Mäletan, kui mul oli seal veidi üle 26 tuhande euro, muide tollal võttis kanne aega umbes 2 päeva. Kandsin selle ise enda kontole ja ostsin oma lapse essaks autoks Lexuse.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2026 21:05 Mul otsus täna tehtud ja raha ka ettemaksukontolt kadunud - ootan seega, et homme laekuks![]()
Tuludeklaratsioon 2025
-
Külaline
-
Külaline
Kas kõigil juba tulukas tulnud? Mul on kirjas:
Teie tuludeklaratsioon on
esitatud.
Esitamise kuupäev 17.02.2026
Vaatan deklaratsiooni
Muudan deklaratsiooni
Tuludeklaratsiooni tulemuse kohta on süsteem teinud
järgmise automaatse otsuse:
Tagastatav tulumaks
Aga raha ei ole veel kantud. Igal aastal on muidu kohe esimesel päeval üle tulnud
Teie tuludeklaratsioon on
esitatud.
Esitamise kuupäev 17.02.2026
Vaatan deklaratsiooni
Muudan deklaratsiooni
Tuludeklaratsiooni tulemuse kohta on süsteem teinud
järgmise automaatse otsuse:
Tagastatav tulumaks
Aga raha ei ole veel kantud. Igal aastal on muidu kohe esimesel päeval üle tulnud
Mismoodi te tagasi saate - laste koolituskulud või... ma ei teagi enam, mille arvelt tehakse tagasiarveldust. Mul maksuvaba tulu 2025 on null, muid erisusi pole ja kuna annetasin kasside varjupaigale, saan 0.48 eurot tagasi, jätsin siis selle ettemaksukontole automaksu tarbeks, mis nagunii tuleb juuniks tasuda.
-
Külaline
Kolmas sammas. Kas sa oma pensioniks ei kogu?Nõiamoor kirjutas: ↑06 Mär 2026 23:46 Mismoodi te tagasi saate - laste koolituskulud või... ma ei teagi enam, mille arvelt tehakse tagasiarveldust. Mul maksuvaba tulu 2025 on null, muid erisusi pole ja kuna annetasin kasside varjupaigale, saan 0.48 eurot tagasi, jätsin siis selle ettemaksukontole automaksu tarbeks, mis nagunii tuleb juuniks tasuda.
-
Külaline
Mida tähendab see, kui ühes kohas on kirjas: Tuludeklaratsiooni tulemuse kohta on süsteem teinud järgmise automaatse otsuse:
Tagastatav tulumaks .... eurot.
Natukene allpool on Otsused all: Otsuse olek: Ootel.
Kas see tähendab seda, et ikkagi inimene kontrollib selle esialgse automaatse otsuse üle?
Kas see tähendab seda, et ikkagi inimene kontrollib selle esialgse automaatse otsuse üle?
-
Külaline
Inimene peab kinnitama roboti tehtud otsuse. Või saatma täiendavasse kontrolli.Guest kirjutas: ↑07 Mär 2026 10:53 Mida tähendab see, kui ühes kohas on kirjas: Tuludeklaratsiooni tulemuse kohta on süsteem teinud järgmise automaatse otsuse:
-
Külaline
Mul on lapsel inglise keele õppemaks 1100 eurot aastas ja ujumise tasu 450 eurot aastas. Ma ei tea, kas enda koolituskulusid ka arvestatakse (vist mitte), endal on keeleõpe 480 eurot aastas. Tagasi sain veidi üle 260 euro. Ja neid koolituskulusid jäi isegi üle, 300 eurot sai edasi mehele suunata, et tema saab seda arvestada oma deklaratsioonis.
Ei kogu jah ühtegi sammast, lapse õppemaks oli ka viimati 2 a tagasi ning koolituskulud katab vajadusel tööandja.
-
Külaline
Kui sul ühtki sammast ei ole, kuidas sa selle tillukese pensioniga kavatsed hakkama saada?
-
Külaline
Eks nii nagu tillukese palgaga saadakse hakkama, sealjuures lapsi kasvatades ja muud noore inimese elu elades.
-
Külaline
Ilma sammasteta saad sa vaid 40% oma pensionieelsest palgast, sammastega 60-70%Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:29Eks nii nagu tillukese palgaga saadakse hakkama, sealjuures lapsi kasvatades ja muud noore inimese elu elades.
-
Külaline
Ma saan aru, et Nõiamoor ei ole väga noor inimene enam.Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:29Eks nii nagu tillukese palgaga saadakse hakkama, sealjuures lapsi kasvatades ja muud noore inimese elu elades.
-
Külaline
Aga nüüd on võimalik hiljem pensionile minna ja saad suurema protsendi palgast:Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:37
Ilma sammasteta saad sa vaid 40% oma pensionieelsest palgast, sammastega 60-70%
1 aasta hiljem +7,93%
2 aastat hiljem +16,88%
3 aastat hiljem +27,01%
4 aastat hiljem +38,50%
5 aastat hiljem +51,57%
Ma ei oleks nende sammaste osas nii optimistlik, pole kindel, et nee püsti püsivad ja pensionieani on mul ca 18 aastat
.
-
Külaline
Kas ma saan 1000 eurose palgaga ainult 400 pensioni? Ma pole üldse kursis pensionisüsteemiga.Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:37Ilma sammasteta saad sa vaid 40% oma pensionieelsest palgast, sammastega 60-70%
-
Külaline
Sammastesse kogutud raha saab vajadusel alati iga kell välja võtta, samamoodi on see pärandatav. Mul on pensionini jäänud veel 13 aastat, ometigi on sammastesse märkamatult tiksunud juba 40 tuhat, mis tõstab juba hetkel tulevast pensioni, võrreldes ainult I samba olemasoluga 25% võrra.
Mul oli teine sammas, tootlikkus üsna jama ja võtsin paar aastat tagasi välja, lisasin juba kogutud säästudele ja ostsin korteri, hetkel elab mu täiskasvanud tudengist laps seal, aga kui ta kunagi tahab omale suuremat elamist või sootuks välismaale, siis on see minu sammas. Meil veel paar teismelist ka kasida, aga ca 7 aasta pärast on nemadki täisealised ja üle ning mees saab mul juba 10 a pärast pensionile, ilmselt käib ka tööl edasi. Ootame siis mind ka järgi ja tegelikult oleme vaikselt meõlnud, et müüme siis siin suurema korteri maha (või üürime välja) ja läheme kuskile soojemasse vaikselt tomateid kasvatama ja oliivipuid imetlema
.
-
Külaline
Puusse ei pane oma jutuga?Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 14:06Sammastesse kogutud raha saab vajadusel alati iga kell välja võtta, samamoodi on see pärandatav. Mul on pensionini jäänud veel 13 aastat, ometigi on sammastesse märkamatult tiksunud juba 40 tuhat, mis tõstab juba hetkel tulevast pensioni, võrreldes ainult I samba olemasoluga 25% võrra.
Pensionikalkulaatorist oled oma väiteid kontrollinud?
Mina juba olen pensionär (aga töötan veel edasi ja sambapensioni ei kasuta hetkel). Minu riiklik pension on hetkel 717€ ja kugi mul on samuti 2. ja 3.sambasse kogutud sinuga samapalju (40+ tuhat), siis näitavad mulle millegipärast pensionikeskuse kalkulaatorid, et kui tahaksin nn sambapensioni, siis ma saaksin seda 22a vältel ca 152€ kuus (2.sammas 112€ ja 3.sammas 40€). 152€ 717st on 21% ning seejärel oleks mu sammastesse kogunenud raha otsas.
Kui aga võtan sammastest raha välja ja investeerin võlakirjadesse, mille keskmine intress on umbes 7% aastas (hetkel mul väärtpaberikontol olevate võlakirjade % vahemikus 4%-11,5%), siis sel juhul teeniksin intressidena keskmiselt ca 233€ kuus ja põhisumma jääks mul veel lastele pärandamiseks.
Nii et sammastest raha välja võtta ja ise investeerida tundub kasulikum.
Sammastest plaanin raha välja võtta 3a pärast (seni töötan edasi ka), sest kuna tegin 3.samba alles 2a tagasi,
pean ootama, et 5a täis saaks, et ei peaks maksma täie rauaga TM.
-
Külaline
2 tuttavat 65a matemaatikaõpetajat tegid need arvutused vahetult enne pensionile minekut läbi.Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 13:28Aga nüüd on võimalik hiljem pensionile minna ja saad suurema protsendi palgast:Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:37
Ilma sammasteta saad sa vaid 40% oma pensionieelsest palgast, sammastega 60-70%
1 aasta hiljem +7,93%
2 aastat hiljem +16,88%
3 aastat hiljem +27,01%
4 aastat hiljem +38,50%
5 aastat hiljem +51,57%
nemad jõudsid küll järeldusele, et pensioni edasilükkamisega nad küll pigem kaotavad kui võidavad.
5a edasilükatud pensioni väärtuses 800€/kuu = samal ajal 48 tuhat eurot riigilt saamata jäänud tasu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist