Eks inimesi ja võimekusi ole seinast seina. Mõni ei suuda mitme miljoniga ka last ja kunstküüsi-ripsmeid ülal pidada.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:09Jälle mingi tüüp, kelle arust sellest tema makstavast 200-300 eurost peetakse üleval laps, tema mamma koos kunstküünte ja kunstripsmetega pluss mamma õllesõbrast elukaaslane ka veel.Ei lähe enam mamma kontole.
“Kas ma pean sulle kõigest aru andma?”
-
Külaline
-
Külaline
Teemaalgataja oleks siis võinud kah mainimata jätta. Aga olen nõus, teemaalgatus on tõesti mõnes mõttes naeruväärne.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:33Aga milleks seda vaja mainida on? Seda teavad kõik. Sinu arust on emad selle paarisaja euro pärast nii pöördes, kui nad on eluaeg oma taskust lapse kuludeks palju rohkem maksnud. Eemalolev inimene on lapse kasvatamisse nagunii oma miinimumi andnud, see paarsada eurot, millega end kohustustest vabaks ostetakse, on naeruväärne, et seda üldse mainida.
-
Külaline
Teemaalgatus ei ole naeruväärne. Minu arust on väga nõme oma lapsega ebaviisakalt käituda. Küll on aga täiesti teemaväline hakata siin rääkima, et kui laps on täiskasvanu ja õpib, siis läheb elatis tema kontole. Selge see, et läheb, mis see siia puutub praegu.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:43Teemaalgataja oleks siis võinud kah mainimata jätta. Aga olen nõus, teemaalgatus on tõesti mõnes mõttes naeruväärne.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:33Aga milleks seda vaja mainida on? Seda teavad kõik. Sinu arust on emad selle paarisaja euro pärast nii pöördes, kui nad on eluaeg oma taskust lapse kuludeks palju rohkem maksnud. Eemalolev inimene on lapse kasvatamisse nagunii oma miinimumi andnud, see paarsada eurot, millega end kohustustest vabaks ostetakse, on naeruväärne, et seda üldse mainida.
-
Külaline
Kes siin pöördes on?Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:33Aga milleks seda vaja mainida on? Seda teavad kõik. Sinu arust on emad selle paarisaja euro pärast nii pöördes, kui nad on eluaeg oma taskust lapse kuludeks palju rohkem maksnud. Eemalolev inimene on lapse kasvatamisse nagunii oma miinimumi andnud, see paarsada eurot, millega end kohustustest vabaks ostetakse, on naeruväärne, et seda üldse mainida.
-
Külaline
Nagu sa ise poleks oma lapsele kunagi käratanud, midagi halvasti öelnud või lihtsalt tüdinuna palunud tal vait jääda.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:46Teemaalgatus ei ole naeruväärne. Minu arust on väga nõme oma lapsega ebaviisakalt käituda. Küll on aga täiesti teemaväline hakata siin rääkima, et kui laps on täiskasvanu ja õpib, siis läheb elatis tema kontole. Selge see, et läheb, mis see siia puutub praegu.
-
Külaline
Vabandan siis sinu ees. Aga kuidas sinu poolt minu postituse ründamine teemasse puutub ja/või teemat arendab?Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:46Selge see, et läheb, mis see siia puutub praegu.
Muuseas, kus see linnuke on, mis annab õiguse foorumikasutajatele ettekirjutusi teha selle kohta, mida ja kuidas kirjutada? Mul jäi see vist kahe silma vahele ja märkimata.
-
Külaline
Pole tõesti kombeks oma lastega nii rääkida. Ka pole mul kombeks oma lapsi tõrjuda. Kui nad tahavad minuga aega veeta, siis loomulikult nad saavad seda teha. Ja kuna olen ise ka kärgpere liige, siis ma ei tõrju ka oma partneri teisi lapsi. Väga inetu käitumine.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:49Nagu sa ise poleks oma lapsele kunagi käratanud, midagi halvasti öelnud või lihtsalt tüdinuna palunud tal vait jääda.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:46Teemaalgatus ei ole naeruväärne. Minu arust on väga nõme oma lapsega ebaviisakalt käituda. Küll on aga täiesti teemaväline hakata siin rääkima, et kui laps on täiskasvanu ja õpib, siis läheb elatis tema kontole. Selge see, et läheb, mis see siia puutub praegu.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:53Pole tõesti kombeks oma lastega nii rääkida. Ka pole mul kombeks oma lapsi tõrjuda. Kui nad tahavad minuga aega veeta, siis loomulikult nad saavad seda teha. Ja kuna olen ise ka kärgpere liige, siis ma ei tõrju ka oma partneri teisi lapsi. Väga inetu käitumine.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:49Nagu sa ise poleks oma lapsele kunagi käratanud, midagi halvasti öelnud või lihtsalt tüdinuna palunud tal vait jääda.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:46Teemaalgatus ei ole naeruväärne. Minu arust on väga nõme oma lapsega ebaviisakalt käituda. Küll on aga täiesti teemaväline hakata siin rääkima, et kui laps on täiskasvanu ja õpib, siis läheb elatis tema kontole. Selge see, et läheb, mis see siia puutub praegu.
-
Külaline
Sa siis ilma lasteta aega ei veeda?Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:53Pole tõesti kombeks oma lastega nii rääkida. Ka pole mul kombeks oma lapsi tõrjuda. Kui nad tahavad minuga aega veeta, siis loomulikult nad saavad seda teha. Ja kuna olen ise ka kärgpere liige, siis ma ei tõrju ka oma partneri teisi lapsi. Väga inetu käitumine.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:49Nagu sa ise poleks oma lapsele kunagi käratanud, midagi halvasti öelnud või lihtsalt tüdinuna palunud tal vait jääda.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:46Teemaalgatus ei ole naeruväärne. Minu arust on väga nõme oma lapsega ebaviisakalt käituda. Küll on aga täiesti teemaväline hakata siin rääkima, et kui laps on täiskasvanu ja õpib, siis läheb elatis tema kontole. Selge see, et läheb, mis see siia puutub praegu.
-
Külaline
Kuidas puutub sinu küsimus antud teemasse? Siin oli küsimuseks see, et lastel tehakse vahet. Ühed viiakse reisile ja teisele nähvatakse, kui julgeb selle kohta küsida,Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 14:32Sa siis ilma lasteta aega ei veeda?Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:53Pole tõesti kombeks oma lastega nii rääkida. Ka pole mul kombeks oma lapsi tõrjuda. Kui nad tahavad minuga aega veeta, siis loomulikult nad saavad seda teha. Ja kuna olen ise ka kärgpere liige, siis ma ei tõrju ka oma partneri teisi lapsi. Väga inetu käitumine.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:49
Nagu sa ise poleks oma lapsele kunagi käratanud, midagi halvasti öelnud või lihtsalt tüdinuna palunud tal vait jääda.
-
Külaline
Need pole ju ühe pere lapsed. Kas see ülikooliealine nõuab isalt selle kohta kah aru, mitu vorsti teised lapsed hommikusöögiks sõid, et skandaali kuidagi välja imeda? Tegelikult, lasku käia, kui muidu ei saa. Ega isa pea kõiki telefonikõnesid kah vastu võtma.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 15:50Kuidas puutub sinu küsimus antud teemasse? Siin oli küsimuseks see, et lastel tehakse vahet. Ühed viiakse reisile ja teisele nähvatakse, kui julgeb selle kohta küsida,
-
Külaline
No, minu laps on raske puudega. Ja on suur võimalus, et ta elab terve elu koos minu ja mehega.
Ehk siis õõvastav?
-
Külaline
On ikka vaks vahet, kas niimoodi ütleb lapsevanem, kes elab lapsega koos, lihtsas olmemelus või lapsevanem, kellel elab alaliselt kuskil mujal ja kellel on selle lapse kõrvalt veel mingi muu elu.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:49Nagu sa ise poleks oma lapsele kunagi käratanud, midagi halvasti öelnud või lihtsalt tüdinuna palunud tal vait jääda.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:46Teemaalgatus ei ole naeruväärne. Minu arust on väga nõme oma lapsega ebaviisakalt käituda. Küll on aga täiesti teemaväline hakata siin rääkima, et kui laps on täiskasvanu ja õpib, siis läheb elatis tema kontole. Selge see, et läheb, mis see siia puutub praegu.
Mitte, et koos elavatel inimestel oleks õigust üksteisele käratada, aga paraku selliseid ütlemisi ju ikka iga päev koos elavatel pereliikmetel omavahel tuleb. Ja see on kuidagi rohkem aktsepteeritavam kui see, kui see, kui nii ütleb inimene, kes kipub niigi teatud põhjustel kaugem olema. Aga, kes võiks ometi seda lähedust seda enam hoida.
-
Külaline
On ikka vahet, kuidas selle vanema poole pöörduti. Kui ründavalt või süüdistavalt, siis täiesti kohane vastus.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 19:37On ikka vaks vahet, kas niimoodi ütleb lapsevanem, kes elab lapsega koos, lihtsas olmemelus või lapsevanem, kellel elab alaliselt kuskil mujal ja kellel on selle lapse kõrvalt veel mingi muu elu.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:49Nagu sa ise poleks oma lapsele kunagi käratanud, midagi halvasti öelnud või lihtsalt tüdinuna palunud tal vait jääda.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:46Teemaalgatus ei ole naeruväärne. Minu arust on väga nõme oma lapsega ebaviisakalt käituda. Küll on aga täiesti teemaväline hakata siin rääkima, et kui laps on täiskasvanu ja õpib, siis läheb elatis tema kontole. Selge see, et läheb, mis see siia puutub praegu.
Mitte, et koos elavatel inimestel oleks õigust üksteisele käratada, aga paraku selliseid ütlemisi ju ikka iga päev koos elavatel pereliikmetel omavahel tuleb. Ja see on kuidagi rohkem aktsepteeritavam kui see, kui see, kui nii ütleb inimene, kes kipub niigi teatud põhjustel kaugem olema. Aga, kes võiks ometi seda lähedust seda enam hoida.
-
Külaline
Kas ja kuidas sa teemaalgatusest loed välja, et pöörduti ründavalt või süüdistavalt?Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 20:12On ikka vahet, kuidas selle vanema poole pöörduti. Kui ründavalt või süüdistavalt, siis täiesti kohane vastus.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 19:37On ikka vaks vahet, kas niimoodi ütleb lapsevanem, kes elab lapsega koos, lihtsas olmemelus või lapsevanem, kellel elab alaliselt kuskil mujal ja kellel on selle lapse kõrvalt veel mingi muu elu.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:49
Nagu sa ise poleks oma lapsele kunagi käratanud, midagi halvasti öelnud või lihtsalt tüdinuna palunud tal vait jääda.
Mis teemaalgatajasse puutub, siis võimalik, et tema asemel oleksin samamoodi raevus. Mis ei tähenda, et oleksin oma last üles kütnud ja mehele oma emotsioone välja näidanud.
-
Külaline
Teemaalgataja ja tema täiskasvanud laps on minu meelest imelikud. Saan aru, et isaga suhtlus harv, ju siis poolõvedega kah. Viimased tõenäolised tükk maad nooremad. Vaevalt, et uue naisega mingid soojad suhted on, aga kukutakse isalt nõudma - mida? Kas see täiskasvanud laps oleks tõesti tahtnud sinna reisile viiendaks rattaks minna? Mis aru andmist tal nõuda on, tõesti?
-
Külaline
Raevus? Mille üle ometi?Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 20:26Mis teemaalgatajasse puutub, siis võimalik, et tema asemel oleksin samamoodi raevus. Mis ei tähenda, et oleksin oma last üles kütnud ja mehele oma emotsioone välja näidanud.
Õõvastav.
-
Külaline
Siin vist vajab laps rohkem lohutust isa ütluse peale vaid.
Laps tahab et ema oleks tema poolel, sest ta sai selle ütluse peale haiget.
Eks neid olukordi ole kõigil, kui laps tuleb kurtma teise öeldu peale, mis teda solvas. Polegi ju oluline, kas laps või täuskasvanud laps või keegi muu tahab jagada oma solvmist ja seda et teda mõisteks.
Laps tahab et ema oleks tema poolel, sest ta sai selle ütluse peale haiget.
Eks neid olukordi ole kõigil, kui laps tuleb kurtma teise öeldu peale, mis teda solvas. Polegi ju oluline, kas laps või täuskasvanud laps või keegi muu tahab jagada oma solvmist ja seda et teda mõisteks.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 14:32Sa siis ilma lasteta aega ei veeda?Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:53Pole tõesti kombeks oma lastega nii rääkida. Ka pole mul kombeks oma lapsi tõrjuda. Kui nad tahavad minuga aega veeta, siis loomulikult nad saavad seda teha. Ja kuna olen ise ka kärgpere liige, siis ma ei tõrju ka oma partneri teisi lapsi. Väga inetu käitumine.Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 12:49
Saime lõpuks aru, see papa on ju hedonist, kellele lapsed tülinaks jalus. Esimest pidi ilmselt kantseldama vaid esimene naine, järgnevaid lapsi kantseldab vaid uus naine. “Lapsed on tüütud” tüüp ja jooksku nad parem laiali. Enamasti sellised isad käsi ei määrigi, küll aga on nende jaoks oluline, et ihuviljad tähtpäevadel üles rivistatud oleksid. Suud kinni hoiaks muidugi ka.
Miks selles teemas elatise üle arutamiseni jõutud on, kui fookus oli mujal?
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑23 Veebr 2026 16:53Need pole ju ühe pere lapsed. Kas see ülikooliealine nõuab isalt selle kohta kah aru, mitu vorsti teised lapsed hommikusöögiks sõid, et skandaali kuidagi välja imeda? Tegelikult, lasku käia, kui muidu ei saa. Ega isa pea kõiki telefonikõnesid kah vastu võtma.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2026 15:50Kuidas puutub sinu küsimus antud teemasse? Siin oli küsimuseks see, et lastel tehakse vahet. Ühed viiakse reisile ja teisele nähvatakse, kui julgeb selle kohta küsida,
Väga õela ja kalgi inimese kirjutatud on selline komm taar. On see teil suguvõsas ammu sees ja päritud?
Äkki jääb telefon hoopis tummaks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist