Mis krdi viirus see on?
-
Külaline
Mis krdi viirus see on?
Viiendat päeva olen tõbine, nohus ja täna ikka aevastan iga natukese aja tagant, nina sügeleb, silmad jooksevad vett. Viies päev! Vanasti hakkas nohu selleks ajaks otsa saama juba. Kusjuures, ma olen kogu selle aja kodus olnud, ravinud. Ainult hullemaks läheb. Kõik testid on tehtud, ükski ei näita midagi. Mis krdi tõbi see on?
-
Külaline
Palavikku ei ole, eks? Tunne on, nagu oleks.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 17:16 Viiendat päeva olen tõbine, nohus ja täna ikka aevastan iga natukese aja tagant, nina sügeleb, silmad jooksevad vett. Viies päev! Vanasti hakkas nohu selleks ajaks otsa saama juba. Kusjuures, ma olen kogu selle aja kodus olnud, ravinud. Ainult hullemaks läheb. Kõik testid on tehtud, ükski ei näita midagi. Mis krdi tõbi see on?
-
Külaline
Allergia.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 17:16 Viiendat päeva olen tõbine, nohus ja täna ikka aevastan iga natukese aja tagant, nina sügeleb, silmad jooksevad vett. Viies päev! Vanasti hakkas nohu selleks ajaks otsa saama juba. Kusjuures, ma olen kogu selle aja kodus olnud, ravinud. Ainult hullemaks läheb. Kõik testid on tehtud, ükski ei näita midagi. Mis krdi tõbi see on?
-
Külaline
Pidev aevastamine võib tõesti ehk kevadisele õietolmuallergiale viidata.
Mul on nädal aega juba hääl ära ja kurk valus
. Pole kümneid aastaid sellist asja olnud.
Mul on nädal aega juba hääl ära ja kurk valus
-
Külaline
Ei ole.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 17:46 Palavikku ei ole, eks? Tunne on, nagu oleks.
-
Külaline
Mõned aastat tagasi tehtud testid ei näidanud millegi vastu allergiat. Igaks juhuks võtsin nüüd ka Claritine'i. Mitte mingit vahet.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 18:30 Allergia.
-
Külaline
Test ei pruugigi näidata. Mul lapsel,on ilma positiivse testita iga kevad õietolmuallergia. Juba 6+ aastat. Test neg aga sümptomid iga kevad. Ja võib olla ka nii, et ühelt maalt saab kehal mõõt täis ja lööbki ka lõpuks välja.
-
Külaline
Tõenäoliselt RSV viirus, levik ainult suureneb igal nädalal. Võib tükk aega kesta ja nõrgematel isegi haiglaravi nõuda. Peavalu, nohu, kurguvalu, köha, nõrkus. Võib kesta kaks nädalat.
-
Külaline
No siin on kirjas, et RS-viirus on nakkushaigus, mis põhjustab kõrget palavikku, nohu, köha, neelupõletikku, hingamisraskusi ja isutust. https://parnakliinik.ee/respiratoorne-s ... rs-viirus/Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 19:02 Tõenäoliselt RSV viirus, levik ainult suureneb igal nädalal. Võib tükk aega kesta ja nõrgematel isegi haiglaravi nõuda. Peavalu, nohu, kurguvalu, köha, nõrkus. Võib kesta kaks nädalat.
Mul ainult nohu ja vesi jookseb suust ja silmist. Lisaks on kirjas, et täiskasvanutel kestab haigus kuni 5 päeva. Mul täna viies päev.
-
Külaline
No täiskasvanutel kipub nende viirustega olema nii, et haruharva tõuseb palavik, reeglina palavik esineb rohkem lastel. Aga võib vabalt olla ka rinoviirus.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 19:06No siin on kirjas, et RS-viirus on nakkushaigus, mis põhjustab kõrget palavikku, nohu, köha, neelupõletikku, hingamisraskusi ja isutust. https://parnakliinik.ee/respiratoorne-s ... rs-viirus/Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 19:02 Tõenäoliselt RSV viirus, levik ainult suureneb igal nädalal. Võib tükk aega kesta ja nõrgematel isegi haiglaravi nõuda. Peavalu, nohu, kurguvalu, köha, nõrkus. Võib kesta kaks nädalat.
Mul ainult nohu ja vesi jookseb suust ja silmist. Lisaks on kirjas, et täiskasvanutel kestab haigus kuni 5 päeva. Mul täna viies päev.
Ma teeksin testi, viirused käituvad väga kummaliselt viimastel aastatel, mu oma lapse ainus sümptom oli oksendamine, ja üllatuslikult selgus, et covid (ja testi tegi veel medtöötaja).
-
Külaline
Eriti usinalt ise ei teegi, aga mõnikord ehk peaks. Eelmisel aastal näiteks oli mul kurk kergelt valus, mitte midagi tõsist, juba paar päeva, midagi hullemaks ei läinud. See oli just enne jõule, läksin siis maale sugulaste juurde ja sama päeva õhtul tõusis palavik, test näitas et Covid. Ma poleks elus maale läinud, kui oleks teadnud, seal inimesed 80+ vanuses.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 22:37 Mille jaoks te neid teste teete?
Kui teaks, et pole gripp ega covid, saaks lihtsamalt võtta, ei pea nii hoolsalt ravima (gripp ja covid kumbki mõjutavad südame tööd, tuleb anda endale aega).
Aga lapsel testiti seetõttu, et oksendamine ei tahtnud mööda minna. Mitte ühtki tavapärast covidi sümptomit (isegi mitte neid, mis tal eelmisel korral) polnud ja me mõtlesime, et rota või noroviirus, läheb päevaga mööda.
-
Külaline
Mis seal tegelikult vahet, mis viirus. Kõiki viiruseid ravitakse enam-vähem ühtemoodi - palju vedelikku, puhkust, hoiad nina lahti ja tegeled muude sümptomitega, mida on - köha, kurguvalu, peavalu.
See tuleb ära tunda, kui põletikuline protsess suureks läheb ja AB-d vaja on, aga küllap tunned.
See tuleb ära tunda, kui põletikuline protsess suureks läheb ja AB-d vaja on, aga küllap tunned.
Kusjuures alati ei tunne, kopsupõletik võib olla tüll aega nii, et midagi erilist ei tunne, köhid nagu ikka viirushaigusega ja sedagi mitte kuidagi eriliselt. Mul emal just nii oli, lõpuks selgus, et oli ühepoolne kopsupõletik viirushaiguse tüsistusena. Sellest tekkisid rütmihäired pikaks ajaks.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 23:30 Mis seal tegelikult vahet, mis viirus. Kõiki viiruseid ravitakse enam-vähem ühtemoodi - palju vedelikku, puhkust, hoiad nina lahti ja tegeled muude sümptomitega, mida on - köha, kurguvalu, peavalu.
-
Külaline
Kui kohe testid ja on gripp, saad võtta Tamiflud ja haigus on 24 tunni pärast kadunud. Mul on endal see kogemus.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 22:37 Mille jaoks te neid teste teete?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 1 külaline