Nii need koolitulistajad kasvavad.Külaline kirjutas: ↑27 Veebr 2026 18:34Püüa mõista, et need on erinevad olukorrad. lapse ja lapsevanema suhe on teatud mõttes erinev, ja peaks alati olema lapse kasuks kaldu.
“Kas ma pean sulle kõigest aru andma?”
-
Külaline
-
Külaline
Seda polnud siin öeldud, kui tihti mina suhtlen, ma ütlesin, et korra nädalas käivad külas. Aga sinu puhul on juba läbi ekraani tunda, et oled pealetükkiv ja taktitundetu inimene.Sina suhtled korra nädalas, ju on sitad suhted, mina suhtlen igapäevaselt ja mind ei huvita, kus riigis nad on.
-
Külaline
Ei ole ma ei pealetükkiv ega taktitundetu, psüholoog sinust ei saa ja inimesi sa ei tunne.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 09:21Seda polnud siin öeldud, kui tihti mina suhtlen, ma ütlesin, et korra nädalas käivad külas. Aga sinu puhul on juba läbi ekraani tunda, et oled pealetükkiv ja taktitundetu inimene.Sina suhtled korra nädalas, ju on sitad suhted, mina suhtlen igapäevaselt ja mind ei huvita, kus riigis nad on.
-
Külaline
Selleks ei pea küll psühholoog olema, et sellise sõnakasutusega tädikest kuskile liigitada.Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 11:12Ei ole ma ei pealetükkiv ega taktitundetu, psüholoog sinust ei saa ja inimesi sa ei tunne.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 09:21Seda polnud siin öeldud, kui tihti mina suhtlen, ma ütlesin, et korra nädalas käivad külas. Aga sinu puhul on juba läbi ekraani tunda, et oled pealetükkiv ja taktitundetu inimene.Sina suhtled korra nädalas, ju on sitad suhted, mina suhtlen igapäevaselt ja mind ei huvita, kus riigis nad on.
-
Külaline
Jutt ei käi tuttavatele teavitamisest, vaid sellest, et oma pereliikmeid teavitatakse. Sul on tuttavad ja pereliikmed ühel skaalal või?Guest kirjutas: ↑27 Veebr 2026 22:54Milleks? Jah, kui tuleb teemaks, aga niisama helistada ja teavitada? Kas sa teavitad oma tuttavaid, kui sa mõnel päeval läheksid varem tööle? Võtaksid paar vaba päeva? Reisiteema tuleb siis ette, kui juhuslikult tuleb, me ütlesime mehega näiteks nädal enne jõule, sest keegi küsis. Niisama poleks teemakski tulnud. Tänapäeval ei tea iial, kes on Eestis ja kes samal ajal mujal.Külaline kirjutas: ↑27 Veebr 2026 20:31Aru ei peagi andma, lihtsalt enne reisi võiks küll oma kõige lähedasematele öelda, et lähen reisile. Mis siin imelikku on.Külaline kirjutas: ↑27 Veebr 2026 13:09 Mina näen ka sotsiaalmeedias oma laste reisipilte. Kunagi pole tekkinud küsimust, et miks minnakse ilma mulle aru andmata.
-
Külaline
Mind tsiteerid. Mul on neli täiskasvanud last ja mitte keegi neist ei ole mitte kunagi mulle midagi sellist öelnud. See, et ma tõstan nad enda silmis kõrgemale ja olulisemale kohale, ei tähenda automaatselt, et neist kasvavad ärahellitatud ja ülbed jõmpsikad.Arutleja kirjutas: ↑28 Veebr 2026 08:22Nii me selliseid lapsi kasvatamegi, kellelt tuleb vabandust paluda, kui nad sulle "Ära lõuga, idioot!" näkku karjuvad.Külaline kirjutas: ↑27 Veebr 2026 18:34Vastupidi ei ole inetu!Guest kirjutas: ↑27 Veebr 2026 08:20 Kas vastupidi oleks ka väga inetu ?
Mu laps on täiskasvanu. Aga ta käis reisil, õigemini ma helistan talle ja ta ütleb et on Itaalias. Ma küsin, et miks sa mulle seda ei öelnud, et lähed?
Ta vastab, et kas ma pean sulle kõigest aru andma?
Püüa mõista, et need on erinevad olukorrad. lapse ja lapsevanema suhe on teatud mõttes erinev, ja peaks alati olema lapse kasuks kaldu.
-
Külaline
Teavitatakse neid pereliikmeid, kellega elatakse koos, mitte et igal reisile minekul helistan oma neli last läbi ja teatan, mida teen ja kuhu lähen.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 12:21Jutt ei käi tuttavatele teavitamisest, vaid sellest, et oma pereliikmeid teavitatakse. Sul on tuttavad ja pereliikmed ühel skaalal või?Guest kirjutas: ↑27 Veebr 2026 22:54Milleks? Jah, kui tuleb teemaks, aga niisama helistada ja teavitada? Kas sa teavitad oma tuttavaid, kui sa mõnel päeval läheksid varem tööle? Võtaksid paar vaba päeva? Reisiteema tuleb siis ette, kui juhuslikult tuleb, me ütlesime mehega näiteks nädal enne jõule, sest keegi küsis. Niisama poleks teemakski tulnud. Tänapäeval ei tea iial, kes on Eestis ja kes samal ajal mujal.Külaline kirjutas: ↑27 Veebr 2026 20:31
Aru ei peagi andma, lihtsalt enne reisi võiks küll oma kõige lähedasematele öelda, et lähen reisile. Mis siin imelikku on.
-
Külaline
No ilmselt mõni käibki nii harva reisil, et see on nagu mingi imeasi, millest räägitakse.
-
Külaline
Ilmselt ikka mõni käib nii harva oma pereliikmetega läbi, et vahet pole, kui kuuled aastate pärast, et kolis kuskile võõrale maale hoopis.Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:22 No ilmselt mõni käibki nii harva reisil, et see on nagu mingi imeasi, millest räägitakse.
-
Külaline
Äkki suudad oma ebameeldivat kontrollivajadust taltsutada ja lased inimestel olla. Jube inimene, kellele peab koguaeg ette kandma, kui kodust ära käiakse. Sul on päris tõsine probleem.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:23Ilmselt ikka mõni käib nii harva oma pereliikmetega läbi, et vahet pole, kui kuuled aastate pärast, et kolis kuskile võõrale maale hoopis.Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:22 No ilmselt mõni käibki nii harva reisil, et see on nagu mingi imeasi, millest räägitakse.
-
Külaline
Huvitav, et sa ei tee üldse vahet kontrollimise ja meeldiva suhtlemise vahel, kus teineteisest hoolitakse ja seetõttu räägitakse oma elust. Pidevalt jaurad ühest ja samast. Ei tea, kuidas sinu mõttemaailm nii viltu on kasvanud. Pole vist normaalset päritoluperet olnud, siis ei oska normaalselt suhelda.Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:38Äkki suudad oma ebameeldivat kontrollivajadust taltsutada ja lased inimestel olla. Jube inimene, kellele peab koguaeg ette kandma, kui kodust ära käiakse. Sul on päris tõsine probleem.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:23Ilmselt ikka mõni käib nii harva oma pereliikmetega läbi, et vahet pole, kui kuuled aastate pärast, et kolis kuskile võõrale maale hoopis.Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:22 No ilmselt mõni käibki nii harva reisil, et see on nagu mingi imeasi, millest räägitakse.
-
Külaline
Ma sellega olen nõus, et väga lähedastele peaks teada andma, kui minnakse reisile. Sest, kui midagi paha peaks juhtuma, siis teatakse kus inimesed on.
AGA siin teemas see küll otseselt tähtsust ei oma, sest olukord ja probleem on üleüldse mujal.
AGA siin teemas see küll otseselt tähtsust ei oma, sest olukord ja probleem on üleüldse mujal.
-
Külaline
Miks nii kuri oledKülaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 15:47Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:45Huvitav, et sa ei tee üldse vahet kontrollimise ja meeldiva suhtlemise vahel, kus teineteisest hoolitakse ja seetõttu räägitakse oma elust. Pidevalt jaurad ühest ja samast. Ei tea, kuidas sinu mõttemaailm nii viltu on kasvanud. Pole vist normaalset päritoluperet olnud, siis ei oska normaalselt suhelda.Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:38
Äkki suudad oma ebameeldivat kontrollivajadust taltsutada ja lased inimestel olla. Jube inimene, kellele peab koguaeg ette kandma, kui kodust ära käiakse. Sul on päris tõsine probleem.
No kui sa leiad, et see ei ole inetu, kui laps vanemale nähvab, siis sa järelikult aktsepteerid sellist käitumist ja tõenäoliselt ei saa arugi, kui laps sinu vastu lugupidamatu on.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 12:23Mind tsiteerid. Mul on neli täiskasvanud last ja mitte keegi neist ei ole mitte kunagi mulle midagi sellist öelnud. See, et ma tõstan nad enda silmis kõrgemale ja olulisemale kohale, ei tähenda automaatselt, et neist kasvavad ärahellitatud ja ülbed jõmpsikad.Arutleja kirjutas: ↑28 Veebr 2026 08:22Nii me selliseid lapsi kasvatamegi, kellelt tuleb vabandust paluda, kui nad sulle "Ära lõuga, idioot!" näkku karjuvad.Külaline kirjutas: ↑27 Veebr 2026 18:34
Vastupidi ei ole inetu!
Püüa mõista, et need on erinevad olukorrad. lapse ja lapsevanema suhe on teatud mõttes erinev, ja peaks alati olema lapse kasuks kaldu.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Kuidas on võimalik 13 lehekülge vaielda teemal, kus vaielda midagi pole. Arusaadavalt vaatavad kõik oma mätta otsast, õigem oleks küll öelda oma intelligentsuse tasemelt, aga seda võiks teha neutraalselt, pooli valimata.
Psühholoogiliselt vaadates ootas emal hinnangut olukorrale, kus lapse küsimusele vastati üleolevalt. See, et laps selle küsimuse esitas, oli mõistetav, suure tõenäosusega tundis ta ennast kõrvalejäetuna, oli tundnud ilmselt pikemat aega erinevates olukordades. Nii on see alati, kui isa lahkub, saab uue perekonna ja veedab uute lastega aega, jättes eelmise lapse tahaplaanile. Tahtlikult või mitte. Mõjutada saame eelkõige oma mõtteid, mitte tundeid ja vahel need tunded tulevad pinnale, eriti selles vanuses. Isa oleks pidanud sellest aru saama ja nii palju vanemana ja elukogenumana, vastama viisakalt -a´la unustasin sulle mainida jah, et mind pole nüüd paar nädalat vm ja millalgi ka istuma maha ja selgitama, et kuigi me oleme lastega sageli reisidel ...., ei tähenda see, et sina mulle vähem oluline oleksid. Olukord lahendatud.
Eeldusel, et isa hoolib ja on piisava EQ-ga. See lause muidugi sõdib sellele vastu ja ongi tegelikult solvav. Igas olukorras. Kõike on võimalik ütelda mitmel moel, nagu me kõik teame, kogemustest tööl ja ülemustega. Sul võib olla õigus, aga sa sa pead teadma, kuidas seda ütelda nii, et kellegi tundeid ei riiva.
Psühholoogiliselt vaadates ootas emal hinnangut olukorrale, kus lapse küsimusele vastati üleolevalt. See, et laps selle küsimuse esitas, oli mõistetav, suure tõenäosusega tundis ta ennast kõrvalejäetuna, oli tundnud ilmselt pikemat aega erinevates olukordades. Nii on see alati, kui isa lahkub, saab uue perekonna ja veedab uute lastega aega, jättes eelmise lapse tahaplaanile. Tahtlikult või mitte. Mõjutada saame eelkõige oma mõtteid, mitte tundeid ja vahel need tunded tulevad pinnale, eriti selles vanuses. Isa oleks pidanud sellest aru saama ja nii palju vanemana ja elukogenumana, vastama viisakalt -a´la unustasin sulle mainida jah, et mind pole nüüd paar nädalat vm ja millalgi ka istuma maha ja selgitama, et kuigi me oleme lastega sageli reisidel ...., ei tähenda see, et sina mulle vähem oluline oleksid. Olukord lahendatud.
Eeldusel, et isa hoolib ja on piisava EQ-ga. See lause muidugi sõdib sellele vastu ja ongi tegelikult solvav. Igas olukorras. Kõike on võimalik ütelda mitmel moel, nagu me kõik teame, kogemustest tööl ja ülemustega. Sul võib olla õigus, aga sa sa pead teadma, kuidas seda ütelda nii, et kellegi tundeid ei riiva.
-
Külaline
Siin ju enamus teemasid sellised.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 19:25Kuidas on võimalik 13 lehekülge vaielda teemal, kus vaielda midagi pole.
-
Külaline
Ma ei ole üldse kuri! Närvihaige ka mitte. See, kui ma kidagi kirjutan, et tähenda, et seal taga oleks mu enda emotsioon. Mul on suvalisest inimesest täiesti ükskõik, et oma energiat sinna panna. Lihtsalt kõrini, et kaua üks mammi võib jaurata. Tema muretseb, kui lastest paar päeva ei kuule ja tema peab teadma ja kõik teised, kelle jaoks pole reisimine rohkem teema kui tavalisel päeval trenni või jalutama minek, nii ei arva, siis on tema arust tegemist puuduliku päritoluperekonna ja üksteisest mittehoolivate inimestega. Kaua võib sellist jura toota ja teisi solvata? Olen üsna kindel, et olen pärit paremast ning hoolivamast perest ja mu suhted mu lähedastega on paremad kui tal. Mul on üks lähedane samasugune, kes koguaeg muretseb, eriti siis, kui keegi reisib, aga tema vanus on 85, seega arusaadav.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 15:52Miks nii kuri oledKülaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 15:47Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 13:45
Huvitav, et sa ei tee üldse vahet kontrollimise ja meeldiva suhtlemise vahel, kus teineteisest hoolitakse ja seetõttu räägitakse oma elust. Pidevalt jaurad ühest ja samast. Ei tea, kuidas sinu mõttemaailm nii viltu on kasvanud. Pole vist normaalset päritoluperet olnud, siis ei oska normaalselt suhelda.? Ja ma arvasin teises teemas, mis ma tegin, et MA ise olen närvihaige 37 aastane. Ju siis ikka pile veel nii närvihaige
![]()
-
Külaline
Tundud tõesti tõeline päikesekiir olevat. Sinusugusega on vist kõigil ainult rõõm suhelda. Sõnavara on selline, et aina naudi, kui viisakas ja heatahtlik inimene on.Lihtsalt kõrini, et kaua üks mammi võib jaurata.
-
Külaline
Ega sinustki just headust ja soojust kiirga.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 21:42Tundud tõesti tõeline päikesekiir olevat. Sinusugusega on vist kõigil ainult rõõm suhelda. Sõnavara on selline, et aina naudi, kui viisakas ja heatahtlik inimene on.Lihtsalt kõrini, et kaua üks mammi võib jaurata.
-
Külaline
Ei olnudki plaanis. Küll aga jään siiski viisakaks, mida sinu kohta öelda ei saa.Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 21:44Ega sinustki just headust ja soojust kiirga.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 21:42Tundud tõesti tõeline päikesekiir olevat. Sinusugusega on vist kõigil ainult rõõm suhelda. Sõnavara on selline, et aina naudi, kui viisakas ja heatahtlik inimene on.Lihtsalt kõrini, et kaua üks mammi võib jaurata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist