Vanaduse tundemärgiks olevat...

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Veebr 2026 12:59
Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 04:56
18. Ilmateate pidev kontrollimine - no see talv on ikka juba kõik piirid ületanud. nii et sellel talvel sain vanaks.
Minu arust on meil üle pika aja jälle üks imeline talv. Tõsine lapsepõlve talv, kus pakane paugub ja päike paistab. Lausa ei taha, et see läbi saaks.

Lisaks, selline talv tähendab seda, et ees on ootamas imeilus ja soe suvi, mitte selline külm ja vihmane nagu möödunud suvi oli.
Ma olen ka nõus. Mul noorim laps 2.5 aastane ja see talv on ESIMENE, kus laps sai kelgutama ja talvemõnusid nautida 😃.
Aga mulle endale tegelikult ei meeldi. Kannatan ära aga ma ilge külmavares. Aga laste pärast on hea meel, et nemad saavad nii suusatada(12 a meeldib), uisutada ja kelgutada.
Külaline

Olen 54 ja ükski tunnusmärk ei pea paika. Mingeid valusid ja vaevu ei ole, väljas olen alati üsna vähe käinud. Ilmateadet ei kontrolli ja sokke võin panna jalga ükskõik kuidas, tehisintellekt segadust ei tekita jne, jne. Ainuke asi, mis on muutunud, on see, et lähen tõesti üsna vara magama, samas pean ka vara ärkama. Seega arvan, et ka see pole vanusega seotud, lihtsalt hetkel pean varem tööle minema.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Veebr 2026 13:10
Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 12:43
Külaline kirjutas: 21 Veebr 2026 12:29
Mina olen ka kell 5 ärganud, et kell 6 tööl olla. Kontoritöö. Ametlik tööpäeva algus oli muidugi hiljem, aga kuna tööd oli palju, siis läksingi palju varem kohale.
Mul teeb töökaaslane sama. Tal läheb kell 5 uni ära ja tuleb 6-ks kontorisse. Kell 14.00 lahkub.
Noh, ma lahkusin 19.30, mitte poolest päevast.
Loodetavasti kasseerisid ka sisse ületunnitasu, niisama vabatahtlikult vast keegi end ei orjasta.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 16:58
Külaline kirjutas: 21 Veebr 2026 13:10
Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 12:43

Mul teeb töökaaslane sama. Tal läheb kell 5 uni ära ja tuleb 6-ks kontorisse. Kell 14.00 lahkub.
Noh, ma lahkusin 19.30, mitte poolest päevast.
Loodetavasti kasseerisid ka sisse ületunnitasu, niisama vabatahtlikult vast keegi end ei orjasta.
Ikka kasseerisin.
Külaline

57a. Enamus peab paika, aga kell 6 pole küll veel tõusma hakanud. Ikka 10 aeg tõusen vabadel päevadel.
Külaline

Ma olen 52.

Valusid ja vaevusi ei ole, nendest sõpradega ei räägi ja ei kannata ka, kui teised sellistel teemadel ohivad. Ma ei pea siin mingeid tõsiseid asju silmas, vaid minu arust ongi tüüp inimesi, kes mingis vanuses hakkavad heietama stiilis mul kõrvus nagu vilistab, mul varvas nagu torgib, mul on nagu mingi imelik pinge peas jne.

Vaikseid kohti lärmakatele olen sünnist saati eelistanud. Kontsert on ainus koht, kus olen nõus valjude helidega, aga nt rahvamass ja sellest tulenev lärm, igasugused rahvapeod jne - täiesti out.

Jookide osas pole mingit vahet, tore võib olla nii kodune istumine kui kusagil väljas käimine.

Varakult uinuma ei hakka ma vist iialgi, olen öökull ja magama lähen loomu poolest 2 ajal ja ärkan 12 ajal. Tööpäeviti olen sunnitud varem ärkama. Jõle piin.

Moesuundadest pole kunagi hoolinud. Normaalne on kanda seda, mis sobib. Kui ma olen priske, siis võite mulle jäädagi näitama neid videoid, kus paks tšikk venitab oma valge pluusi vöö vahele, tõmbab vöö ümber ja siis seisab sellise näoga, et saite nüüd. Never.

Ei uus ega vana muusika pole hea iseenesest, küll aga kirjutatakse head muusikat igal ajastul.

"Minu aeg" on nüüd, seega heietada selles osas suht võimatu.

Sokke tõmban jalga käigu pealt.

Ma olen laisk inimene, kellel on eluaeg olnud hea näonahk ning hea jume. Seepärast on mul juuksed enamasti krunnis ja meikimisel pole iialgi mõtet näinud. Ok, eriti pidulikul puhul kasutan huulepulka ja tõmban silma alla triibukese - täpselt nagu 20-aastaselt.

Teismelisena kantud esemed on tõesti moodi tulnud.

Menüüd loen telefonist, selleks on laual ju QR-kood.

Iseendaga rääkimine? Wtf see veel on?

Poliitika üle ei kurda. Vähemalt seni mitte, kuni EKRE võimul pole.

Loomulik ärkamine kell 6 hommikul on täiesti välistatud. Kui kusagile minema ei pea, magan lõunani.

Aiatöödest pole kunagi hoolinud. Minu aed on niidetud muru ja mingeid peenraid vmt ma iialgi tegema ei hakka.

Tehisintellekt on igapäevases kasutuses. Mul on virtuaalne assistent.

Kuna ma ei armasta kokata, siis ei ole ka eriline kodumasinate kasutaja.

Mis puudutab ilmateadet, siis kontrollin seda küll. Meie ilm on väga muutlik ja mulle ei meeldi toppida end valedesse riietesse või tassida kaasas vihmavarju, kui selleks puudub vajadus.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 19:44 Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.
Mõtle mis kell need lasteaiatöötajad ärkama peavad, et aed 6.30 lahti oleks...on jube töö?
Ongi ju jube. Ma ei suudaks elu sees igapäevaselt kell 5.30 ärgata. Ja ka laps 6.30 on liiga vara. Ja kell 8 tööd alustada samuti. :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:1218. Elevuse tundmine uute kodumasinate üle
Kas see on valesti tõlgitud või miks vana peaks ELEVUST tundma, pigem ehk hirmu uue ees?
Külaline

49-aastane.

1. Valudest ja vaevustest sõpradega rääkimine - ei, lihtsalt ajaviiteks ja jutujätkuks vaevustest küll ei heieta. Vahel pean põhjendama, miks ma seda või teist toitu ei söö - et ei, ma ei karda kaloreid ja maitse poolest sööksin hea meelega, aga seedimine on paraku selline, et... kindlasti tekiksid pärast vaevused. Mõni inimene ei usu ka, et tõsi taga. See veenmine (et mul ikka tõesti on nii) on võrdlemisi tüütu, aga mis teha.

2. Vaiksete kohtade eelistamine lärmakatele - olen alati eelistanud

3. Koduse joogi eelistamist välja minemisele - ei ole eriline joogitaja

4. Varakult uinumine - ei, meelsamini olen kauem üleval

5. Viimastest moesuundadest mittehoolimine - ei ole kunagi moeguru olnud, aga põhimõtteliselt (kui tundub normaalne) moodi ei väldi ka

6. Mõtlemine, et uus muusika pole nii hea kui vanasti - ka vanasti ei meeldinud kõik esitajad ja kõik lood

7. Selliste fraaside nagu „minu ajal” või „mäletad millal*?” kasutamine - jah, vahel lastele ja noorematele inimestele rääkida, kuidas kaheksakümnendatel ja üheksakümnendatel asjad olid, meeldib küll. Nad on nii imestunud! Samas sellist "varem oli kõik hea ja õige - nüüd on kõik halb" veendumust mul pole. Minu meelest on praegu paljud asjad paremini. Kuigi, noor olla oli muidugi äge.

9. Vähem hoolimine oma välimusest - eriline meikija/soengu sättija pole kunagi olnud, aga sale olla ja et riided istuks, see meeldib

14. Poliitika üle kurtmine - mulle meeldib valimistulemust ennustada ja siis põnevusega oodata, kui palju ma panin täppi ja kui palju mööda. Selline hasart. Muidugi on poliitikud, kes pigem meeldivad ja need, kes ei meeldi, aga poliitikat dramaatiliselt ei võta - kui keegi hakkab: "Kui see erakond võimule pääseb, siis kolin küll Eestist ära!", siis mõtlen, et ilmne ülepingutamine. Mingi erakonna pärast (mis võib natukese aja pärast jälle vahetuda) tema kolib ära - no mis..?

15. Loomulik ärkamine kell 6 hommikul - ei , kell 6 ärkan sunnitult, et lastele enne kooli süüa teha, tegelikult tahaks kauem magada

16. Aiatööde hooaja ootamine - eks lillede õitsemine on ikka ilus. Aga muruniitmine muutub iga aastaga tüütumaks ja peaks muroroboti soetamise ette võtma. Tõesti tundub mõte muruniitmisest juba praegu, veebruaris, tüütu! Praegu nii mõnus, lumi maas, ei pea midagi niitma :P

17. Tehisintellekt tekitab segadust - ma saan nagu aru, mida tehisintellekt teeb, aga eelistan kirjutada oma teksti, oma lauseid

18. Elevuse tundmine uute kodumasinate üle - ? Üheksakümnendatel, jah, tundsime elevust, kui esimesed lääne kodumasinad koju tõime. Nüüd küll mingi uus asi nii suurt elevust ei tekita.

18. Ilmateate pidev kontrollimine - oleneb ilmelt sellest, kas iniemene liigub jalgsi või ei. Kui jalgsi liigud, siis pead ju teadma, mis ilm tuleb? "Autoga treppi" stiilis elades võibolla poleks ilmateade oluline?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 22:56
Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 19:44 Ma tõusen lausa 5.30, laps 6.30 lasteaeda ja ise kell 8.00 tööle.
Mõtle mis kell need lasteaiatöötajad ärkama peavad, et aed 6.30 lahti oleks...on jube töö?
Ongi ju jube. Ma ei suudaks elu sees igapäevaselt kell 5.30 ärgata. Ja ka laps 6.30 on liiga vara. Ja kell 8 tööd alustada samuti. :lol:
Ma olen ka mõelnud, et õpetaja peab ju punkt kell kaheksa klassi ette astuma ja kohe triksis-traksis ja energiline olema. Ei ole nii, et venitad ennast kella kaheksa asemel tööle poole üheksaks, alustad tööd aeglaselt veel natuke unisena. Ei - mingit mänguruumi hommikul ei ole, õpetaja peab täpselt alustama ja kohe täie rauaga.

Aga minu lapse õpetaja rääkis, et ärkab väga vara ja käib enne kooli tööle tulekut veel jalutamas. Nojah - hommikuinimeste värk!
Külaline

Tore lugeda, et vanemas kellelgi enam midagi ei valuta ja kõik nii krapsakad. Muidu on ikka alatasa kuuldud neid üsna noorte naiste hädaladamisi, kuidas ikka kõht valutab, selg valutab (ühel proual teises teemas isegi omaenda keskmise suurusega rinnad tekitavad seljavalusid) menstrutatsioon on valulik ja pea ka muidugi valutab regulaarselt. Tihti on isegi noortel naistel reisidel valuvaigistid kaasas. Minul valutab nüüd õlg vahetevahel, aga valuvaigisteid pole pidanud veel kunagi tarbima.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Veebr 2026 10:08 Tore lugeda, et vanemas kellelgi enam midagi ei valuta ja kõik nii krapsakad. Muidu on ikka alatasa kuuldud neid üsna noorte naiste hädaladamisi, kuidas ikka kõht valutab, selg valutab (ühel proual teises teemas isegi omaenda keskmise suurusega rinnad tekitavad seljavalusid) menstrutatsioon on valulik ja pea ka muidugi valutab regulaarselt. Tihti on isegi noortel naistel reisidel valuvaigistid kaasas. Minul valutab nüüd õlg vahetevahel, aga valuvaigisteid pole pidanud veel kunagi tarbima.
Unustasid lisada, et siinse jutu põhjal valutavad kõigil ka põlved, eriti kui on vaja väljas liikuda või treppidest käia.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Veebr 2026 10:08 Tore lugeda, et vanemas kellelgi enam midagi ei valuta ja kõik nii krapsakad. Muidu on ikka alatasa kuuldud neid üsna noorte naiste hädaladamisi, kuidas ikka kõht valutab, selg valutab (ühel proual teises teemas isegi omaenda keskmise suurusega rinnad tekitavad seljavalusid) menstrutatsioon on valulik ja pea ka muidugi valutab regulaarselt. Tihti on isegi noortel naistel reisidel valuvaigistid kaasas. Minul valutab nüüd õlg vahetevahel, aga valuvaigisteid pole pidanud veel kunagi tarbima.
Ja sealjuures kummadki inimesed ei valeta.

Sest see ongi ju nii, et mõnel pea valutab - ja mõni teine enam-vähem ei teagi, misasi peavalu on (va. võibolla kõrges palavikus olles jm. pea natuke valutab). See on loomulik, et kui noor naine teab, et ta on "peavalutaja" tüüpi, siis võtab reisile valuvaigistid kaasa - peabki võtma. Mis on aga huvitav märkida, et kui tegu on migreenipeavaluga, võivad need mõnel naisel vananedes hoopis ära kaduda! Sest need on seotud naishormoonidega ja nende taseme langus mõjub mõnele nii, et peavalud kaovad.

Need rindadega seotud seljavalud on väga erilised valud selles mõttes, et neid kogebki ju ainult kitsas ring väga suureinnalisi naisi (ja võimalik, et juba noorelt) - enamus naisi aga ei tea mingitest ridadega seotud seljavaludest mitte midagi, sest neil ei tule eluilmas sellist asja ette! Kui nö "ei kuulu klubisse" - siis ei olegi sellised valusid. Õnneks on tänapäeval võimalik rindade põhjustatud valudest operatsiooniga vabaneda.

Valud on väga-väga individuaalsed. See pole mingi reegel, et näit. juba 50a tingimata kuskilt valutab. Võib olla nii - aga, ei pruugi olla nii.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Veebr 2026 12:00
Unustasid lisada, et siinse jutu põhjal valutavad kõigil ka põlved, eriti kui on vaja väljas liikuda või treppidest käia.
Mis mõttes "kõigil"? Ju siis neil konkreetsetel inimestel põlved valutavad.

Samas elavad palju teised pika elu nii, et nad ei saagi teada, misasi on põlvevalu.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Veebr 2026 00:30
Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 22:56
Ma olen ka mõelnud, et õpetaja peab ju punkt kell kaheksa klassi ette astuma ja kohe triksis-traksis ja energiline olema. Ei ole nii, et venitad ennast kella kaheksa asemel tööle poole üheksaks,
Paljudes koolides siiski algavad tunnid kell 9 ja kui kell 8 ei sobi, siis saad tööle minna sinna, kus sellist algust ei ole.
Külaline

Mind ajavad närvi need videod FB-s, kus mingid mutid kooberdavad ringi, ohivad ja ähivad, hoiavad põlvest kinni ja peast kinni ja siis jutt juurde on selline, et vaat menopausis on teil kõik need hädad. Nagu mingi spetsiaalne naiste hirmutamine on lahti läinud. Paljudel pole mingeid hädasid, ma ise olen 50+ ja ammu menopausis, ja leian, et 50ndad on täiesti super aeg. Minu arust võiks hoopis sellest rääkida ja positiivsust süstida, mitte propageerida seda kollektiivset ohkimist ja hädaldamist.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 13:59 Mind ajavad närvi need videod FB-s, kus mingid mutid kooberdavad ringi, ohivad ja ähivad, hoiavad põlvest kinni ja peast kinni ja siis jutt juurde on selline, et vaat menopausis on teil kõik need hädad. Nagu mingi spetsiaalne naiste hirmutamine on lahti läinud. Paljudel pole mingeid hädasid, ma ise olen 50+ ja ammu menopausis, ja leian, et 50ndad on täiesti super aeg. Minu arust võiks hoopis sellest rääkida ja positiivsust süstida, mitte propageerida seda kollektiivset ohkimist ja hädaldamist.
Äkki sa ei ole oma elus väga sportlik olnud, seega ei valutagi. Inimesed, kes teevad sporti, neil valutavad juba oluliselt varem.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 13:59 Mind ajavad närvi need videod FB-s, kus mingid mutid kooberdavad ringi, ohivad ja ähivad, hoiavad põlvest kinni ja peast kinni ja siis jutt juurde on selline, et vaat menopausis on teil kõik need hädad. Nagu mingi spetsiaalne naiste hirmutamine on lahti läinud. Paljudel pole mingeid hädasid, ma ise olen 50+ ja ammu menopausis, ja leian, et 50ndad on täiesti super aeg. Minu arust võiks hoopis sellest rääkida ja positiivsust süstida, mitte propageerida seda kollektiivset ohkimist ja hädaldamist.
See menopaus ongi individuaalne. Mul pole ka häda midagi, aga ühel sõbrannal hakkas vererõhk üles, alla kerima, pidi mitu korda kiirabigi kutsuma. Teisel tekkis ootamatult ärevushäire ja lõpus lausa haavand kaksteistsõrmikus. Täditütar oli sunnitud ajutiselt hormoonravi tegema, sest elu ja magamine muutusid talumatuks. Õnneks kõigil kadusid need häired paari aastaga ja elu muutus normaalseks. Seega sõltub sellest, kes räägib. Ainult statistika annab õige pildi. :D
Külaline

Guest kirjutas: 22 Veebr 2026 14:03
Äkki sa ei ole oma elus väga sportlik olnud, seega ei valutagi. Inimesed, kes teevad sporti, neil valutavad juba oluliselt varem.
On erinevat sporti. On keha lõhkuv sport - ja on keha seisundit parandav sport, mis aitab just pikemalt triksis-traksis ja valuvaba olla.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Veebr 2026 14:10
See menopaus ongi individuaalne.
No vaat, siis pole vaja inimesi hordide kaupa hullutada jutuga, kui hirmus see aeg on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: käguan ja 2 külalist