Tööajast oma asjadega tegelemine

Külaline

Tööajast oma asjadega tegelemine

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas te korraldate olukorrad, kui tahate tööajast omi asju ajada - näiteks, tuleb teil koju remondimees ja teil on tööpäeval vaja kodus olla. Või teil on vaja linna peal mingit asja ajada tööajast.
Kas teil on võimalik töölt ära käia?
Arvestatakse töölt puudutud aeg ka palgast maha?
Külaline

on võimalik ära käia. ei, maha ei arvestata midagi.
Külaline

Saan käia, kus tahan ja teha, mis tahan. Oluline on, et oleksin tööajal kogu aeg telefoni teel kättesaadav ja et asjad oleksid tehtud. Kas teen öösel või teen päeval - oma valik.
Külaline

Kui koju tuleb remondimees vms, töötan sel päeval kodus. Kui on vaja kusil “oma asju” ajada, teen seda süümepiinadeta. Minu töös telefoni-arvutit kunagi päris kõrvale jätta ei saa ja sageli teen tööd töövälisel ajal samuti.
Külaline

On selline töö, et raske on ära käia. Pean ülemuselt luba küsima ja seda pikalt ette planeerima. Palgast just maha ei arvutata, kui seda juhtub harva. Vahel ütlen vabanduseks, et arsti juurde lähen, sest arsti juurde peab tööajast lubama. Kuna ma saan oma tööd teha vaid kohapeal ja ärakäimine on raske, siis ajavadki väga närvi sellised remondimehed, kes vajuvad kohale suvaliselt. Ma ootan neid kodus ja tulevad kaks tundi hiljem, See on nende jaoks väga normaalne. Lisaks mingid kontrollid, kes kirjutavad, et kontroll toimub ajavahemikus 9.00-17.00. Seda on küll vähemaks jäänud, aga esineb siiski.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

§ 38. Töötasu maksmine töötamise takistuse korral
Tööandja peab maksma töötajale keskmist töötasu mõistliku aja eest, mil töötaja ei saa tööd teha tema isikust tuleneval, kuid mitte tahtlikult või raske hooletuse tõttu tekkinud põhjusel või kui töötajalt ei saa töö tegemist oodata muul tema isikust mittetuleneval põhjusel.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 11:27 On selline töö, et raske on ära käia. Pean ülemuselt luba küsima ja seda pikalt ette planeerima. Palgast just maha ei arvutata, kui seda juhtub harva. Vahel ütlen vabanduseks, et arsti juurde lähen, sest arsti juurde peab tööajast lubama. Kuna ma saan oma tööd teha vaid kohapeal ja ärakäimine on raske, siis ajavadki väga närvi sellised remondimehed, kes vajuvad kohale suvaliselt. Ma ootan neid kodus ja tulevad kaks tundi hiljem, See on nende jaoks väga normaalne. Lisaks mingid kontrollid, kes kirjutavad, et kontroll toimub ajavahemikus 9.00-17.00. Seda on küll vähemaks jäänud, aga esineb siiski.
Kui pakutakse aeg 11:00 - 13:00, teeb sama välja minu jaoks.
Lähed siis varemaks tööle ja kihutad vahepeal koju. Pärast tööle tagasi. Mul vôtab üks ots sōitu tund aega. Kui tulevad kell üks ja töö vôtab pool tundi, jōuan tööle tagasi enne tööpäeva lôppu. Reaalselt olen tööajal tööl seega kaks tundi. - tunni hommikul ja tunni ōhtul.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 07:09 Kuidas te korraldate olukorrad, kui tahate tööajast omi asju ajada - näiteks, tuleb teil koju remondimees ja teil on tööpäeval vaja kodus olla. Või teil on vaja linna peal mingit asja ajada tööajast.
Kas teil on võimalik töölt ära käia?
Arvestatakse töölt puudutud aeg ka palgast maha?
See sõltub ikkagi töö iseloomust. Kui inimene teed tööd arvuti ja telefoniga, siis pole erilist vahet, kust ta seda teeb ja tänapäeval eeldatakse, et töö on tehtud, mitte et sind 8 tundi istumas näha on. Ega palka istumise eest ei maksta, ikka töö eest. Kui aga inimese töö sõltub otseselt asukohast, nt töötab kusagil liini taga või peab leti taga olema vmt, siis ega neid ei saa vahepeal sulgeda, et töötaja saaks ära käia. Siis tuleb kas vaba päev võtta või graafik ümber vahetada vmt.
Külaline

