Naised ja auto

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Petta võid saada igal pool. Ehitajad proovivad alati petta, samamoodi võid petta saada hambaarsti või veterinaari juures või osta poest tohletanud kurke. See ongi elu. Ka 50+ mehed ei ole ise seda autot lahti võtnud, et nad teaks täpselt väita, et problleem on või ei ole. Nõukaaegne autoputitamine ei tee spetsialistiks kõigi tänapäeva autode alal.
Külaline

Mina lisaks siia veel ka selle, et tänapäeva autod on hoopid midagi muud, kui 30a tagasi. Ilma kodeerimiseta suva töökojaf üldse ei pääsegi autot üldse kontrollimagi.
Pole siis ime, et kui ükskord mehaanik selle lahti pakitud saab, ilmneb, et tuleb ka lisakulutusi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 12:16 Petta võid saada igal pool. Ehitajad proovivad alati petta, samamoodi võid petta saada hambaarsti või veterinaari juures või osta poest tohletanud kurke. See ongi elu. Ka 50+ mehed ei ole ise seda autot lahti võtnud, et nad teaks täpselt väita, et problleem on või ei ole. Nõukaaegne autoputitamine ei tee spetsialistiks kõigi tänapäeva autode alal.
Noh, mu mees on käinud ikka igasuguste autode kapoti all ja täiesti kindlasti oskab ise, oma kätega teha. Ka tänapäevastel autodel. Praegu ei saanud ta ise seda ette võtta põhjusel, et mingi asja tegemiseks oli vaja riistapuud, mida tal endal ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 12:39 Mina lisaks siia veel ka selle, et tänapäeva autod on hoopid midagi muud, kui 30a tagasi. Ilma kodeerimiseta suva töökojaf üldse ei pääsegi autot üldse kontrollimagi.
Pole siis ime, et kui ükskord mehaanik selle lahti pakitud saab, ilmneb, et tuleb ka lisakulutusi.
Mul mees on oma autol täpselt sama töö ise ära teinud. Ja siiski teab, kas või mis üllatusi sealt võib tulla.

Millegipärast oli nii, et kui mees nendega ära rääkis, siis sai küll selle töö ilma laagrite vahetuseta ära teha.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:12
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 12:39 Mina lisaks siia veel ka selle, et tänapäeva autod on hoopid midagi muud, kui 30a tagasi. Ilma kodeerimiseta suva töökojaf üldse ei pääsegi autot üldse kontrollimagi.
Mul mees on oma autol täpselt sama töö ise ära teinud. Ja siiski teab, kas või mis üllatusi sealt võib tulla.

Millegipärast oli nii, et kui mees nendega ära rääkis, siis sai küll selle töö ilma laagrite vahetuseta ära teha.
Kes sinu meest kiita jõuab. Vahel on ka see piir, kust midagi peab vahetama, inimeste jaoks erinev. Võib-olla pead siis oma laagreid järgmisel aastal vahetama. Mitte et su mees mingi ülitark oleks, vaid kes see tahab vaielda. On kulunud, aga no kui ei taha vahetada, ära vaheta, eks siis lükkub lihtsalt edasi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 12:16 Petta võid saada igal pool. Ehitajad proovivad alati petta, samamoodi võid petta saada hambaarsti või veterinaari juures või osta poest tohletanud kurke. See ongi elu. Ka 50+ mehed ei ole ise seda autot lahti võtnud, et nad teaks täpselt väita, et problleem on või ei ole. Nõukaaegne autoputitamine ei tee spetsialistiks kõigi tänapäeva autode alal.
Asi ei ole nõukaaegsetes autodes, vaid selles, et selle aja mehed olid paljud harjunud oma kätega tegema ja pusima. Sest tolleaegne elu nõudis seda. Ilmselt arendas see siis tehnilist taipu ja mõtlemist. Muidugi erineb žiguli volvost, aga ega siis tehniline taip ja oskused sellest ära ei kao, et vahepeal on riigikord muutunud ja moodsad aparaadid kasutusele tulnud.

Minu mees näiteks parandab kõik pesumasinad, nõudepesumasinad ja muud tehnilised vidinad mängleva kergusega. Ei ole me mitte kunagi pidanud oma kodumasinaid remondi töökotta viima. Kõik on oma kätega korda tehtud. Mul on ilmselt vedanud, sest saan aru, et see ei ole sugugi tavaline.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:14
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:12

Kes sinu meest kiita jõuab. Vahel on ka see piir, kust midagi peab vahetama, inimeste jaoks erinev. Võib-olla pead siis oma laagreid järgmisel aastal vahetama. Mitte et su mees mingi ülitark oleks, vaid kes see tahab vaielda. On kulunud, aga no kui ei taha vahetada, ära vaheta, eks siis lükkub lihtsalt edasi.
Ei pea neid laagreid järgmisel aastal vahetama. Need laagrid oli vaja lihtsalt lahti keerata, eemaldada töö tegemiseks. Aga nemad ei tahtnud neid samu laagreid tagasi panna vaid üritasid mulle pähe määrida uusi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 13:12Millegipärast oli nii, et kui mees nendega ära rääkis, siis sai küll selle töö ilma laagrite vahetuseta ära teha.
Ma pakun, et laagreid poleksi vahetatud ja raha oleks ainult juurde küsitud.
Piduriklotside vahetamiseks ei ole vaja rattalaagreid vahetada.
Siin näha. Selles videos vahetatakse lisaks ka pidurikettad. ära.
https://m.youtube.com/watch?v=ojQ8C3cTn ... R1cw%3D%3D

Rattalaagrid vahetatakse siis kui on vaja vahetada.

Mis autoga on tegu? Kui mark ja mudel panna youtube otsingusse, siis suure tõenäosusega leiab video kus sellel autol klotse vahetatakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 13:29Piduriklotside vahetamiseks ei ole vaja rattalaagreid vahetada.
Ja ka mitte lahti võtta, ehk mitte kuidagi puutuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 13:17 Minu mees näiteks parandab kõik pesumasinad, nõudepesumasinad ja muud tehnilised vidinad mängleva kergusega. Ei ole me mitte kunagi pidanud oma kodumasinaid remondi töökotta viima. Kõik on oma kätega korda tehtud. Mul on ilmselt vedanud, sest saan aru, et see ei ole sugugi tavaline.
Nagu enda kohta loen seda.
Ainult, et siin on üks aga, siis ei saagi uusi asju osta kui kõik ära parandab.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:45
Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 13:17 Minu mees näiteks parandab kõik pesumasinad, nõudepesumasinad ja muud tehnilised vidinad mängleva kergusega. Ei ole me mitte kunagi pidanud oma kodumasinaid remondi töökotta viima. Kõik on oma kätega korda tehtud. Mul on ilmselt vedanud, sest saan aru, et see ei ole sugugi tavaline.
Nagu enda kohta loen seda.
Ainult, et siin on üks aga, siis ei saagi uusi asju osta kui kõik ära parandab.
Ega ei saa jah. Meil kõik need pesumasinad ja muud masinad kestavad ikka oma 15 aastat. Vahepeal mees vahetab mingi jupi välja ja töötab jälle edasi.
Külaline

Ega ei saa jah. Meil kõik need pesumasinad ja muud masinad kestavad ikka oma 15 aastat. Vahepeal mees vahetab mingi jupi välja ja töötab jälle edasi.
Mul töötavad need masinad niigi 15 aastat. Nad vist teavad, et mul meest ei ole, seega juppe ei ole vahetanud.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 14:05
Mul töötavad need masinad niigi 15 aastat. Nad vist teavad, et mul meest ei ole, seega juppe ei ole vahetanud.
No pesumasina rihma tuleb küll selle aja jooksul vähemalt kord või paar vahetada.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 14:27
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 14:05
No pesumasina rihma tuleb küll selle aja jooksul vähemalt kord või paar vahetada.
Tuleb või ei tule, pole vahetanud ja töötavad.
Külaline

Siin kõik mehed oskavad ise autot parandada. Ei tea, milleks need töökojad ja hooldused siis üldse on. Kõik üksikutele naistele, kes muhvigi ei jaga? Minu tuttavad meeterahvad küll ise oma autosid ei paranda.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 14:29 Siin kõik mehed oskavad ise autot parandada. Ei tea, milleks need töökojad ja hooldused siis üldse on. Kõik üksikutele naistele, kes muhvigi ei jaga? Minu tuttavad meeterahvad küll ise oma autosid ei paranda.
Kust sa seda lugesid, et kõik mehed oskavad? Jutt oli 50+ vanuses meestest, kellel paljudel on see oskus olemas.

Töökojad on selleks, et kõiki töid ei ole võimalik kodustes tingimustes teha või ei ole vajalikke vahendeid töö tegemiseks. Aga jama ongi, kui see töökoda peab inimesi lollideks ja püüab klienti nöörida. Paraku on mõnel mehel siiski teadmised ja oskused olemas ning teavad, et x jupi väljavahetamiseks ei ole vaja autol y juppi välja vahetada.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 14:29 Siin kõik mehed oskavad ise autot parandada. Ei tea, milleks need töökojad ja hooldused siis üldse on. Kõik üksikutele naistele, kes muhvigi ei jaga? Minu tuttavad meeterahvad küll ise oma autosid ei paranda.
Töökojad on neile kes ise ei oska, ei viitsi, ei taha ise teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 13:17Minu mees näiteks parandab kõik pesumasinad, nõudepesumasinad ja muud tehnilised vidinad mängleva kergusega.
Ja mina teen seda ise. Mitte küll alati mängleva kergusega, aga saan hakkama, üksik naistetahvas nagu ma olen. Pesumasina küttekeha, tolmuimeja aku sisu, mida enam ei müüda uue 18650 akude jadaga, vannitoa valamukraani voolikud ja just täna lapse koolikoti lukk, millelt mõlemad kelgud olid ära tulnud. Need on asjad, mida umbes viimase kuu jooksul olen parandama pidanud. Autol ja oma motikal saan ka päris paljuga hakkama.

Üldiselt ma imestan, kuidas osa inimesi üldse elatud saab, sest oma tutvusringkonnaski on naisi, kes ei saa elektroonikavidinat tööle, kuna ei oska patareisid õiget pidi sisse panna või kes ei saa gaasigrillile gaasipunsut külge ühendatud. Jne.
Külaline

Üldiselt ma imestan, kuidas osa inimesi üldse elatud saab, sest oma tutvusringkonnaski on naisi, kes ei saa elektroonikavidinat tööle, kuna ei oska patareisid õiget pidi sisse panna või kes ei saa gaasigrillile gaasipunsut külge ühendatud. Jne.
Neid peetaksegi silmas kategooria "loll üksik naine" all. Ma elasin mitu aastat üksi ja siis ilmus mees, kes mind ka selliseks pidas. Ma küsisin, et mis sa siis arvad, et kuidas ma vahepeal elatud sain. Tema arvas ka, et ju mind siis aina peteti ja kooriti igal võimalikul moel, sest mina olen ju naisterahvas, kellel pole ihukatisjat kõrval.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 15:30
Neid peetaksegi silmas kategooria "loll üksik naine" all. Ma elasin mitu aastat üksi ja siis ilmus mees, kes mind ka selliseks pidas. Ma küsisin, et mis sa siis arvad, et kuidas ma vahepeal elatud sain. Tema arvas ka, et ju mind siis aina peteti ja kooriti igal võimalikul moel, sest mina olen ju naisterahvas, kellel pole ihukatisjat kõrval.
Need mehed omakorda kooritakse rahast lagedaks nende lollide vallaliste naiste poolt ja nii see eluratas muudkui veerebki.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Nõiamoor, SeaTongue ja 9 külalist