Õige tähelepanek, aga TA kirjutas, et tuli vahetada ka piduriplekid ja nende vahetamiseks tuleb rattalaagrid eemaldada. Kui rattalaagrid olid poolpidused, siis tehti ettepanek ka need vahetada. Võib muidugi ka vanad laagrid pärast tagasi panna. Piduriplekid ei maksa ise midagi, aga nende vahetamine maksab.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:29Piduriklotside vahetamiseks ei ole vaja rattalaagreid vahetada.
Siin näha. Selles videos vahetatakse lisaks ka pidurikettad. ära.
Naised ja auto
Eks pesumasina võib ju niisama ka iga 15 aasta järel välja vahetada uue vastu. Nad ei maksa tänapäeval palju ja selle aja peale on masin juba parasjagu vananenud.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:51Meil kõik need pesumasinad ja muud masinad kestavad ikka oma 15 aastat
Täpselt nii. Vaja on diagnostikatestrit ja seda igaühel kodus pole. Maksab palju raha. Mingite tööde tegemiseks on vaja spets rakiseid ja muid eritööriistu ja neid ka kõigil kodus ei ole. Ziguli parandamine oli omal ajal lihtsam.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 12:39 Mina lisaks siia veel ka selle, et tänapäeva autod on hoopid midagi muud, kui 30a tagasi. Ilma kodeerimiseta suva töökojaf üldse ei pääsegi autot üldse kontrollimagi.
Pole siis ime, et kui ükskord mehaanik selle lahti pakitud saab, ilmneb, et tuleb ka lisakulutusi.
-
Külaline
Mu pojal oli vana Ford Focus. Selle kliimaseade lakkas suvel töötamast, pöördusin Tartu Carboxi (Tähe tn). Seal öeldi, et selle kliima vahetuseks on vaja aega 1,5 päeva, st 1,5 päeva töötunnid + kliima ise. Jube keeruline töö pidavat olema. Keeldusin, läksin ühte Tartu autoesindusse (mitte Ford) ja rääkisin mure ära. Üks sealne lukksepp ütles, et ta lõunapausi ajal vaatab. Vaatas siis lõunapausi ajal YT-st, sest ta ise polnud Fordidega tegelnud. 20 minutit läks tal aega, et see kliima ära parandada, jõudis veel oma võileiva ka ära süüa.
Mul ei andnud rahu ja läksin Tähe tn Carboxi tagasi. Rääkisin, et nagu mis teil toimub, te pakute mulle 12 töötundi + seade? Inimene parandas selle YT abil 20 minutiga. Et nüüd on 2 võimalust:
1. Tahtsite mind nende töötundidega petta?
2. Teie lukksepad on nii lollid, et ei oska seda tööd teha?
Eitati mõlemat varianti ja väideti, et 'meie küll mingi YT abil ei tööta*. Ütlesin, et 'aga äkki peaksite' '?
Loomulikult ei lähe ma enam iialgi ssellesse Carboxi. See oli sulaselge petmiskatse.
Mul ei andnud rahu ja läksin Tähe tn Carboxi tagasi. Rääkisin, et nagu mis teil toimub, te pakute mulle 12 töötundi + seade? Inimene parandas selle YT abil 20 minutiga. Et nüüd on 2 võimalust:
Eitati mõlemat varianti ja väideti, et 'meie küll mingi YT abil ei tööta*. Ütlesin, et 'aga äkki peaksite' '?
Loomulikult ei lähe ma enam iialgi ssellesse Carboxi. See oli sulaselge petmiskatse.
-
Külaline
Selliste juhtumite valguses võin ennast vaid õnnitleda, et mul on tohutult vedanud automehaanikutega. Mul on 10 aastat vana auto ja korra-paar aastas olen ikka lasknud auto üle vaadata ja puudused likvideerida. Kunagi pole mulle mingit "kirvest selga" löödud vaid on antud aus ülevaade ja väga normaalse hinnaga kõik vahetatud/parandatud. Ma olen ise ka muidugi sellist tüüpi, et tahan aru saada, mis tehti ja kuidas ise väiksemaid puudusi likvideerida. Kui vaja, siis loen netist, et aru saada. Nooremana olin alati ise lausa ninapidi juures, kui nad midagi tegid. Uuemate autodega on raskem ja seal on isegi esitule vahetus paras ettevõtmine, samas 90-ndatel vahetasin oma vanal autol ise süüteküünlad ära.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 17:44 Mu pojal oli vana Ford Focus. Selle kliimaseade lakkas suvel töötamast, pöördusin Tartu Carboxi (Tähe tn). Seal öeldi, et selle kliima vahetuseks on vaja aega 1,5 päeva, st 1,5 päeva töötunnid + kliima ise. Jube keeruline töö pidavat olema. Keeldusin, läksin ühte Tartu autoesindusse (mitte Ford) ja rääkisin mure ära. Üks sealne lukksepp ütles, et ta lõunapausi ajal vaatab. Vaatas siis lõunapausi ajal YT-st, sest ta ise polnud Fordidega tegelnud. 20 minutit läks tal aega, et see kliima ära parandada, jõudis veel oma võileiva ka ära süüa.
-
Külaline
Eks petta võib igal pool saada. Minul kadus näiteks väravapult ära, teine oli juba varem kadunud ja siis hakkasin uurima, mis nüüd saab. Üks firma luges mulle ette, et uus mootor tuleb osta, teine ütles, et mingid saatjad peab välja vahetama, kolmas tuli tõi puldid ja programmeeris need ära. Iga asjaga on nii, et tuleb mitmest kohast küsida, palju see maksab ja mis vaja teha on. Kui jutt klapib mitme puhul, võib öelda, et ilmselt on siis õige. Sama rääkis näiteks just mingis reklaamis hambaarst, mis mulle FB-s ette lõi. Et suurema töö korral võta mitmest kohast pakkumine ja siis vaata, kas jutus on klappivaid osasid, et mis vaja teha on. Ka siin võivad olla meeletud käärid. Autoremont pole mingi erand ja üksikud naisterahvad ei puutu kuigivõrd asjasse, meeste kohta kehtib sama lugu. Ega sa igal alal ei saa asjatundja olla.
-
Külaline
Imetlen ja kadestan selliseid naisi. Ma ise olen tehnilistel teemadel tohutult saamatu. Patareisid mõistan vahetada ja lambipirni ka, aga see, mida sa kirjeldasid, jääb minu jaoks kättesaamatuks. Mul puudub igasugune tehniline taip.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 14:59Ja mina teen seda ise. Mitte küll alati mängleva kergusega, aga saan hakkama, üksik naistetahvas nagu ma olen. Pesumasina küttekeha, tolmuimeja aku sisu, mida enam ei müüda uue 18650 akude jadaga, vannitoa valamukraani voolikud ja just täna lapse koolikoti lukk, millelt mõlemad kelgud olid ära tulnud. Need on asjad, mida umbes viimase kuu jooksul olen parandama pidanud. Autol ja oma motikal saan ka päris paljuga hakkama.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:17Minu mees näiteks parandab kõik pesumasinad, nõudepesumasinad ja muud tehnilised vidinad mängleva kergusega.
Üldiselt ma imestan, kuidas osa inimesi üldse elatud saab, sest oma tutvusringkonnaski on naisi, kes ei saa elektroonikavidinat tööle, kuna ei oska patareisid õiget pidi sisse panna või kes ei saa gaasigrillile gaasipunsut külge ühendatud. Jne.
-
Külaline
Rattalaagrid ei olnud poolpidused. Mulle helistati selle jutuga, et laagrid on vaja välja vahetada siis, kui autoga ei olnud tegelema hakatudki.taivopalm kirjutas: ↑15 Mär 2026 16:29Õige tähelepanek, aga TA kirjutas, et tuli vahetada ka piduriplekid ja nende vahetamiseks tuleb rattalaagrid eemaldada. Kui rattalaagrid olid poolpidused, siis tehti ettepanek ka need vahetada. Võib muidugi ka vanad laagrid pärast tagasi panna. Piduriplekid ei maksa ise midagi, aga nende vahetamine maksab.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:29Piduriklotside vahetamiseks ei ole vaja rattalaagreid vahetada.
-
Külaline
Mis selle teise Tartu autoremonditöökoja nimi on? See, kus asi korda tehti?Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 17:44 Mu pojal oli vana Ford Focus. Selle kliimaseade lakkas suvel töötamast, pöördusin Tartu Carboxi (Tähe tn). Seal öeldi, et selle kliima vahetuseks on vaja aega 1,5 päeva, st 1,5 päeva töötunnid + kliima ise. Jube keeruline töö pidavat olema. Keeldusin, läksin ühte Tartu autoesindusse (mitte Ford) ja rääkisin mure ära. Üks sealne lukksepp ütles, et ta lõunapausi ajal vaatab. Vaatas siis lõunapausi ajal YT-st, sest ta ise polnud Fordidega tegelnud. 20 minutit läks tal aega, et see kliima ära parandada, jõudis veel oma võileiva ka ära süüa.
-
Külaline
Siis olekski pidanud seda kõike rattalaagritest enne rääkima, mitte siis kui auto juba töökojas kus pannakse valiku ette võta või jäta.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 19:03Rattalaagrid ei olnud poolpidused. Mulle helistati selle jutuga, et laagrid on vaja välja vahetada siis, kui autoga ei olnud tegelema hakatudki.taivopalm kirjutas: ↑15 Mär 2026 16:29Õige tähelepanek, aga TA kirjutas, et tuli vahetada ka piduriplekid ja nende vahetamiseks tuleb rattalaagrid eemaldada. Kui rattalaagrid olid poolpidused, siis tehti ettepanek ka need vahetada. Võib muidugi ka vanad laagrid pärast tagasi panna. Piduriplekid ei maksa ise midagi, aga nende vahetamine maksab.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:29Piduriklotside vahetamiseks ei ole vaja rattalaagreid vahetada.
-
Külaline
Konkreetse juhtumi puhul ei pruugi see kehtida, aga üldiselt muidugi võib ka nii olla, et iga viga saab parandada korralikult ehk siis nii nagu peab - ja ajutiselt ehk umbes teibiga katkine koht kinni panna. Raske on sellistes asjades ekspert olemata hinnangut anda lihtsalt selle järgi, et keegi teine tegi kiiremini ja odavamalt.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 17:44 Mu pojal oli vana Ford Focus. Selle kliimaseade lakkas suvel töötamast, pöördusin Tartu Carboxi (Tähe tn). Seal öeldi, et selle kliima vahetuseks on vaja aega 1,5 päeva, st 1,5 päeva töötunnid + kliima ise. Jube keeruline töö pidavat olema. Keeldusin, läksin ühte Tartu autoesindusse (mitte Ford) ja rääkisin mure ära. Üks sealne lukksepp ütles, et ta lõunapausi ajal vaatab. Vaatas siis lõunapausi ajal YT-st, sest ta ise polnud Fordidega tegelnud. 20 minutit läks tal aega, et see kliima ära parandada, jõudis veel oma võileiva ka ära süüa.
-
Külaline
Ma saan ka ise hakkama. Ma ei julgenud kirjutada. Ma 3a juba täitsa üksi. Aga ma tegin selliseid asju ka juba siis, kui mehega koos elasinKülaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 14:59Ja mina teen seda ise. Mitte küll alati mängleva kergusega, aga saan hakkama, üksik naistetahvas nagu ma olen. Pesumasina küttekeha, tolmuimeja aku sisu, mida enam ei müüda uue 18650 akude jadaga, vannitoa valamukraani voolikud ja just täna lapse koolikoti lukk, millelt mõlemad kelgud olid ära tulnud. Need on asjad, mida umbes viimase kuu jooksul olen parandama pidanud. Autol ja oma motikal saan ka päris paljuga hakkama.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 13:17Minu mees näiteks parandab kõik pesumasinad, nõudepesumasinad ja muud tehnilised vidinad mängleva kergusega.
Üldiselt ma imestan, kuidas osa inimesi üldse elatud saab, sest oma tutvusringkonnaski on naisi, kes ei saa elektroonikavidinat tööle, kuna ei oska patareisid õiget pidi sisse panna või kes ei saa gaasigrillile gaasipunsut külge ühendatud. Jne.
-
Külaline
Aga miks sa enam mehega ei ela?Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 20:26Ma saan ka ise hakkama. Ma ei julgenud kirjutada. Ma 3a juba täitsa üksi. Aga ma tegin selliseid asju ka juba siis, kui mehega koos elasin
-
Külaline
Oh see nii pikn ja si** jutt. Ei sobinud kokku. Juba see, et ma pidin autode eest ise hoolitsema, ütleb nii mõndagi
Ma ei vaja meest.
-
Külaline
Mõnele naisele jälle meeldib remondimeestega suhelda ja autovärgindusega tegeleda, teised ei saa autot ise tangitud...inimesed on erinevad.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 21:05Juba see, et ma pidin autode eest ise hoolitsema, ütleb nii mõndagi
-
Külaline
Sellest ma räägingi! Me tegime ju kirjaliku hinnapäringu enne. Ja seal oli täpselt kirjas, mis töö tehakse ja kui palju maksab.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 19:20Siis olekski pidanud seda kõike rattalaagritest enne rääkima, mitte siis kui auto juba töökojas kus pannakse valiku ette võta või jäta.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 19:03Rattalaagrid ei olnud poolpidused. Mulle helistati selle jutuga, et laagrid on vaja välja vahetada siis, kui autoga ei olnud tegelema hakatudki.taivopalm kirjutas: ↑15 Mär 2026 16:29
Õige tähelepanek, aga TA kirjutas, et tuli vahetada ka piduriplekid ja nende vahetamiseks tuleb rattalaagrid eemaldada. Kui rattalaagrid olid poolpidused, siis tehti ettepanek ka need vahetada. Võib muidugi ka vanad laagrid pärast tagasi panna. Piduriplekid ei maksa ise midagi, aga nende vahetamine maksab.
Aga, kui auto oli kohale viidud, siis hakkas mingi jutt, et vaja veel seda ja teist teha. Ja enne, kui auto oli veel "lahti" võetud. Autospetsialist peaks ju hinnapakkumise koostamise ajal juba teadma, selleks, et seda tööd teha tuleb ka mingid laagrid lahti keerata ja ära vahetada.
-
Külaline
See oli üks margiesindus, mitte lihtsalt remonditöökoda. Nime ma ei ütle. Ei olnud InfoAuto, polnud Fordiga seotud üldse ega mitte ligilähedaseltki.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 19:13Mis selle teise Tartu autoremonditöökoja nimi on? See, kus asi korda tehti?
-
Külaline
Viimasel ajal saangi pidevalt tohletanud kurki. On nii jäigalt kilesse pakitud, et tundub kõva, aga kui lahti pakkida, siis puhta pehme.
-
Külaline
Autode? Siis ka selle mehe auto eest hoolitsesid?Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 21:05Oh see nii pikn ja si** jutt. Ei sobinud kokku. Juba see, et ma pidin autode eest ise hoolitsema, ütleb nii mõndagi
Ma ei vaja meest.
Aga kuidas sa temaga üldse suhtesse said?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tigger ja 5 külalist