Teie töökohas oleks lisatöötajat tarvis?
-
Külaline
Teie töökohas oleks lisatöötajat tarvis?
Kuidas on seal, kus teie töötate, kas lisatööjõudu oleks tarvis ja kas võetaks uus inimene tööle?
Mõtlen juba igapäevaselt, et tuleks töölt ära. Ma olen väsinud, see pole koht, kus ennast raisata. Ma ei jõua enam endale mõelda, endale tähelepanu pöörata, olen depressiivne. Ma ei taha nii palju energiat tööle raisata.
Kas uut töökohta leida oleks raske? Kuidas te tööl käies uute töökohtadega tutvumas ja vestlustel käia saaksite?
Te siin käite trennis, istute netis, valmistate süüa, vaatate filme ja isegi mõttetuid TV saateid, kuulate podcaste, loete raamatuid, peate päevikut.. Kuidas teil kõigeks selleks aega on? Järelikult peab töö-ja puhkeaeg balansis olema. Järelikult saate tööajal uudiseid lugeda, Instagrammi kedrata, raadiot kuulata, telefonivestluseid pidada, oma elu organiseerida jmt.
On mõtteid? On teil sama seisu olnud, kuidas väljusite sellest, et elutervemalt elada?
Mõtlen juba igapäevaselt, et tuleks töölt ära. Ma olen väsinud, see pole koht, kus ennast raisata. Ma ei jõua enam endale mõelda, endale tähelepanu pöörata, olen depressiivne. Ma ei taha nii palju energiat tööle raisata.
Kas uut töökohta leida oleks raske? Kuidas te tööl käies uute töökohtadega tutvumas ja vestlustel käia saaksite?
Te siin käite trennis, istute netis, valmistate süüa, vaatate filme ja isegi mõttetuid TV saateid, kuulate podcaste, loete raamatuid, peate päevikut.. Kuidas teil kõigeks selleks aega on? Järelikult peab töö-ja puhkeaeg balansis olema. Järelikult saate tööajal uudiseid lugeda, Instagrammi kedrata, raadiot kuulata, telefonivestluseid pidada, oma elu organiseerida jmt.
On mõtteid? On teil sama seisu olnud, kuidas väljusite sellest, et elutervemalt elada?
-
Külaline
No vaevalt, et sinu tööpäevad pikemad on kui teistel. Ikka ka ju 8 h vast?
Mina ei tee oma töö ajal eraasju ja ei loe lehti. Töö ajal teen tööd. Pärast tööd teen kõiki neid asju, mida ülesloetlesid - vaatan telekat, istun foorumis, loen lehti jne.
Mina ei tee oma töö ajal eraasju ja ei loe lehti. Töö ajal teen tööd. Pärast tööd teen kõiki neid asju, mida ülesloetlesid - vaatan telekat, istun foorumis, loen lehti jne.
-
Külaline
Ma veel õpin ülikoolis ka lisaks tööle. Ajaplaneerimine on võti. Niisama lorutamiseks jääb aega küll väheks, aga ma ei tunne ka mingitest tik-toki videote lappamisest puudust. Näiteks oli hommikul ülikooli grupitöö tegemine, samal ajal vaatasin veidi ka filmi. Töö sai samas tehtud. Nüüd istun tund aega niisama, siis lähen jooksma, pärast seda jälle õppima.
-
Külaline
Lisan, et jooksmise ajal saangi migit podcasti ka kuulata või ülikooli loengut.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:25 Ma veel õpin ülikoolis ka lisaks tööle. Ajaplaneerimine on võti. Niisama lorutamiseks jääb aega küll väheks, aga ma ei tunne ka mingitest tik-toki videote lappamisest puudust. Näiteks oli hommikul ülikooli grupitöö tegemine, samal ajal vaatasin veidi ka filmi. Töö sai samas tehtud. Nüüd istun tund aega niisama, siis lähen jooksma, pärast seda jälle õppima.
-
Külaline
See on üsna naljakas küsimus. On ju suur vahe, kas vajatakse haiglasse arste, notaribüroosse juriste või kombinaati kalarookijaid. Oled sa siis pädev igale poole kandideerima?Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:14 Kuidas on seal, kus teie töötate, kas lisatööjõudu oleks tarvis ja kas võetaks uus inimene tööle?
-
Külaline
TA siin, vingujana näiteks. Vingujaks teeb see, et õue üldse ei saa, ei jõua. Ja kui nüüd lähen, ei raatsi ma klappe pähe pannagi, sest looduse häält tahan ka kuulata. Podcasti tahan ka kuulata. Mõlemat tahan. See teeb ärevaks, sest mõlemat korraga tahaks.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:26Lisan, et jooksmise ajal saangi migit podcasti ka kuulata või ülikooli loengut.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:25 Ma veel õpin ülikoolis ka lisaks tööle. Ajaplaneerimine on võti. Niisama lorutamiseks jääb aega küll väheks, aga ma ei tunne ka mingitest tik-toki videote lappamisest puudust. Näiteks oli hommikul ülikooli grupitöö tegemine, samal ajal vaatasin veidi ka filmi. Töö sai samas tehtud. Nüüd istun tund aega niisama, siis lähen jooksma, pärast seda jälle õppima.
Kuna olen vaimselt ülestimuleeritud, siis kõiki hääli, võõraid vestlusi ei jõua kuulata enne kui vaim puhanud pole. Teha uurimistööd ja samal ajal filmi vaadata ma enam ei suudaks, see oleks liig. Töö on mul lakkamatu ümberlülitumine ühelt tegevuselt teisele, igal pool lõpetamata tööd, mida jälle jätkata tahaks. Niiet kui on enda suunata, vabast ajast, teeks ühte asja korraga algusest lõpuni. Süvenenult. Pühendunult. Lõdvestunult.
-
Külaline
Küsimus on naljakas, kuid põhimõtteline. Inimene ei küsi, kas teie töökohas on kohta kuhu tema kandideerida saaks.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:31See on üsna naljakas küsimus. On ju suur vahe, kas vajatakse haiglasse arste, notaribüroosse juriste või kombinaati kalarookijaid. Oled sa siis pädev igale poole kandideerima?Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:14 Kuidas on seal, kus teie töötate, kas lisatööjõudu oleks tarvis ja kas võetaks uus inimene tööle?
-
Külaline
Mina näiteks ei kuula podcaste üldse. Uudiseid aegajalt loen. Siis kui bussiga näiteks tööle sõidan. Aga ega ma otseselt puudust ka tunne, et mingitest podcastidest ilma jään.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:41TA siin, vingujana näiteks. Vingujaks teeb see, et õue üldse ei saa, ei jõua. Ja kui nüüd lähen, ei raatsi ma klappe pähe pannagi, sest looduse häält tahan ka kuulata. Podcasti tahan ka kuulata. Mõlemat tahan. See teeb ärevaks, sest mõlemat korraga tahaks.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:26Lisan, et jooksmise ajal saangi migit podcasti ka kuulata või ülikooli loengut.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:25 Ma veel õpin ülikoolis ka lisaks tööle. Ajaplaneerimine on võti. Niisama lorutamiseks jääb aega küll väheks, aga ma ei tunne ka mingitest tik-toki videote lappamisest puudust. Näiteks oli hommikul ülikooli grupitöö tegemine, samal ajal vaatasin veidi ka filmi. Töö sai samas tehtud. Nüüd istun tund aega niisama, siis lähen jooksma, pärast seda jälle õppima.
Kuna olen vaimselt ülestimuleeritud, siis kõiki hääli, võõraid vestlusi ei jõua kuulata enne kui vaim puhanud pole. Teha uurimistööd ja samal ajal filmi vaadata ma enam ei suudaks, see oleks liig. Töö on mul lakkamatu ümberlülitumine ühelt tegevuselt teisele, igal pool lõpetamata tööd, mida jälle jätkata tahaks. Niiet kui on enda suunata, vabast ajast, teeks ühte asja korraga algusest lõpuni. Süvenenult. Pühendunult. Lõdvestunult.
Iga inimene, kes midagi vajab oma ellu, olgu selleks trenn, podcast, filmi vaatamine, raamatu lugemine, looduses jalutamine jne, see leiab ka selle aja.
-
Külaline
Palju sul isiklikku aega on? 3*8h süsteem?Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:22 No vaevalt, et sinu tööpäevad pikemad on kui teistel. Ikka ka ju 8 h vast?
Saad magada 8 tundi? Saad eraelu 8 tundi?
Kui ma autoga käiks tööl, ei saaks ma isegi töölesõitu kasutada eraeluks, nagu praegu, kus ma loen sellel ajal või kirjutan meile vmt. Kasutan isiklikku aega maksimaalselt ära.
-
Külaline
No siis panedki kogu aja rahustavate tegevuste peale. Lähed jalutama, keskendud loodusele. Minul on ka olnud perioode, kus olen väsinud, siis tegelengi sellega. Iga päev teen hingamisharjutusi äpi järgi enne tööleminekut, enne mingi vaimujõudu nõudvate ülesannete tegemist, kohvi vahetasin rohelise tee vastu, tegin kerget trenni, õhtul lõõgastusin vannis ja läksin vara magama. Kui on väsimus ja energiapuudus, siis sel perioodil pole ju mingid podcastid tähtsad. Kui kõik on jälle korras, siis saab koormust suurendada. Mul on samuti väga emotsionaalselt kurnav töö, aga ülikool ei tee seda hullemaks, vaid pigem pakub vaheldust. Muretsemine kodutööde tähtaegade pärast pigem tõmba vahepeal tähelepanu eemale töömuredest, lisaks saan ülikoolis käies teise keskkonda, tagasi tulles olen rohkem puhanud kui enne.Kuna olen vaimselt ülestimuleeritud, siis kõiki hääli, võõraid vestlusi ei jõua kuulata enne kui vaim puhanud pole.
-
Külaline
Isiklikku aega on tööpäevadel muidugi vähem. Seevastu nädalavahetused kompenseerivad selle täiesti.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:50Palju sul isiklikku aega on? 3*8h süsteem?Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:22 No vaevalt, et sinu tööpäevad pikemad on kui teistel. Ikka ka ju 8 h vast?
Saad magada 8 tundi? Saad eraelu 8 tundi?
Kui ma autoga käiks tööl, ei saaks ma isegi töölesõitu kasutada eraeluks, nagu praegu, kus ma loen sellel ajal või kirjutan meile vmt. Kasutan isiklikku aega maksimaalselt ära.
8 h saan magada küll, kui ma õigel ajal voodisse lähen. Aga ma tavaliselt ei lähe. Isiklikku aega tööpäeva õhtutel on paar tundi.
Peaaegu kõik inimesed käivad tööl. Mis seal siis nii erilist ja imelikku nüüd on, mille pärast pead valutada?
-
Külaline
Töökoht asub 20 km kaugusel, tööle minemisele ja tulemisele kulub kokku tund. Töökohal olen 5h ja 50 min, siis hakkan tagasi sõitma, muidu jookseb Kristiine MyFitness liiga täis, tahan trenniga alustada 16.20. Tööl teen tööd, loen uudiseid ja netti ning teen ära oma enda ettevõtte asjad. Kütus tööle mineku ja tuleku jaoks, k.a. enda tarbeks-kompenseeritakse.
-
Külaline
Läksin nüüd metsa vahele ja selle teema peale tahtsin ka looduse hääli kuulda, mitte midagi polnud. Liiga palju inimesi vist oli, sellepärast. No siis kuulasin üht loengut. Kella neljani puhkan ja siis viis tundi õppimist.Ja kui nüüd lähen, ei raatsi ma klappe pähe pannagi, sest looduse häält tahan ka kuulata.
-
Külaline
Jah, meil on vaja lisatööjõudu. Seega kui Sul on vastav kvalifikatsioon, siis võid kandideerida. Tööle saaksid asuda tõenäoliselt uuest õppeaastast, sest praegu on lahkunud töötajate tunnid teiste vahel ära jaotatud ning poole õppeperioodi pealt üleöö õpetaja vahetamine oleks keeruline nii õpilaste kui ka tunniplaani aspektist.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:14 Kuidas on seal, kus teie töötate, kas lisatööjõudu oleks tarvis ja kas võetaks uus inimene tööle?
Meile võid kandideerida, kui sa oleksid: majandusõpetuse õpetaja, füüsikaõpetaja, saksa keele õpetaja, algklasside õpetaja (üks läheb varsti lapsepuhkusele) või sotsiaalpedagoog. Nõutav magistrikraad ja erialane töökogemus.
Aga töö ajal annavad meil töötajad tunde,
uudiseid lugeda ja instagrammi skrollida pole klassi ees seistes küll võimalik, seega sellest ei tasu sul unistada, kui õpetajaks kandideerid. Plussid on aga puhkus alati suvel 56 kalendripäeva, suht vabad koolivaheajad ning lillesülemid 1.septembril ja lõpuaktuse päeval.
-
Külaline
Sellised teemad oleksid olemata, kui inimesel oleks normaalne kõva haridus mingis valdkonnas.
-
Külaline
Näiteks millises valdkonnas?Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 16:50 Sellised teemad oleksid olemata, kui inimesel oleks normaalne kõva haridus mingis valdkonnas.
-
Külaline
Neid kõiki asendab vana tore keka-vunts võiKülaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 16:08Meile võid kandideerida, kui sa oleksid: majandusõpetuse õpetaja, füüsikaõpetaja, saksa keele õpetaja, algklasside õpetaja (üks läheb varsti lapsepuhkusele) või sotsiaalpedagoog.
-
Külaline
TA olen. Aitäh, nii tore kaasaelamine.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 16:08Jah, meil on vaja lisatööjõudu. Seega kui Sul on vastav kvalifikatsioon, siis võid kandideerida. Tööle saaksid asuda tõenäoliselt uuest õppeaastast, sest praegu on lahkunud töötajate tunnid teiste vahel ära jaotatud ning poole õppeperioodi pealt üleöö õpetaja vahetamine oleks keeruline nii õpilaste kui ka tunniplaani aspektist.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:14 Kuidas on seal, kus teie töötate, kas lisatööjõudu oleks tarvis ja kas võetaks uus inimene tööle?
Meile võid kandideerida, kui sa oleksid: majandusõpetuse õpetaja, füüsikaõpetaja, saksa keele õpetaja, algklasside õpetaja (üks läheb varsti lapsepuhkusele) või sotsiaalpedagoog. Nõutav magistrikraad ja erialane töökogemus.
Aga töö ajal annavad meil töötajad tunde,
uudiseid lugeda ja instagrammi skrollida pole klassi ees seistes küll võimalik, seega sellest ei tasu sul unistada, kui õpetajaks kandideerid. Plussid on aga puhkus alati suvel 56 kalendripäeva, suht vabad koolivaheajad ning lillesülemid 1.septembril ja lõpuaktuse päeval.
Isegi sobiksin kahele kohale, aga ma ei salli õpetajaid. Midagi pole teha. Seda ei saa absoluudina võtta, ega isiklikult võtta. Aga ma ei talu õpetajate keskkonda. Oma töös kohtun ka tihti õpetajatega ja enne ameti teadasaamist võin pakkuda, et tegemist õpetajaga. Reaaliinimesed mulle meeldivad, nende mõtlemine on tasakaalukam. Aga Tallinna Ülikooli tüübid mulle ei sobi. Õhk väreleb nende ümber.
-
Külaline
Mis mõttes, Tallinna Ülikoolis õpetatakse ka matemaatika-, füüsika- ja keemiaõpetajaid ju välja.Reaaliinimesed mulle meeldivad, nende mõtlemine on tasakaalukam. Aga Tallinna Ülikooli tüübid mulle ei sobi. Õhk väreleb nende ümber.
-
Külaline
Samuti ka informaatikaõpetajaid.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 22:16Mis mõttes, Tallinna Ülikoolis õpetatakse ka matemaatika-, füüsika- ja keemiaõpetajaid ju välja.Reaaliinimesed mulle meeldivad, nende mõtlemine on tasakaalukam. Aga Tallinna Ülikooli tüübid mulle ei sobi. Õhk väreleb nende ümber.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist