Vabariigi aastapäeva kontsert

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 15:38
Veider oli see peensusteni täpse sugulussuhte tutvustamine - kasuõde, vennatütar jne ning samas osadel lihtinimestel öeldi lihtsalt Mari Maasikas ja Malle Maasikas, kuigi ealt ja näolt tundusid olevat ema ja tütar. Aga see on korralduslik aps.
Neid inimesi tutvustatakse nii, nagu nad ise on ette kirjutanud. Kasuõde on ikka väga nõme väljend, aga ju siis need inimesed ise soovisid sellist tutvustust.
Tean ja noustamine oli seekord puudu. Seltskonnakogemuseta saabuja ütlebki kasuode, vanaisa vennatütar, isa uue naise poeg… ja etiketti tundev teadustaja peaks hoobilt aru saama, kas on vaja laskuda peensustesse voi sobiks öelda kaaslase nimi. Jäi mitmel korral kõrva.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 16:00
Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 15:49
Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 15:38

Neid inimesi tutvustatakse nii, nagu nad ise on ette kirjutanud. Kasuõde on ikka väga nõme väljend, aga ju siis need inimesed ise soovisid sellist tutvustust.
Minu arust on see imelik, kui mõni on oma abikaasaga, kellega ta on ca 30 aastat abielus olnud ja siis öeldakse, et Mr X kaaslasega. Eriti mage, kui see "kaaslane" on ka veel tuntud inimene. Mitmel aastal olen sellist asja märganud.
Nojah, aga mida see heerold siis ütlema peab, kui inimesed ise on nii soovinud?
Kutse saadetakse konkreetsele inimesele, nt a la mingile aasta parima tiitli võitjale mingis vallas. Kutse on kahele, st sinna ongi kirjutatud, et Mr X kaaslasega. Mr X valib ise, kelle ta kaasa võtab: ema, isa, abikaasa, lapse vmt. Lihtsalt vahel loetakse ette see, mis kutsel, vahel öeldakse välja, kes see kaaslane on.
Külaline

Minu jaoks on selle kontserdi kriteeriumiks just see, et see peaks olema lihtsalt mõistetav ja inimestele meeldima, mitte suutma kaasa haarata vaid väikest osa meie inimestest. Kui juba tõlgendamist vajab, ongi jama.
Külaline

See laps oli tõesti väga armas. Sündinud näitleja, nautis laval olemist. Ja laul on ka tore. Siiski pani mõtlema, et mingi mõte pidi olema, miks koolieelikule just see versioon õpetaja laulust valiti. Oskab keegi midagi välja pakkuda?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 19:03 See laps oli tõesti väga armas. Sündinud näitleja, nautis laval olemist. Ja laul on ka tore. Siiski pani mõtlema, et mingi mõte pidi olema, miks koolieelikule just see versioon õpetaja laulust valiti. Oskab keegi midagi välja pakkuda?
Sest see on efektsem kui tavaline lapseversioon. Ja mõte on ka laiem - õpetaja rolli mõte pole kuhugi kadunud, aga lisaks on ka see teine pool, see, et "nii ilusa naeratusega poiss ei saa olla läbinisti halb", mis teeb laulusõnad elulisemateks, arusaadavamateks - kes meist poleks proovinud ilusa naeratuse eest mõnda hinnet saada. Aga kui õpetaja oleks AI, siis poleks naeratusest kasu. On siis AI õpetajana hea või halb, nii ja naa - ta ei suhtle sinuga nagu õpetaja Laur, aga ei ole ka naeratusega mõjutatav nagu Genialistide loo õpetajad.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Veebr 2026 18:42Minu jaoks on selle kontserdi kriteeriumiks just see, et see peaks olema lihtsalt mõistetav ja inimestele meeldima, mitte suutma kaasa haarata vaid väikest osa meie inimestest. Kui juba tõlgendamist vajab, ongi jama.
Mõnel aastal olnud väga diipid on tõesti sellisel kogu rahva üritusel liig.
Külaline

Kas tõnisteid ei olnudki? Ilusate kleitide teemaga seoses meenus praegu.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 23:34 Kas tõnisteid ei olnudki? Ilusate kleitide teemaga seoses meenus praegu.

Elmar Vaherit ka mitte. Endine kõrge PPA direktor, kes õigeks mõisteti. Üldse oli vähe ilusaid mehi ja palju ilusaid naisi. Ma ei mõista paljusid paare vaadates, kas naised ikka näevad korralikult. Nii nagu naine, peab ka mees olema kena välimusega ja vormis. Mina ei suudaks sealt enamuse kõrval ärgata või teeb tõesti harjumus oma töö.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Veebr 2026 06:48
Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 23:34 Kas tõnisteid ei olnudki? Ilusate kleitide teemaga seoses meenus praegu.

Elmar Vaherit ka mitte. Endine kõrge PPA direktor, kes õigeks mõisteti. Üldse oli vähe ilusaid mehi ja palju ilusaid naisi. Ma ei mõista paljusid paare vaadates, kas naised ikka näevad korralikult. Nii nagu naine, peab ka mees olema kena välimusega ja vormis. Mina ei suudaks sealt enamuse kõrval ärgata või teeb tõesti harjumus oma töö.
Edu ja raha on siin võtmesõnad.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Veebr 2026 06:49

Njah, elu on õnneks säästnud vormitu ja ilmetu taadi all silma kinni pigistamisest.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Veebr 2026 07:02

Njah, elu on õnneks säästnud vormitu ja ilmetu taadi all silma kinni pigistamisest.
Vaatasin, et Viljar Arakas oli ka vanaks jäänud. Oleks omavanune naine kõrval, poleks ehk välja paistnudki, aga see tibi tegi vanemaks. Aga noh, ise vist uhke sellise naisterahva üle.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Veebr 2026 07:08
Guest kirjutas: 26 Veebr 2026 07:02

Vaatasin, et Viljar Arakas oli ka vanaks jäänud. Oleks omavanune naine kõrval, poleks ehk välja paistnudki, aga see tibi tegi vanemaks. Aga noh, ise vist uhke sellise naisterahva üle.

Olav Ehala oli nii kaame näost kuigi ta näoplaanilt on vist elu lõpuni poisikese ilmega.
Külaline

Olav Ehala oli nii kaame näost kuigi ta näoplaanilt on vist elu lõpuni poisikese ilmega.
Ei olnud terve olemisega tõesti, kuigi vaatasin, et vanust vaid 75.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Krissse, Piusa, taivopalm ja 8 külalist