Hapendatud toiduained
Hapendatud toiduained
Kes mida hapendab? Kurk ja kapsas muidugi, aga mina olen kuulnud, et seeni ja õunu ka hapendatakse. Ise pole neid kunagi proovinud. Ei tea, kas seened on vänge maitsega? Hapukurk mulle just sel põhjusel ei maitse, eelistan marineeritut.
Hapendatakse ka väga erinevaid köögivilju, alatest kapsast, peedist ja porgandist kuni selleri ja porruni. Kui maitse huvitab siis soovitaks minna turule, seal müüakse erinevaid hapendatud produkte lahtiselt ning saad maitsta või osta prooviks väikese koguse.
Oi, hapendada saab põhimõtteliselt kõike ja kunagi söödud hapendatud seened olid ülihead! Samuti sõbranna ema rohelised tomatid või noh, sellised poolvalmis... Ise olen hapendanud kurke, kapsast ja teinud kimchit. Kapsale viilutad nt õunu sisse ja oi kui hea värskelt söömise salati saad.
Seda ma ei teadnud, pole ammu turul käinud. Kui läheb soojemaks, eks ma liigun sinnapoole. Ma mõtlen, kas hapendatud pilvik kõlbab? Vaevalt, et seda müüakse, või on seenesõbrad juba ära ostnud varud. Pilvikuid turul ka ei müüda, prooviks ise hapendada.
-
Külaline
Kimchi on mu lemmik juba mõnda aega. Poes on ta kallis, seega tuleb ise teha.
-
Külaline
Ma olen ka lugenud/kuulnud, et pidi hirmus tervislik olema. Ostsin ka siis aga minu jaoka oli hirmua vürtsine(ma ei kannata seda väga). Aga samas ilma vürtsita pole ka õige kimchi?!Külaline kirjutas: ↑03 Mär 2026 20:01 Kimchi on mu lemmik juba mõnda aega. Poes on ta kallis, seega tuleb ise teha.
Mina ka teravat ei kannata. Leidsin, et poes müüakse hapendatud kukeseeni, aga küüslauk on koostisesse märgitud. Kas on keegi proovinud? Pärast tuleb välja, et küüslaugu maitse käib üle, säh sulle kukeseent..
-
Külaline
Kimchi on Korea rahvustoit, ja on väga vürtsikas. Seal ongi enamik toitu selline ja neile meeldib.
Samas tervislikkus tuleneb fermenteerimisest, mitte sellest piprapastast. Meie hapukapsas on täpselt sama tervislik.
Samas tervislikkus tuleneb fermenteerimisest, mitte sellest piprapastast. Meie hapukapsas on täpselt sama tervislik.
-
Külaline
Miski keelab sul osta ja proovida?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mammut ja 3 külalist