Pensioni I sammas

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kuskohas te neid töötamisi seal eesti.ee lehel näete? Lappasin igalt poolt - no ei leia!
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 08:19 Kuskohas te neid töötamisi seal eesti.ee lehel näete? Lappasin igalt poolt - no ei leia!
Sotsiaalkindlustusametisse pead sisse logima. Kui eesti.ee kaudu lähened, siis peamenüüst sotsiaalkindlustus ja pension.
Külaline

Minu tööraamat on mul kodus, pensionini on u 7a aega. Kas ma pean selle kohe pensioniametisse viima või ta võib mul kodus edasi istuda, kuni pensioniiga hakkab saabuma?
Külaline

Kas suvel kolhoosis kõplamist on mõtet taga otsida, tööraamatut küll ei antud, ei tea kas üldse vormistati? Või pandi vanemate nimele. Palju selle mõne aasta mõne suvekuu eest pensioni juurde saaks kui õnnestuks tõestada?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 09:16 Minu tööraamat on mul kodus, pensionini on u 7a aega. Kas ma pean selle kohe pensioniametisse viima või ta võib mul kodus edasi istuda, kuni pensioniiga hakkab saabuma?
Mul samuti. Küll jõuan viia, kui õige aeg käes.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 09:15
Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 08:19 Kuskohas te neid töötamisi seal eesti.ee lehel näete? Lappasin igalt poolt - no ei leia!
Sotsiaalkindlustusametisse pead sisse logima. Kui eesti.ee kaudu lähened, siis peamenüüst sotsiaalkindlustus ja pension.
Vabandust: "Toetused, sotsiaalteenused ja pensionid' on täpne alajaotuse nimetus.
Külaline

Varasemate aastate tööstaaži arvesse võtmiseks on vaja esitada pensioniametile tööraamat,
kui oled õppinud statsionaarses õppes ülikoolis või kutseõppeasutuses, siis selle lõputunnistus,
kui aga oled õppinud ja kooli pooleli jätnud, siis kooli poolt õpinguid kinnitav digitaalne tõend (nt TTÜ/TPI andis mulle sellise tõendi 1983a õpingute kohta 2 tunniga).
Kui oled olnud ametnik, siis pead kõrgendatud pensioni saamiseks esitama kas vastava dokumendi (peale viimast ametnikutööd pidid saama paberil tõendi avalikust teenistusest vabastamise kohta, kus kirjas ka avaliku teenistuse hetkestaaž päevatäpsusega, kui seda pole alles, siis tuleb teha tasuline avaldus avaliku teenistuse andmetele juurdepääsemiseks).

Mina tegin pensionitaotlemise läbi ca aasta tagasi, aega läks kohapeal umbes 2 tundi.
Minu jaoks oli kõige absurdsem see, kuidas tädike mulle kraesse kargas jutuga: "Ah, Te otsustasite siis peale ülikooli vahepeal puhata!?"
Ma ei osanud talle selle peale muud vastata, et "koolid on ju suvel kinni": ma nimelt lõpetasin ülikooli jaanipäeva paiku, sain Riikliku suunamise ühte kooli õpetajaks ja tööle asusin augusti 2.pooles. See, et ma kohe, peale jaanipäeva tühjas koolimajas tööle ei hakanud, või suvel 2 kuud kuskil koristajaks või kraavikaevajaks tööle ei läinud, oli ametnikutädi arvates ikka andestamatu: "Aga teil on ju tööstaažis 2-kuuline PAUS!".
Nii, et vaim peab kõigeks valmis olema, kui pensionit taotlema lähed.
Külaline

Ma just hiljuti tegelesin sellega. Pensionini küll 10a aega, aga miks mitte. Mul seisis ka tööraamat siiani tööandja käes. Käisin sellega pensioniametis ja tehti koopiad. Enda kätte nad seda ei võta, annavad tagasi. Õppimise aega tõendavad paberid otsisin ka välja ja tehti ka koopiad. Kõrgkoolis (päevases) õppimise aeg läheb tööstaažina arvesse. Miskit oli ka puudu, aga öeldi, et rahvusarhiivist tellitakse kui vaja.
Külaline

Miks lapsehoolduspuhkusel oldud aeg pensionistaaži hulka ei lähe?
donna Anna
Kontakt:

Postitus Postitas donna Anna »

Guest kirjutas: 12 Mär 2026 22:21 Miks lapsehoolduspuhkusel oldud aeg pensionistaaži hulka ei lähe?
Läheb küll
Külaline

donna Anna kirjutas: 13 Mär 2026 00:18
Guest kirjutas: 12 Mär 2026 22:21 Miks lapsehoolduspuhkusel oldud aeg pensionistaaži hulka ei lähe?
Läheb küll
Mul näitab tööstaaži vahemiku 1990-1999 aasta eest 2 aastat. Tööl käisin selles vahemikus tõesti 2 aastat ja samas vahemikus sündis kaks last. Ehk siis ülejäänud ajal olin lapsehoolduspuhkusel. Järelikult see staaž väljendub siis kuidagi teistmoodi, mitte numbrites.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 00:31
Mul näitab tööstaaži vahemiku 1990-1999 aasta eest 2 aastat. Tööl käisin selles vahemikus tõesti 2 aastat ja samas vahemikus sündis kaks last. Ehk siis ülejäänud ajal olin lapsehoolduspuhkusel. Järelikult see staaž väljendub siis kuidagi teistmoodi, mitte numbrites.
Aga võta ometi Sotsiaalkindlustusameti leht lahti ja loe sealt:
Lapse kasvatajad lepivad omavahel kokku, kes saab pensionistaaži kasutada
-väikelapse eest hoolitsemise eest kuni lapse kolmeaastaseks saamiseni
-lapse kasvatamise eest (8 aastat).
Kokkulepet väljendab kirjalik nõusolek
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist