Vabariigi aastapäeva kontsert

vana hea klassika
Külaline

Vabariigi aastapäeva kontsert

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas meeldis? Ja kas keegi tõlgiks taas, mis seal kontserdil oli? Ma 99% ei saa aru neist sümbolitest ja vihjetest.
Külaline

Nüganeni lavastused on ikka kraad paremad olnud ...
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2026 21:26Nüganeni lavastused on ikka kraad paremad olnud ...
Ehk jutustad meile ka mille poolest.
Külaline

Huvitav, et mõnesid koolis ei õpetatud kunsti mõistma ja sümboleid tõlgendama. Igal aastal on sama hala- ei suudeta vabariigi aastapäeva kontserdi sõnumit enda jaoks lahti mõtestada.
Külaline

Siinsed suured kunstinautlejad ei ole ka kordagi osanud juhmidele seletada :D
Külaline

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 23:34 Siinsed suured kunstinautlejad ei ole ka kordagi osanud juhmidele seletada :D
Õige. Ei olegi võimalik seletada, sest sa otsid vale asja - kunsti on vaja ise tajuda, sellele iseenda jaoks tähendus leida, mitte oodata ümberjutustust. Igaüks leiab mõtte vastavalt enda elukogemusele ja hetkele, milles ta ise parajasti elab ja selles kunsti mõte ongi. Ka lavastaja ei eelda, et iga vaataja kõike ühtemoodi mõistab. Ja isegi kui oleks võimalik midagi seletada, siis mõtle nüüd ometi, kes viitsiks sulle terve etenduse ümber jutustada? Ma ei tea, mis tohutut mõtet sa otsid neist etendustest - märka lihtsalt detaile pane neist oma lugu ise kokku. Algas morbiidselt, millele järgnes kohe trall Curly Stringsilt - elu polegi nii masendav. Omad probleemid on aga ikka, iga inimese üksiolek (oma telefoniga), inimese asendumine masinaga, sealhulgas ka õpetaja Lauride asendumine masinaga. Jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2026 21:06 Kuidas meeldis? Ja kas keegi tõlgiks taas, mis seal kontserdil oli? Ma 99% ei saa aru neist sümbolitest ja vihjetest.
Tead, ära otsigi alati sümboleid ja vihjeid. Lihtsalt naudi kui meeldib ja kui ei meeldi, siis ei meeldi isegi kui saad aru, mis sümbolid ja vihjed seal olid. Ja äkki neid ei olnudki seal niipalju kui neid tagantjärele leitakse.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 23:50
Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 23:34 Siinsed suured kunstinautlejad ei ole ka kordagi osanud juhmidele seletada :D
Õige. Ei olegi võimalik seletada, sest sa otsid vale asja - kunsti on vaja ise tajuda, sellele iseenda jaoks tähendus leida, mitte oodata ümberjutustust. Igaüks leiab mõtte vastavalt enda elukogemusele ja hetkele, milles ta ise parajasti elab ja selles kunsti mõte ongi. Ka lavastaja ei eelda, et iga vaataja kõike ühtemoodi mõistab. Ja isegi kui oleks võimalik midagi seletada, siis mõtle nüüd ometi, kes viitsiks sulle terve etenduse ümber jutustada? Ma ei tea, mis tohutut mõtet sa otsid neist etendustest - märka lihtsalt detaile pane neist oma lugu ise kokku. Algas morbiidselt, millele järgnes kohe trall Curly Stringsilt - elu polegi nii masendav. Omad probleemid on aga ikka, iga inimese üksiolek (oma telefoniga), inimese asendumine masinaga, sealhulgas ka õpetaja Lauride asendumine masinaga. Jne.

Minu tõlgendus, Eestis on nii palju depressiivseid, aga nii vähe Piip ja Tuute. Curly Strings ka kõikjale ei jõua, et inimesed laulaksid lahti oma väe. Iga täiskasvanud eestlane vastutab selle väikese, siira, suurte silmadega poisi ees, kes esindab Eesti lapsi. Tema sai võimaluse sündida ja Estonia lavale minna, mitte kaugel Estoniast on sünnitusmaja ja naistekliinik, võetakse vastu vähenenud arvul sünde ja aborteeritakse jätkuvalt 3000+ last aastas. Nende keha, nende õigus, nende Selveri ostukorv ja soojamaareis on tähtsamad ja ka riik teeb laste vahel vahet.
See on rangelt minu tõlgendus ja vaidlustesse ei lasku.
Külaline

Ei vaadanud. Ei huvitanud. Ei tahtnud vaadata. Kui oli sõnum, siis nädala pärast unustatud. Käisin poes.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Täitsa tore kontsert oli, mu meelest Võigemast küll täitsa "tegi Nüganeni", st üsna helgelt ja üldarusaadavalt lähenes asjale.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 08:27
Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 23:50

Minu tõlgendus, Eestis on nii palju depressiivseid, aga nii vähe Piip ja Tuute. Curly Strings ka kõikjale ei jõua, et inimesed laulaksid lahti oma väe. Iga täiskasvanud eestlane vastutab selle väikese, siira, suurte silmadega poisi ees, kes esindab Eesti lapsi. Tema sai võimaluse sündida ja Estonia lavale minna, mitte kaugel Estoniast on sünnitusmaja ja naistekliinik, võetakse vastu vähenenud arvul sünde ja aborteeritakse jätkuvalt 3000+ last aastas. Nende keha, nende õigus, nende Selveri ostukorv ja soojamaareis on tähtsamad ja ka riik teeb laste vahel vahet.
See on rangelt minu tõlgendus ja vaidlustesse ei lasku.
Liiga kitsas tõlgendus.
Külaline

On olnud kehvemaid kontserte ja vastuvõtte. See väike poiss jättis kustumatu mulje ja elustas kontserdi. Nii julge ja sõnakas, nautis oma rolli.
Karise ajastu on korrektne ja samas igav. Voib-olla on eliit ka ”kasvanud”, fopaasid nagu suvekleitide ja rannakleitidena paistvaid vastuvõtukleite olid üksikud. Küll aga oli paare, kus daam ja härra nagu erinevatest komplektidest olid ja vastupidi, neid kelle lipsud-kleidid täiuslikult harmoneerusid. Osade klieitide puhul polnud arvestatud, kuidas materjal telepildis paistab ja kleidid tundusid igavamad kuintegelikult - mitme intervjuu lähivaates elustus muidu plassina tundunud kleit. Eks arvustamisel peab ka vahet tegema aastast aastasse seal saalivatel avaliku elu tegelastel ja külalistel, kes sinna elus ainsat korda satuvad.
Veider oli see peensusteni täpse sugulussuhte tutvustamine - kasuõde, vennatütar jne ning samas osadel lihtinimestel öeldi lihtsalt Mari Maasikas ja Malle Maasikas, kuigi ealt ja näolt tundusid olevat ema ja tütar. Aga see on korralduslik aps.
Mind veidi häirib ka Sildarude esile vedamine sh valgetähe andmine 19-aastasele erandkorras on minu jaoks veidi liiast (mu meelest ei ole sellist premeerimise traditsiooni). Samas on mul väga hea meel, et poisi medalivõit asetas isa oskused tugevalt esiplaanile (mitte, et ma kahelnuks neis) ja oli loomulik PR edendamine.
Külaline

Oskab keegi öelda, kes olid 1) kärtsroosas efektsete puhvvarrukatega kleidis, varrukad olid nagu lilleõied; 2) paar, kus naisel oli kaabu peas ja mehel pikk habe?
Külaline

Ja nii siis tehaksegi "staare" ! Täitsa tavaline ja keskmiselt laulev laps saadetakse mingil põhjusel laulma pingviinide paraadi eelsele kontserdile, laulu ,mis tema eale üldse ei vasta. Ja nüüd me saame söögi alla ja söögi peale edaspidi kuulda-lugeda, et see laps sai koolis viie, et ta oli mingi hetk halvas tujus, või siis aastaid hiljem ,et mitu kihlatut tal juba on olnud jne jne
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 11:18 Ja nii siis tehaksegi "staare" ! Täitsa tavaline ja keskmiselt laulev laps saadetakse mingil põhjusel laulma pingviinide paraadi eelsele kontserdile, laulu ,mis tema eale üldse ei vasta. Ja nüüd me saame söögi alla ja söögi peale edaspidi kuulda-lugeda, et see laps sai koolis viie, et ta oli mingi hetk halvas tujus, või siis aastaid hiljem ,et mitu kihlatut tal juba on olnud jne jne
Kas sa mõnda 6-aastast last peale selle Teodori veel tundnud või laulmas kuulnud oled?
Tema julgus ja lavaline vabadus ei ole absoluutselt midagi tavalist. Lauluhääle osas pole 6-aastast mõtet hinnata, aga ka siin on ta ikka ilmselgelt üle keskmise.
Mis staari sündi puutub, siis loodetavasti on tema vanematel taipu last selle protsessi eest hoida. Kuna vanemad on ka muusikud, siis arvata on, et ka lapsel on sinnapoole kaldeid, tulevikus on lapsstaari kuulsus kindlasti sel juhul abiks, kui seda kasutada oskad. Vaata Ott Leplandi või Maarja-Liis Ilusat.
Külaline

Ma ei saa üldse nende vabariigi aastapäeva kontsertide kontseptsioonist aru. Üritust tehakse rahvusooperis, kus on terve suur orkester ja solistid palgal. Piletid sinna on kallid. Pangu siis esinema, kvaliteet peaks ju kõrge olema. Milleks veel eraldi mingeid pillimehi ja laulikuid sisse osta? Ja siis presidendi kantselei kurdab, et raha ei ole, et presidenti visiidile saata. Minu jaoks täiesti arusaamatu. Oleks mingi hea klassikaline kontsert, nagu Viini Filharmoonikud neid teevad vmt, siis ma vaataks. Sellist diipi palagani, mida iga kord eraldi mõtestama peab, ei vaata.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 10:54 Oskab keegi öelda, kes olid 1) kärtsroosas efektsete puhvvarrukatega kleidis, varrukad olid nagu lilleõied; 2) paar, kus naisel oli kaabu peas ja mehel pikk habe?
1) Karoli Hindriks 2) ei tea
Külaline

Veider oli see peensusteni täpse sugulussuhte tutvustamine - kasuõde, vennatütar jne ning samas osadel lihtinimestel öeldi lihtsalt Mari Maasikas ja Malle Maasikas, kuigi ealt ja näolt tundusid olevat ema ja tütar. Aga see on korralduslik aps.
Neid inimesi tutvustatakse nii, nagu nad ise on ette kirjutanud. Kasuõde on ikka väga nõme väljend, aga ju siis need inimesed ise soovisid sellist tutvustust.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 15:38
Neid inimesi tutvustatakse nii, nagu nad ise on ette kirjutanud. Kasuõde on ikka väga nõme väljend, aga ju siis need inimesed ise soovisid sellist tutvustust.
Minu arust on see imelik, kui mõni on oma abikaasaga, kellega ta on ca 30 aastat abielus olnud ja siis öeldakse, et Mr X kaaslasega. Eriti mage, kui see "kaaslane" on ka veel tuntud inimene. Mitmel aastal olen sellist asja märganud.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 15:49
Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 15:38
Minu arust on see imelik, kui mõni on oma abikaasaga, kellega ta on ca 30 aastat abielus olnud ja siis öeldakse, et Mr X kaaslasega. Eriti mage, kui see "kaaslane" on ka veel tuntud inimene. Mitmel aastal olen sellist asja märganud.
Nojah, aga mida see heerold siis ütlema peab, kui inimesed ise on nii soovinud?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], YaCy [Bot] ja 5 külalist