Paastupäev riigipühaks

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Säde
Kontakt:

Paastupäev riigipühaks

Postitus Postitas Säde »

Rahvaalgatus.ee platvormil on algatatud eelnõu kehtestada Eestis uus riigipüha – paastupäev.
Algatuse eesmärk on pakkuda inimestele täiendavat puhkepäeva ning tõsta teadlikkust tervise hoidmisest ja tasakaalukast eluviisist.
Rõhutatud on, et paastupäev ei oleks kohustuslik ega seaks toitumisreegleid, vaid oleks vabatahtlik ja teavitusliku tähendusega.
Allkirjastamine on avatud ning algatus vajab Riigikokku jõudmiseks vähemalt tuhat toetajat. Lisainfo on leitav otsinguga paastupäev riigipühaks ja veebilehel rahvaalgatus.ee. Allkirjastamist ja jagamist ootab:

https://rahvaalgatus.ee/initiatives/168 ... iigipyhaks

Täname ette!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minu teada algab autofaagia alles peale 18 tunni täitumist. Seni tarbitakse erinevaid varusid.
Täiesti kindlalt ei lisata uut puhkepäeva I poolaastasse, seal on niigi puhkepäevi rohkem.
Paastumiseks ei ole vaja puhkepäeva, paastumiseks on vaja teavitust ja infot.
Teie petitsioonile mina alla ei kirjuta, kui taotleksite paastumise propageerimiseks toetust ja selle kohta info jagamist perearsti tasandil, siis kirjutaksin alla.
Külaline

See puhkepäev veedetakse siis nagu teisedki. Võimalik, et toiduga paastutaksegi, kui raha vähe, aga vedelikele leitakse alati vahendeid. :lol:
Valdav enamus ei taha midagi teada tervislikest eluviisidest ja toidu koostisest, see on selge vähemus.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Ma teeksin hoopis ettepaneku kuulutada kõik riigipühad paastupäevadeks. See aitaks vältida pühadeaegset ülesöömist ja -joomist. Võit rahakotile ja rahva tervisele!
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Arutleja kirjutas: 17 Mär 2026 18:26Ma teeksin hoopis ettepaneku kuulutada kõik riigipühad paastupäevadeks.
Sellele aitaks kaasa vist hästi ka see, kui riigipühal ning sellele eelneval ja järgneval päeval oleksid toidupoed suletud :)
Külaline

Protsess ise on huvitav ja tekitab samas küsimusi. Erinevates kultuurides paastutakse ....
Meil paastutakse vähe. Ja isegi see, et pidada dieeti polevat tervislik, sest hiljem söövat ikka tagantjärgi.
Et korra päevas söömine on halb. Nt pole päeval aega süüa ja siis õhtul süüakse, kui koju jõutakse. Ja siis on kõht nii tühi, et.... aga kas see pole sama mis ramadaan. Ei söö päeval. Ehk on mu teadmised ramadaani söömisest puudulikud ka. Aga see näib mulle nagu toitumine mida peetakse ebatervislikuks ja organism saavat aru, et tuleb vähe peale ja peab säilitama hakkama?
Külaline

rumalus - mida rohkem on inimesel vaba aega, seda rohkem ta külmkapi ust kulutab... Tööl olles vähemalt ei mugi.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Mär 2026 08:35 rumalus - mida rohkem on inimesel vaba aega, seda rohkem ta külmkapi ust kulutab... Tööl olles vähemalt ei mugi.
Täpselt nii. Mina paastun kord kuus ca 24 tundi ja alati valin selleks päeva, kus on palju tööd. Hoopis lihtsam. Kuigi ega see paastumine pole niiehknaa raske - palju kergem kui tundub.
Külaline

Kui tervislikult paastuda, siis tuleks kaks päeva süüa kaerahelbeputru. Ainult ja mineraalvett lisaks. Iga 6 nädala tagant, mõjub suurepäraselt seedimisele ja tõmbab kolesterooli alla.
Külaline

Tööandjate esindusorganisatsioon ei anna iial sellele heakskiitu.
Külaline

Mina kirjutan siis alla, kui paastupäeval võib piiramatult tarbida kanget alkoholi. Ikkagi vaba päev ju, tööle ei pea minema.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mär 2026 17:06 Mina kirjutan siis alla, kui paastupäeval võib piiramatult tarbida kanget alkoholi. Ikkagi vaba päev ju, tööle ei pea minema.
Aga sa võid ju seda ka igal muul päeval piiramatult tarbida, selleks ei pea kalendrisse eraldi päeva tegema.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mär 2026 17:44
Guest kirjutas: 19 Mär 2026 17:06 Mina kirjutan siis alla, kui paastupäeval võib piiramatult tarbida kanget alkoholi. Ikkagi vaba päev ju, tööle ei pea minema.
Aga sa võid ju seda ka igal muul päeval piiramatult tarbida, selleks ei pea kalendrisse eraldi päeva tegema.
Äkki tarbibki, siis saab lihtsalt ühe vaba päeva veel juurde, kus täis saab olla.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mär 2026 07:27
Guest kirjutas: 19 Mär 2026 17:44
Äkki tarbibki, siis saab lihtsalt ühe vaba päeva veel juurde, kus täis saab olla.
Just nii ma mõtlesingi, et vaba päev juures. Muidu mul see töölkäimine tegelikult segab kange alkoholi piiramatut pruukimist üsna kõvasti.
Külaline

Säde kirjutas: 17 Mär 2026 15:51 Rahvaalgatus.ee platvormil on algatatud eelnõu kehtestada Eestis uus riigipüha – paastupäev.
Algatuse eesmärk on pakkuda inimestele täiendavat puhkepäeva ning tõsta teadlikkust tervise hoidmisest ja tasakaalukast eluviisist.
Rõhutatud on, et paastupäev ei oleks kohustuslik ega seaks toitumisreegleid, vaid oleks vabatahtlik ja teavitusliku tähendusega.
Allkirjastamine on avatud ning algatus vajab Riigikokku jõudmiseks vähemalt tuhat toetajat. Lisainfo on leitav otsinguga paastupäev riigipühaks ja veebilehel rahvaalgatus.ee. Allkirjastamist ja jagamist ootab:

https://rahvaalgatus.ee/initiatives/168 ... iigipyhaks

Täname ette!
Suur reede on juba riigipüha ja paastupäev korraga.
Külaline

Häh, meil pole ju suudetud sedagi ära teha, et kui riigipüha langeb laupäevale või pühapäevale, siis oleks asenduseks 1 tööpäev vaba - ehk siis et ei oleks loterii, mis nädalapäevale see või too riigipüha langeb, vaid olgu iga aasta kindlalt vabad päevad olemas. Kahjustaks see hirmsasti majandust või midagi? Ilmselt mitte.

Enne, kui pole suudetud sedagi ära teha, ei võta mina juttu mingitest uutest riigipühadest küll eriti tõsiselt. Ma arvan, et olgu ikka need riigipühad, mis on välja kujunenud (uue riigipüha loomiseks peks ikka mingi väga põrutavalt mõjuv põhjus olema). Aga antagu nädalavahetusele langeva riigipüha korral vaba reede või esmaspäev asenduseks - selle poolt oleks küll.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Apr 2026 23:04 Häh, meil pole ju suudetud sedagi ära teha, et kui riigipüha langeb laupäevale või pühapäevale, siis oleks asenduseks 1 tööpäev vaba - ehk siis et ei oleks loterii, mis nädalapäevale see või too riigipüha langeb, vaid olgu iga aasta kindlalt vabad päevad olemas. Kahjustaks see hirmsasti majandust või midagi? Ilmselt mitte.

Enne, kui pole suudetud sedagi ära teha, ei võta mina juttu mingitest uutest riigipühadest küll eriti tõsiselt. Ma arvan, et olgu ikka need riigipühad, mis on välja kujunenud (uue riigipüha loomiseks peks ikka mingi väga põrutavalt mõjuv põhjus olema). Aga antagu nädalavahetusele langeva riigipüha korral vaba reede või esmaspäev asenduseks - selle poolt oleks küll.
Ma ei ole kunagi aru saanud, miks peaks andma lisa vaba päeva selle eest, et näiteks 1. mai nädalavahetusele langeb. Või jaanipäev. Vaba päev on sel päeval selleks, et sa tähtpäeva saaks tähistada.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2026 23:04 Kahjustaks see hirmsasti majandust või midagi? Ilmselt mitte.
Ilmselt ei kahjustaks ka sind, kui tööl käiksid, ei?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist