Mis on teie patustamise toit?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Mär 2026 20:54Ainus asi, et see inimene, kes siin kirjutas, et tema lapsel tõstab sushi veresuhkrut, tema laps ei ole II tüübi diabeetik.

Ja loomulikult võib diabeetik tarbida riisi, mitte ei pea sellest kaugele hoidma. Peab lihtsalt oma leivaühikuid arvestama vastavalt - täpselt samamoodi nagu ka võileiba või makarone süües.
Muidugi. Küll arst kangemad rohud kirjutab.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Mär 2026 00:14
Külaline kirjutas: 08 Mär 2026 20:54Ainus asi, et see inimene, kes siin kirjutas, et tema lapsel tõstab sushi veresuhkrut, tema laps ei ole II tüübi diabeetik.

Ja loomulikult võib diabeetik tarbida riisi, mitte ei pea sellest kaugele hoidma. Peab lihtsalt oma leivaühikuid arvestama vastavalt - täpselt samamoodi nagu ka võileiba või makarone süües.
I tüübi diabeet, mis algab enamasti lapseeas, on väga erinev II tüübi diabeedist, mis on enamasti elustiilihaigus.
Seega tõepoolest ei ole mõtet kirjutada asjast (lapse diabeet), mille kohta endal täielikult teadmised puuduvad.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2026 00:14

Et siis vängema insuliini kirjutab välja?
I ja II tüübi diabeet on nii väga erinevad. Ja tihtipeale pannakse kõik II tüübiga samasse patta. A'la see sama mentaliteet, et laps haigestus esimese tüübi diaberti sellepärast, et sõi liiga palju kommi.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2026 12:07

I ja II tüübi diabeet on nii väga erinevad. Ja tihtipeale pannakse kõik II tüübiga samasse patta. A'la see sama mentaliteet, et laps haigestus esimese tüübi diaberti sellepärast, et sõi liiga palju kommi.
Mis sul selle diabertiga on? Sõrmed liiga paksud ja liiga laisk oma teksti üle lugema?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2026 15:14
Külaline kirjutas: 09 Mär 2026 12:07

Mis sul selle diabertiga on? Sõrmed liiga paksud ja liiga laisk oma teksti üle lugema?
Laisk olen
Külaline

Guest kirjutas: 09 Mär 2026 00:14

MIda see jutt tähendama peaks? Ilmselgelt ei tea sa inimene diabeedist mitte midagi, kui sa pole isegi sellega kursis, et lapsi see sinu nimetatud II tüüp ei puuduta.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Mär 2026 12:07

Mul on üks tuttav, kes teab täiesti kindlasti, et lapsed jäävad diabeeti sellepärast, et nad on liiga palju magusat söönud. Tema oma lapsel oli seetõttu magusakeeld. Teine tuttav teab, et laps ei tohi liiga palju juua - muidu jääb diabeeti.

Ja ega nad ei lase endale mitte kuidagi selgeks teha ka, et nad teavad valesti. Nii ka siinne tädi, kes ei tea asjadest mitte midagi, aga tarka tahab kõvasti panna. Ja, kui püüad talle asja selgitada, siis kukub mõnitama. Nii et noh, igasuguseid napakaid on olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2026 22:40

Mul on üks tuttav, kes teab täiesti kindlasti, et lapsed jäävad diabeeti sellepärast, et nad on liiga palju magusat söönud. Tema oma lapsel oli seetõttu magusakeeld. Teine tuttav teab, et laps ei tohi liiga palju juua - muidu jääb diabeeti.

Ja ega nad ei lase endale mitte kuidagi selgeks teha ka, et nad teavad valesti. Nii ka siinne tädi, kes ei tea asjadest mitte midagi, aga tarka tahab kõvasti panna. Ja, kui püüad talle asja selgitada, siis kukub mõnitama. Nii et noh, igasuguseid napakaid on olemas.
Ma ise olin ka sama totu selle koha pealt. Aga nüüd, kui omal laps haigestus tean väga palju.
Teised teisteks. Ega peagi nii täpselt teadma aga siis ei tasi valet raiudes vaielda ka. Küll aga teeb mul meele kurvaks, et suur osa perearste on sama teadmatud diabeedi koha pealt(just I tüüp ja lapseead puhkenud).
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mär 2026 07:14
Külaline kirjutas: 09 Mär 2026 22:40

Ma ise olin ka sama totu selle koha pealt. Aga nüüd, kui omal laps haigestus tean väga palju.
Teised teisteks. Ega peagi nii täpselt teadma aga siis ei tasi valet raiudes vaielda ka. Küll aga teeb mul meele kurvaks, et suur osa perearste on sama teadmatud diabeedi koha pealt(just I tüüp ja lapseead puhkenud).
Diabeetiku emana mind muide väga riivas see, kui inimesed arvasid, et laps on liiga palju kommi söönud ja nüüd on sellepärast haige. Kõige hullemini solvas mind lapse lasteaia juhataja, kes kukkus karjuma mu peale, et no näete nüüd, mida te olete lapsega teinud!!! Noor ema ja üldse ei oska last korralikult kasvatada. Kodus süüa ei viitsi teha ja last toidetakse kommidega... Aga seda, et laps käib iga natukese aja tagant pissil ja koguaeg joob, ei ütelnud mulle mitte ükski kasvataja, ehkki palusin last jälgida, kui tekkis kahtlus, et lapse tervisega ei ole kõik korras.

Minu seisukoht on see, et kui ei tea, siis hoia lihtsalt suu kinni, mitte ära kuuluta oma "tõde" ja ammugi ära kuku vaidlema nendega, kelle peres elab selle haigusega inimene.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mär 2026 23:50
Külaline kirjutas: 08 Mär 2026 12:49Kahepeale 28 pole ju midagi väga erilist, see on ju ainult 14 tk näkku ja juba ühes rullis on 10 tk. Kui istud sõbrannaga paar tundi ja eelnevalt pole söönud (st see on su põhitoidukord, mitte näks), siis on ju täiesti ok kahepeale 28 tk ära süüa. Miks peaks järgmisel päeval paha olema?
Sõin tühja kõhu peale üsna kiirelt 5, siis tundsin end juba poole tunni pärast väga täis olevat. Paari tunni jooksul võtsin veel 3 erinevat - no tõesti tundsin end halvasti veel mitu tundi. Liig mis liig. Aga need olid ka üsna suured rattad.
Sul on vast gluteenitalumatus siis. Normaalse seedimise puhul küll 5 sushijupikest mingit kõhuhäda ei tekita.
Või oli vilets sushi.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 16:17Sul on vast gluteenitalumatus siis. Normaalse seedimise puhul küll 5 sushijupikest mingit kõhuhäda ei tekita.
Või oli vilets sushi.
No diagnoosid lendavad 🙂
Ei olnudki mingit kõhuhäda ju. Olid suht suured ja kõht sai ebameeldivalt täis. Sest väga maitsvad olid. Sõin üle.
Ilmselt mul on lihtsalt väike magu.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2026 22:40Ja ega nad ei lase endale mitte kuidagi selgeks teha ka, et nad teavad valesti. Nii ka siinne tädi, kes ei tea asjadest mitte midagi, aga tarka tahab kõvasti panna. Ja, kui püüad talle asja selgitada, siis kukub mõnitama. Nii et noh, igasuguseid
Täditamine on seevastu väga nummi.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 23:19
Külaline kirjutas: 09 Mär 2026 22:40Ja ega nad ei lase endale mitte kuidagi selgeks teha ka, et nad teavad valesti. Nii ka siinne tädi, kes ei tea asjadest mitte midagi, aga tarka tahab kõvasti panna. Ja, kui püüad talle asja selgitada, siis kukub mõnitama. Nii et noh, igasuguseid
Täditamine on seevastu väga nummi.
Mõne kommentaari on tõesti siin kirjutanud "tädike", kes asjast midagi ei taipa.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 23:26Mõne kommentaari on tõesti siin kirjutanud "tädike", kes asjast midagi ei taipa.
No selgitage siis ilusti, mitte ärge asuge kambakesi ründama. Mõni ime, et kõik teie peale "karjuvad".
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 23:32
Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 23:26Mõne kommentaari on tõesti siin kirjutanud "tädike", kes asjast midagi ei taipa.
No selgitage siis ilusti, mitte ärge asuge kambakesi ründama. Mõni ime, et kõik teie peale "karjuvad".
Selgitatigi ju. Aga see tädi tuli välja oma "tugevamate ravimitega" üsna halvustaval moel. Loe.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 23:37
Selgitatigi ju. Aga see tädi tuli välja oma "tugevamate ravimitega" üsna halvustaval moel. Loe.
Ma sain aru, et teie olete kuidagi kõrgemal tasemel oma arusaamise ja kommete poolest.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2026 00:00Ma sain aru, et teie olete kuidagi kõrgemal tasemel oma arusaamise ja kommete poolest.
Iga lapsevanem, kelle lsps põeb diabeeti, ongi väga kõrgel tasemel oma teadmiste poolest ja paneb pahaks suvaliste inimeste kommentaare, kes ise asjast midagi ei tea, aga muudkui seletavad, mida tegema peaks. Nt riisist hoiduma või kangemaid ravimeid nõudma.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mär 2026 00:00
Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 23:37

Ma sain aru, et teie olete kuidagi kõrgemal tasemel oma arusaamise ja kommete poolest.
Miks peab keegi kõrgemal tasemel oma kommetega olema? Aga inimene, kellel endal on see haigus või kelle pereliige on diabeetik, on tõesti oma teadmistega palju kõrgemal tasemel kui keegi, kellel kokkupuude puudub ja kes lihtsalt omast peast midagi arvab või oletab.

Ja ilmselgelt üks tädi, vabandust proua, hakkas targutama teemal, millest ta mitte midagi ei jaga. Talle selgitati päris mitu korda, ja täitsa viisakalt, et ta teab asju väga valesti, mille peale tema käratas: "Muidugi. Küll arst kangemad rohud kirjutab".

Kuidas saab I tüübi diabeetikule kangemad rohud välja kirjutada? Diabeetikul on ühed kindlad rohud, mis talle on välja kirjutatud. Ja, kui diabeetik sööb riisi (mida diabeetikud tohivad süüa), siis ei määrata talle mingeid kangemaid rohtusid. Diabeetik süstib insuliini suurendades-vähendades selle kogust vastavalt söödud leivaühikutele ja toidule.

Milleks peab hakkama vaidlema inimestega, kes elavad IGA PÄEV koos selle haigusega? Ja veel vähem mõistan, miks peab selliseid inimesi hakkama halvustama?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Minu patustamise toit on suhkur. Maiustusi ma ei söö, aga suhkrut panen küll 2 lusikatäit kohvisse ja 1 tl jogurtisse ja mõlemil juhul võtan väikeste osadena toosist veel lisa ka, et ikka maitsvam oleks. Aga aju vajab magusat, nii et väga suur patt vast ei olegi. Ajaks ma iga päev koogikesi näost sisse (kus suhkur ka sees), vaat' see oleks teine asi.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 23:14
Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 16:17Sul on vast gluteenitalumatus siis. Normaalse seedimise puhul küll 5 sushijupikest mingit kõhuhäda ei tekita.
Või oli vilets sushi.
No diagnoosid lendavad 🙂
Ei olnudki mingit kõhuhäda ju. Olid suht suured ja kõht sai ebameeldivalt täis. Sest väga maitsvad olid. Sõin üle.
Ilmselt mul on lihtsalt väike magu.
Sushid kõik suht sama suurusega, pole mingeid suuri ja väikeseid sushisid :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 2 külalist