Hapendatud toiduained

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Hapendatud toiduained

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kes mida hapendab? Kurk ja kapsas muidugi, aga mina olen kuulnud, et seeni ja õunu ka hapendatakse. Ise pole neid kunagi proovinud. Ei tea, kas seened on vänge maitsega? Hapukurk mulle just sel põhjusel ei maitse, eelistan marineeritut.
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Hapendatakse ka väga erinevaid köögivilju, alatest kapsast, peedist ja porgandist kuni selleri ja porruni. Kui maitse huvitab siis soovitaks minna turule, seal müüakse erinevaid hapendatud produkte lahtiselt ning saad maitsta või osta prooviks väikese koguse.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Oi, hapendada saab põhimõtteliselt kõike ja kunagi söödud hapendatud seened olid ülihead! Samuti sõbranna ema rohelised tomatid või noh, sellised poolvalmis... Ise olen hapendanud kurke, kapsast ja teinud kimchit. Kapsale viilutad nt õunu sisse ja oi kui hea värskelt söömise salati saad.
Tolmukübe
Kontakt:

nelz kirjutas: 02 Mär 2026 18:16 Hapendatakse ka väga erinevaid köögivilju, alatest kapsast, peedist ja porgandist kuni selleri ja porruni. Kui maitse huvitab siis soovitaks minna turule, seal müüakse erinevaid hapendatud produkte lahtiselt ning saad maitsta või osta prooviks väikese koguse.
Seda ma ei teadnud, pole ammu turul käinud. Kui läheb soojemaks, eks ma liigun sinnapoole. Ma mõtlen, kas hapendatud pilvik kõlbab? Vaevalt, et seda müüakse, või on seenesõbrad juba ära ostnud varud. Pilvikuid turul ka ei müüda, prooviks ise hapendada.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ma tean, kust viilutamiseks riistu saab :D.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kimchi on mu lemmik juba mõnda aega. Poes on ta kallis, seega tuleb ise teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 20:01 Kimchi on mu lemmik juba mõnda aega. Poes on ta kallis, seega tuleb ise teha.
Ma olen ka lugenud/kuulnud, et pidi hirmus tervislik olema. Ostsin ka siis aga minu jaoka oli hirmua vürtsine(ma ei kannata seda väga). Aga samas ilma vürtsita pole ka õige kimchi?!
Tolmukübe
Kontakt:

Mina ka teravat ei kannata. Leidsin, et poes müüakse hapendatud kukeseeni, aga küüslauk on koostisesse märgitud. Kas on keegi proovinud? Pärast tuleb välja, et küüslaugu maitse käib üle, säh sulle kukeseent..
Külaline

Kimchi on Korea rahvustoit, ja on väga vürtsikas. Seal ongi enamik toitu selline ja neile meeldib.
Samas tervislikkus tuleneb fermenteerimisest, mitte sellest piprapastast. Meie hapukapsas on täpselt sama tervislik.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Mär 2026 08:04 Mina ka teravat ei kannata. Leidsin, et poes müüakse hapendatud kukeseeni, aga küüslauk on koostisesse märgitud. Kas on keegi proovinud? Pärast tuleb välja, et küüslaugu maitse käib üle, säh sulle kukeseent..
Miski keelab sul osta ja proovida?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Mammut ja 3 külalist