Võtan puhkusepäeva. Kui 5 tk kokku saab, teen raamatupidajale avalduse, sinnani jupitan.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 18:57 Võtan puhkusepäeva. Kui 5 tk kokku saab, teen raamatupidajale avalduse, sinnani jupitan.
Paljudes asutustes pole mingi päevakaupa puhkuse võtmine lubatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Veebr 2026 19:07
Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 18:57 Võtan puhkusepäeva. Kui 5 tk kokku saab, teen raamatupidajale avalduse, sinnani jupitan.
Nõmedad asutused siis. Tervisepäev on veel tänapäeval olemas?
Külaline

Ütle nüüd, et alla 2 nädala puhkust ei anta, eks. Tahad nädalasele reisile minna, pead nädala veel kodus passima. Tõenäoliselt peab oma puhkused ette teadma juba jaanuaris, eks?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 19:21
Ütle nüüd, et alla 2 nädala puhkust ei anta, eks. Tahad nädalasele reisile minna, pead nädala veel kodus passima. Tõenäoliselt peab oma puhkused ette teadma juba jaanuaris, eks?
Ühest vastusest ei piisanud või? Mingi omaarust foorumi elavdaja jälle platsis.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Veebr 2026 19:30
Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 19:21

Ühest vastusest ei piisanud või? Mingi omaarust foorumi elavdaja jälle platsis.
Kas sa oled mingi korrapidaja? Mees on surnuks näägutatud, nüüd jätkad siin?
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ma küll suure osa ajast olen kodukontoris, aga töötempo on nii intensiivne ja koormus suur - seega väga palju sellist "käin paar tundi ära" flexi ei ole. Küll aga on kodus võimalik pesumasin käima panna, suppi keeta või lilli kasta või kiire tolmuimeja ring teha.
Need pausid teeksin ka kontoris nagunii, sest ega ma robot pole, aga seal oleksid need mõttetud laterdamised sekretäriga, niisama kohvipausidel kodnamised ja kolleegidega suhtlus, aga mitte otseselt tööks vajalikud tegevused.
Kui on ikka vaja nt juuksuris käia (no krt ei ole ju neid õhtuseid aegu!), siis annan oma tiimile teada, et mul on pikem lõunapaus. Kontor asub nii linnaservas, et sealt linna ja tagasi oleks ca 2 tundi. Seega tööpäeval ja kontorist kuskil käimine võtaks minimaaslelt 4 tundi.
Külaline

Töökoha vahetusel oleks üks minu kriteerium võimalusel tööpäevadel asju ajada.
Olen töötanud sellises kohas, kus oli kollektiivpuhkus terve juulikuu, muidu tööaeg E-R. Asendajat mul ei olnud.
Mida ma saan korraldada juulikuus? Paljud ametiasutused ei tööta tavapäraselt, asju ajada ei saa. Remonttöödeks peaksin broneerima aja ette juba paar aastat, sest juuli on remontimiste aeg. Kesksuvel ei tõmba mind kuhugi reisile minna, hea meelega puhkan Eestis.
Aastaringselt tööpäevadel kuskil käia ei saa ja peale tööpäeva peab igale poole jooksma, et enne sulgemist kuhugi jõuaks.
Mulle sobib palju rohkem töökorraldus, kui saan endale sobival ajal puhkust võtta, mittesuvisel ajal reisimas käia, remonttöid korraldada või lihtsalt ülekoormust välja puhata. Arsti-korstnapühkija-arhitekti ajad saab puhkuseajale planeerida. Juulis tööl käia mulle meeldib, oäevad on pikad, liiklus rahulik, kooliga seotud rahvast ei trügi igal pool.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Veebr 2026 19:21Ütle nüüd, et alla 2 nädala puhkust ei anta, eks. Tahad nädalasele reisile minna, pead nädala veel kodus passima. Tõenäoliselt peab oma puhkused ette teadma juba jaanuaris, eks?
Ainult rotid käivad nädalastel reisidel.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Veebr 2026 07:44
Külaline kirjutas: 21 Veebr 2026 19:21Ütle nüüd, et alla 2 nädala puhkust ei anta, eks. Tahad nädalasele reisile minna, pead nädala veel kodus passima. Tõenäoliselt peab oma puhkused ette teadma juba jaanuaris, eks?
Ainult rotid käivad nädalastel reisidel.
Üks ooperiõhtu euroopas või paariminemise tunnistajaks olemine aafrikas, ei vaja tavaliselt mitmenädalast eemalviibimist. Kes käib, see teab.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 07:44Ainult rotid käivad nädalastel reisidel.
Sul on mingi suur kompleks, et teisi rottideks kutsud.
Sa seda ennegi siin teinud.
Inimesed käivad mistahes pikkusega reisidel nagu ise tahavad.
Külaline

Amet selline, et oluline on tehtud töö, mitte tagumikutunnid. Ise sätin oma nädalaplaani paika, koosolekute ja teatud sündmuste ajal tõesti ei saa ära aga üldiselt võib vajadusel ära käia kui telefonitsi kättesaadav ning töö tehtud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist