Head ja halvad ajad

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 17:07 Postitus on kustutatud
Mida sina siin teed siis? Ära vasta kui nii häirib, aga ära palun tule siia kamandama..
Külaline

Ma ei saa aru nüüd. TK ise võtab tšillilt, aga mingi hirmus tige kaitsja on ilmunud, kes siin kamandab ja kraakleb. Äkki küsid enne TK käest, kas ta vajab abi enda kaitsmisel või saab ise hakkama, enne kui siin pidevalt kõigile selga lendad.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 18:47Ma ei saa aru nüüd. TK ise võtab tšillilt, aga mingi hirmus tige kaitsja on ilmunud, kes siin kamandab ja kraakleb. Äkki küsid enne TK käest, kas ta vajab abi enda kaitsmisel või saab ise hakkama, enne kui siin pidevalt kõigile selga lendad.
JAh, selliseid vastu mittehakkajaid ahistataksegi. Mõni ei ole kooliajast edasi arenenudki.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 20:04
Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 18:47Ma ei saa aru nüüd. TK ise võtab tšillilt, aga mingi hirmus tige kaitsja on ilmunud, kes siin kamandab ja kraakleb. Äkki küsid enne TK käest, kas ta vajab abi enda kaitsmisel või saab ise hakkama, enne kui siin pidevalt kõigile selga lendad.
JAh, selliseid vastu mittehakkajaid ahistataksegi. Mõni ei ole kooliajast edasi arenenudki.
Ja mõni hakkab siin sõna võtma, kui kaitstav ise pole palunud. TK on vastu hakanud küll ja küll. Oma pideva sõimlemisega, mis on sinu arust kaitsmine, risustad hoopis foorumit ja ei too mingit kasu.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 18:47 Ma ei saa aru nüüd. TK ise võtab tšillilt, aga mingi hirmus tige kaitsja on ilmunud, kes siin kamandab ja kraakleb. Äkki küsid enne TK käest, kas ta vajab abi enda kaitsmisel või saab ise hakkama, enne kui siin pidevalt kõigile selga lendad.
Mina ei näe kuskil hirmus tigedat, inimene võtab sõna õiges kohas. Pole ju vaja pealt vaadata, kuidas kedagi solvatakse/kiusatakse. Ikka tuleb solidaarne olla, ja õlg alla panna. Olen tänulik, et selline Külaline olemas on. Konkreetne Külaline ju kõigile selga ei lenda, lihtsalt teeb suu lahti, kus vaja. Teemat ta ei risusta, kiusajad risustavad.
Külaline

Teemat ta ei risusta, kiusajad risustavad.
Aga miks sina ise võid teisi parandada, neile halvasti öelda? Kus siis sinu õiglustunne on? Miks sina arvad, et sulle on teised reeglid kui teistele?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 08:49 Kas kunagi on olnud ka häid aegu?
See praegune, selle kohta öeldakse, et elame määramatuses.vana maailmakord enam ei naase. Ajad on ärevad. Ja veel mõnd moodi.
Enne seda aega oli koroona. Ka halb aeg. Pingeline.
Enne koroonat öeldi, et kiire elutempo põhjustab stressi.ajad on kiired.
Kas üldse on olnud häid aegu, kui sai öelda et kõik on nii tore ja läheb järjest paremaks. Saite aru, et need ajad olid head?
Ma nii tahaks loota, et kõik pöördub varsti paremuse poole. Et positiivsed arengud on ainult aja küsimus. Tegelikult aga olen sisimas ääretult negatiivselt meelestatud ja kuidas ma ka ennast ei motiveeriks, siis ma ei usu, et paremad ajad on tulekul...
Külaline

Laupaeval laksid ajad tegelikult veelgi halvemaks, sest lisandus taas uus sõjakolle ning veel kord nägime, et kui valitseja ei meeldi, siis tehakse ta pihuks ja põrmuks. Ma ei poolda isevalitsejaid, usuhulle jm, kuid sisuliselt on kogu maailma saabunud ettearvamatu aeg. Tavaline perepuhkus, mida IIMS jarel peetakse normaalsuaeka voi töölähetus rahulikuks peetavas piirkonnas võib üleöö muutuda kulukaks õudusunenäoks.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 17:58
Nojah, eks plaane võib ju teha.

Aga nendest suurtest sõnadest maailmakorra lõpust mina küll aru ei saa. Ütleks, et justnimelt ei ole midagi muutunud - ikka seesama vana jura, rahvusvahelised pinged, sõjad jm., mis oli ka lapsepõlves 1980.-tel. Mis on siis selles nii jube uut? Mis maailmakorra muutus? Pole see maailmakord ju kunagi teistsugune olnudki? Ikka on ju maailmas maksnud jõud, asju määranud suurriigid (ja väikerahvad püüdnud seal nende vahel kuidagi midagi endale soodsat välja mängida).

Aga elasid tavainimesed siis ja elatakse ka praegu.
Absoluutselt nõus. Mis on praegu viga- ei pea elama vene, saksa ega rootsi võimu ajal, ei sure katku, ei ela küüditamisehirmus, ei ole teo- ega pärisorjust, kus sind võidi osta ja müüa nagu hobust, kui su 9 lapsest jäi elama 2-3 jnejne.
Kõik see on ajaloos juba kordi ja kordi olnud, aga inimesed ei õpi absoluutselt.

Praeguse aja kohta sobib hoopis üks ütlus: halb aeg sünnitab tugevaid inimesi, kes loovad hea aja. Hea aeg sünnitab nõrku inimesi, kes loovad halva aja. Ja nii see ratas käibki, läbi ajaloo on nii olnud.
Külaline

Minu arust peaks juba selle üle nö "Hea meel olema", et meil ei ole mingeid suuri looduskatastroofe, mis võiks lausa väikese riigi maatasa teha minutitega.
Need mõningased (lume)tormid ja mõni üleujutus on kökimöki taifuunide, tornaadode ja maavärinate kõrval, kus poole tunniga on kõik maa pealt pühitud.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 13:21 Minu arust peaks juba selle üle nö "Hea meel olema", et meil ei ole mingeid suuri looduskatastroofe, mis võiks lausa väikese riigi maatasa teha minutitega.
Need mõningased (lume)tormid ja mõni üleujutus on kökimöki taifuunide, tornaadode ja maavärinate kõrval, kus poole tunniga on kõik maa pealt pühitud.
Miks see "hea meel olema" jutumärkides on, ei saa aru!
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Jutumärkidesse pannakse ka siis, kui tahetakse midagi rõhutada, antud juhul siis hea meel suurte tähtedega.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Mär 2026 14:02 Jutumärkidesse pannakse ka siis, kui tahetakse midagi rõhutada, antud juhul siis hea meel suurte tähtedega.
OMG
OMG
OMG
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mär 2026 23:31
See praegune, selle kohta öeldakse, et elame määramatuses.vana maailmakord enam ei naase. Ajad on ärevad. Ja veel mõnd moodi.
Kas üldse on olnud häid aegu, kui sai öelda et kõik on nii tore ja läheb järjest paremaks. Saite aru, et need ajad olid head?
Ma nii tahaks loota, et kõik pöördub varsti paremuse poole. Et positiivsed arengud on ainult aja küsimus. Tegelikult aga olen sisimas ääretult negatiivselt meelestatud ja kuidas ma ka ennast ei motiveeriks, siis ma ei usu, et paremad ajad on tulekul...
Mis siis konkreetselt praegu halvasti on?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 02 Mär 2026 08:03Pole ju vaja pealt vaadata, kuidas kedagi solvatakse/kiusatakse. Ikka tuleb solidaarne olla, ja õlg alla panna.
Kiusamisele vää?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 00:00 Laupaeval laksid ajad tegelikult veelgi halvemaks, sest lisandus taas uus sõjakolle ning veel kord nägime, et kui valitseja ei meeldi, siis tehakse ta pihuks ja põrmuks. Ma ei poolda isevalitsejaid, usuhulle jm, kuid sisuliselt on kogu maailma saabunud ettearvamatu aeg. Tavaline perepuhkus, mida IIMS jarel peetakse normaalsuaeka voi töölähetus rahulikuks peetavas piirkonnas võib üleöö muutuda kulukaks õudusunenäoks.
Miks siis just praegu nii-nii eriline on? Igasugu sõdu Lähis-Idas (kuhu on olnud USA kaasatud) toimunud ju ennegi.

Võibolla see, jah, on muutund, et eestlased reisvad igasugu eksootilistesse paikadesse rohkem. Enne, kui mingi jama kuskil lahti läks, oli see rohkem teiste mure ja puudutas eestlasi vähem.
Külaline

Tabasin ennast täna mõttelt, et igatsen taga... nõukaaega. Mul on endal ka imelik seda tunnistada, aga nii ma praegu tunnen. Elu tundus turvaline. Olime selles oma N-Liidu mullis, piltlikult öeldes ei saanud ei sisse ega välja, paljud asjad ja teenused olud piiratud, aga inimesed olid õnnelikumad.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 18:55
Guest kirjutas: 02 Mär 2026 23:31
Mis siis konkreetselt praegu halvasti on?
Küsiks ka, et mis siis enne halvasti ei olnud ja praegu on? Kas enne ei toimunud maailmas sõdu, majanduskriise jms?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 20:13 Tabasin ennast täna mõttelt, et igatsen taga... nõukaaega. Mul on endal ka imelik seda tunnistada, aga nii ma praegu tunnen. Elu tundus turvaline. Olime selles oma N-Liidu mullis, piltlikult öeldes ei saanud ei sisse ega välja, paljud asjad ja teenused olud piiratud, aga inimesed olid õnnelikumad.
Sel juhul on õnne valem ju lihtne: tuleb ehitada oma mull.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 16:47
Guest kirjutas: 01 Mär 2026 12:52
Ilmselt ei kujutanud sinu vanemad vaba Eestit päris sellisena ette nagu ta praegu on. Kui ajalugu saaks tagasi keerata, siis ei teagi, kuidas paljud samas olukorras käituksid, kui teaksid ette, mis tulevik toob.
Kas pead silmas majandussüsteemi? Seda, et kui ajalugu saaks tagasi keerata, siis paljud ei muudaks majandussüsteemi, vaid jätaks selle süteemi, kus asutused/ettevõtted olid kõik riiklikud, töötasid plaani järgi, inimesed määrati töökohtadele? Et riigilipp võiks olla kasvõi sinimustvalge (kui see ilusam tundub), aga majandussüsteem selline, nagu 1980.-tel oli?

Mis puutub paljusse tänapäevale omasesse (internet, nutiseadmed), siis need oleks ilmselt ikka mingil ajal tulnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 6 külalist