist nagu praegu, pole enam vaja.
Ma vaatasin, eelmise aasta märtsi algus olid plusskraadid, see ei ole külm. Keegi siin räägib, et külm on märtsi keskpaigani, ega siis märtsi keskel ei saa -10 olla.
-
Külaline
Kui kõik päevad oleksid sellised nagu täna, siis mu elektriarve koosneks ainul püsitasudest, kukku u 10eur. Ehk ööpäevase tarbimise jagu elektrit tuleks päikesest.
-
Külaline
2025 lõikes küll. Arvutasin praegu fikseeritud 10,90 vs eelmise a olnud börs ning samadel tingimustel oleks praegune pakett aasta lõikes 130 eurot kallim, mis on 11 eurot kuu kohta, mis on sellise tarbimise puhul nali.
-
Külaline
-
Külaline
Tegelikult oleks loogiline kui börsihinna jälgijad, kes ajastavad oma kütmisi või tarbimist odvale ajale, kus tarbitakse kõige vähem, saaks sellest võimlemisest ka mingit kasu. Muidu lükkavad ju kõik oma tarbimise suvaliselt tipptunnis põhja, kuna hind on sama ja mingit vahet pole. Meil endal on börsihinda jälgiv katel, samuti mitmed kodumasinad töötavad peamiselt öösiti ja ööelektri tarbimine on min kaks korda suurem kui päevase oma. Kui tarbimise ühtlasem jaotamine kedagi ei koti, siis lähme aga kõik fixi peale ja tegeleme vbl uute probleemidega.
-
Külaline
Saavadki ju kasu, muidu oleks arve veel suurem.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2026 14:05 Tegelikult oleks loogiline kui börsihinna jälgijad, kes ajastavad oma kütmisi või tarbimist odvale ajale, kus tarbitakse kõige vähem, saaks sellest võimlemisest ka mingit kasu. Muidu lükkavad ju kõik oma tarbimise suvaliselt tipptunnis põhja, kuna hind on sama ja mingit vahet pole. Meil endal on börsihinda jälgiv katel, samuti mitmed kodumasinad töötavad peamiselt öösiti ja ööelektri tarbimine on min kaks korda suurem kui päevase oma. Kui tarbimise ühtlasem jaotamine kedagi ei koti, siis lähme aga kõik fixi peale ja tegeleme vbl uute probleemidega.
-
Külaline
Närvidele käivad hoopis lambist mingite kuutasude lisamised korteri kohta + taastuvenergiatasu ja elektri edastamise tasu. Kõik need asjad moodustavad hinnast suurema osa kui otseselt elekter.
-
Külaline
Ära valeta. Mul oli jaanuari eest elekter 729.- ja muude tasude arve 276.-Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 01:33 Närvidele käivad hoopis lambist mingite kuutasude lisamised korteri kohta + taastuvenergiatasu ja elektri edastamise tasu. Kõik need asjad moodustavad hinnast suurema osa kui otseselt elekter.
Mul oli jaanuaris enamvähem pooleks, 110 elekter ja muud tasud 98eur, aga nov ja dets oli elekter kusagil 36 eur ja võrgutasu 80 eur.Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 13:40Ära valeta. Mul oli jaanuari eest elekter 729.- ja muude tasude arve 276.-Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 01:33 Närvidele käivad hoopis lambist mingite kuutasude lisamised korteri kohta + taastuvenergiatasu ja elektri edastamise tasu. Kõik need asjad moodustavad hinnast suurema osa kui otseselt elekter.
-
Külaline
Korterites on põhikulu hoopis keskküte, mitte elekter. Elektriarve on väike ja kuutasu korteri kohta ei sõltu elektrikulutusest, nii võibki elektrikulust lisatasud hoopis rohkem maksta. Väiketarbijaid kotitakse kõige rohkem.Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 13:40Ära valeta. Mul oli jaanuari eest elekter 729.- ja muude tasude arve 276.-Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 01:33 Närvidele käivad hoopis lambist mingite kuutasude lisamised korteri kohta + taastuvenergiatasu ja elektri edastamise tasu. Kõik need asjad moodustavad hinnast suurema osa kui otseselt elekter.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline