Head ja halvad ajad

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 13:21 Minu arust peaks juba selle üle nö "Hea meel olema", et meil ei ole mingeid suuri looduskatastroofe, mis võiks lausa väikese riigi maatasa teha minutitega.
Need mõningased (lume)tormid ja mõni üleujutus on kökimöki taifuunide, tornaadode ja maavärinate kõrval, kus poole tunniga on kõik maa pealt pühitud.
Sa ei oska n.-ö. ega jutumärkegi kasutada. Mitu klassi külakooli läbitud on? Kumbki ei ole rõhutamiseks, vaid ironiseerimiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 20:13 Tabasin ennast täna mõttelt, et igatsen taga... nõukaaega. Mul on endal ka imelik seda tunnistada, aga nii ma praegu tunnen. Elu tundus turvaline. Olime selles oma N-Liidu mullis, piltlikult öeldes ei saanud ei sisse ega välja, paljud asjad ja teenused olud piiratud, aga inimesed olid õnnelikumad.
Kust sa seda võtad, et olid õnnelikumad? Ma küll ei tea, et kangesti õnnelikud oleks oldud, üritati ellu jääda kuidagi.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 20:19
Guest kirjutas: 03 Mär 2026 20:13 Tabasin ennast täna mõttelt, et igatsen taga... nõukaaega. Mul on endal ka imelik seda tunnistada, aga nii ma praegu tunnen. Elu tundus turvaline. Olime selles oma N-Liidu mullis, piltlikult öeldes ei saanud ei sisse ega välja, paljud asjad ja teenused olud piiratud, aga inimesed olid õnnelikumad.
Sel juhul on õnne valem ju lihtne: tuleb ehitada oma mull.
See mulli mõte on õigemast õigem.
Välistada võiks oma elus sel juhul ka interneti ja telefonid, oma maast väljas ei pea käima, TV -d saab vaadata ka toaantenniga vist. Töö nagu töö ikka, turul käimine nagu ennemuiste, bussid ainult sõidavad tihedamalt, sealjuures pääseb pärast rasket tööpäeva ehk istumagi bussi peal.
Mõtteid mõtled nagu nõukaajal, teemad teistega suheldes nagu nõukaajal. Mis puuduks veel? Ärevustase langeks nagu supsti.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 20:56
Kust sa seda võtad, et olid õnnelikumad? Ma küll ei tea, et kangesti õnnelikud oleks oldud, üritati ellu jääda kuidagi.
Mis ajastut sa ellujäämise all muidu silmas pead? Ma ka nõukaaegne, aga võibolla liiga noor mõistmaks. Minu ajastu seitsmekümnendatest, oma vanemate varasematest aegadest ka pole seda ellujäämist märgitud. Aga nad praegust aega ka ei kurtnud pole. Vbl ehk sund kasutada ID-kaarti või pangakaarti vmt. päris sõltumatusest.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 20:53
Guest kirjutas: 03 Mär 2026 13:21 Minu arust peaks juba selle üle nö "Hea meel olema", et meil ei ole mingeid suuri looduskatastroofe, mis võiks lausa väikese riigi maatasa teha minutitega.
Need mõningased (lume)tormid ja mõni üleujutus on kökimöki taifuunide, tornaadode ja maavärinate kõrval, kus poole tunniga on kõik maa pealt pühitud.
Sa ei oska n.-ö. ega jutumärkegi kasutada. Mitu klassi külakooli läbitud on? Kumbki ei ole rõhutamiseks, vaid ironiseerimiseks.
Sa oleks võinud vabalt need kaks esimest lauset välja jätta. Vastus küsimusele poleks midagi muutnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 23:31
Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 08:49 Kas kunagi on olnud ka häid aegu?
See praegune, selle kohta öeldakse, et elame määramatuses.vana maailmakord enam ei naase. Ajad on ärevad. Ja veel mõnd moodi.
Enne seda aega oli koroona. Ka halb aeg. Pingeline.
Enne koroonat öeldi, et kiire elutempo põhjustab stressi.ajad on kiired.
Kas üldse on olnud häid aegu, kui sai öelda et kõik on nii tore ja läheb järjest paremaks. Saite aru, et need ajad olid head?
Ma nii tahaks loota, et kõik pöördub varsti paremuse poole. Et positiivsed arengud on ainult aja küsimus. Tegelikult aga olen sisimas ääretult negatiivselt meelestatud ja kuidas ma ka ennast ei motiveeriks, siis ma ei usu, et paremad ajad on tulekul...
Räägid, nagu oleks viimastel kümnenditel midagi valesti olnud, head ajad on olnud!
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 20:19
Sel juhul on õnne valem ju lihtne: tuleb ehitada oma mull.
Jaa nii ongi. Ma olen peale nõukaaega sündinud(89) aga ma saan aru ja mõistan sellel igatsemist. Mingil määral. Ma vist ise ka, mitte nõukaja inimesena, pigem elan seda elu. Omas mullis.
Aga ma olen selles mõttes ikka ühiskonnaga kaasa käiv aga samas ülimalt kodune inimene.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 20:56
70.-80-te kohta on "üritati ellu jääda kuidagi" liiga dramaatiliselt öeldud. Et oleks raske ellu jääda, ma ei mäleta, et keegi oleks kurtnud. Igal ajal on aga oma nurinad ja tol ajal nuriseti pigem selle üle, et kõik nagu seisab, muutusi ja arengut paremuse poole ei toimu (või kui, siis üle mõistuse aeglaselt). Palju oli kurtmist mahajäämuse üle: "Näe, välismaal on juba see-ja-see, seda tehakse nii ja naa, aga meil siin ikka... No ei saa ega saa..." (sellest tuli ajajärgu nimetus stagnatsiooniaeg ehk stagna-aeg).
Külaline

Just, ja siis kui Eesti vabanes, tuli uus nurin-kõik muutus toimub nii tormilise tempoga, ei suuda ammu pidada, hakkama saada :lol:
Külaline

Ma ei ole õnneks oma elu jooksul halbu aegu näinud, samas olen elanud vaid pool sajandit, eks vaata, mis teine pool toob.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 00:39 Ma ei ole õnneks oma elu jooksul halbu aegu näinud, samas olen elanud vaid pool sajandit, eks vaata, mis teine pool toob.
Täpselt, arvan ka, et praegused inimesed ei ole halbu aegu peaaegu näinudki, tavalised eluraskused, igal ajastul omad.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 18:55
Guest kirjutas: 02 Mär 2026 23:31
Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 08:49 Kas kunagi on olnud ka häid aegu?
See praegune, selle kohta öeldakse, et elame määramatuses.vana maailmakord enam ei naase. Ajad on ärevad. Ja veel mõnd moodi.
Enne seda aega oli koroona. Ka halb aeg. Pingeline.
Kas üldse on olnud häid aegu, kui sai öelda et kõik on nii tore ja läheb järjest paremaks. Saite aru, et need ajad olid head?
Ma nii tahaks loota, et kõik pöördub varsti paremuse poole. Et positiivsed arengud on ainult aja küsimus. Tegelikult aga olen sisimas ääretult negatiivselt meelestatud ja kuidas ma ka ennast ei motiveeriks, siis ma ei usu, et paremad ajad on tulekul...
Mis siis konkreetselt praegu halvasti on?
Ma mõtlen tegelikult ülemaailmselt, et pole just head ajad. Pandeemia jõudis just läbi saada, kui algas Ukraina sõda. Poliitikahuvilisena ka kardan, et see jääb veel venima. Nüüd veel uus sõjakolle ja nagu me näeme, siis see puudutab ka meid Euroopas. Ja see jama ei jää viimaseks. Ma rohkem ei räägi, muidu visatakse mind siit negatiivsuse pärast välja.
Külaline

aina hullemaks läheb https://x.com/MOSSADil/status/2029411880494567479
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 08:49Enne seda aega oli koroona. Ka halb aeg. Pingeline.
Kiirest elutempost kirjutati ajalehtedes juba 1930. aastatel. Minu jaoks isiklikult olid head ajad kuni koroonani, nüüd on tõesti kehvemaks läinud igas mõttes. Aga vähemalt pole meil Eestis sõda ja poodides on kaubaküllus. Kui raha veel jätkub, siis saab tahtmise korral üsna mõnusasti elada.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 01:15 Kiirest elutempost kirjutati ajalehtedes juba 1930. aastatel. Minu jaoks isiklikult olid head ajad kuni koroonani, nüüd on tõesti kehvemaks läinud igas mõttes. Aga vähemalt pole meil Eestis sõda ja poodides on kaubaküllus. Kui raha veel jätkub, siis saab tahtmise korral üsna mõnusasti elada.
Hinnad muudkui tõusevad ja seoses sellega on väga palju peresid, kes elavad alla toimetuleku piiri. Sellistel peredel pole sugugi kerge. Kaubaküllus ju nälga ei leevenda, kui lihtsalt pole raha, mille eest seda osta.

Elektri- ja kütusehind lükati kunstlikult lakke. Rikastel pole suurt vahet, aga keskmise sissetuekuga pered juba ägavad selle koorma all.
Külaline

Just lugesin head uudist, ega siis meie minister valeta
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kiisu, roosaroos ja 13 külalist