Üldiselt ei esinegi noorena. Aga minul näiteks hakkasid vaikselt liigesed valutama juba 22 aastaselt. Ma see kes sai lõpuks 28aastasel reumaatilise autoimmuunhaiguse diagnoosi.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:56Seda vist ongi silmas peetud, et noorena neid ei probleeme ei esinegi st vererõhku või liigesevalu (kui traumad kõrvale jätta), seega neist noorena ka eriti ei räägita.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:35Ega sa vanemana ka kõhugripist või nohust ei räägi. Küll aga sellest, kui põlv häda teeb ja pead opile minema või kui pead eluviisi ümber korraldama, et vererõhku alla saada. Küll sa sama olulistest asjadest räägiks ka noorena.Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 17:34
Tegelikult ei räägi, ma ei mäleta et ma iial oleks noorena oma terviseprobleeme eriti maininudki, oli ju teada, et lähevad mööda. Aga vanema inimese huvialad sageli vähenevad, enam ei viitsita nii palju ringi käia ega ülepea huvituda uutest asjadest, seega sõpradega kohtudes tuleb tervis ruttu jutuks. Mis siis, et harjunud, aga rääkimine annab tuge, kaastunnet ja tähelepanu. Muidugi on erandeid.
Vanaduse tundemärgiks olevat...
-
Külaline
-
Külaline
Oled oma elus olnud täiskasvanuna vähemalt 20 aastat ja ikka töötad kohal, millega pole rahul?Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 19:44Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 17:12
Jah? Mis ma nüüd siis tegema pean?! Kõik ei vanane ühtemoodi ja 50+ inimesed võiks seda juba teada. Siit saab aga lugeda nagu kõik pensionärid ja pensionieelikud peaksid sama tragid ja nooruslikud olema ja häbenema seda, et kell 10 lähevad magama, et hommikul 6 tõusta ja tööle minna.
Mõtle mis kell need lasteaiatöötajad ärkama peavad, et aed 6.30 lahti oleks...on jube töö?
-
Külaline
Kas ma olen öelnud, et ma POLE rahul? Olen küll rahul. Muidu ma poleks seda tööd valinud ju.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 21:28Oled oma elus olnud täiskasvanuna vähemalt 20 aastat ja ikka töötad kohal, millega pole rahul?Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 19:44Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29
Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?
Mõtle mis kell need lasteaiatöötajad ärkama peavad, et aed 6.30 lahti oleks...on jube töö?
-
Külaline
Ma lähen tööle 9.50, kodust stardin 25 km varem kell 9,15. Tunne nagu jotadel, kes ei saa aru, mis kell neil lapsed kooli alustavad.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 19:44Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 17:12
Jah? Mis ma nüüd siis tegema pean?! Kõik ei vanane ühtemoodi ja 50+ inimesed võiks seda juba teada. Siit saab aga lugeda nagu kõik pensionärid ja pensionieelikud peaksid sama tragid ja nooruslikud olema ja häbenema seda, et kell 10 lähevad magama, et hommikul 6 tõusta ja tööle minna.
-
Külaline
Õigel ajal tuleb magama minna. Siis pole ka jota tunnet hommikul.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 21:47Ma lähen tööle 9.50, kodust stardin 25 km varem kell 9,15. Tunne nagu jotadel, kes ei saa aru, mis kell neil lapsed kooli alustavad.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 19:44Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29
Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?
-
Külaline
Jep. Neid töid on ikka palju. Haiglates on kl 8 valve üle andmine, päästjatel samuti, õpetajate tööpäev algab valdavalt kell 8, lasteaias ollakse valverühmas selleks ajaks juba mõnda aega tööl oldud, ühistransport liigub ka juba oluliselt varem - ehk ka seal peab varakult kohal olema jne.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 19:08Näiteks arst. Kell kaheksa hakkavad vastuvõtud.Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?
-
Külaline
1. Valudest ja vaevustest sõpradega rääkimine - tuleb ette. mitte, et me seda koguaeg teeks, aga kuna me sõpradega kõigest räägime, siis vahel jah.
2. Vaiksete kohtade eelistamine lärmakatele - seda olen ma eluaeg teinud.
3. Koduse joogi eelistamist välja minemisele - noorusaegade läbustamine on jah õnneks läbi.
4. Varakult uinumine - nii ja naa. tahan uinun, ei taha, ei uinu.
5. Viimastest moesuundadest mittehoolimine - pole kunagi hoolinud
6. Mõtlemine, et uus muusika pole nii hea kui vanasti - aga ei olegi ju.
7. Selliste fraaside nagu „minu ajal” või „mäletad millal*?” kasutamine - seda kasutasin ma noorena rohkem.
8. Istumine sokkide jalga panemiseks - tahan istun, tahan, seisan. igatahes ei ületähtsusta ma selliseid asju.
9. Vähem hoolimine oma välimusest - oi, see on küll vastupidi. noorena oli savi. nüüd võtsin kümme kilo alla, ujun, joogatan ja jälgin pulsikellaga, et koormus ikka täis saaks
11. Nooruses kantud esemed on taas moodi tulnud - eih.
12. Menüüde lugemine kätt välja sirutades - ma ei kanna prille muul ajal, kui autoga sõites ja seda olen ma eluaeg teinud.
13. Iseendaga rääkimine - mida veel?! ei.
14. Poliitika üle kurtmine - ei ole kunagi huvitanud.
15. Loomulik ärkamine kell 6 hommikul - nojah, kell ka heliseb, aga ma ärkan ilma kellata ka.
16. Aiatööde hooaja ootamine - seda olen ma alati teinud.
17. Tehisintellekti tekitab segadust - ei, kasutan vabalt.
18. Elevuse tundmine uute kodumasinate üle - uued asjad on mulle alati meeldinud.
18. Ilmateate pidev kontrollimine - no see talv on ikka juba kõik piirid ületanud. nii et sellel talvel sain vanaks.
2. Vaiksete kohtade eelistamine lärmakatele - seda olen ma eluaeg teinud.
3. Koduse joogi eelistamist välja minemisele - noorusaegade läbustamine on jah õnneks läbi.
4. Varakult uinumine - nii ja naa. tahan uinun, ei taha, ei uinu.
5. Viimastest moesuundadest mittehoolimine - pole kunagi hoolinud
6. Mõtlemine, et uus muusika pole nii hea kui vanasti - aga ei olegi ju.
7. Selliste fraaside nagu „minu ajal” või „mäletad millal*?” kasutamine - seda kasutasin ma noorena rohkem.
8. Istumine sokkide jalga panemiseks - tahan istun, tahan, seisan. igatahes ei ületähtsusta ma selliseid asju.
9. Vähem hoolimine oma välimusest - oi, see on küll vastupidi. noorena oli savi. nüüd võtsin kümme kilo alla, ujun, joogatan ja jälgin pulsikellaga, et koormus ikka täis saaks
11. Nooruses kantud esemed on taas moodi tulnud - eih.
12. Menüüde lugemine kätt välja sirutades - ma ei kanna prille muul ajal, kui autoga sõites ja seda olen ma eluaeg teinud.
13. Iseendaga rääkimine - mida veel?! ei.
14. Poliitika üle kurtmine - ei ole kunagi huvitanud.
15. Loomulik ärkamine kell 6 hommikul - nojah, kell ka heliseb, aga ma ärkan ilma kellata ka.
16. Aiatööde hooaja ootamine - seda olen ma alati teinud.
17. Tehisintellekti tekitab segadust - ei, kasutan vabalt.
18. Elevuse tundmine uute kodumasinate üle - uued asjad on mulle alati meeldinud.
18. Ilmateate pidev kontrollimine - no see talv on ikka juba kõik piirid ületanud. nii et sellel talvel sain vanaks.
-
Külaline
Ma ei saa aru, miks peab nii vara tõusma? Kell 7 tõuseks, lapse viiks teel tööle lasteaeda, 8 tööl.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 19:44Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 17:12
-
Külaline
Sest pole autot. Sõidan bussiga. Ma ei ela väikelinnas, et kõik lähedal on. Nooh tegelt lasteaed on kohe maja kõrval qga töökoht on 19 km kaugusel. Oleks auto siis ma ärkaks ikka kell 6. Kõigest pool tundi vahet. Mõnikord ärkangi kell 6 aga siis läheb kiireks hommikul.Külaline kirjutas: ↑21 Veebr 2026 11:00Ma ei saa aru, miks peab nii vara tõusma? Kell 7 tõuseks, lapse viiks teel tööle lasteaeda, 8 tööl.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 19:44Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29
-
Külaline
Ma ei saa aru, kes sa enda arust oled, et kukud kamandama, millal keegi ärkama peab. Sina ei tea, kui kaugel on kellelgi töökoht või lasteaed. Sina tee, nagu sina tahad, keda huvitab.Ma ei saa aru, miks peab nii vara tõusma? Kell 7 tõuseks, lapse viiks teel tööle lasteaeda, 8 tööl.
-
Külaline
Mina olen ka kell 5 ärganud, et kell 6 tööl olla. Kontoritöö. Ametlik tööpäeva algus oli muidugi hiljem, aga kuna tööd oli palju, siis läksingi palju varem kohale.Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 17:12Jah? Mis ma nüüd siis tegema pean?! Kõik ei vanane ühtemoodi ja 50+ inimesed võiks seda juba teada. Siit saab aga lugeda nagu kõik pensionärid ja pensionieelikud peaksid sama tragid ja nooruslikud olema ja häbenema seda, et kell 10 lähevad magama, et hommikul 6 tõusta ja tööle minna.Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 15:36
Päris õudne ju :O Ma olen sinust 2 aastat noorem ja mitte midagi sellist ei ole.
-
Külaline
Olen 50+. Kõik loetletu peab enam vähem paika peale selle, et alkoholi olen tarbinud enamasti kodus. Kuskil väljas pidutseja ei ole kunagi olnud eriti. Ja haigustest ja kehvast enesetundest heietamisest olen alati hoidunud teadlikult. Ebameeldivad on sellised inimesed, kes halisevad.
Aru aga ei saanud sellest, miks vanem inimene peaks uue kodumasina pärast kuidagi rohkem elevuses olema kui noor? Pigem olin just noorena elevuses, kui mõni uus kodumasin majja saabus, sest minu noorusaeg jääb vene aega, kus nn tänapäevaseid moodsaid kodumasinaid üldse ei olnud a la nõudepesumasin, pastamasin, automaatpesumasin, induktsioonpliit jne. Ja, kui need kunagi aastaid tagasi hakkas elamisse siginema, siis olin tõesti elevuses. Elu läks poole lihtsamaks ja ilusamaks.
Hiljuti vahetasime just pesumasina ja nõudepesumasina välja. Mul ei liikunud ükski närv ka, kui need tuppa toodi. Sama tavalised ja elementaarsed eluks vajalikud asjad nagu pott ja pann.
Aru aga ei saanud sellest, miks vanem inimene peaks uue kodumasina pärast kuidagi rohkem elevuses olema kui noor? Pigem olin just noorena elevuses, kui mõni uus kodumasin majja saabus, sest minu noorusaeg jääb vene aega, kus nn tänapäevaseid moodsaid kodumasinaid üldse ei olnud a la nõudepesumasin, pastamasin, automaatpesumasin, induktsioonpliit jne. Ja, kui need kunagi aastaid tagasi hakkas elamisse siginema, siis olin tõesti elevuses. Elu läks poole lihtsamaks ja ilusamaks.
Hiljuti vahetasime just pesumasina ja nõudepesumasina välja. Mul ei liikunud ükski närv ka, kui need tuppa toodi. Sama tavalised ja elementaarsed eluks vajalikud asjad nagu pott ja pann.
-
Külaline
Mul teeb töökaaslane sama. Tal läheb kell 5 uni ära ja tuleb 6-ks kontorisse. Kell 14.00 lahkub.Külaline kirjutas: ↑21 Veebr 2026 12:29Mina olen ka kell 5 ärganud, et kell 6 tööl olla. Kontoritöö. Ametlik tööpäeva algus oli muidugi hiljem, aga kuna tööd oli palju, siis läksingi palju varem kohale.Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29Kell 6 tõusta ja tööle minna pole kindlasti normaalne. Mis jube töö nii vara algab?Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 17:12
-
Külaline
Minu arust on meil üle pika aja jälle üks imeline talv. Tõsine lapsepõlve talv, kus pakane paugub ja päike paistab. Lausa ei taha, et see läbi saaks.Guest kirjutas: ↑21 Veebr 2026 04:56
Lisaks, selline talv tähendab seda, et ees on ootamas imeilus ja soe suvi, mitte selline külm ja vihmane nagu möödunud suvi oli.
-
Külaline
Õnneks see rõvedus siiski saab ükskord läbi, kuigi sa siis patja nutad.Külaline kirjutas: ↑21 Veebr 2026 12:59Minu arust on meil üle pika aja jälle üks imeline talv. Tõsine lapsepõlve talv, kus pakane paugub ja päike paistab. Lausa ei taha, et see läbi saaks.
-
Külaline
Sina tundud küll üks tore inimene olevat!Guest kirjutas: ↑21 Veebr 2026 13:05
Õnneks see rõvedus siiski saab ükskord läbi, kuigi sa siis patja nutad.
-
Külaline
Noh, ma lahkusin 19.30, mitte poolest päevast.Guest kirjutas: ↑21 Veebr 2026 12:43Mul teeb töökaaslane sama. Tal läheb kell 5 uni ära ja tuleb 6-ks kontorisse. Kell 14.00 lahkub.Külaline kirjutas: ↑21 Veebr 2026 12:29Mina olen ka kell 5 ärganud, et kell 6 tööl olla. Kontoritöö. Ametlik tööpäeva algus oli muidugi hiljem, aga kuna tööd oli palju, siis läksingi palju varem kohale.Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:29
-
Külaline
Ka siin ei saa üldistada, kellel muutub ja kellel ei muutu. Meil suguvõsas näiteks kukutakse kõrges vanuses nn jalapealt, ema mul 85, midagi pole häda, võtab pool tabletti kolesterooliravimit ja teeb usinalt aiatööd, et madalat vererõhku tõsta. Muidugi sõltub kageenidest, aga tööd terve vanaduse nimel tuleks alustada juba 40selt, sest eluviisidest sõltub väga palju. Kardetavasti iga uus põlvkond siiski viletsama tervisega, see pidev istumine mõjub väga halvasti tervisele.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 20:51Siis nii öeldagugi, mitte mingi jahu sellest, kuidas justkui jututeemad muutuks. Ei. Tervis muutub.Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:56Seda vist ongi silmas peetud, et noorena neid ei probleeme ei esinegi st vererõhku või liigesevalu (kui traumad kõrvale jätta), seega neist noorena ka eriti ei räägita.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 18:35 Ega sa vanemana ka kõhugripist või nohust ei räägi. Küll aga sellest, kui põlv häda teeb ja pead opile minema või kui pead eluviisi ümber korraldama, et vererõhku alla saada. Küll sa sama olulistest asjadest räägiks ka noorena.
-
Külaline
?
Mis sul viga on?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: käguan ja 2 külalist