Mida teie teeksite Lähis-Itta lõksu jäänuna?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 19:55 Dubais puhkamiseks ei pea küll mingi kõrgklass olema, nii kallis see nüüd ka ei ole, et mõni sellepärast kohe ennast väga puhevile ajab, et klassiviha ja ei tea mis veel.
Palju seal puhkamine maksab? Äkki tahan ise ka sinna minna.
Praegu võiks isegi soodsam olla äkki. Iraan vähemalt lubas enam droone sinna mitte saata.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 20:45
Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 19:55 Dubais puhkamiseks ei pea küll mingi kõrgklass olema, nii kallis see nüüd ka ei ole, et mõni sellepärast kohe ennast väga puhevile ajab, et klassiviha ja ei tea mis veel.
Palju seal puhkamine maksab? Äkki tahan ise ka sinna minna.
Praegu võiks isegi soodsam olla äkki. Iraan vähemalt lubas enam droone sinna mitte saata.
See vast oleks küll nali. Riik tirib kodanikud kalli raha eest siia tagasi ja siis osa sõidab jälle uuesti sinna.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 19:26
Klassidesse liigitamine statistikas ning uuringutes on fakt, järelikult on nad olemas.
Too siis mingi uuring, kus on juttu klassidest. On küll juttu sissetulekutest, haridusest, mõjust ühiskonnas vms, ma ei tea, mille järgi sina inimesi liigitad, aga ma kohe tahaks näha, kus nendest ühiskonnaklassidest räägitakse.
Ausalt, mine googlisse, kirjuta "keskklass statistika" ja loe. Mina ei viitsi sulle mingeid linke otsida.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 19:24
Guest kirjutas: 07 Mär 2026 19:23
Guest kirjutas: 07 Mär 2026 19:10

Kas see, et inimene ise tajub, et ta on mingis klassis, tähendab seda, et on klassid? Siin ka mõni ise arvab, et on kõrgklass, aga see ei tähenda ju tegelikult mitte midagi.
See vist pole siin filosoofiateema, et kas maailm üldse eksisteerib või on kõik ainult meie taju ... Klassidesse liigitamine statistikas ning uuringutes on fakt, järelikult on nad olemas. Jah, nende piirid liiguvad ja pole ühesed, aga klassid on olemas.
On või ei ole, aga ilmselgelt tõid vale lingi oma väidete tõestuseks. Kuhu ennast keegi liigitab, ei näita mitte midagi.
Mina ei toonud mingit linki. Aga anyway on su loogika vale. See, kui inimesed end klassidesse liigitavad, näitab seda, et on olemas lahtrid ehk klassid, millesse end on võimalik liigitada. Kui ametlikult uuritakse klassidesse jaotumist ja inimesed end kuhugi liigitavad, järelikult on klassid olemas, kuid nende piirid on igaühe jaoks erinevas kohas.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 20:54See vast oleks küll nali. Riik tirib kodanikud kalli raha eest siia tagasi ja siis osa sõidab jälle uuesti sinna.
No aga kui enam seal ohtu pole, siis miks mitte. Nädal tagasi oli teadmatus.
Huvitav oleks teada, et kas need reisibüroode lennukid mis sinna viisid järgi ka sõidavad juhul kui on kedagi enam ära tuua?
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 21:01
Klassidesse liigitamine statistikas ning uuringutes on fakt, järelikult on nad olemas.
Too siis mingi uuring, kus on juttu klassidest. On küll juttu sissetulekutest, haridusest, mõjust ühiskonnas vms, ma ei tea, mille järgi sina inimesi liigitad, aga ma kohe tahaks näha, kus nendest ühiskonnaklassidest räägitakse.
Ausalt, mine googlisse, kirjuta "keskklass statistika" ja loe. Mina ei viitsi sulle mingeid linke otsida.
Et siis see sinu klassiteooria põhineb sellel, et on juttu keskklassist, kes on tavaline inimene, kes ei pea toidupoes sente lugema ja saab oma arved makstud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 21:15Et siis see sinu klassiteooria põhineb sellel, et on juttu keskklassist, kes on tavaline inimene, kes ei pea toidupoes sente lugema ja saab oma arved makstud.
Eks ta nii olegi. Üldiselt on klassid defineeritud jah, mina nt kuulun madalamasse keskklassi oma sissetuleku poolest.
Olen täitsa rahul.
Külaline

Millisesse klassi kuulub inimene, kel pole sääste, sõidab firmale liisitud ülikalli luksusautoga ja käib kaks korda aastas Dubais puhkamas?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 21:57 Millisesse klassi kuulub inimene, kel pole sääste, sõidab firmale liisitud ülikalli luksusautoga ja käib kaks korda aastas Dubais puhkamas?
Tõenäoliselt kuulub see ettevõte talle, sest 200 000-300 000 maksvat autot vast tööandja oma töötajale ei liisi. Keskklass.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 21:57 Millisesse klassi kuulub inimene, kel pole sääste, sõidab firmale liisitud ülikalli luksusautoga ja käib kaks korda aastas Dubais puhkamas?
Kõik kipuvad seda Dubaid müstifitseerima.
Dubais puhkamine ei ole üldse kohutavalt kallis. Guugelda pakette ja näed ise. Kui omal käel lähed ja varakult majutuse bronnid, saab veel odavamalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 22:02
Tõenäoliselt kuulub see ettevõte talle, sest 200 000-300 000 maksvat autot vast tööandja oma töötajale ei liisi. Keskklass.
No kui ikka liisima peab, siis
Dubai reisid miski natuke üle tuhande ma just vaatasin.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 21:57 Millisesse klassi kuulub inimene, kel pole sääste, sõidab firmale liisitud ülikalli luksusautoga ja käib kaks korda aastas Dubais puhkamas?
Ütleks, et rumalate klassi.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 22:13
Ma vaatasin ka. Sõja puhul saab lausa 200 eurot alla.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 22:14Ma vaatasin ka. Sõja puhul saab lausa 200 eurot alla.
Ja mina vaatasin, et Riiast Dubaisse lennukid ka lähevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 22:13
Misasja :D Iga normaalne ettevõte liisib, kes see loll selle välja ostab? On ikka mõtted mõnel.
Novot Dubai ju väga odav, käisin mõni kuu tagasi Egiptuses ja läks 3000 eurot kahele.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 21:15
Guest kirjutas: 07 Mär 2026 21:01
Et siis see sinu klassiteooria põhineb sellel, et on juttu keskklassist, kes on tavaline inimene, kes ei pea toidupoes sente lugema ja saab oma arved makstud.
Ei, minul ei ole mingit klassiteooriat. Klassid on lihtsalt olemas, mitte teooria, saad aru? Vist mitte. Mille järgi neisse klassidesse inimesi jaotatakse, sõltub küsimusest, millele vastust otsitakse, aga suures plaanis on olemas sissetulekukvintiilid, mida on 5, nagu nimestki aru saada. Milliseid neist keskklassiks kutsutakse, on erinev. samuti on erinev inimeste endi taju, kuhu nad end liigitavad. Rahune maha, millest sinu selline klassiviha? Loomulikult ei ole kõigi inimeste majanduslikud võimalused võrdsed, miks seda eitama peab?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mär 2026 01:02
Guest kirjutas: 07 Mär 2026 21:01 Ausalt, mine googlisse, kirjuta "keskklass statistika" ja loe. Mina ei viitsi sulle mingeid linke otsida.
Ei, minul ei ole mingit klassiteooriat. Klassid on lihtsalt olemas, mitte teooria, saad aru? Vist mitte. Mille järgi neisse klassidesse inimesi jaotatakse, sõltub küsimusest, millele vastust otsitakse, aga suures plaanis on olemas sissetulekukvintiilid, mida on 5, nagu nimestki aru saada. Milliseid neist keskklassiks kutsutakse, on erinev. samuti on erinev inimeste endi taju, kuhu nad end liigitavad. Rahune maha, millest sinu selline klassiviha? Loomulikult ei ole kõigi inimeste majanduslikud võimalused võrdsed, miks seda eitama peab?
Saan sinu jutust aru, et sinu arvates käib klassidesse jaotamine puhtalt sissetuleku põhjal. Eks seda võib teha, aga tänapäeval on siiski inimeste liigitamine veidi laiem küsimus. See, et sul on keskmisega võrreldes veidi rohkem raha, ei tee sind mingiks kõrgklassiks.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mär 2026 09:01
Guest kirjutas: 08 Mär 2026 01:02

Saan sinu jutust aru, et sinu arvates käib klassidesse jaotamine puhtalt sissetuleku põhjal. Eks seda võib teha, aga tänapäeval on siiski inimeste liigitamine veidi laiem küsimus. See, et sul on keskmisega võrreldes veidi rohkem raha, ei tee sind mingiks kõrgklassiks.
Jah, ainult varalise seisu põhjal (mitte ainult sissetulek, aga ka säästud, vara ja laenud). Sest just neist klassidest me siin rääkisime. Muid klasse (a la intelligents ja töölised) pole tänapäeval tõesti olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 21:11
Külaline kirjutas: 06 Mär 2026 19:29Kohe niisama said arveid? Üldse ei tarbinud ja arvutada ei osanud ja kõik on riigi süü?
Kohalik pidi ette nägema, et kodumaal kerkib suvalisel hetkel üks eluks vältimatu teenus mitmekordseks, aga turistid ei saanud kuidagi kohe ette näha, et Lähis-Ida pole perepuhkuseks viimasel ajal kõige mõistlikum koht?
Kannatasid need, kellel ei olnud fikseeritud hind. Iseteeninduses saab igapäevaselt oma tarbimist jälgida. Kui hind on laes, tuleb elekrit säästlikumalt tarbida, lülitada välja mingid mõttetud põrandakütted, kasutada pliiti ja ahju mõistusega, kütta odavamal ajal. Midagi ei ole teha, sa võid ilmataati ju sõimata, et oli 25 aasta kõige külmem talv, aga mõistlik oleks ikka ise vastutus võtta ja teinekord targem olla.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mär 2026 17:24
Kannatasid need, kellel ei olnud fikseeritud hind. Iseteeninduses saab igapäevaselt oma tarbimist jälgida. Kui hind on laes, tuleb elekrit säästlikumalt tarbida, lülitada välja mingid mõttetud põrandakütted, kasutada pliiti ja ahju mõistusega, kütta odavamal ajal. Midagi ei ole teha, sa võid ilmataati ju sõimata, et oli 25 aasta kõige külmem talv, aga mõistlik oleks ikka ise vastutus võtta ja teinekord targem olla.
Kui oleks vannitoa põrandakütte välja lülitanud, oleks seal torud ära külmunud. Ja nende lahti sulatamine on ilmselt kallim kui elektriarve.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 12 külalist