Kolesterooli langetamine ilma ravimita
Vbl üks tahab olla punane riis. Kui mul kolesterool tõusis, kirjutas perearst punase riisi tablette, igavesed suured, kurk oli valus, kui neid alla neelasin, ja loomulikult kolesterool ei kõssanudki. Ikka korralik ravi peale, nüüd on kolesterool normis.
-
Külaline
seda "korralikku ravi" pead sa nüüd eluaeg tarbima.
Statiinidel võib esineda järgnevaid soovimatuid kõrvaltoimeid:
maksakahjustus
neerupuudulikkus
müopaatia (lihaste haigus)
katarakt
suhkurtõbi (Diabetes mellitus)[9]
amneesia (sh mälukaotus)
No ega siis kõigil ei esine. Ja miks mõnel esineb, teisel mitte, seda pole uuritud, vbl on organism nõrgemaks muutunud pideva alkoholi tarvitamise või pläru kimumise peale, seepärast need kõrvaltoimed tulevad.
-
Külaline
Mis jama sa kirjutad!
-
Külaline
Kas need statiinid rikuvad kehas midagi ära või miks neid kui alustada, siis surmani peab võtma?Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 09:48seda "korralikku ravi" pead sa nüüd eluaeg tarbima.
Statiinidel võib esineda järgnevaid soovimatuid kõrvaltoimeid:
maksakahjustus
neerupuudulikkus
müopaatia (lihaste haigus)
katarakt
suhkurtõbi (Diabetes mellitus)[9]
amneesia (sh mälukaotus)
Muid ravimeid ju probleemi lõppemise järel enam ei pea võtma.
On tulemas üks uus ravim, mida nimetatakse enlitsiidiidiks, töötati välja pärast aastakümneid kestnud uuringuid UT Southwesterni meditsiinikeskuses ja see aitab maksal kahjulikku kolesterooli vereringest tõhusamalt eemaldada. Lisaks kolesterooli alandavatele eelistele parandas ravim ka paljusid teisi südamehaigustega seotud vere rasvasisalduse näitajaid ja mis kõige tähtsam, LDL-kolesterooli enam kui 57 protsenti patsientidel – see on suurim langus, mida on kunagi standardse suukaudse ravimi puhul täheldatud. Oluline on see, et patsientidel ei esinenud sagedamini statiinidega seotud kõrvaltoimeid, nagu lihasvalu, maksaprobleemid või II tüüpi diabeedi suurenenud risk.
Lisaks, ühes teises katses avastati, et kui katsealused sõid kaks päeva järjest peamiselt kaerahelbeputru, tõenäoliselt siis lahja piima või veega keedetult, alanes nende kolesterool märgatavalt ja püsis sellisena veel u 6 nädalat. Ma täpseid numbreid enam ei mäleta, leiab googeldades, aga perearst, kellelt üle küsisin, pidas seda usutavaks.
Lisaks, ühes teises katses avastati, et kui katsealused sõid kaks päeva järjest peamiselt kaerahelbeputru, tõenäoliselt siis lahja piima või veega keedetult, alanes nende kolesterool märgatavalt ja püsis sellisena veel u 6 nädalat. Ma täpseid numbreid enam ei mäleta, leiab googeldades, aga perearst, kellelt üle küsisin, pidas seda usutavaks.
Lisaks, kõigil ei lähegi ravimeid vaja. Perearstidel on tabel, mis kasutuses Euroopas ja sealt vaadatakse, kõiki isiklikke riske arvesse võttes, kas ülepea ravi vaja ja mis hetkest vaja. Konkreetne näide: kui vererõhk korras, ei suitseta, südamehaiguseid perekonnas ei esine, sale ja liikuv, siis ei vaja ravi enne, kui kolesterool on 7. Kui midagi sellest nimekirjast on erinev, siis on ka tulemus erinev, aga seda otsustab siis perearst.
Ma saan aru, et kolesterool on ikkagi rohkem ülekaaluga seonduv?
-
Külaline
Nii kui kaerahelbeputru (veega keedetud) söön, mul kohe kaal tõuseb. Tea kas on hobuse geenid võiKrissse kirjutas: ↑25 Veebr 2026 16:37Lisaks, ühes teises katses avastati, et kui katsealused sõid kaks päeva järjest peamiselt kaerahelbeputru, tõenäoliselt siis lahja piima või veega keedetult, alanes nende kolesterool märgatavalt ja püsis sellisena veel u 6 nädalat. Ma täpseid numbreid enam ei mäleta, leiab googeldades, aga perearst, kellelt üle küsisin, pidas seda usutavaks.
Vaevalt küll,Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 17:05Nii kui kaerahelbeputru (veega keedetud) söön, mul kohe kaal tõuseb. Tea kas on hobuse geenid võiKrissse kirjutas: ↑25 Veebr 2026 16:37Lisaks, ühes teises katses avastati, et kui katsealused sõid kaks päeva järjest peamiselt kaerahelbeputru, tõenäoliselt siis lahja piima või veega keedetult, alanes nende kolesterool märgatavalt ja püsis sellisena veel u 6 nädalat. Ma täpseid numbreid enam ei mäleta, leiab googeldades, aga perearst, kellelt üle küsisin, pidas seda usutavaks.![]()
Mul oli noorena IBS, periooditi oli kõht lausa katsudeski valus, kõhukinnisus jne. Olin lugenud kiudainete kasulikkusest ja võtsin kätte ning sõin täpselt kaks nädalat kaerahelbeputru, iga issanda päev, tööle kaasa purgiga. See idee tuli juhuslikult, aga tulemus üllatas, IBS kadus igaveseks. Täiesti uskumatu. Juurde ja maha ka ei võtnud -küll ei kaalunud, aga pealtnäha.
-
Külaline
Pereliige sai statiinide kõrvaltoimena reumaatilise müalgia, selle ravimise kõrvaltoimena aga osteoporoosi, mida nuud ravima asutakse. 80+ proua ei saanud korvaltoime pärast enam oma trenni teha, normkaalu alumisel äärel terve elu olnud.
-
Külaline
minu ema sai osteoporoosi ja reuma.Guest kirjutas: ↑26 Veebr 2026 13:15 Pereliige sai statiinide kõrvaltoimena reumaatilise müalgia, selle ravimise kõrvaltoimena aga osteoporoosi, mida nuud ravima asutakse. 80+ proua ei saanud korvaltoime pärast enam oma trenni teha, normkaalu alumisel äärel terve elu olnud.
-
Külaline
Ei, kolesterooli mõjutab nii iga, metaboolne tervis, kui ka geneetika.
-
Külaline
Kohvijoojatel on tavaliselt espressomasin. Ega tänapäeval enam ilma ei elaks, nii tööl kui kodus.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 23:28 Kohvijoojad võiksid presskannukohvi filtrikohvi vastu vahetada.
-
Külaline
Ma ei teagi nüüd, ma ei söö niisama ka rasvaseid piimatooteid, sinke, vorste ega maiustusi. Mis jänese toit? Söön liha, kala, kana, kodujuustu. Sa sööd vorsti? Vorsti söödi Vene ajal, kui muud polnud. Kohupiimad on maitsestamata 0-3% rasvaga, see ei ole ju rasvane.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2024 22:21Korraks võib ju alla saada, aga mis edasi, jäädki jänese toidule?Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2024 18:26 Korraks oli mul üldkolesterooli tase 5,7, arst tahtis välja kirjutada statiinid, siis jätsin ära kõik rasvased piimatooted, vorstid, singid, maiustused. Sõin palju taimetoitu ehk siis puu- ja juurvilju. Järgmisel korral mõõtes ca 3 kuud hiljem oli üldkolesterool 4,5.
-
Külaline
Nädalas peaks tegema 3-4 trenni, ühest pole mingit abi. Mis trenn see kodused toimetused veel on?Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 06:05 Toiduga eriti ei õnnestu. Ma proovisin. Ma muidugi ei olnud päris juurvilja dieedil küll. Äkki nii oleks saanud. Käisin nüüd uuesti mõõtmas. Ikka kõrge, 6.5. Arst ütles et liikumisega saaks ka mõjutada. Nüüd ma tõesti pole 4 kuud trennis käinud. Aga varem ma käisin. Ikka oli kõrge. Ma ei kujuta ette kui palju liikumist oleks mõjus. Lihtsalt kodusest toimetamisest ei piisa. Ehk päevad läbi aias tegutsedes? Aga ma ju pean tööl ka käima, kus istun enamus päeva. Ja lisaks 1 trenn. Sellest ei olnud abi.
-
Külaline
Esimest korda kuulen, et keegi veega keedab. Ikka piimaga ja või sisse ja pärast silma ka.Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 17:05Nii kui kaerahelbeputru (veega keedetud) söön, mul kohe kaal tõuseb. Tea kas on hobuse geenid võiKrissse kirjutas: ↑25 Veebr 2026 16:37Lisaks, ühes teises katses avastati, et kui katsealused sõid kaks päeva järjest peamiselt kaerahelbeputru, tõenäoliselt siis lahja piima või veega keedetult, alanes nende kolesterool märgatavalt ja püsis sellisena veel u 6 nädalat. Ma täpseid numbreid enam ei mäleta, leiab googeldades, aga perearst, kellelt üle küsisin, pidas seda usutavaks.![]()
-
Külaline
Tee proovi, väga hea saab. Kaer lisab ise "piima" https://elusvali.ee/kodune-kaerapiim/Külaline kirjutas: ↑26 Veebr 2026 17:31Esimest korda kuulen, et keegi veega keedab. Ikka piimaga ja või sisse ja pärast silma ka.
-
Külaline
Olen proovinud ka kaerapiimaga, ei ole pooltki nii hea. Veega veel hullem. Milleks küll?Külaline kirjutas: ↑26 Veebr 2026 18:03Tee proovi, väga hea saab. Kaer lisab ise "piima" https://elusvali.ee/kodune-kaerapiim/Külaline kirjutas: ↑26 Veebr 2026 17:31Esimest korda kuulen, et keegi veega keedab. Ikka piimaga ja või sisse ja pärast silma ka.
-
Külaline
Nii, ma nüüd siis testisin enda peal (vanus 55+) Pool aastat tagasi oli kolestrool 5,5 (korra ka 6) ja halb punasena piiri peal. Kusjuures olen sale ja liigun iga päev. Ei ole kunagi mässanud punase lihaga (praktiliselt ei söögi, ehk paar korda aastas), väldin hapukoort ja jäätist. Mis ma nüüd siis muutsin - kaerahelbeputru olen söönud enam-vähem igal hommikul ja võtnud kasutusele Cardio Optima, mida määrin siis leivale mitu korda päevas, nagu soovitavad, lisaks vahetasin juustu light variandi vastu. Kõik muu jätsin samaks, ehk siiski veidi rohkem pähkleid ja avokaadot söönud. Aga saiakesi ja kooke samal viisil, kui ennegi (ise küpsetan vähemalt kord nädalas). Ja nüüd siis oli kolesterool 4,6 ning halb selgelt langenud.
Tegin selle tähistamiseks kohe korraliku õhtusöögi ja avasime veini.
Tegin selle tähistamiseks kohe korraliku õhtusöögi ja avasime veini.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist