Teie töökohas oleks lisatöötajat tarvis?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 22:37
Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 22:16
Reaaliinimesed mulle meeldivad, nende mõtlemine on tasakaalukam. Aga Tallinna Ülikooli tüübid mulle ei sobi. Õhk väreleb nende ümber.
Mis mõttes, Tallinna Ülikoolis õpetatakse ka matemaatika-, füüsika- ja keemiaõpetajaid ju välja.
Samuti ka informaatikaõpetajaid.
Õpetajaid. Mitte füüsikuid, matemaatikuid ega arvutiteadust.
Külaline

TLÜs õpetatavate IT-erialade hulka kuuluvad peale informaatikaõpetajate õppe nt ka:
infotehnoloogia juhtimine,
inimese ja arvuti interaktsioon,
digitaalsed õppemängud,
tehisintellekti rakendused jätkusuutlikele ühiskondadele,
haridustehnoloogia,
interaktsioonidisain,
rakendusinformaatika
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 22:48
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 22:37
Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 22:16

Mis mõttes, Tallinna Ülikoolis õpetatakse ka matemaatika-, füüsika- ja keemiaõpetajaid ju välja.
Samuti ka informaatikaõpetajaid.
Õpetajaid. Mitte füüsikuid, matemaatikuid ega arvutiteadust.
Ja siis, õpetajatest rääksid ju. Päris imelik mingit gruppi inimesi hariduse järgi põlata.
Külaline

Meile võid kandideerida küll, kohti aeg ajalt vabaneb, eelduseks kõrgharidus, min 2 kõrgasemel võõrkeelt ja välismaale kolimine.

Kas sulle kunagi see töö meeldis või on alati olnud lihtsalt selleks, et kuskil käia ja palk jookseb? Ehk pole asi töös vaid lihtsalt kurnatuses, siis ei paku mõnu isegi perekond ja muud lõõgastavad asjad, kõik, isegi varasemalt toredad asjad tunduvad lihtsalt järjekordne veskikivi kaelas...
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mär 2026 07:39 Meile võid kandideerida küll, kohti aeg ajalt vabaneb, eelduseks kõrgharidus, min 2 kõrgasemel võõrkeelt ja välismaale kolimine.

Kas sulle kunagi see töö meeldis või on alati olnud lihtsalt selleks, et kuskil käia ja palk jookseb? Ehk pole asi töös vaid lihtsalt kurnatuses, siis ei paku mõnu isegi perekond ja muud lõõgastavad asjad, kõik, isegi varasemalt toredad asjad tunduvad lihtsalt järjekordne veskikivi kaelas...
Jah, kurnatud olen.
Olen teeme-ära inimene, mitte et las lohiseb.
Üks nõuanne mulle on antud see, nagu kirjutad, kui ära ei tule, jaluta (ära jookse), las palk jookseb. Ja et ei võtaks oma õlule kõike, mida oskad.
Töö mulle meeldib, muu kaasnev väsitab. Pole kunagi raatsinud aega raisata lihtsalt raha pärast tööl käimisele.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:14 Te siin käite trennis, istute netis, valmistate süüa, vaatate filme ja isegi mõttetuid TV saateid, kuulate podcaste, loete raamatuid, peate päevikut.. Kuidas teil kõigeks selleks aega on? Järelikult peab töö-ja puhkeaeg balansis olema. Järelikult saate tööajal uudiseid lugeda, Instagrammi kedrata, raadiot kuulata, telefonivestluseid pidada, oma elu organiseerida jmt.

On mõtteid? On teil sama seisu olnud, kuidas väljusite sellest, et elutervemalt elada?
Et selleni jõuda, tuli teha kaks akadeemilist kraadi ning 20 aastat erialast tööd. Nüüd on mul omaette kabinet ja võimalus oma tööaega ise reguleerida.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Mär 2026 10:21
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:14 Te siin käite trennis, istute netis, valmistate süüa, vaatate filme ja isegi mõttetuid TV saateid, kuulate podcaste, loete raamatuid, peate päevikut.. Kuidas teil kõigeks selleks aega on? Järelikult peab töö-ja puhkeaeg balansis olema. Järelikult saate tööajal uudiseid lugeda, Instagrammi kedrata, raadiot kuulata, telefonivestluseid pidada, oma elu organiseerida jmt.

On mõtteid? On teil sama seisu olnud, kuidas väljusite sellest, et elutervemalt elada?
Et selleni jõuda, tuli teha kaks akadeemilist kraadi ning 20 aastat erialast tööd. Nüüd on mul omaette kabinet ja võimalus oma tööaega ise reguleerida.
TA siin. Õige tegu.
Kui praegusele tööle läksin, polnud oma kabineti jaoks hea aeg. Olen alalhoidlik ja ei julgenud seda riski tookord võtta. Lootsin sellele tööle minnes vahepalaks aega, kus vastutavad teised. Aga ikka andsin end täiega ära.

Aitäh kõigile kosutavate vastuste eest.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 16:50 Sellised teemad oleksid olemata, kui inimesel oleks normaalne kõva haridus mingis valdkonnas.

See kaitseb kuidagi läbipõlemise eest?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Mär 2026 17:36
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 16:50 Sellised teemad oleksid olemata, kui inimesel oleks normaalne kõva haridus mingis valdkonnas.

Miks mitte tõstatada gallup foorumis, mille osalejad jälgivad igapäevaselt lihtsa elu influkaid? Õpetused reaalsest elust enesest "eluvõõrale" inimesele.
Külaline

Ei kaitse, kuid inimesel on kohe uued tööpakkumised oma eriala valdkonnas, mitte ei pea foorumis teiste töökohti nuhkima.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mär 2026 06:20

Ei kaitse, kuid inimesel on kohe uued tööpakkumised oma eriala valdkonnas, mitte ei pea foorumis teiste töökohti nuhkima.
Sel juhul on kogu see foorum siin üks suur nuhkimine.
Külaline

Võtad enda tasandilt. Lihtsamate tööde peal on liikuvus suur ja vakantseid kohti vabaneb pidevalt. Kõva haridusega liigud pigem linnade ja riikide vahel, mitte lokaalselt oma valdkonnas, kui jutt käib eriala põhisusest.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mär 2026 07:44
Võtad enda tasandilt. Lihtsamate tööde peal on liikuvus suur ja vakantseid kohti vabaneb pidevalt. Kõva haridusega liigud pigem linnade ja riikide vahel, mitte lokaalselt oma valdkonnas, kui jutt käib eriala põhisusest.
No aga seda ma ju ütlesingi: kui oleks normaalne haridus, siis oleks selline teema olemata. Ma ei öelnud ju midagi valesti.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mär 2026 12:51
No aga seda ma ju ütlesingi: kui oleks normaalne haridus, siis oleks selline teema olemata. Ma ei öelnud ju midagi valesti.
Ütlesid küll valesti. Kitsa matemaatika nägemus.
Külaline

Hariduseta inimesel on unistamine keelatud, olgu vait ja olgu omaette.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mär 2026 17:56
Unistamise asemel mingu õppima.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mär 2026 19:30
Guest kirjutas: 19 Mär 2026 17:56

Unistamise asemel mingu õppima.
Jah. Sellepärast tahangi töölt ära tulla.
TA.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:25 Ma veel õpin ülikoolis ka lisaks tööle. Ajaplaneerimine on võti. Niisama lorutamiseks jääb aega küll väheks, aga ma ei tunne ka mingitest tik-toki videote lappamisest puudust. Näiteks oli hommikul ülikooli grupitöö tegemine, samal ajal vaatasin veidi ka filmi. Töö sai samas tehtud. Nüüd istun tund aega niisama, siis lähen jooksma, pärast seda jälle õppima.
Su töö ja töökoht peab võimaldama őppimist. Teatud päevad kuus peab kohal käima ja ka grupitöödeks peab aega võtma.
Tööseadus küll määrab selle võimaldamist, kuid paljudel juhtudel peab inimene enne sobiva töökoha leidma või töölt ära tulema. Statsionaaris öppimine on mõningatel erialadel oluline.
Kui inimese töö ei võimalda reedeti ja nädalavahetustel vaba olemist, läheb raskeks.
Ise pean just neil pôhjustel erinevatest meelepärastest koolitustest loobuma ja kahjuks see nüristab.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mär 2026 19:28
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:25 Ma veel õpin ülikoolis ka lisaks tööle. Ajaplaneerimine on võti. Niisama lorutamiseks jääb aega küll väheks, aga ma ei tunne ka mingitest tik-toki videote lappamisest puudust. Näiteks oli hommikul ülikooli grupitöö tegemine, samal ajal vaatasin veidi ka filmi. Töö sai samas tehtud. Nüüd istun tund aega niisama, siis lähen jooksma, pärast seda jälle õppima.
Su töö ja töökoht peab võimaldama őppimist. Teatud päevad kuus peab kohal käima ja ka grupitöödeks peab aega võtma.
Tööseadus küll määrab selle võimaldamist, kuid paljudel juhtudel peab inimene enne sobiva töökoha leidma või töölt ära tulema. Statsionaaris öppimine on mõningatel erialadel oluline.
Kui inimese töö ei võimalda reedeti ja nädalavahetustel vaba olemist, läheb raskeks.
Ise pean just neil pôhjustel erinevatest meelepärastest koolitustest loobuma ja kahjuks see nüristab.
Mul on üsna paindumatu töökoht, ma ei saa üldse kodukontorit teha, aga õppepuhkust peaks tööandja siiski võimaldama, keelduda on keeruline. Ongi 20 päeva aastas, mis tasustatakse, kui läheb üle selle, siis pean palgata puhkust võtma. Loomulikult on keeruline ja kõigis loengutes ma ei saa käia, peabki kogu aeg niimoodi laveerima, et kohustuslikud loengud saaks käidud. Muidugi peab iseseisvat tööd väga palju tegema. Mingit sobivat töökohta mul pole, väga paljud töökohad on palju paindlikumad õppimise osas. Näiteks reedel on mul kaks loengut veebis, pean need töö kõrvalt kuidagi ära kuulama, samas tööl on ka palju asju teha. Jälgingi vahepeal telefonist, vahepeal ei saa jälgida, samas pean mulje jätma, et osalen. Ülejärgmisel nädalal pean minema praktikale, võtsin selleks puihkuse, mis oli küllaltki keeruline. Seega jääb mu puhkus suvel lühemaks. Ongi keeruline.
Külaline

Jessas, sa ikka korralikult võimled. Mis su netopalk on, eeldan, et alates 2K?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist