Naised ja auto

vana hea klassika
Külaline

Naised ja auto

Postitus Postitas Külaline »

Ei oska paremat pealkirja panna. Minu küsimus on üksikutele naistele, ehk nendele naistele, kelle elus meespool puudub. Kuidas te toimetate oma autoga, kui on vaja teha hooldust või kui on vaja remonti? Kuidas te väldite petta saamist?

Minul oli hiljuti kogemus. Mees tegi hinna päringu erinevatesse autoesindustesse. Vaja vahetada piduriklotsid ja mingid plekid. Valisime siis ühe pealtnäha soliidse asutuse, kes tegi ka üsna hea pakkumise. Tööhind oli 140. Kõik varuosad-vajalikud jupid oli mees juba ära tellinud. Viisin siis auto ühel päikeselisel päeval sinna asutusse. Varsti helistatakse mulle, et tegelikult on nii, et selleks, et see töö ära teha, tuleb mingid laagrid lahti keerata. Aga pärast samasid laagreid tagasi panna ei saa. Uurin siis, et kui palju see laagrite vahetus maksab. Üks laager maksab 180 eurot. Vahetada on vaja 2 laagrit. Seega, esialgsele 140 eurole lisandub veel 360 eurot. Kuidas üks autofirma ei tea seda ette, et sellise tööga kaasneb laagrite vahetus?

Mina ei osanud selle mehega väidelda ega vaielda. Ütlesin vaid, et mu mees helistab teile. Kui mees helistas siis enam toru ei võetud. Ilmselt saadi aru, et mees, kes võib midagi asjadest jagada ja sekkub. Lõpuks sai mees nendega ühendust. Kuna mul mees on ise ka oma autodel seda tööd teinud, siis teab, et see, mis mulle räägitakse, ei ole õige. Mees rääkis talle ära, mida tema sellest jutust arvab ja küsis, et kas tahate seda tööd teha või mitte. Siis lasti kõrvad lonti ja nõustuti... Ja sai tehtud küll.

Kui autole järele läksin, siis selgus, et summa oli ikka kasvanud 140 euro pealt 180 eurole. Et nii raske oli mingeid polte olnud lahti saada ja et pidi palju vaeva nägema.

Mõtlen seda, et kui ma oleksin üksik naisterahvas, siis ma oleksin ilmselt igatepidi nööritud. Kuidas teie välistate enda petmise?
Külaline

Mõtlen seda, et kui ma oleksin üksik naisterahvas, siis ma oleksin ilmselt igatepidi nööritud. Kuidas teie välistate enda petmise?
Suurem osa mehi ei tea ka autodest muhvigi ja ei oska neid parandada. Siis ongi nii, et mõnikord saad petta, mõnikord mitte. Ma käin ametlikus esinduses, minu arust seal mingit udu ei aeta, neil on seal päris tugev sisekontroll ka olemas. Lihtsalt heast peast midagi juurde luuletada ei ole nii lihtne.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 20:23
Suurem osa mehi ei tea ka autodest muhvigi ja ei oska neid parandada. Siis ongi nii, et mõnikord saad petta, mõnikord mitte. Ma käin ametlikus esinduses, minu arust seal mingit udu ei aeta, neil on seal päris tugev sisekontroll ka olemas. Lihtsalt heast peast midagi juurde luuletada ei ole nii lihtne.
Nii sa vaid arvad. Mul on Toyota ja ostetud Amservist. Käisin seal hooldust tegemas. Ja kord, kui oli vaja kondiga tegeleda, siis püüti mult küll nahka üle kõrvade tõmmati. Mulle väideti, et mu kont ei tööta sellepärast, et radikas on mõra sees. Radika vahetus pidavat maksma 800 eurot. Õnneks jälle mees sekkus. Lasin sõbral kondi ära täita ning asi töötab jälle. Ei ole kuskil mingit mõra. Amservis oleksin maksnud 800 eurot. Pääsesin vaid 0 euroga, sest tuttav tegi töö ära tasuta.

Nii et see on täiesti loll lootus, et ametlik esindus ei nööri.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mär 2026 20:33Nii et see on täiesti loll lootus, et ametlik esindus ei nööri.
Minu arust ametlik esindus isegi ei küsi, vaid teeb lihtsalt ära ja siis esitab arve.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 20:33
Nii sa vaid arvad. Mul on Toyota ja ostetud Amservist. Käisin seal hooldust tegemas. Ja kord, kui oli vaja kondiga tegeleda, siis püüti mult küll nahka üle kõrvade tõmmati. Mulle väideti, et mu kont ei tööta sellepärast, et radikas on mõra sees. Radika vahetus pidavat maksma 800 eurot. Õnneks jälle mees sekkus. Lasin sõbral kondi ära täita ning asi töötab jälle. Ei ole kuskil mingit mõra. Amservis oleksin maksnud 800 eurot. Pääsesin vaid 0 euroga, sest tuttav tegi töö ära tasuta.

Kui kont ei tööta, siis esimene asi ju ongi, et lased ära täita. Selleks ei pea kuskile hooldusesse minema. Kui ei pea, siis järelikult ongi radikas mõra. Siin pole kellegi "diagnoosi" vaja.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 20:39
Külaline kirjutas: 14 Mär 2026 20:33Nii et see on täiesti loll lootus, et ametlik esindus ei nööri.
Minu arust ametlik esindus isegi ei küsi, vaid teeb lihtsalt ära ja siis esitab arve.
Minu autoga küll nii pole. Iga asja kohta küsitakse, tahan või ei taha, öeldakse hind enne jne.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 20:40
Guest kirjutas: 14 Mär 2026 20:33

Kui kont ei tööta, siis esimene asi ju ongi, et lased ära täita. Selleks ei pea kuskile hooldusesse minema. Kui ei pea, siis järelikult ongi radikas mõra. Siin pole kellegi "diagnoosi" vaja.
Nii oligi! Läksin esindusse põhjusega, et kont ei toimi. Vaadati üle ja öeldi, et radikas on mõra sees ja see on vaja ära vahetada. See ei tulnud isegi teemaks, et täidame kondi ära.

Pöördusin siis oma sõbra poole, kes selle alaga tegeleb. Ta täitis kondi tasuta ära. Ja kõik on korras.

Mis ma sinu arvates valesti tegin?
Külaline

Kui ei tööta, siis lased kõigepealt ära täita. Kui natukese aja pärast jälle tühi, siis järelikult on midagi viga. Praegu sa ei tea ju, et kas mõra oli või mitte, alguses töötabki peale täitmist. Aga kui on mõra, siis jookseb varsti jälle tühjaks ja jälle ei tööta.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 21:24
Kui ei tööta, siis lased kõigepealt ära täita. Kui natukese aja pärast jälle tühi, siis järelikult on midagi viga. Praegu sa ei tea ju, et kas mõra oli või mitte, alguses töötabki peale täitmist. Aga kui on mõra, siis jookseb varsti jälle tühjaks ja jälle ei tööta.
Praegu tean ma ikka! See lugu oli 3 aastat tagasi. Lasin kondi ära täita ja tänaseni on korras. Eks suve alguses vaatab uuesti.
Külaline

Ma arvan ka, et siin pole sugu üldse määrav, väga paljud mehed ei tea ka autodest midagi või ei tea piisavalt. Samas vb naist julgetakse petta rohkem. Mina pole petmisega kokku puutunud, aga eks see oht on kindlasti, kui pole teadjat kõrval.
Esinduses jah ehk ei peteta, aga lihtsalt maksad kõige eest kaks korda rohkem ...
Külaline

Mina haldan seda nii, et tean ise autodest piisavalt palju ning kui tekib kahtlus, et mingit soga aetakse, vaatan ja uurin internetist täpselt järgi.

Üks stampkoht, kus niisama raha teenida tahetakse, on rehvide vahetamisel küsimine, et kas tasakaalustada on ka vaja. No ei ole mingil 90% juhtudest. Aga see on hea koht, kus niisama paarkümmend eurot teenida.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 22:35 Mina haldan seda nii, et tean ise autodest piisavalt palju ning kui tekib kahtlus, et mingit soga aetakse, vaatan ja uurin internetist täpselt järgi.

Üks stampkoht, kus niisama raha teenida tahetakse, on rehvide vahetamisel küsimine, et kas tasakaalustada on ka vaja. No ei ole mingil 90% juhtudest. Aga see on hea koht, kus niisama paarkümmend eurot teenida.
Minu arust normaalses kohas tasakaalustatakse nagunii ja mingit lisaraha selle eest ei võeta.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 21:38 Ma arvan ka, et siin pole sugu üldse määrav, väga paljud mehed ei tea ka autodest midagi või ei tea piisavalt. Samas vb naist julgetakse petta rohkem. Mina pole petmisega kokku puutunud, aga eks see oht on kindlasti, kui pole teadjat kõrval.
Esinduses jah ehk ei peteta, aga lihtsalt maksad kõige eest kaks korda rohkem ...
Ma kahtlustan, et sa isegi ei tea, kui sind petetakse. Sellest siin ka teema. Üks üksik naisterahvas lihtsalt ei teagi, mis ja kus...
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mär 2026 22:37
Guest kirjutas: 14 Mär 2026 22:35 Mina haldan seda nii, et tean ise autodest piisavalt palju ning kui tekib kahtlus, et mingit soga aetakse, vaatan ja uurin internetist täpselt järgi.

Minu arust normaalses kohas tasakaalustatakse nagunii ja mingit lisaraha selle eest ei võeta.
Ju ma siis käin ainult ebanormaalsetes kohtades, aga nt Rehvitaksos küsitakse tasakaalustamise eest 50 EUR
https://www.rehvitakso.ee/Rehvivahetuse-hinnad
ja Kummispetsis 8 EUR ratta kohta.
https://www.rehvitakso.ee/Rehvivahetuse-hinnad

Isegi kui vastad, et jaa, palun tasakaalustage, siis enamasti pole neil vaja midagi teha ja lihtsalt kooritakse see lisaraha.
Külaline

Ma kahtlustan, et sa isegi ei tea, kui sind petetakse. Sellest siin ka teema. Üks üksik naisterahvas lihtsalt ei teagi, mis ja kus...
Võib-olla tõesti, aga suurem osa mehi ei tea täpselt samuti autodest mitte midagi. Ja ise nad neid lahti ei kaeva, diagnostikat ei tee, et nad täpselt teaks, kas petetakse või mitte. See sinu üksiku naisterahva jutt on naeruväärne.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 22:51
Guest kirjutas: 14 Mär 2026 21:38 Ma arvan ka, et siin pole sugu üldse määrav, väga paljud mehed ei tea ka autodest midagi või ei tea piisavalt. Samas vb naist julgetakse petta rohkem. Mina pole petmisega kokku puutunud, aga eks see oht on kindlasti, kui pole teadjat kõrval.
Selles asi ongi, et ma pole üksik naisterahvas. Seega mind ei peteta.
Külaline

Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 23:12
Selliseid on tõesti lihtne petta, kes sedagi ei mäleta, et juba kirjutas sama kommentaari pool tundi tagasi.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 23:22
Guest kirjutas: 14 Mär 2026 23:12
Selliseid on tõesti lihtne petta, kes sedagi ei mäleta, et juba kirjutas sama kommentaari pool tundi tagasi.
Kirjutasin küll! Palun vabandust! Olen täna veini joonud ja enesekontroll ei ole piisav. Veel kord vabandan!
Külaline

Petmisolukordade vältimiseks on mul isiklik autoremondimees ja uldehitusmees ja torumees jne. Aastaid koostööd tehes kujunevad usaldusväärsed suhted. Esindusi väldin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 5 külalist